Anonimen
|
Uuu amazonka, jaz ti bom povedala o krvi. Midve z Marjano sva sle skupaj po set na zavod za transfuzijo krvi. Pa poglej kje je zdaj ona. Pujsa. Sem ji pa zadnjic sms napisala, ce je darovala pa mi ni odgovorila. Jo bom se enkrat vprasala. No, torej, na ZT imajo take prijazne tetke, ki ti vse povejo in tam dobis zastonj paketek, ki ga vzames s sabo v porodnisnico (rabis veliko torbo!). Tam pa potem upas, da ne pozabijo oni ali ti, da imas to s sabo, ker potem ko je dete zunaj je vse drugo bolj pomembno kot maticne celice. No in potem oni vzamejo iz popkovnice te celice in jih dajo na ZT in potem jih oni pregledajo in ugotovijo, ce jih je dovolj in so dovolj v redu, da jih shranijo. Edino kar je res bedno pri javni banki je, da gre velikokrat ta kri v nic, ker ZT dela samo od ponedeljka do petka od 8 do 16. Kri je pa lahko samo 1 dan shranjena. Ce torej ti rodis v petek ob 16.05 gre tvoja kri v nic. Bedarija. Cojka bo dala pa v Neocelico, tako da ti lahko se ona malo pove. Si me pa dobro spomnila. Sem prej pozabila povedati, da sem danes zjutraj brala na enem rr forumu (pa ne bom povedala katerem ), da so to celice, ki pripadajo TVOJEMU otroku in da mu jih jemljes ... pa ena je napisala, da jo skrbi kako bodo manipulirali z njenimi geni ... cakaj, bom copy pasteala. Sam ne me zatozit, ker se mi ne da pregovarjat 6 dni pred PDP. Zdaj, ko je pri aprilcicah koncno malo mir To je od ene: Glede matičnih celic: jaz sem se pogovarjala z babco v P, pa je rekla, da je postopek takle: ko prerežejo popkovino, morajo "ujet" te celice, ki bi drugače šle v telo. Torej, mi v bistvu s tem odvzemom odvzamemo tudi nekaj zaščite, ki bi jo otrok sicer prejel... Tako, da najbolje je, če jih dobi otrok... tko nekak Ker jst sem bila že čisto odločena, da dam v javno banko, saj gre za javno korist in sem rekla, zakaj bi se stran metalo, ko pa lahko porabimo za kak boljši namen! No, pa me je potem babca opozorila, da najbolje je, če to dobi otrok... Na to pa res sploh nisem pomislila. To pa od druge: popkovnična kri - midva tut študirava (če že), da bi dala v državno banko. Samo jaz mal preveč filmov gledam pa se bojim kr tako gene nekomu dajat, ne vem kakšne posledice to lahko prinese. Po drugi strani, če pa lahko nekomu pomagaš, nekomu ki je od tega odvisen... v bistvu delaš ''uslugo'' za naslednje generacije, saj se sigurno morajo iz nečesa naučiti kako to gre... privatne zadeve so pa res drage, pa še nobene garancije ni... Ah kaj pa vem, dost nakladanja. No, ena je pa dala link od nekega clanka. Ne vem, nisem se brala. http://www.delo.si/tiskano/html/20100408/Polet/0 (clanek Banke zivljenja?) Meni je tako dalec vseeno ce kdo daruje ali ne, ampak panicarjenja pa sploh ne maram. Ah mediji!! Amazonka, to te skoz pozabim vprasati. A ti se studiras ali naprej studiras ali zraven sluzbe studiras? Kaj pa? No, to je to od mene. Pridem spet. Itak.
|