![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:07:45
|
|
|
|
Meemee
|
Saj jaz še vedno računam, da bo šel lahko moj z mano ... Bom pa vseeno danes na šoli za starše vprašala kako je s tem.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:11:31
|
|
|
|
farina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meemee IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian Tole je pa kr malo noro no, da mora tvoja "podpora pri porodu" plačat, da je lahko zraven. http://www.babybook.si/porod-od-a-do-z/vse-porodnisnice-v-sloveniji/ zanimivo to,dobr v mb še ni treba plačatl, vidm pa da ponekod pa je že,to ne bi smelo bit tak.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:26:34
|
|
|
|
biba88
|
kok ste naflikale gor komaj berem sproti! sex sem se odločila da grem danes po kondome in bova seksala sem mojga v službo že klicala in mu povedala da bova zvečer mal hojladri mi je pa reku a mislš da še znava s kondomom nisva sexala že uf vsaj 4-5 let upam da bomo znal to uporabljat meemee sem prebrala dqa si mela sam dva ultrazvoka jest sem mela že 15 prgledov do 33tedna in na vsakem ultrazvok eni ginekologi so res čudni...pa popkovnične pretoke mi je že vsaj 2x zmerla... zgleda da se majčice počasi že pripravljajo za v rim neki se dogaja
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2010 12:31:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2010 12:33:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:36:43
|
|
|
|
julka8
|
biba88 - pa obilo užitka!! zivepo - za pregled ja zadne dni je pa tle res velik napisanga in za brat no sm pozabla napisata da sm včer po pregledu skočla še na hitr do frizerke pa sm kr rekla naj kr ornk ušiša k mi lasi tko hitr rastejo drgač me pa vse neki špika, nevem a bi mogla dans bol počivat al kaj?? boli me križ pa vse me tišči... upam da si ni že kej zmislu... u soboto ma svakinja fešto za rojstn dan, morm it!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:41:55
|
|
|
|
Meemee
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba88 kok ste naflikale gor komaj berem sproti! sex sem se odločila da grem danes po kondome in bova seksala sem mojga v službo že klicala in mu povedala da bova zvečer mal hojladri mi je pa reku a mislš da še znava s kondomom nisva sexala že uf vsaj 4-5 let upam da bomo znal to uporabljat meemee sem prebrala dqa si mela sam dva ultrazvoka jest sem mela že 15 prgledov do 33tedna in na vsakem ultrazvok eni ginekologi so res čudni...pa popkovnične pretoke mi je že vsaj 2x zmerla... za nakup in današnje Ja, kar se pa tiče mojega G (je tudi porodničar) - je znan po tem, da ne dela "panike". Kar pomeni, da nikoli ne omenja številk (ne meri trebuha, ne ocenjuje teže ...). No, ampak bi pa fuuuuuul rada videla. Zato sem se kar v diagnostični center ravnokar prijavila in imam že danes UZ Bomo pač plačali. Bova pa vsaj videla in izvedela kakšne podrobnosti
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:42:07
|
|
|
|
strelkica
|
biba88: hahahaha, zdaj pa si me nasmejala do solz. Ja obilo užitkov vama tudi jaz želim, sam bodita nežna da ne bomo jutri brale da je naša biba88 rodila. Naj dela to z občutkom hahahahaha.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:45:21
|
|
|
|
Meemee
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gromska Meemee: Ja, pri nas je ravno ena spraševala o tem. Lahko gre tvoja mama zraven, a mora prav tako opraviti oziroma biti prisotna v šoli za starše - vsaj na tistih dveh obveznih predavanjih ali hitrem tečaju. Potem pa, ko greš plačat, rečeš, da ti na račun napišejo možev in mamim priimek, potem pa ko pride tista ura, pride zraven tisti, ki lahko. Tistih slabih 17 evrov v LJ pa daš za stroške prisotnosti: papirnato haljico in ljubke papirnate copatke, ki jih mora spremljevalec imeti v porodni. Ja, ampak tisti 2 predavanji smo ravno ta teden že imeli Lahko bi nas prej o tem obvestili. Sicer pa, bo pač mož moral biti skoz doma z mano Samo ne vem, kako mu bo to kaj všeč
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:46:44
|
|
|
|
Aninchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meemee IZVIRNO SPOROČILO: Angel_Tian Tole je pa kr malo noro no, da mora tvoja "podpora pri porodu" plačat, da je lahko zraven. http://www.babybook.si/porod-od-a-do-z/vse-porodnisnice-v-sloveniji/ Hmm... tole pa ne bo čisto držalo. No, vsaj pri celjski porodnišnici ne... Piše, da je potrebno imet MŠ, pa mi je zadnjič babica na dnevu odprtih vrat rekla, da ni treba. Glede plačila, sem pa jaz mislila, da povsod računajo! Sploh nisem vedela, da je ponekod zastonj... Vedla sem, da imajo različno, ampak povsod okoli 20€. Ne vem pa, kdaj to plačaš Kar med porodom? Ali ti pošljejo račun?
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2010 12:51:17
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 12:54:12
|
|
|
|
sabri
|
Kar se tiče plačila vsaj v LJ je res 17€, v Kranju baje 21€, jaz sem ravno včeraj plačala in dobiš potrdilo, ki ga tam daš. Če ga pa prej ne zrihtaš, greš pa takoj po porodu, ali pa vmes, če je čas . jaz sem vse napokala v materinsko in potrdilo in napotnice, tko da...čakam...Oziroma ne, še jutri bi rada dala rojstni dan čez, pa bolje da sem tiho, da me ne bo spet jezik tepel .
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:04:20
|
|
|
|
farina
|
kaka bedarija, mislim kak se lahk od kraja do kraja to spreminja, nekje za plačat ponekod ne,pa zakaj sploh?ne vem no kot da nosečnica nima ze dovolj tezav ob rojevanju. te pa še te s totimi računi morijo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:17:26
|
|
|
|
milena2222
|
Mam eno tako knjigico,ki sem jo dobila v MŠ,pa bom ven prepisala: Ali so potrebna predavanja v MŠ: Ljubljana zaželjena Nova Gorica zaželjena Jesenice zaželjena Izola zaželjena Novo mesto zaželjena Brežice zaželjena Celje Da, vendar sprejemamo porodnice+partnerje tudi brez tečaja Slovenj Gradec zaželjena Kranjzaželjena Ptuj DA Murska Sobota zaželjena Trbovlje DA Postojna zaželjena Maribor DA Plačilo za prisotnost partnerja pri porodu: Ljubljana 16,69 EUR(z opravljeno Šolo za starše ) Nova Gorica brezplačno Jesenice 16,80 EUR Izola 20 EUR Novo mesto 17 EUR ( (z opravljeno Šolo za starše ), 25 EUR ( brez opravljene šole ) Brežice brezplačno Celje 17 EUR Slovenj Gradec15 EUR Kranj 21 EUR Ptuj 10 EUR Murska Sobota 12,52 EUR (z opravljeno Šolo za starše ), 20,86 EUR ( brez opravljene šole ) Trbovlje brezplačno Postojna 17 EUR Maribor brezplačno V knjigi so še napisane za vsako porodnišnico možnosti poroda, čas obiskov, ležalna doba...Ča katero kaj v vezi tega zanima, naj vpraša pa prepišem....
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:19:42
|
|
|
|
strelkica
|
Ja ampak za Lj to več ne velja ker imajo na vratiž za v sprejemno napisano obvestilo da je OBVEZNO POTRDILO, sicer udeležba oz. spremstvo ni možno
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:26:39
|
|
|
|
Angel_Tian
|
farina - datum tak velja 28.4., ura pa okoli 10-ih ali 10.30. Lahko zaradi mene kar v pohorski, tam ste že redne gostje Bi bilo pa fino imeti tvojo cifro, da lahko po pregledu preverim, če prideš ali ne. V MB porodnišnici sigurno ni za plačat. Sem pa dobila takrat 4 leta nazaj domov račun, koliko sem jih stala tiste dni v bolnici - pač v vednost. To pa ne vem, če zdaj še vedno počnejo. meemee - tale link je pa zanimiv. Hvala. Vidim, da so v MB porodnišnici še vedno tako "prijazni", da ne kasirajo prisotnosti pri porodu in tudi obiskov ne omejujejo In se mi kar nefer zdi, da kje drugje kaj takega počnejo. Tak al tak celo življenje zavarovanje plačuješ in ni šment, da ne bi pri porodu mogli tiste obleke "častit" očetu no. za pregled milena - pojdi malo na sprehod. Če imate tako lepega sončka kot pri nas, ti bo svež zrak tudi pri kislini pomagal. strelkica - tudi jaz ne zagovarjam pretiravanja obiskov v porodnišnici, ker tistih nekaj dni pa že lahko zdrži folk brez nas. Ampak moža, otroke in recimo starše pa jaz ne bi omejevala. biba - uživajta gromska - raje lepo uživaj na sončku kot pa da misliš na "preprodajo" kondomov sabri - ti si čisto recesijska, samo še na čakanju
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:32:28
|
|
|
|
farina
|
kolk jaz vem Mb porodnišnica ni za plačat,pa mislim da te uredijo tudi prav tako. mislim nago te že ne pustijo tam ležat
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:38:49
|
|
|
|
milena2222
|
Prepisala iz knjigice....tk da ne me za besedo držat
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 13:40:07
|
|
|
|
milena2222
|
Pa sej plačilo je za prisotnost partnerja???
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.4.2010 13:58:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 14:12:32
|
|
|
|
emibu
|
Prisotnost pri porodu - Juhuuu pri nas mamo pa brezplačno no naša je spet dans pametvala kak se nj gor počasa rihta pa blabla da mamo itak plac tle spodi ja itaaak ja ful ga mamo dej ne seri baba zmešana k sm skor popizdla sm ji kr rekla da itak bomo šli takoj gor k bo ena soba zrihtana pol je še je*ala kao da leto spa nebomo mogli na morje WTF??? zka že ne?? ja zto k se bo še delal takrat mislim budala jedna no najkasnej do sred junija bo selitev ona mi pa serje da konc avgusta nebomo mogl na morje ženska je za ubit no aja pa še to sm ji povedala da nej ne usiljuje mnenj ker me je na konc že res razpizdl do konca pa je rekla da ona ne vsiljuje ona sam pove soba v P-no glede sobe bi pa jst kr mela eno kompanjonko zraven pa naj se dere še njen otročič sej je useeno usaj DC nebo...
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 15:29:46
|
|
|
|
m_o_i
|
jaz ne vem-je to spomladanska utrujenost al kaj; meni se namrec ne da niti dihat, kaj sele kaj drugega
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 15:44:50
|
|
|
|
milena2222
|
Zivepo-ja za prisotnost partnerja oziroma za stvari, ki jih porabi pri prisotnost pri porodu ( ala zaščitno obleko in te stvari )
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 15:45:26
|
|
|
|
emibu
|
moi,to ti je spomladansko-nosečniška utrujenost sočustvujem s tabo:/
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.4.2010 18:14:34
|
|
|
|
isabeaux
|
Ojla punce Sem ful dobre volje prišla s pregleda vse ok....bebica ima nekje 2300 g in lepo napreduje, hkrati pa čeprav je res čep šel...imam notranjost mv zaprto dolg je cela 2,3 cm Lijaka ni več nobenega za videt, tako da je vse bp.... G.mi je sicer rekla, da lahko pričakujem, da se bo vse začelo v roku kakega tedna...al pa tud ne in da se nimam kaj skrbet za bebico, ker so vsi pretoki super in lepo raste, hkrati pa sem dobila že dexa pred 14 dnevi, kar pomeni, četudi se zdaj rodi, bi naj bilo s pljučki vse ok skrbelo jo je le ker sem 2 kg shujšala....ko pa sem ji rekla, naj se ne čudi...ker kdo sploh lahko bolnišnično hrano je...se je smejala No tkole sedaj pa vsa grem prebrat... Za seznamček pa tkole...naslednji pregled imam 26. 4. , -2 kg...kar pomeni da sem jih pridelala 8...in imamo pupo, pa kaj še...no če še kaj manjka mi povejte
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTop ideje za nosečniške pustne maskeČe si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.