Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79 Dobro jutro! Bravo Vid! Altaja res imaš naprednega otroka. On bo pri osmih mesecih že hodil. Koliko je težak in velik? Ali ste že vse vtičnice in vogale zaščitili? Mateja, ne se sekirat. Je povsem normalno, če otrok shodi pri 10-ih mesecih ali 1,5 letu. Sin od moje kolegice se je prejšnji teden postavil na vse štiri, pa je star 9,5 mesece. Njegov razvoj je čist OK, je zdrav, lep dojenček. Čili: Bravo za Ažbeta. Ko bi ga le naš hotel posnemat. Naš je podoben kot Klemen od Mož*. Če je utrujen, se tako užaljeno dere, če ga odložiš iz rok. Pa tudi drugače zelo glasno protestira kadar mu ni kaj prav. Noči pa so poglavje zase. Čer nočem biti njegova duda, mu jo skoz popravljam, ker se skoz zbuja. Kljub temu, ga moram vsaj ene 5x na noč priklopiti. Kdaj se to neha????????? Jaz ne maram več noči, so tako dolge, vidim vsako uro, kazalci se ne premaknejo nikamor. Mož: Po tvojih poročanjih se Klemen veliko doji. Kako to, da je tak maneken. Ali samo malo potegne in bolj duda ali zarez vleče. Naš je tudi orto sesalec in še jedec zraven. Zato je pa tudi tak debelušček. Od dopolnjenih 6 mesecev se ne redi več toliko, vendar je prej samo z dojenjem v pol leta potrojil porodno težo in zrastel za 24 cm.Vsi me tolažijo, da bo izgubil, ko bo začel hodit. Drugače midva z nisva debela - imava kakšno kilco preveč . Fajn se imejte danes v SN. Živio! Dan sem začela z obilnim pospravljanjem, sesanjem, pa še preklinjala sem zraven. Od rojstva jih učim reda, beštije, prime se jih pa tako, tako. Ubogi Aljaž, ki je imel šele 2. uro, se je naposkušal še za obe sestri zraven. Noč: katastrofa. Na priklopu. Sašek, včasih res je, večinoma pa bolj dudla. A veš, tisto, ko potegne, (da ti potem v spodnje gate teče),l on pa spusti, pa spet prime... A kdaj se to konča? Ne vem, prva je spala celo noč, več kot 12 ur od 3. meseca dalje (in nikoli manj kot 7 ur skupaj že iz porodnišnice), ta tretji pa se dojil do 3. keta in prvič spal 6 ur v kosu šele v šoli. Klemen je non stop v akciji, ker če seštejem, je vsaj 8 ur dnevno na tleh in v raziskovanju. Je kar veliko, poleg dojenja mu je GH všeč. Je pa res, da kakšnih gromozanskih količin nikoli ne poje. On pravzaprav ves čas je po malem. (Ko sem mu včasih dala izbrizgano mleko po steklenički, nikoli ni polil več kot 100-120 ml skupaj). da bi se kdaj dojil 190-200 ml, kot nekateri pojedo, ali pa spijejo AM, ni prav gotovo nikoli. Tudi on je zrasel 21 cm. Očitno ima živahen metabolizem. Tudi jaz sem drobna (44 kg, 162 cm). Ta najstarejša hči je imela pri letu kar 86 cm in slabih 9 kg (8800). Ta druga (smučarka) je bila pa podobna, kot praviš. Rodila se je 3180 in imela pri 4 tednih že 4980 (izključno dojena).