|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
8.4.2010 11:57:42   
polho3006
Oj punce!

mene pa prav svinjsko boli trebuh na desni strani. Me je strah da ni kje vnet slepič.Saj ob ovulaciji me tudi podobno boli, ker polno dojim in še nimam user posted image  ne morem vedeti kdaj približno naj bi bila O. Me kar pošteno strah...je že imela katera vnet slepič? Kako to izgleda?

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
8.4.2010 12:03:28   
Anonimen
Polho, jaz bi šla čimprej k zdravniku. Moja prijateljica je imela slepič po porodu, ko je bila punčka stara 3 mesece. Je rekla, da ni hujšega kot to. Punčke ni mogla 3 mesece dvigniti. Nočem te strašiti, ampak pri njej je bilo že skoraj prepozno in je bil že razlit. Nič te ne stane če se oglasiš pri zdravniku.

Držim pesti, da je kaj drugega.

(odgovor članu polho3006)
  Neposredna povezava do sporočila: 2877
8.4.2010 13:00:06   
polho3006
Ja bom šla k zdravniku. A je tvoja prijateljica imela otroka pri sebi v bolnišnici?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
8.4.2010 13:29:22   
poopek
živjo drage moje, kako ste? jz čakam prijateljico, da pride na obisk user posted image , dragi pa je šel pupo pelat mal na sprehod, ko je tak čudovito vreme zuni user posted image user posted image user posted image

mucke v nosu: se mi zdi, da so kr povečini vse naše snežinkice in snežaki malo smrkavi user posted image . smo mejčken pretiravale z sprehodi :) moja ma tud mejčken več smkrca kot normalno, vendar ji zjutri in zvečer sčistim. se pa kr namatram, jz mam tazga na vdih in bom mogla kr baby vac nabavt, ker bom izdihnila. user posted image user posted image

temperatura: v ritki kaže 0,5 stopinje več kot je dejanska temperatura, pa tudi najbolj realno pokaže.

evo tole sem najdla na spletu, zelo dobro napisano. user posted image

VROČINSKA STANJA PRI OTROCIH   Kakšna je normalna telesna temperatura, kdaj je povišana, kdaj je »nevarna«, kako ukrepamo, katera zdravila in kdaj so primerna in kako jih odmerjamo, so najpogostejša vprašanja staršev bolnih otrok v lekarni. V tem prispevku podajamo nekaj več informacij in odgovorov na najpogostejša vprašanja.   POVIŠANA TELESNA TEMPERATURA PRI OTROKU                 
MESTO MERITVE TEMPERATURA Pod pazduho Nad 37,2°C V zadnjiku Nad 38°C V ustih Nad 37,5°C V ušesu Nad 38°C
  Najnižje vrednosti so izmerjene zgodaj zjutraj, najvišje med 16. in 18. uro, razlike pa so lahko le nekaj desetink stopinje. Telesno temperaturo moramo meriti 10-15 minut po tem, ko smo otroka vzeli izpod tople odeje oziroma smo mu slekli topla oblačila, in po hranjenju, da bi se izognili umetno povišanim temperaturam.   POSEBNOSTI PRI DOJENČKIH IN MALIH OTROCIH   Dojenčki in mlajši otroci zaradi nerazvitosti osrednjega živčevja slabše uravnavajo telesno temperaturo in zato je odvisnost od zunanjih dejavnikov večja. Tako so bolj nagnjeni k podhladitvi zaradi:   nizke temperature okolja,premalo oblačil,   ali k pregrevanju zaradi:   visoke temperature okolja,premalo zaužite tekočine,preveč oblačil,otrokove dejavnosti (tekanje, skakanje).          KATERI SO NAJPOGOSTEJŠI RAZLOGI ZA POVIŠANO TELESNO TEMPERATURO PRI OTROCIH    akutne virusne okužbe (npr.«navadni prehladi«, okužbe nosu, žrela, srednjega ušesa,  sapnika, pljuč),  bakterijske okužbe, reakcije po cepljenju ali nekaterih zdravilih, poškodbe tkiv, stanje izsušenosti, poškodbe osrednjega živčevja   Kar v 90 % so prav virusne okužbe glavni razlog za povišano telesno temperaturo.               ALI LAHKO RAST ZOB POVZROČI POVIŠANO TELESNO TEMPERATURO?   Da, vendar se temperatura le redko dvigne nad 380C in traja več kot 8 ur. Da bi lahko postavili tako diagnozo, je treba najprej izključiti druge možne vzroke.                                                                   ALI JE VISOKA TELESNA TEMPERATURA »NEVARNA«?   Vročina do 38,50C pod pazduho pomaga obrambnemu delovanju telesa, zato je ne znižujemo, če ne povzroča izrazito neugodnega počutja. Izjema so otroci s srčnimi in kroničnimi pljučnimi boleznimi, sladkorno boleznijo, vročinskimi krči in epilepsijo. Vročina ima torej obrambno vlogo, saj spodbudi obrambne dejavnike in pripomore h krajšemu poteku okužbe.   Prisotnost povišane telesne temperature je pomembna pri diagnozi bolezni, izbiri ustreznega zdravljenja in nadzorovanju njegovih učinkov.   Kadar je temperatura višja od 38,5 in 390C, obstaja nevarnost neželenih učinkov:                                                                  neugodje je povezano s hitrejšo izgubo tekočin in soli, pospešenim delovanjem srca in   glavobolom,pri temperaturi nad 410C obstaja nevarnost možganskih poškodb, kar pa se ne dogaja pri bolezni, ampak pri visokih temperaturah okolja (zaprt avto, sončna pripeka ipd.).                        S KATERIMI UKREPI LAHKO ZNIŽAMO POVIŠANO TELESNO TEMPERATURO?   Pred začetkom zniževanja telesne temperature z zdravili, izvedemo še nekaj pomembnih ukrepov:   odstranimo tople odeje in oblačila,znižamo temperaturo v sobi na 21-220C ter jo prezračimo,otroku damo piti dovolj tekočine (zeliščni čaj ali razredčen sadni sok), da bo nadomestil     tekočino, ki jo izgublja skozi kožo. Otrok, ki tehta 10 kg, potrebuje ob vročini približno  1,2 l  tekočine v 24 urah, pri 20 kg 1,8 l tekočine, pri 30 kg 2,2 l tekočine itd.pri vročini nad 390C, če zdravila ne pomagajo in se otrok počuti neugodno, so priporočljivi obkladki in kopeli. Otroka položimo v prijetno toplo kopel, kjer ima voda 390C, nato pa jo z dodajanjem hladne vode v 5 minutah ohladimo do 320C. Otroka hladimo od 5 do 10 minut; če ga trese mrzlica ali močno joka, prenehamo z ohlajanjem ali povišamo temperaturo kopeli.     KATERA ZDRAVILA ZA ZNIŽEVANJE POVIŠANE TELESNE TEMPERATURE SO PRIMERNA ZA OTROKE?   Preprosti analgetiki, kot so paracetamol in nesteroidna protivnetna zdravila, so dokazano učinkoviti za lajšanje vročine in bolečin pri otrocih. Med seboj se razlikujejo po odmerkih, starosti, pri kateri se uporabljajo in po stranskih učinkih.   Paracetamol je zdravilo izbire po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije in je primerno sredstvo za zniževanje temperature pri vseh starostnih skupinah, ne le pri otrocih,Ibuprofen, naproksen, diklofenak so učinkoviti za lajšanje bolečin in vročine pri otrocih, starejših od 6 mesecev,Acetilsalicilna kislina uporabljamo le pri otrocih, starejših od 12 let, sicer lahko pride do hudih poškodb jeter in osrednjega živčevja (Reyev sindrom).   KAKŠNI SO USTREZNI ODMERKI PARACETAMOLA?   Za uporabo pri otrocih je paracetamol v lekarni mogoče dobiti v obliki sirupa, tablet in svečk. Priporočeni odmerki paracetamola za otroke, mlajše od 12 let, so:    
STAROST PRIPOROČEN ODMEREK PARACETAMOLA Od 3 mesecev do 1 leta 60 - 120 mg (1/2 do 1 čajna žlička po 5 ml) Od 1 do 6 let 120 - 240 mg (1 do 2 čajni žlički po 5 ml) Od 6 do 12 let 240 - 480 mg (2 do 4 čajni žličke po 5 ml)
  Odmerek lahko po potrebi ponovite vsakih 4 do 6 ur, vendar ne pogosteje kot 4 – krat na dan. Paracetamol ne smete dajati dlje kot 3 dni, ne da bi se posvetovali z zdravnikom.Paracetamol ne smete dajati dojenčkom, mlajšim od 2 mesecev, razen če je tako svetoval zdravnik.   PO KOLIKŠEM ČASU SE ZAČNE TEMPERATURA ZNIŽEVATI IN KAKO DOLGO ZDRAVILO UČINKUJE?   Paracetamol začne učinkovati po približno 20-30 minutah po zaužitju. Največji učinek doseže med prvo in drugo uro ter deluje 4-6 ur. Zaužitje paracetamola na prazen želodec pospeši njegovo vsrkavanje v tankem črevesu in začne delovati hitreje kot po jedi.   Padec telesne temperature po zdravilu za znižanje telesne temperature ne loči resne bakterijske od neresne virusne okužbe   ALI LAHKO PARACETAMOL UPORABLJAMO SKUPAJ Z DRUGIMI ZDRAVILI?   Veliko zdravil za lajšanje bolečin ter simptomov gripe in prehlada vsebuje paracetamol. Nikoli ne uporabljamo hkrati dveh ali več zdravil, ki vsebujejo paracetamol, saj lahko to povzroči resne zaplete zaradi čezmernega zaužitja paracetamola. Prav tako ga ne uporabljamo v kombinaciji z drugimi zdravili za zniževanje temperature, ker se s tem lahko povečajo toksične lastnosti zdravil! Povprašajte farmacevta!   KAKŠNI  SO NEŽELENI UČINKI PO UPORABI PARACETAMOLA?   Preobčutljivostne reakcije, npr. izpuščaj, koprivnica, se pojavijo v izjemno redkih primerih. V zdravilnih odmerkih in pri kratkoročnem zdravljenju paracetamol ne povzroča okvar na jetrih in ledvicah. Vendar pa ga osebe s poškodovanimi jetri ali ledvicami ne smejo uživati!   KAKŠNI SO NEŽELENI UČINKI PRI ČEZMERNEM ODMERJANJU PARACETAMOLA?   Zaužitje prevelikega odmerka (več kot 10-kratni priporočeni posamezni odmerek) lahko poškoduje jetra. Takšni odmerki so največkrat posledica nenamerne zastrupitve zaradi neprevidnega shranjevanja zdravila na otrokom lahko dostopnih mestih oziroma napačnega odmerka. Enkratno zaužitje prevelikega odmerka se odrazi z bolečinami v trebuhu, slabostjo in bruhanjem, ki nastopijo nekaj ur po zaužitju. Temu naslednja dva dneva sledijo zlatenica, motnje delovanja jeter in v skrajnih primerih nezavest. V primeru dvoma o čezmernem zaužitju paracetamola se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom!   Pripravila Sonja Rupret, mag.farm.spec (vir:promocijsko gradivo GSK)

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
8.4.2010 13:31:37   
poopek
polho če je slepič mora biti obvezno topa bolečina v spodnjem desnem delu, malo pod jajčnikom, pa ponavadi ga spremlja visoka telesna temperatura in bruhanje. vendar če je bolečina nevzdržna, seveda takoj k zdravniku, ni se za špilat. držim pesti, da je vse v redu!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
8.4.2010 13:45:49   
sisi77
POOPEK hvala si se res potrudila user posted image user posted image

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
8.4.2010 13:51:31   
nony
Punce ne boste verjele kaj se mi je dones zgodilo...z mojimsva se zjutro odločila,da ji kupiva igralni center in jaz veselo s taščo v baby center in ga kupim za 60eur ,ko pridem domov me čaka reklama za baby center in noter isti ki smo ga mi kupli za 20eur manj....se mi je zdelo prov za malo,ker bi me prodajalka lahko opozorila,da bo od jutri naprej v akciji...kaj mislite?

Upanje ostaja....

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
8.4.2010 13:53:42   
egleria
IZVIRNO SPOROČILO: nony

Punce ne boste verjele kaj se mi je dones zgodilo...z mojimsva se zjutro odločila,da ji kupiva igralni center in jaz veselo s taščo v baby center in ga kupim za 60eur ,ko pridem domov me čaka reklama za baby center in noter isti ki smo ga mi kupli za 20eur manj....se mi je zdelo prov za malo,ker bi me prodajalka lahko opozorila,da bo od jutri naprej v akciji...kaj mislite?

mi smo tudi hotli tega kupit včeraj pa je rekla prodajalka da bo v petek v akciji in da naj raje počakamo če se ne mudi.. sej sem mislim da včeraj pisala o tem..
tak da po moje bi te mogla opozorit..

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
8.4.2010 14:08:54   
nincrli

e pa daaajuser posted image Mislim, da nikol več ne kaj kupit v tej trgovini! Js res ne vem, da ne morjo to povet, saj pa niso trgovke na izgubi... res ne vem no...bi lahk vedle, da boš ziher reklamo vidla...

Mi2 sma prej vozičkala po naših hribih, je blo prav luštnouser posted image zdaj pa tamali spančka... Jaz pa skočim na bolho pogledat, če najdem kaj koristnegauser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
8.4.2010 14:56:33   
somic
sva iz posvetovalnice, dobila sva prvo pikico v nogico, patrik bil priden in nič zajokal. zdaj pa spi ko mrtev, tako, da ga non stop hodim gledat če je vse ok.

za seznam: višina 57 cm, teža 5240g

grahek, tole z opisovanjem vajinih družin je pa točno tako, kot da če bi jaz opisovala najini dve user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
8.4.2010 15:38:10   
grahek85
Mi smo danes spet na bolj pogostem zizanjuuser posted image pa ni da bi mi mleka zmanjkovalo, ker vedno zaključi po 5 min, obrne glavo stran in noče več, tudi če mu ponujam. Iz joške pa vedno še kar teče. Dobro da je bil ponoči mir, drugače bi me zmanjkalo.

Za ven se zdaj mi2 oblečeva tako: body, široko povijanje (je ko grelecuser posted image ), žabice, žametne hlačke, debelejši puloverček s kapuco, navadne nogavičke in čeveljčki. Aha pa še kapa. Pa dekico mava s seboj, samo jo ponavadi ne uporabiva.

Smo pa mi tudi očitno zrastli v dolžino. Sem mela ene žabice št. 62 v predalu (malo večji model) in so mu bile pred 2 tedni še opazno predolge. Pa sem se včeraj spomnila na njih, da bi mu ble zdaj mogoče kaj bolj prav, pa so mu komaj še ok. Sem jih morala vleči in raztegovati po dolžini user posted image

Mah enim po domače povedano dol visi... Kakor je. Če bi bla jaz prodajalka bi 100% opozorila, sam enim je pač vseeno. So pa tudi taki ljudje - sodelavko od mami je enkrat prodajalka v Hervisu opozorila, da bo neka zadeva kmalu znižana in je bla pa užaljena, da če izgleda kakor da nima denarjauser posted image mislim... to je blo meni pa res čisto mimo.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
8.4.2010 16:02:27   
Oren
Glede slepiča....jaz sem imela tudi razlitega. Pa me ni bolela točno določena točka ampak celoten trebuh...sem mislila da imam neko grozno obliko trebušne gripe. Okrevala pa sem čist podobno kot pri CR, po tednu dni sem bila že skoraj OK.

Mene pa zanima kaj imajo vaši pikeci na nogah...moja še ima take mičkene nigice da ji dobim gor sam copateke.

< Sporočilo je popravil Oren -- 8.4.2010 16:04:07 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
8.4.2010 16:10:18   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Mene pa zanima kaj imajo vaši pikeci na nogah...moja še ima take mičkene nigice da ji dobim gor sam copateke.

Doma nič dodatno, mamo ful toplo. Mogoče včasih navadne nogavičke. Za ven mamo pa ene mehke čeveljčke. So brez trdega podplata, zgledajo pa kot buce, ki so se ful nosile zdaj par zim... Uf, ne da se tkole razložit, bom probala najti sliko. Not so kosmate, zunaj pa gladke.

user posted image
Evouser posted image  Sam brez podplata pa bolj kot šolenčki, ne kot škornji.

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 8.4.2010 16:13:20 >

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
8.4.2010 17:14:12   
Žaži
Za obut imam pa en kup malih čeveljčkov, takšnih okrasnih brez trdega podplata, ampak zgledajo pa res kot mini čeveljci, škornji ali sandali. Samo za punčke se tega ogromno dobi po trgovinah pa dobila sem jih za darila, za fantke je pa tega precej manj oz. manjša izbira, tako da jih imam toliko da lahko k obleki kombiniramuser posted image user posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
8.4.2010 17:19:00   
Oren
Saj jaz bi rada tudi našla take okrasne čeveljčke, sam še ji niso nobeni prav. Kje pa ste kupile takšne čeveljčke? Pa katera je najmanjša številka ki jo lahko kupiš, takih primernih za starost naših pikecov?

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
8.4.2010 17:30:53   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Saj jaz bi rada tudi našla take okrasne čeveljčke, sam še ji niso nobeni prav. Kje pa ste kupile takšne čeveljčke? Pa katera je najmanjša številka ki jo lahko kupiš, takih primernih za starost naših pikecov?

Zadnjič sem jih vidla v Mothercare. Niti niso tako dragi, je res ful različnih (tudi za fante vsaj 20 različnih parov), številke so pa 1-3 ali 3-6 mesecev (in seveda še večje user posted image ), tako da bi jih sigurno meli tudi za najmanjše nogice. Jih majo pa tudi v H&M, sam je neprimerno manjša izbira.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
8.4.2010 19:13:31   
alex17
ojla!

kak prelep dan je bil in smo ga fajn izkoristli! dopoldne je Iana pelu ven striček, da je šla mami lohk laufat (mam zdaj cilj da grem vsaj 2-3x na teden pa da počasi povečujem razdaljo, ker moram bit vsaj približno fit za DM tek). popoldne pa smo šli s taščo in malim na obisk k njeni sodelavki v hribe, ima ona 11 mesečno punčko pa smo skup vozičkale po luštni gozdni poti na Janče, je blo super! user posted image   

grahek, naš zadnje dni tud skoz na joški visi, podnevi tud na 2 uri, ponoči se pa tud večkrat zbudi, dons se mi zdi da se je 4x, pa nisem ziher k nisem vsega registrirala user posted image   mogoče je res skok v rasti, upam da mi ne zmanjkuje mleka...

naš je pa kar v une copatke obut, ki smo jih dobili skupaj s telegrami v P, so topli in mehki za zavezat pa so mi fajn. mamo ene bele in ene modro-bele. čeveljčki se mi zdijo zdaj še čisto brezveze, jih bo še itak celo življenje nosu. user posted image

našmu so žabice št. 62 tud komi še prav, jih prav nategujem, 68 pa so še mal prevelike, pa oboje oblačim.

je pa naš ratu prav hecko-ko se dojiva in se mi vmes kdaj na glas pokaka (s tem da se mi z nogami opre ob moje noge), se jaz zasmejim, on pa spusti bradavico, me pogleda v oči in se še sam zasmeji. pa včasih me, ko je že sit, enako pogleda in spušča take gruleče glasove, kot en gggggg pa smejčka se zraven, takrat je cukrček za pojest! user posted image
somic, lepo si napisala vabilo za krst! user posted image jaz se bom tud neki sama spomnila, sem včasih malo pesmi pisala pa je mogoče še kaj tega ostalo... user posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
8.4.2010 19:24:00   
Žaži
Oren, Živa je dvoje takih čeveljcev že prerasla, dobila je sicer ravno te oboje za darilo, tako da ne vem točno od kje so, sem jih pa videla v BC, Pikapolonici, H&M in so po mesecih označene.
Drugače pa imam tudi dvoje copatk iz telegramov, pa en kup štrikanih ki so za doma, za ven se pa radi upicanimouser posted image user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
8.4.2010 19:31:54   
somic
jaz imam za patrika poln predal raznoraznih copatkov in mini čeveljčkov in ravno tako prilagajam glede na ostalo kar ima oblečeno.

opažam pa tudi jaz kakšne tri dni, da mi patrik nenormalno veliko pojen. obroki so količinsko nespremenjeni po 120 ml, ampak je alarem na vsaki 3-4 ure, prej je bil pa sigurno mir 5 ur.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
8.4.2010 21:11:42   
Kika99
Živijo punce

Hvala za komplimente user posted image

Anja je danes imela prvo cepljene in ga dobro prenesla. Danes je stara točno 3,5 mes. Podatki za seznam teža5.530g, dolžina 61,5 cm, obseg glavice 40 cm

Danes je bil lep dan, ki sva ga z Anjo preživele zunaj na sončku.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
8.4.2010 21:15:34   
Kika99

user posted image user posted image user posted image user posted image      user posted image

DATUM      IME MAMICE          PDP        IME          TEŽA     VELIKOST

05.12.09  sassy0 (30)        01.01.10  BENJAMIN    2990g      52cm
1.mesec: 4260g, 56cm, obseg glavice 37,5cm
2.mesec: 5850g, 60cm, 
3.mecec:  6930g, 64cm, obseg glavice 41 cm

19.12.09  tweety83 (26)   17.01.10   NIKA            2560g      47cm
1.mesec: 3520g, 51cm, obseg glavice 35,5cm
2.mesec: 4780g, 54,5cm, obseg glavice 37,5cm
3.mesec: 5710g, 58cm, obseg glavice 39cm

21.12.09  lejla969 (39)     03.01.10  IVO               3830g      53cm
1.mesec: 4500g, 54cm, obseg glavice 39cm
2.mesec: 5670g, 58cm, obseg glavice 41cm
3.mesec: 6370g, 62cm 

21.12.09  sisi77 (32)         14.01.10  ANEJ              2310g      46cm
1.mesec: 3200g, 50cm
2.mesec: 4220g, 54cm
3.mesec: 5180g, 59cm, obeg glavice 40cm

22.12.09  polho3006(34)  02.01.10  STAŠ            3580g       51cm
1.mesec: 4700g, 56cm, obseg glavice (?)
2.mesec: 6050g, 60cm, obseg glavice 42cm
3.mesec: 7000g, 63cm

25.12.09  kika99 (28)   2.01.10   ANJA                2860g        49cm
1.mesec: 4150g,  55cm,   obseg glavice 37cm
2.mesec  4850g,  57 cm   obseg glavice ? cm
3.mesec  5530g,  61,5cm obseg glavice 40 cm

27.12.09  Pikica86 (22)   2.01.10   NIKA              4010g        53cm
1.mesec: 4460g, 55,5cm, obseg glavice 38cm

29.12.09  MMMojca (35)   24.01.10   MAJA            2730g      47cm
1.mesec: 3255g, 55cm, obseg glavice (?)

31.12.09 nincrli(25)          ?      NATANIEL               2770g        47,5cm
1.mesec: 3770g, 52,5cm
3.mesec: 6230g, 61cm

01.01.10  ugi (35)             04.01.10  LARA             3320g     50cm
1.mesec: 3960g, 53,5cm, obseg glavice 36cm
2.mesec: 4515g, 55,5cm

02.01.10  tančir(32)        20.01.10   ANKA           2960g      47cm
1.mesec: 3740g, 52,5cm, obseg glavice 35,5cm

03.01.10  naja6 (29)         01.01.10  PATRICK       2980g     47cm
1.mesec: 3695g, 51,5cm, obseg glavice 37cm
2.mesec: 4745g, 56,5cm

03.01.10  grahek85 (24)  08.01.10  BENJAMIN     3160g      50cm
1.mesec: 4250g, 53,5cm, obseg glavice 37cm
2. mesec: 5050g, 58cm, obseg glavice 39cm

04.01.10  alex17 (32)       06.01.10  IAN              3670g    54cm
1.mesec: 4500g, 56cm, obseg glavice 37cm
2.mesec: 5720g, 61 cm, obseg glavice 38,5cm

06.01.10  somic (27)        29.01.10   PATRIK         2400g      49cm
1.mesec: 3220g, 51cm
2.mesec: 4320g, 53,5cm

07.01.10  Žaži (30)           10.01.10  ŽIVA              3800g        52cm
1.mesec: 4800g, 56,5cm
2.mesec: 6020g 

07.01.10  TiSta(26)       14.01.10 BINE             3080g         55cm
1.mesec: 4890g, ?, ?

07.01.10  Zala01(32)       15.01.10 JON             3160g         51cm
1.mesec: 4355g, 54cm
2.mesec: 5905g, 58cm

07.01.10  novkica(?)       07.01.10 ALEKSEJ        3730g         55cm
1.mesec: ?g, ?cm
2.mesec: 6000g, 63cm

09.01.10  ajrad1 (28)       21.01.10  JAKOB          3700g        52cm
5 tednov: 5000g, 56cm, obseg glavice 39cm
8 tednov: 6000g, 60cm, obseg glavice 41cm

11.01.10  Enkica (31)         10.01.10  INES             3350g      52cm
1.mesec: 5000g, 56cm, obseg glavice 37cm 

11.01.10  Oren (24)         30.01.10  ZALA              2360g      45cm
1.mesec: 2980g, 51cm 
2.mesec: 3700g, 55,5cm 

11.01.10  marijaa (24)     27.01.10  ALINA           3330g       51cm
                                                     TIAN             2950g        50cm
1.mesec: 4270g, 55cm in 3820g, 55cm

12.01.10  egleria (20)      16.01.10   PATRIK        3440g     51cm
1.mesec: 4020g, 53cm, obseg glavice 37cm
2.mesec: 5060g, 56cm 

12.01.10  nony(27)           03.01.10  LORIN            3800g        53cm 
1.mesec: 4990g, 57cm, obseg glavice 38cm
2.mesec: 5750g, 60cm

12.01.10  MAŠKA (34)      14.01.10   ŽIVA              3230g        52 cm
1.mesec: 4300g, 53cm, obseg glavice 37cm

12.01.10  Isabelle (23)    16.01.10   ZARA             2970g        51cm
1.mesec: 3980g, 54cm, obseg glavice 36,5cm
2.mesec: 4610g, 54cm

14.01.10  mayčica (24)     21.01.10   PIA         3000g       52cm
1.mesec: 4100g, 56cm, obseg glavice 37cm
2.mesec: 5190g, 59cm

14.01.10  Naty_ka (29)     09.01.10     ERIK           3580g        50cm
1.mesec: 4430g, 55,5cm, obseg glavice 36cm
2.mesec: 5200g, 57cm

18.01.10  Ksantipa77 (31)17.01.10    ALJAŽ      3530g        52cm
1.mesec: 4490g, 54cm, 38cm
2.mesec: 5350g, 58,5cm 40cm

18.01.10  ALEXI M. (?)        08.01.10    MARCEL       3980g         54cm
1.mesec: 5100g, 57cm, obseg glavice 40cm
2.mesec: 5650g, 60cm

18.01.10  sončnica76 (32)  23.01.10    ALJA            3040g        49cm
1.mesec: 4160g, 54cm, 36,5cm

19.01.10  anita goitan(31)  15.01.10       ULA      3970g         56cm
4 tedni: 5000g, 57cm, 38,5cm

21.01.10  ellie (27)              25.01.10      ANEJ         3180g         48cm
1.mesec: 4190g, 54cm, obseg glavice 37,5cm
2.mesec: 5020g, 56cm, 40cm

21.01.10 *BellaLuna* (30)  20.01.10       LARA      3270g         51cm
1 mesec: 4200g, 56cm

22.01.10  mimikica(?)          21.01.10   ANEJ            3400g         50cm           
1.mesec: 4560g, 56cm, obseg glavice 37cm

24.01.10  tinncyka (20)      15.01.10   TAJA             3080g         49cm
1.mesec: 4080g, 52cm, obseg glavice 37,5cm
2.mesec: 5150g, 58cm

24.01.10  felicia(?)            21.01.10   MARKO            3560g       53cm           
1.mesec: 4400g, 57cm

26.01.10  poopek (?)      28.01.10          ?                 3290g        51cm
1.mesec: 4030g, 54cm

27.01.10  Encijan(39)         20.01.10      BLAŽ          3070g         46cm
3 tednih: 3820g, 52cm

28.01.10  Vtitag(32)         31.01.10      TILEN          2785g          50cm
1.mesec: 4140g, 52,5cm

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
8.4.2010 21:55:48   
naja6
Čer,sem opazla,da naju ni na seznamu za tri mesece,naj še enkrat napišem;60cm,5520g,obseg glavice 39,5.Glede tašč in tastov pa,jaz na žalost nimam tasta,niti ga nisem poznala,tako taščo kot pa imam zdaj,pa si punce zares lahko samo želite,čeprav ziher ne bi bilo tako če bi živeli skupaj,imam pa tudi neg.izkušnje z bivšo nesojeno taščo,ki je tudi pravi zmaj

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
8.4.2010 22:06:51   
majčyca
Mi smo se pa danes spet cel dan potepali, smo bili v MB malo v šopingu - sem jaz kar na veliko zapravljala (končno enkrat za sebe user posted image ), potem smo šli še malo na sprehod po MB, ker je bilo res tako lepo vreme, potem pa smo šli še do tašče in tasta. Pa kupili smo danes tudi baby vac in je kar veliko prišlo ven s tem, pa upam, da bo Pia boljše spala.

Imam pa eno vprašanje - kaj mislite o tem, če bi zdaj, ko še polno dojim, začela z ločevalno dieto? Ker koliko sem brala jedilnike, sploh ni nič hudega, se mi zdi, da lahko res veliko poješ (za zajtrk je sicer res vedno samo sadje, kosilo in večerja pa sta kar velike porcije). Kaj mislite o tem?

Midve pa imava v sredo spet slikenja kolkov in upam, da bodo zdaj 1A, da lahko še ponoči nehamo široko povijat. V petek naslednji teden pa imava pregled za 3 mesece. Kaj pri treh mesecih so vsi user posted image cepljeni ali je to tudi odvisno od P do P kdaj se odloči?

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
8.4.2010 22:20:42   
alex17
čer!
naš mišek spi, ga je zmanjkalo četrt čez 21h, s tem da je prej 45 minut vlekel kot volk user posted image   zadnje čase kar redno zaspi tam okoli 21h, včasih malo kasneje.

majčyca, po moje ločevalna dieta ni škodljiva za dojenje, ker zaužiješ dovolj kalorij in imaš redne obroke, samo jaz se teh diet ne grem ker sem parkrat probala pa to ni zame-se bom počasi probala vsaj sladkarijam malo odpovedat oz. jih omejit ker sem tu mač sladkosnedna, pa itak redna rekreacija-tek! sem predlani s tekom kar lepo oblikovala postavo pa par kg zgubila pa nobene kake diete. user posted image

lahko noč!

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
8.4.2010 22:35:34   
lejla969

Kaj si ga kupila v Novi Gorici?
Jaz sem tam za Mirana kupila kolo v akciji in čez par dni je bilo podobno oz. bolj opremljeno v akciji za 10 eur manj v Pikapolonici.
V BC Nova Gorica sem nesla kolo nazaj in jim rekla, da tamali joka, ko ga dam v njega, vzela sem eno drugo stvar za tisti denar, cenejšega in bolj opremljenega pa šla kupiti v Pikopolonico.

Moj nasvet:
Jutri naj nekdo drugi nese igralni center nazaj z računom in reče, da ga je dobil za darilo in da takšnega že ima. Naj se zmeni, da dobiš bon za tisti denar.
Ti pa s tistim bonom potem pojdi v drugi BC in ga kupi za akcijsko ceno ali pa naroči preko spleta (če je tudi v akciji).

Pa mislim no, kako so lahko trgovke tako nesramne. Za akcijo vedo že par dni prej.

Pa res naredi to in vztrajaj, da takega že imaš doma. Ne pusti se, z odločnim nastopom boš kaj dosegla.

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
6 lepih imen za fantke z le tremi črkami
Kratka imena so zelo priljubljena, zato smo izbrali pet lepih imen za fantke s samo tremi črkami in poiskali njihov pome...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......