|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
25.3.2010 10:04:42   
Špelka
Tudi jaz se do sedaj nisem javljala tukaj gor, sledila in držala pesti za vse tri male borce pa vedno!

Tokrat e morm oglasit in poslat Gašperju en veeeliiik koš pikapok user posted image user posted image user posted image user posted image  in še tri user posted image user posted image user posted image , za moč in srečo, da se bo boril še naprej, tebi in očiju ter sestrici pa user posted image user posted image user posted image  za pogum, da mu boste stali ob strani še naprej pri njegovem boju!

In res - vsem otročkom in njihovim staršem globok poklon za neuklonljivo vztrajnost! user posted image

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
25.3.2010 21:40:13   
Ninča77
Gašperuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , bori se še naprej, prepričana sem, da se drugo leto srečamo na srečanju nedonošenčkov.resnično si pokazal kakšen borec si.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
26.3.2010 8:41:27   
koala
deadaegon Gašper je borec 1A, čeprav nisem vedela da je kandida tako zoperna. Jaz sem prepričana da bo zmogel!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
26.3.2010 9:48:58   
Lenč.i
Dadaegon mimo vaše zgodbe pa res ne moreš bres solz. Občudujem vaš pogum in vas vspodbujam, da se držite še tako naprej. Gašperju pa  želim, da bo čimprej prebolel vse tegobe, ki so ga doletele - res je pravi borec. user posted image user posted image user posted image .
Tudi Gaji in ostalim borcem pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
26.3.2010 10:07:40   
štrumfek
vse pikepoke tega sveta za Gašperja in Gajo.
user posted image

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
26.3.2010 11:51:35   
christiana21

IZVIRNO SPOROČILO: štrumfek

vse pikepoke tega sveta za Gašperja in Gajo.
user posted image

se podpišem. Vsem mamicam in malim borčkom želim vse najboljše.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
27.3.2010 19:32:28   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: eee35

Gašperček, drži se, miško mali, prosim.user posted image user posted image user posted image user posted image

Podpis!user posted image user posted image user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
27.3.2010 21:13:55   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

IZVIRNO SPOROČILO: eee35

Gašperček, drži se, miško mali, prosim.user posted image user posted image user posted image user posted image

Podpis!user posted image user posted image user posted image

Tudi od mene. user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
28.3.2010 9:44:38   
Anonimen
dadaegon... žmiljon user posted image user posted image user posted image  za malega borca! da dokončno zmaga tole bitko in da se že konča s temi preizkušnjami!

rubin, je Gaja že doma?user posted image

za vas, mamice malih borcev pa user posted image user posted image , da vam ne zmanjka energije za družino in zase! čudovite ste!

< Sporočilo je popravil k.tja -- 28.3.2010 9:45:34 >

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1659
28.3.2010 13:05:21   
koala
Gašepr user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Gaja tudi tebi (škoditi itak ne more) user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Ch.21 kako pa je Klara Gloria? Je zdaj doma kaj bolje?

Nisem vedela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
30.3.2010 21:28:09   
sami0804
Samo,da vidim,če je kaj novega,pa še kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za naše borčke in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za pogumne mamice.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
30.3.2010 22:09:53   
thaiss

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Samo,da vidim,če je kaj novega,pa še kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za naše borčke in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za pogumne mamice.

podpisuser posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
31.3.2010 7:06:48   
*miska.mcc*
rubin? dadaegon?

kako je? upam, da se zato ne javite, ker imate pooooolno lepega za pocet z malimi skratki!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
4.4.2010 15:13:04   
Tjasa27
živjo punce!

sem šele te dni odkrila vašo temo in še nisem prebrala vsega za nazaj.

sem mamica dvomesečnega Urbana, ki je bil rojen v 34 tednu (34 5/7). Imel je 46 cm in 2445 g. Nas je zelo presenetil. Jaz skoraj en mesec nisem prišla k sebi, sem iskala razloge zakaj je prišlo do prezgodnjega rojstva (odtekla mi je voda). No, ko je pa pdp minil, sem bila pa tudi jaz bolje.

Naš fant je bil dva dni na intenzivni, ker ni lepo zadihal, potem pa še en dan pod lučko. Po devetih dneh smo šli domov. Sedaj hodimo v razvojno in na fizioterapijo in zaenkrat kaže lepo. Tudi na kilaži lepo pridbiva (nazadnje je imel 4740 in 54,5 ).

no zenkrat toliko, vsem malim borcem pa pošiljam en kup pikapok in objemčkov.

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
5.4.2010 21:30:29   
Rubin.
Najprej en lep pozdrav po dolgem času user posted image .
Sem imela računalnik na popravilu, zato bolj slabo javljanje.

Sicer pa smo fajn, bi rekla super fajn, samo teža bi lahko šla malce bolj gor user posted image . Pa zgleda, da že mora tako biti. Sedaj smo na 3700g in 52 cm je velika. Sva jo danes s sestro izmerili, tako za interno uporabo user posted image . Smo se že kopali user posted image in moram rečt, da je Gaja ful uživala. Me je prav zanimalo, kako bo. Ampak je bilo kar fajn, nič se ni prestrašila, kot da ni nič. Tudi gosto hrano smo začeli uvajat. In je prav navdušena. Se oblizuje in cmoka. Hihihi. Prav fajn je, samo en minus je, da se to dogaja v bolnici user posted image . Sej so sestre fajn, pa zdravniki tudi, samo doma je le doma, pa še 24/dan. Tu pa je čas omejen in imam občutek, kot da hodim v službo, sicer čudovito službo, v kateri uživam, ampak po določenem času grem domov. Eh,...
Dr. jo je včerej ponovno priklopila na home ventilator, ampak ni uspelo. So pljučka zgleda še premajna. Z ZZZS imamo že tudi vse zrihtano, vsi aparati so že doma, iz lekarne dobim še par malenkosti in voila. Je pa to dolgotrajna muka, ki se vleče že od lani decembra. No, hb je bo ta teden konec. Moram pa povedat da so v Mb ZZZS zelo prijazni sploh g., ki je zadolžen za MTP, se da vse z njim dogovorit, ko dobijo stvari me pokliče, res sem zelo pozitivno presenečena, ker so me mamice, ki imajo otročke s kanilo, pripravljale na najhuješe, one so namreč imele dolge borbe in boje z njimi. Ampak zgleda da so v Mariboru vsi fajn, pa tudi z direkcijo v Lj, nisem imela težav. Pa moram rečt, da jih v bistvu nikjer nimam, samo traaaaaaaaaaaaaaaajaaaaaaaaaaaaaa.

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804
Imam čast,da osebno poznam eno od vas,čeprav se mi zdi,da ste mi v teh mesecih,ko spremljam vaše zgodbe postale prav vse tako domače,znane...
Predvsem pa se z vašo pomočjo učim biti boljša mama,bolj potrpežljiva,bolj hvaležna za vse stvari,ki se nam zdijo samoumevne,pa potem ugotoviš,da imaš samo presneto srečo,da se je vse končalo srečno.

No Sami0804 potem veš, da nismo nič posebnega, smo pač mame user posted image .
Lepo, da naši posti tako učinkujejo nate. Res je vse preveč jemljemo stvari, ljudi za samoumevne. In se vačasih pozabimo truditi zanje. Potem pa nekaj vidiš prebereš in to je to. Vse dobro tudi tebi.

IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA

Drage mamice malih borčkov.Ne morem vam povedat kako hudo mi je pri srcu ko berem kaj slabega koliko solz potočim ob vaših besedah ,vem kako trpite,kako rada bi vas objela ,pa rekla ,malo še ,pa bo vse tako kot mora bit.Vem,da besede domov sploh ne čakate ,greste korak za korakom in strmite k malim dosežkom.Edino na taki način razmišljanja preživiš.
Želim vam ,da vam enkrat izgine vsa ta bolečina ,ki jo nosite sabo.Drage mamice ponosna sem na vas ,pa čeprav vas osebno ne poznam.Želim vam ,da kmalu pride dan ko boste lahko rekli ,smo v svojem domeku.
Resnično iz srca vam želim ,da mine vso gorje in pride samo dobro.

user posted image user posted image

Persida, ko bi nam lahko kdo to zagotovil, kar sem poboldala, potem bi bilo vse lažje. Ampak, ko ne veš in to je to, kar je najbolj uničujoče. Jaz sem pri Gaji bila že zelo samozavestna. Sva se rihtali zjutraj, kot da sva doma, kanila in cevi naju sploh niso več ovirali, jaz ji sploh ne vidim skoraj več, potem pa je prišla pljučnica in vse postavila na glavo. Spet smo trepetali za njenjo življenje. 2x je viselo na nitiki. Uffffff. Ko se samo spomnim, me obide slabost. Zato jaz ne zmorem rečt, nobeni mamici, ki ima otroka na eint, da bo še vse dobro, ker dokler otrok potrebuje intezivno nego, nikoli ne veš kakšen bo izid, kruto ampak realno.

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
rubin, je Gaja že doma?user posted image

Ni user posted image . Domov bo lahko prišla, ko bo priklopljena na home ventilator, sedaj je še vedno na bolnišničnega. Ta aparat, s katerim bo šla domov, je testiran na težo 5kg. To pomeni, da lahko otroka nanj priklopijo, ko ima pet kg, takrat so pljučka toliko velika, da lahko sprejmejo toliko l zraka, kot ga aparat lahko najmanj vpihne. Ker pa sva midve z dr. optimistki, jo vsake toliko priklopi nanj in poskuša, če mogoče pa bo le šlo prej. Ampak ne gre user posted image . Kljub temu upam, da ne bomo rabili čakat na 5kg, ker tako kot gre sedaj teža gor, bo v bolnici še dolgo, pa seveda pod pogojem, da ne pride kaj vmes.

Dadaegon, tebi ne bom nič posebej napisala, ker se itak slišiva parkarat na teden user posted image . Rekla bom samo to, da si čudovita oseba, polna optimizma, pripravljena pomagat, sočutna, čista po duši, res si en tak sonček, in verjamem, da je tudi to eden od razlogov, da vajin Gašperček vztraja in se ne preda. Lepo te je poznati.
Seveda pa Gašperčku pošiljam ogromno pikapolonic, pujskov, cel živalski vrt, samo da mu gre na bolje.
Ko/če pa bo potreboval kanilo, pa sem ti na razpolago za vse informacije, ki jih boš potrebovala. Na FB je tudi stran za mamice, ki imajo otroke s kanilo/ts. Tam sem spoznala kar nekaj mamic, ki so v podobni situaciji. Z štirimi pa sem v stalni navezi. Res so bogat vir informacij. Vse so zelo prijazne, znajo potolažit, najti pravo besedo ob pravem času in kar je najbolj važno, noben otrok ni več na raspiratorju user posted image . To mi je v veliko tolažbo. Res so čudovite osebe in mi je v čast, da jih poznam. Kljub nezavidiljivi situaciji so ostale pozitivne in dobrega srca.

Moje rr-jevke hvala da mislite na nas, rviuser posted image .

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
6.4.2010 7:48:18   
christiana21
Ojla!
Res se dologo nisem javila, ampak enostavno ni časa. Pa tudi zdaj bo moje poročilo malo krajše, ker me mala kliče.
Gloria ne je kot bi morala, garamo, da se zredi nekaj gramčkov, potem pa noče jest in vse prigarano v enem dnevu izgubi. Še vedno se hranimo na 3. ure, uro in pol pa porabi, da poje samo mleko, kašice zaenkrat zavrača - upam, da je to samo prehodno.

Rubin, me veseli, da je z Gajo že boljše, malo slabše novice pa so, da še ni domauser posted image , ampak tudi to bo, upam, da res kmalu in bo home ventilator primeren za Gajo še preden bo imela 5kg. Tile naši borčki se res počasi redijo Gloria bo imela jutri 11. mesecev, pa ima 5870g, ne puza, sedeti zna, ampak se ji ne da, ona bi raje stala na nogah, to pa ji ne smemo pustiti.
user posted image user posted image user posted image za kopanje in gosto hrano, upam, da bo teža zdaj začela naraščati hitreje in bo Gaja kmalu postala še večja punca kot jeuser posted image

Držim pesti, da bosta Gašper in Gaja kmalu doma.

Dadaegon, javi se kaj.

Pikapoke za vse mamice in borceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
6.4.2010 9:12:33   
dadaegon
Pozdravljeni,

Gašper......ko gredo ene stvari na bolje druge zaštekajo tak ko reče dr. je ko sito. Sedaj je že en čas lepo prebavljal in akal ampak kri pa katastrofa...1leokocit, 16trombocitv in tako krvavi iz stome in na do tik je zelo boleč. Sedaj pa spet nekaj malo šteka s hrano in je trebušček spet zelo velik. Vpihov so mu malo zmanjšali ampak so še vedno visoki....nekako se ne premaknemo nikamor....ko gremo 2koraka naprej potem pademo spet 5korakov nazaj...nekako si ga niti več ne upam hvalit.....pa še vedno verjamem v Gašperja dokler se on bori se bom tudi jaz!!!

Rubin kaj ti naj rečem....enako velja zate.....čudovita oseba si!!! Se slišiva.

christiana21 user posted image hmm, nekako ne najdem besede za tvojega sončka...kaj pa pravijo dr.? Želim ti da se stanje čimprej izboljša!!!

Hvala vsem za dobre želje in poslane sreče......

Bodite v cvetju

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
6.4.2010 10:13:32   
sami0804
RUBIN seveda ste posebne in tega se morate tudi zavedati.Živite v nemogočih razmerah(bolnica,družina,gospodinjstvo),lovite minute oddiha za svojo dušo in telo in še te minute potem delite z nami na forumu.
CRISTIANA21 grozno je,ko se borimo s temi grami,ki so bolj pomembni za neke tabele pri zdravniku,kot pa za otroka.Kako je pa Klara Gloria drugače?Videti je,da napreduje v redu,mogoče je pa otroček,ki bolj počasi nabira kilažo...
DADAEGON kaj ti naj rečem razen tega,da ti želim,da se to vaše razmerje malo obrne:5 korakov naprej in 2 nazaj bi bilo po vseh teh mesecih živčne vojne prav lepo.Kot vedno:mislim na vas...

Pošiljam novo pošiljko pikapok,eni rabite bolj,drugi manj,škodijo pa nobenemu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
6.4.2010 10:47:20   
koala
Rubin, dedaegon, Ch.21 ve STE posebne mamice, Mamice z veliko začetnico.

Pikapoke trem G-jem, mamicam pa še naprej obilo močne volje in moči za boj.

Nisem vedela

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
6.4.2010 14:09:09   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Rubin, dedaegon, Ch.21 ve STE posebne mamice, Mamice z veliko začetnico.

Pikapoke trem G-jem, mamicam pa še naprej obilo močne volje in moči za boj.

Se kar podpišem.
Da preživiš vse tole, moraš zbrat veliko moči, to je skoraj nadnaravna moč in občudujem vas.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
6.4.2010 15:45:51   
aprilčica07
Se podpišem pod koalo, če lahko.

Občudujem vas, vasj in vaše male borce.. en kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za otročičke, za vas pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
7.4.2010 13:30:39   
Lolita23
jaz bom pa spet samo dodalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za naše borčke

18.3.2009

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
7.4.2010 20:36:37   
Lenč.i
Rubin, christiana21, dadaegon: tudi jaz vas občudujem, spoštujem vaš pogum, vašo moč, ki jo sigurno jemljete iz vaših sončkov, ki morajo biti polni energije, da premagujejo vse težave, ki jih pestijo.
Tisoče user posted image  vam pošilam za ozdravitev, da se vsi čim prej odpravite domov.

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
7.4.2010 20:52:18   
anajmad
Res toliko moči in poguma kot ga ve morate imeti,....samo klanjam se lahko. Držim pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image ,da čimprej to prebrodite in da se boste kmalu cartali doma.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
7.4.2010 20:59:40   
Janeja
Dadaegon, močno še naprej držim pesti za Gašperja. Naj bodo koraki le še naprej... user posted image

Rubin, upam, da bo Gaja čim prej lahko dihala s pomočjo home ventilatorja in ne bo treba predolgo čakat na dan, ko boste skupaj doma.

Christina21, kao pa se Klara Gloria drugače počuti? Se ti zdi, da napreduje z razvojem?
Ker tale teža je nas pri Lei morila par let. Na vse možne preiskave smo hodili, pa so potem vsi "obupali". Raste in pridobiva težo po eni svoji krivulji, ki je še danes, pri 5 letih daleč pod minimalno pričakovano težo za njeno starost. Ampak zdrava pa je, pa z razvojem tudi prehiteva svoje vrstnike, čeprav je za glavo manjša od njih, da o kilcah ne govorim. Mogoče bo pa vaša tudi tak drobižek in se po nepotrebnem obremenjuješ? Upam, da je tako. Te pa popolnoma razumem. Jaz sem bila čist na koncu z živci zaradi hranjenja. Filala sem jo še ponoči, ko je v spanju nekako uspela popit vsaj pol obroka... Sem rabila tri leta, da sem pri sebi razčistila, da je in bo dorbižek z ogromno energije, s katero žal sproti pokuri vse kalorije, ki jih poje.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?