Najki
|
Joj vas tkole berem kako so malcki izgubili apetit, mi moramo pa nasemu porcije zmanjsat, k zgleda kt kravica, ki bo lihkar povrgla . Odkar je prisel domov do vecerje ob sedmih je nonstop neki mljaskal... Pa sva mu zacela manjse porcije dajat in ga nic silit za jest, pa vec sadja in manj kruha, ce ze mora bit. Potem sva prisla pa noni na obisk in mu je dvakrat dala vecerjo!!! pa se tretjic poskusala za najinim hrbtom. Pa sva ji vnaprej povedala, da mora manj jest. Sej sva starsa kriva, da se mu je prehranjevanje iztirilo, mali sprejme pac kakrsnkoli urnik dobi. Ce dobi hrano, jo bo jedel bucko mali. No zdej imamo stvar veliko bolj pod nadzorom in se mu gumbi na hlacah vec ne odpenjajo . Drugace pa se mali tako slini, da bi na dan zamenjal 4 slincke. V vrtec gre z enim, domov ga posljejo z drugim in tudi tisti je ze cisto premocen. Ni mi jasno, kako noben od ostalih otrok nima slincka. Nas se ne sme premaknit brez, k ma takoj prsa mokra. Vceraj smo steli zobke in zgleda da zgornje trojke prihajajo. Sam njemu zobki ne unicijo apetita. Odkar je samostojno shodil, pride iz vrtca tako crknjen, da od stirih do sestih spi, ob sedmih je vecerja in naj bi sel spat, pa se to zavlece do devetih. Smo pa pogruntali, da ga lahko namesto popoldanskega spanja zbrcamo ven na sprehod in pride domov ravno prav skurjen, da samo se vecerjo poje in pade v postlo . Obicajno zaspi v avtu do doma in se potem noce zbudit, danes pa sem ga vrgla iz avta na PST in je laufal po travi kt obseden. Je protestiral, ko smo sli domov . Taaaakooooo je pasal tale soncek, se ga nisem ze predolgo nauzila. Ko sva bila na bolniski, je Jan Mai spal do sedmih, potem je zaspal se od devetih do desetih, po malici je spal se od enajstih do enih, nato se kaksno urico ob stirih. Potem pa nocno spet med osmo in deseto. A se vam zdi, da je to nekam veliko spanja? Se mi pa zdi, da je tisto zjutraj ob devetih in tisto ob stirih posledica tega, da vedno spi v avtu na poti v vrtec in iz vrtca in mu je to preslo v bioritem. Kdaj vasi spijo cez dan?
|