Fidolina
|
Bety - lepo je slišat, da si vesela, da si nas znebila . Ker si tako dobre volje, zgleda, da je vse v najlepšem redu . Pa kaj je s temi zadnje čase. Nobena, ki bi jo hotela, je ne dobi (ali pa ful čudno). Tiste, ki je pa nočejo-pa jo. Sem jezna. Aqua - v Pragi delajo tudi običajne IVF/ICSI postopke, a enako kot pri nas (se naši in oni doktorji tudi obiskujejo in posvetujo) in uspešnost je približno enaka. Po nekih podatkih iz hrvaške strani, celo boljša pri nas. Tako, da zate to, po moje nima smisla. Pa še cel mesec dopusta bi si morala vzeti, da bi vsaka dva dneva hodila na UZ-je ipd . To pa košta. V Prago hodijo (hodimo ) po darovane celice, tiste, ki imamo slabe celice (jih sploh ni, ni zarodka, zarodek hitro propade). Pri večini so vzrok naša leta. Je pa precej mlajših deklet s prezgodnjo menopavzo, odpovedjo jajčnikov, nerazvitostjo jajčnikov in še kup drugih možnih težav. Praga (oz. Brno..) je dobra zaradi češke zakonodaje, ki dovoljuje ženskam, da (darujejo) prodajo svoje celice za denar. Dobijo (po moji info.) okrog 2000 Eur. One dajo čez ves postopek (špikanje, oz. drugačna stimulacija, ter punkcija), ti pa prideš samo na ET. Takrat s semenom tvojega, z ICSI, oplodijo celico pražanke, in ti jo pobašeš in odpelješ domov . Tako, da Aquica, ti še kar malo svoje celice nucaj. Imaš še zaloge. Se pa hitro obrni in imej hkrati več želez v ognju . Lep dan vsem
|