|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
5.4.2010 18:11:01   
mavo
Slomak, si mi ful lušte nardila z morjem. Mi gremo prvič na Krk za prvomajske praznike.
Sem bolj brala kot pisala, pa vendar: Mucica, ful imata lepo dete, se ji prav vidi, da je zadovoljna.
Pa upam, da ste vse imele lepe praznike. Mi smo bili bolj bolni. Mali je fasal neko dvodnevno virozo, v soboto pobruhal celo dnevno sobo, zdaj smo se pa vsi od njega nalezli in bolj kot ne počivamo v stanovanju.
Drugače pa je Maša po mojem že ujela ritem spanjain spi od pol desetih zvečer do petih zjutraj, potem pa še do osmih.
Pa hvala bogu nima nekih krčev. Imamo pa še eno reč, ki tudi pomaga proti tem težavam - obroč za kopanje v banji, ki ga namestiš okoli vratu. Mora pa biti dovolj globoka voda, da se ne odriva z nogami od tal. Pomaga, ker sprosti črevesje, ko otrok v pokončni drži miga z nogicami (približno tako kot v čebričku, samo da ima tu dovolj prostora. Maše še nismo slikali, imam pa slikice, ko smo kopali Matevža na morju. Je pa primeren za novorojenčke. Evo link:

http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=3041399

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
5.4.2010 18:12:44   
zvesta
mavo, kje si pa nabavila ta obroč? tega pa še nisme videla...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
5.4.2010 19:12:44   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

mavo, kje si pa nabavila ta obroč? tega pa še nisme videla...

To mi je kolegica zrihtala iz Kitajske, njena sestra je tam živela. Pojma nimam, ali se ga tu dobi. Je pa res zakon.

Aja, to sem prej pozabila: jaz se tudi z veseljem pridružim, če boste kje v Lj vozičkale ali šle na kavouser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
5.4.2010 19:54:10   
slomak

Evo, smrketa, sem te dodala na seznamček, zdaj si čisto naša. :)

Punce:
A bomo seznam kaj dopolnjevale s kakšnimi podatki ali kaj?

sem že hotla predlagat, da bi si pisale kdaj mamo preglede za tamale... samo ne vem če ma kera tolk časa pa pol nism nič rekla user posted image user posted image

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
5.4.2010 20:03:31   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

Evo, smrketa, sem te dodala na seznamček, zdaj si čisto naša. :)

Punce:
A bomo seznam kaj dopolnjevale s kakšnimi podatki ali kaj?

sem že hotla predlagat, da bi si pisale kdaj mamo preglede za tamale... samo ne vem če ma kera tolk časa pa pol nism nič rekla user posted image user posted image

mah, čas je...

saj je res, da se pol ti seznami daljšajo in daljšajo... ampak zdaj, ko ga tako poredko vidim, ugotavljam, da sem pozabila katera beba spada k kateri punci... :)

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
5.4.2010 20:10:14   
vaney
zvesta, če imaš toliko časa in predvsem volje, predlagam, da se na seznam dopišejo mere pri 1., 2. in 3. mesece, kasneje pa samo rojstvo, 6. mesecev, 1 leto...če se strinjaš, samo predlagam...

mozoljčki; naša Daša jih en dan ima po obrazu, drug dan ne, mažem pa z ničemer; no, danes sem jo po 3 tednih spet kopala, pa sem jo potem namazala po ličkih, pod vratom in po ritki z ribjim mazilom, drugače pa ne

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
5.4.2010 20:10:31   
Kati81
Ja pol se pa kar zmenmo, kdaj pa kje se dobimo.

Bi šlo v sredo? Mogoče Tivoli?

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
5.4.2010 22:00:14   
mavo
jaz bi prišla, če bo le dopoldne, z veseljem! A je v Tivoliju dopoldne kaj frej za parkirat?

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
6.4.2010 4:54:10   
punsha
vaney, ja to bi bilo pa super, da bi se seznam dopolnil z merami user posted image . no, če ima le katera voljo to urejat.

Ima katera kak predlog, kako preprečit, da bi user posted image vlekel prst? Pri nas so sedaj roke takooo aktualne, da je joj. Ok, to me ne moti, če jih ima po ustih. Pač otrok mora to dati čez, na tak način se uči in tega se mu naj ne prepreči. Ni pa vredu, ko rokico začne sesati. In sedaj naša duda sploh ni več dobra (no že tako ni bil navdušen nad njo, ampak ko jo je prijel, je pa vseeno pomagala), odkril je roko in sesa. Ne prst ampak palček tako od strani. Z drugo roko se pa drži za lase. Raje bi videla, da bi vlekel dudo, rokice mu ne morem potem vzeti. No jaz tud nisem imela dude, ampak prst in sem imela vsega ožuljenegauser posted image

Kaj ko bi šla jaz nazaj spatuser posted image , sred noči tukej na RR. Nočko

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
6.4.2010 7:10:27   
mavo
Punsha, naš Matevž je sesal prst, ko se je rodil in so rekle sestre v porodnišnici, da ga je treba na dudo navadit, iz istih razlogov, kot si ti rekla: ker mu jo potem lahko vzameš. Kaj pa če bi mu dala kakšno igračko za žvečenje, tako čimbolj lahko za držat, kakšen obroček?
ojoj, alarm...user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
6.4.2010 7:43:57   
zvesta
jutro...

punce, potem pa napišite mere vaših otročkov, jaz se pa ob priliki malo poigram....

pa držite pesti danes... ima Saraja pregled pri ortopedu zaradi nogic... in molim boga, da bo pripravljen zdravnik ji pogledat tudi kolke, da je ne bom rabila v petek spet na ortopedijo vozit.... ta teden imava čisto vsak dan zdravnika :(

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
6.4.2010 8:19:13   
Lucka1

punce, koliko vaših otrok ima dudice? katere?

mi iščemo nekaj kar bi naša sprejela, pa samo denar zgleda mečemo proč...

kaj je bolje: kavčuk ali silikon? ortodontska ali neortodontska?

naša ima aventovo. tudi prvi lump jo je imel in oba sta jo sprejela. res pa je potrebno kar nekaj poskusov, da se jo navadi. naša sploh ni vedela čemu služi in jo je z jezikom ven porivala in lizala. potem pa je počasi dojela, da jo lahko cuza...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
6.4.2010 8:25:00   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

AD3 - začnem dajat čez 2 tedna (zdej imamo krče od AB, ne bi jih še stopnjevala s kapljicami). Navodila od P so sledeča:
- prve 3 dni po 1 kapljico
- potem 3 dni 2 kapljici itd dodajam po 1 kapljico vsake 3 dni...
- do 7 kapljic na dan.
Pri Lanu nam je pri 6. mesecih povečala dozo na 10 kapljic dnevno, jemal jih je do 1. leta.

popolnoma enako velja pri nas user posted image user posted image user posted image

sicer pa je za nami prvi pregled - čebelica tehta pri 7 tednih 4400g (rojena 2615g, da ne bo izgledalo, da je malo user posted image user posted image user posted image ), velika 57 (rojena 50) in glavica 37cm (rojena 33cm). tudi sicer vse bp in ponovna kontrola 12.5.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
6.4.2010 8:26:17   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Danes imava pa prvič fizioterapijo. Me prav zanima kako bo. No samo porihta naj se tako kot mora biti, pa bo super. Drugače smo pa kar vredu no.

punsha - zakaj pa? saj si verjetno pisala, a mi ni uspelo najti.... user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
6.4.2010 8:29:37   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Imamo pa sedaj krče kar konstantno od 7h do 10h zvečer. Pa je hudo, ko 3 ure joka. Vmes že zaspi, pa se potem prebudi v bolečinah. Tako se mi smili, da včasih tudi jaz zraven zajokam ... To pa narava nekako nima dobro urejeno ... da že takole majhne otroke takole boli ....user posted image Upam, da res čim prej prerastemo in da se vsaj pri ene 3 mesecih neha, če ne prej (čeprav soseda mi je rekla, da pri njih se  je šele pri 6 mesecih končalo s krči user posted image ).

tudi mi imamo tako uro za jokanje. Pa se mi zdi da niso več krči ampak sitnoba..

hm. tudi pri nas je ura za jok enaka...čeprav pa so tudi krivi krči, ker se prav zvija in tudi iz spanja jo kar naenkrat vrže...naj le čimprej mine user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
6.4.2010 9:02:56   
Jada82
Zvesta in Punsha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da vajini user posted image dobro opravijo pri zdravnikih!!!! user posted image user posted image user posted image

Naša Iza pa je danes spala prvič 6 ur v kosu ponoči - prva runda .... user posted image user posted image user posted image user posted image potem sva ob 4h jedli in sem jo dala nazaj spat ... eno uro je bila budna, jamrala, brcala, a ni jokala, potem pa je zaspala in še sedaj spi. Jo grem počasi zbudit za oblečt in jest .... potem bova pa kaj šli ven danes ... sicer pri nas še ni sončka, se skriva za oblaki, ampak računam, da še bo user posted image user posted image

Lucka1, ja tudi pri nas je tako s krči ... že zaspi, pa se potem prebudi in se prav vidi, da jo boli ... potem se malo sprdi in je bolje za kakšno minuto .... ali pa včasih zajoka in potem prdne ... božec je ...

Sicer pa moram povedat, da zdaj, ko je že v 7. tednu, mi je vse veliko lažje ... jaz sem se že malo navadila, mala je že zrasla ... se spomnim, prvih 14 dni mi je blo najbolj mučnih in sem si mislila, kaj mi je blo tega treba .. zdaj je pa fajn. No ja, saj pridejo dnevi ... ampak načeloma je res vedno bolje.
Pa zdaj se user posted image že veliko smejčka, ko je budna ....pa oglaša ... res hitro raste zdaj.
Sicer pa sem jo sama zvagala in zmerila, imamo 3810 g (ob rojstvu 2930 g, najnižja teža 2600 g) in 52 cm (prej 50,5 cm). user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Je tudi jesti začela veliko bolj user posted image user posted image user posted image user posted image Okoli 600 ml na dan poje, kar čisto ustreza glede na to, da naj bi 150 g na kg telesne teže ... cca. user posted image user posted image

Evo, še naša Izabelca par dni nazaj user posted image

user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
6.4.2010 9:04:13   
Jada82
Uf, še nekaj me zanima - tiste, ki ste si izposodile vago pri Baby negi - kako ste jo potem vrnile? So vas kontaktirali, so sami prišli iskat ali ste pač nesle po 1 mesecu na pošto in vrnile?
Ni mi čisto jasno ....

Hvala za odgovore! user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
6.4.2010 9:19:52   
Lucka1

jutro...

punce, potem pa napišite mere vaših otročkov, jaz se pa ob priliki malo poigram....

pa držite pesti danes... ima Saraja pregled pri ortopedu zaradi nogic... in molim boga, da bo pripravljen zdravnik ji pogledat tudi kolke, da je ne bom rabila v petek spet na ortopedijo vozit.... ta teden imava čisto vsak dan zdravnika :(

držim pesti za vaju danes!! user posted image poročaj...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
6.4.2010 9:32:42   
mavo

Uf, še nekaj me zanima - tiste, ki ste si izposodile vago pri Baby negi - kako ste jo potem vrnile? So vas kontaktirali, so sami prišli iskat ali ste pač nesle po 1 mesecu na pošto in vrnile?
Ni mi čisto jasno ....

Par dni pred koncem moraš poklicat, pa pridejo iskat na dom. Kako luštkana je tvoja Iza! Fajn, da se vam je malo poštimalo vse skupaj, si bla prav boga. Prav super se je poredila in zrasla. Po mojem je najhujše za vami, čeprav bo sigurno prišel še kak dan slabe volje. Super, da si jo navadla na svojo posteljico, zdaj ti bo veliko lažje.
Kako uživa tvoja Iza, ko se lahko okoli Blejskega jezera sprehaja, je ful lepo tam. A so blejske kremšnite še tako dobre kot so bile včasih?user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
6.4.2010 9:42:30   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1

jutro...

držim pesti za vaju danes!! user posted image poročaj...

podpis user posted image

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
6.4.2010 9:43:40   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

Ja pol se pa kar zmenmo, kdaj pa kje se dobimo.

Bi šlo v sredo? Mogoče Tivoli?

jst sm za ...itak user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
6.4.2010 10:08:09   
punsha
vrnitev tehtnice- jaz sem jim kar mail poslala zadnji dan, ko mi ni noben nič rekel kaj moram. no pa so prišli jo iskat. so me klicali drug dan, pa je bilo.

lucka1 Enej glavico večinoma obrača v eno stran, pa močno se zvija nazaj- glavo tišči nazaj. zato sedaj 1x na teden hodiva na fizioterapijo.

jada super za Izabelo in spanje user posted image user posted image user posted image kar tako naprejuser posted image

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
6.4.2010 10:42:13   
punsha
Ravno berem eno knjigo, pa bom malo povzela nekaj stvari

NAPENJANJE IN KOLIKE

Trebušček je trd in napet, ročice krčevito stiska v pest, v obraz je zaripel, kolena pritegne k trebuščku, ali pa je njegovo telo togo kot deska in glavico obrača nazaj.

Zdravljenje:

- Poskrbite da otrok pije počasi in umirjeno, tako ne bo požrl veliko zraja, ki otroka napenja
- Masaža: Nežno masirajte spodnji del trebuščka - pri tem lahko uporabite eterično olje iz janeža in komarčka. Učinek take masaže je lahko čudežen. Masirajte v smeri urinega kazalca.
Pomaga tudi, če otroka brez pleničk položite na previjalno mizo, mu privzdignete obe nogi, s prosto roko pa pritiskate od popka navzdol proti sramni kosti. Tako se bo ujet zrak lažje sprostil iz črevesja.
- Kuminove svečke (iz lekarne) pomagajo sproščati zrak in lajšajo trebušne krče.
- Prenašanje na trebuščku
- Doječe matere lahko pijejo čaj iz janeža, komarčka in kumine, ki pomirja krče in pomaga odvajati črevesne pline

< Sporočilo je popravil punsha -- 6.4.2010 10:45:21 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
6.4.2010 10:57:51   
mucica2

Ni mi čisto jasno ....

men je rekel da se par dni prej pokliče in jo pridejo iskat...

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
6.4.2010 11:00:40   
mucica2

Manja rojena 20.2. (teža 3300g, velikost 51cm, obseg glavice 35cm)

1.pregled 22.3.  teža 4180g   velikost 55cm    obseg glavice 37cm
2. pregled 22.4.
3. pregled 28.5.

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?