Januarčk
|
enkica: ti se kar pogumno postavi zase in svojega otroka.. kaj hudiča ji pa je, da gre tvojemu otroku KARKOLI rinit v usta, kaj šele sokove (še jaz jih ne pijem.. cukr, umetne arome, barvila,...). Kakšna katastrofa od ženske, da ti reče, da bo isto počela, kadar te ne bo poleg , a je čist fliknjena al kaj. Jaz bi se na tvojem mestu resno pogovorila s tvojim partnerjem. Nujno te mora podpreti in to noro žensko postaviti na tla..Nima kaj dajat v usta tvojemu otročku, če ti temu nasprotuješ. poopek: ja, res, ko bo kak lepši dan, se pa res lahko dobimo v trb. parku . Em, sej, glede na to, da si Zagorjanka sva se najbrž že videli na šoli za straše (hodim k Mlinariču) . čaj: jaz še vedno samo dojim. Ni videti, da kaj manjka, zato bom še kar ostala pri tem. prehladi: moja pikica je včeraj popoldan in proti večeru nekaj pokašljevala in smrkala (malo predolgo sva bili zunaj). DObr sem ji sčistila nosek (par kapljic fizio v vsako nosnico in z zrolano vatko ven zbezala) in, ko je zaspala, zraven posteljice dala nekaj rezin frišne čebule, rahlo posute s sladkorjem - prebrala sem na netu, da naj bi pomagalo proti kašlju in sem poskusila. Da ne govorim, kako je smrdel po celem stanovanju, ampak - niti enkrat več ni zakašljala , tudi danes ne. Upam, da tako ostane, da ne bo treba spet čebule rezat . Sem pa prebrala tudi, da naj bi bil super proti kašlju sirup iz čebule: vrh olupljene čebule odrežeš, jo malo izdolbeš in v izdolbino kapneš par kapljic medu ali pa nasuješ malo cukra. Čebulo postaviš na kozarček in čez približno 2 uri prične vanj kapljati sirup. Surova čebula napenja, zato tega nisem upala preizkusiti.. No, delim z vami kot zanimivost.. mogoče pa kdaj kateri prav pride .
|