|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
2.4.2010 12:52:36   
Angel_Tian
emibu - natikači so zakon za obuvanje user posted image  Jaz jih nosim celo poletje in še malo več user posted image  Ni je bolj udobne obutve zame, tako da bo to na nogah sigurno tudi na poti iz P.

_katja_ - pridna za peko. Jaz za veliko noč nič drugega ne naredim kot da z malim jajčke pobarvava, ker ostalo vse dobimo za eno mini košarico od tašče. Pač toliko, da mali lahko nese požegnat. Na zajtrk in kosilo smo pa v nedeljo tudi vsakič k mojim povabljeni. Doma se potem niti ne bi pojedlo, če bi vse zase pekli. Eh, taki pač smo - bolj švoh žegnarski potrošniki user posted image

j.b. - po moje ni nič škodljivo delat, če se vredu počutiš in če G karkoli ne prepove počet. Ob žaganju drvi in kidanju peska je pomivanje oken tak prava zezancija že user posted image user posted image user posted image

Ja, malo pogostitev smo imeli. Smo naročili lignjevo ploščo, solate, tono pečenega krompirja user posted image user posted image user posted image  Ampak saj pijačo bojo še dobili, ko bo dete rojeno. Več razvajanja jim pa itak lahko že v glavo stopi user posted image

zivepo - pri nas se za zajčka dobijo sam kak čokoladni zajček, jajčka in pomaranče. Tak je čez leto dovolj daril za rojstni dan in božič, tako da ostale takele praznike ne pretiravamo. Poznam pa folk ja, ki se vsakič hočejo pokazat. To potem pripomore k temu, da se izgubi pravi čar praznikov in otroke smo tak začeli že čisto preveč razvajat user posted image
Tian že zdaj govori, kaj bi mel za božička, kaj naj na listek napišem user posted image user posted image user posted image

Regres se lahko plača v dveh delih ja, ampak nekak se mi zdi, da mora biti v celoti do konca junija izplačan. Nisem pa 100 % pa se mi zdajle tudi ne da it iskat user posted image

Zarad tasta in tašče se pa kar ne obremenjuj. Sicer je res nekam čudno, da niti za tamalo ne vprašata, ampak kaj češ. So kaki muhasti dnevi na obhodu.
Pa nič sama sebe ne dajej v slabo luč. Si super punca, kolker ti Žiga potrjuje odlična partnerka in še boljša mama. To je dovolj!

j.b. - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kak te te ne bi čudno gledali, če še zdaj sneg voziš s sabo user posted image  jaz bi te tudi hahahahaha.

moi - sneg??? Saj niste resne no user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
2.4.2010 13:06:55   
j.b.
na hitro moj recept za kruh:
2 kg moke, jaz uporabljam za kruh tip 850, je pa čist ok vsaka moka
1 kvas
1,2 litra vode
1 pest soli

Kvasec pripraviš v lončku: (zdrobiš kvasec, 2 veliki žlici moke, 1 mala žlička sladkorja, ter nekaj mlačne vode), to daš v 10 cm odprto pečico na 50 stopinj za cca 5-10 min - gledaš kdaj se dvigne)

Moko preseješ, narediš luknjico, vanjo daš pest soli, in kkšen deci mlačne vode - da raztopiš. Ko je kvasec dvignjen, ga vliješ v moko, in potem dodajaš vodo (nekje od 1 litra do 1,2 litra) - po občutku, testo naj bo bolj mokro kot ne - toliko da se ti ne lima več za prste. Daj vzhajat za eno uro. Potem spet malo pregneti (čist malo), daj v pehar še za pov urce, da se spet dvigne, tacajt priklopi pečico na 180. Potem pa to zvrneš na fejst pomokan pekač in pečeš eno uro. Ko vzameš ven ga vzemi ven s pekača (na kakšen časopis) in ga obvezno pokrij z več serveti, da skorja ne postane trda. Ko se kruh shladi, pa (ker je iz 2 kg moke precej velik) razrežeš na 4 dele in daš 3 kose u zmrzovalnik (tako naredim jaz, ker sva samo dva, in se kruha ne poje veliko naenkrat)

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
2.4.2010 13:06:56   
j.b.
dober tek

< Sporočilo je popravil j.b. -- 2.4.2010 13:07:39 >

Neposredna povezava do sporočila: 3778
2.4.2010 13:07:21   
emibu
sky3-ja lahko ti dam recept,je čist simpl

SESTAVINE-
1kg moke
1kvas
olje(od oka prb. pol deci)
sol(1 fejst velika žlica)

v skodelico zmešaš kvas(ga zdrobiš z rokami seveda)+mal sladkorja(žlička)+mleko(tko malo da lahko zmešaš pač)

potem pa v drugo posodo se razume moko+olje+ta kvas iz skodelice in gneteš,če je prepacasto daš še malo moke če je pa preveč trdo pa še malo vodo more bit tako srednje testo.
potem daš v skledo pokriješ pa pustiš da ti skipne da bo polna skleda potem premesiš narediš hlebec daš na pekač pokriješ pustiš še cca 30 minut in daš pečt jst dam najprej pečito na 250 da je fino vroča potem pa ko se zafarba zmanjšam na 180 stopinj pečem pa 45 minut..

Upam da sem ti kej pomagala.

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
2.4.2010 13:07:35   
m_o_i
evo punce-preverite, ce delujeuser posted image
http://realife.si/kamen-zaupanja/

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 3780
2.4.2010 13:09:14   
emibu
ja za po bolnici pa tut razmišlam če bi copate al bi raj crokse (sam te so mi tko smešne oblikeuser posted image )

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3781
2.4.2010 13:10:15   
Angel_Tian
biba - super zgleda tale potica. Njami. Jaz še pa nikoli nisem nobene potice pekla. Bo treba kdaj poskusit.

mubi - lepo mirna ostani in kot do zdaj pridno počivaj. Vse bo ok, tako okrog poroda kot tudi potem doma. Brez skrbi, boš zmogla, boš znala. Četudi se ti zdaj zdi vse tako tuje in novo, ah in oh... potem bo vse lepo kar avtomatsko steklo. V kar ne boš prepričana, ti bo pa tak patronažna še razložila ali svetovala. Se mi zdi, da tisti pravi materinski čut začne "delovat" v polni moči, ko imaš enkrat dete v rokah. Takrat kar nekako vse avtomatsko (nagonsko) začneš počet. Tako da kar lepo imej zaupanje vase - dobra mama boš.

Iiiiiiiiiiiiiiiiii, kako lepo je začelo sonce sijat user posted image user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
2.4.2010 13:10:47   
emibu
MOi dobr si nas tole nahecalauser posted image se zdej res tko "pametno" počutimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
2.4.2010 13:11:12   
Angel_Tian
moi - hvala za tale kamen user posted image user posted image user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
2.4.2010 13:11:57   
emibu
Angel_tian se strinjam s tabo pomoje tut pride nagonsko sj živali tut skrbijo za mladiče in jih vzgojijo pa zato nimajo prej 10 let priprav in šole in nevem česa usega delajo po nagonu ne..

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 14:12:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3786
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 14:16:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3787
2.4.2010 14:58:22   
sabri
Oj punce, kako smo? Mi še nismo nič pekli, bom jutri s tamalo jajčka barvala, ker pekla ne bom nič letos. me je včeraj tolk stisnilo in bolelo pod trebuhom, da sem mislila, da je že to to. Sem morala ležati in tudi zdaj ne mislim letos se nekaj pretegnit, ker bom raje počivala, me je moj skur...da premal počivamuser posted image . Itak grem na žegnanje k tašči, bom tam dosti robe. Čeprav bi potičko spekla no.
Bi pa prosila eno, ki ima kak link za izračun dohodnine? Ker sama iščem nekaj na internetu in mi ne odpira. Sem dobila za plačat prvič odkar delam in mi ni jasno, zakaj letosuser posted image Kaj je razlika no? pa ravno zdaj, ko rabim največ denarja za bebico in za najina rojstna dneva ta mesec, pa sja itak skos rabimo denar ane.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3788
2.4.2010 15:09:29   
emibu
Ja potem bom pa menda kr uzela crokse,kje se jih pa najceneje dobi? Ker jst jih še nisem nikoli kupla...sem pa slišla ker jih imata mami,babi... da so zlo udobni

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
2.4.2010 15:17:01   
sabri
No sem našla link, ki se mi je odprl, hvala vseeno.
Aja, crocksi so meni do zdaj bili kar nekaj, zdaj, ko  mi jih je pa moj kupil original, so pa ko puter na nogi. Meni še ful noge zatekajo in jih nosim zdaj pa jih bom vzela s sabo v porodnišnico in potem bom najbrž kar v njih čez poletje, so ZAKON. So pa neki novi modeli, ko niso tolk napihnjeni, malo manjši videz dajejo no.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3790
2.4.2010 15:17:36   
sabri
aja emibu, so bili baje 40€.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 15:29:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sabri)
  Neposredna povezava do sporočila: 3792
2.4.2010 16:19:42   
m_aja
hei hoi

kaj ve mate tud probleme ??? mene tak boli maternica da jooooj user posted image   nič ne morem pa trebuh mi otrdeva pa tak sem lena danes sploh nisem šla k prvi uri user posted image   samo ker sem bla vedno pridna me sploh ni vpisala user posted image    no uživajte papa

Neposredna povezava do sporočila: 3793
2.4.2010 17:04:43   
katy83
hej, majčice.

Joj kako ste pridne glede peke za praznike. user posted image   No, jaz sem bolj tak kot Angel_Tian. Itak smo vedno povabljeni k mojemu dedeku. V bistvu nismo povabljeni, to je že mus od ne vem kdaj. Pa še moja mama mi vedno da kakšne zaloge za doma, tako da se ne splača nič pripravljat. user posted image

No, Angel Tian, super, se že veselim, da te spoznam, ko boš prišla v Mb. user posted image  Pa da ne bom samo Fiške gledala, ja. user posted image   Mimogrede naslednji teden pride k meni. No, se mi zdi, da pride k Timoteju. user posted image

Emibu - ja, tudi meni so croksi bili full hecni. Ampak sem si jih kupila predvsem za v porodnišnico in so zakon. Res! No, kupila sem si jih v Avstriji v Kiku za celih 7€. user posted image user posted image user posted image   So pa tak full pinki, tak da sem razturala. user posted image

no, da vam javim. Danes sva s Timotejem imela kontrolni pregled v porodnišnici in sva bila pohvaljena, ker lepo napredujemo. user posted image   Odkar sva doma (8 dni) sva se zredila za 190gramov. Bravo Timotej, ker tak pridno papca, pa bravo mami, ker ima mleko, pa bravo ati, ker naju razvaja. user posted image user posted image user posted image

aja, ena je zadnjič komentirala, če mi je fajn spat na trebuhu zdaj, ko sem rodila. Ja, zakoooooon je! user posted image

Zivepo - joj, saj nimam pojma o teh regresih, ampak se mi zdi, da 1.del morajo dat do konca junija, drugi del pa do konca leta. user posted image  Ne vem, se mi zdi, da so tako moji mami enkrat dali.

Tako, bejbe, lepo se imejte.
Mimogrede, ste videle naše aprilčice kako pridno rojevajo? user posted image   Še malo pa pride tudi vaš čas. user posted image

čao, Katy

(odgovor članu m_aja)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 18:34:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu katy83)
  Neposredna povezava do sporočila: 3795
2.4.2010 19:11:15   
isabeaux
Živjo...samo na hitro vam javim...sem domaaaaauser posted image user posted image user posted image , bebica je ok, jaz nimam več popadkov, so mi jih z infuzijo ustavili, dobila sem še dexa za razvoj pljučk in vsak dan eno veliko preventivno dozo antibiotika v žilo, tko da je sedaj vse ok, le posteljica se je že začela starat, ker že vsebuje kalcinacije, ampak ni hudega, ker so mi itak rekli, da če še dva tedna zdržim bo ok...user posted image user posted image user posted image

Tamala se dobro počuti in je prav živahnauser posted image ...sicer imam strogo mirovanje ..ampak glavno da sem pri mojih doma....sem vse tri ful pogrešala...sploh malega, ki ga nisem videla že 4 dni...

.....hvala vam za vse pestke in pikapoke...so fuuuulll pomagale....sedaj pa vas grem za nazaj prebrat....da vidim kaj je novega in seveda Moi...hvala za pripravljenost obveščanjauser posted image user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

Neposredna povezava do sporočila: 3796
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 19:20:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu isabeaux)
  Neposredna povezava do sporočila: 3797
2.4.2010 19:34:52   
m_o_i
isabeaux dobrodosla domauser posted image  no, pa smo spet kompletne in se vedno vse 2v1user posted image
zivepo tak ja, ti se drzi kuhanja kave, ostalo pa pusti! naj te strezejouser posted image  bos nam spet kake sive lase delala ti ti ti (sem te okregala) user posted image  pa ti si ja noruser posted image  - kar slisim jo, frajerkouser posted image

unicena sem...tri ure po stacunah s prjatlco (tu vstejte se eno kavo in eno kosilo), potem se na lignje k tastu(ne tasci!! danes je bil dedi sef kuhinjeuser posted image )-pa gledat vec ne morem!! vreme pa total aprilsko; zjutraj sneg med dezjem, potem dez, pa sonce-sej ni cudno, da sem cist razstelana, ce pa je se vreme tako! moj ze smrci tu zraven, tak da ponoci bo spet za PCjem viseluser posted image  jaz pa sem se samo za pod tus in za v pizamo...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 3798
2.4.2010 20:35:42   
Mubi
angel_tian hvala, to me je pa res pomiril malo....tko mi še nobena ni rekla! vse sam strašijo neki user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3799
   [Brisano sporočilo]
2.4.2010 21:26:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?