Mubi
|
Živjo sonosečke!! se vam po zlooo dolgem času spet mal javlam.... Z mano je vse ok, sam moram počivat večinoma časa....ne smem preveč it na kakšen sprehod (se pojavi krvavitev) tko da je zadni mesec moj najboljši prijatelj kavč . Drugače počutje supe, samo tile brce pa postajajo iz dneva v dan močnejše.... ne vem, nekje sem prebrala da dojenčki v maternici prespijo 90% časa.... sprašujem se, koga so to zajel v raziskavo, kajti moj mali je tko živahen in miga 25ur na dan Sej je lušno, sam ko postaja zmerm bolj boleče.... Najraje seveda brca v mehur in pa ko ležim na boku, na spodnjo stran, se pravi v kavč/jogi.....zlo neprijetno.... ampak bomo potrpeli še teh 6tednov Že ne morm čakat dan ko bom spoznala to malo bitjece . Za v porodnišnico sem včeraj pisala seznam kaj je potrebno vzeti s sabo in se pozanimala pri prijateljicah, ki so nedolgo nazaj postale mamice kaj je res nujno in kaj je čisto odveč. Tko da sem sestavla en minimalen seznam. Če mi bo pa še kaj falilo, mi bo pa itak bodoči očka prnesu, k bo pršu na obisk No pa naj ga delim z vami: zame za sprejem potrebujem: napotnico, potrjeno zdravstveno, materinsko knjižico in original krvno skupino zame za bivanje tam potrebujem: kratke nogavice, copate, potrebščine za osebno nego, svinčnik, papir, vložki (bolje kot to so zloženci od Tosame), spodnje perilo, labela!!, vlažilni robčki, polnilc za mobi, robčki, (deodorant), pilica za nohte, modrček za dojenje. fotoaparat bo itak očka mev že ob porodu zravn....aja pa opozorile so me da naj imam dudo... za odpust novorojenčka potrebujem: plenice, povijalno plenico, spodnjo majčko, bodi, (žabice), kapo, odejico, copatki in seveda avtosedež res samo osnovne stvari. sej v tem mesecu ki mi še preostane bom pa sigurno še kaj spotoma vrgla noter v torbo drugače pa za seznam: sedaj imam +12kg (34.teden), postarala sem se za eno leto v tem času, se pravi je moja starost 23 naslednji pregled imam pa že 13.4. še vprašanje: Vas je kaj strah poroda? mene prav poroda ni ravno strah. je kar je, zdej mora mali pridit vn, tko da izognit se itak ne da . Strah me je tistega potem, ko pridemo domov in smo sami mi trije, novopečena družinica....in kaj zdej....bom zmogla? bom znala ravnati tako kot je prav? ....bolj se ubadam s temi vprašanji.... strah me je pa postalo tudi prezgodnjega poroda. upam da do tega ne pride, saj imam še kar nekaj stvari za kupit....predvsem toaletne potrebščine zame in za otročička in pa gugalnik, blazino za dojenje, čakam da mi po pošti pošljejo prevleke za posteljico, kar bo konec meseca.....rok imam sicer 19.5., tko da upam da se ne bo spomnil že v aprilu pridit ven, ker preprosto nisem pripravljena kar naj počaka do sredini maja notri na varnem
|