|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
3.4.2010 14:20:07   
strelkica
Punce a vas kaj peče zgaga po orehovi potici, men se bo zmešal, kot da mi gori v želodcu, pa sem pojedla dva rutacita pa ni nič boljš. Do sedaj sem lahko pojedla potice kolk sem hotela, nikoli nisem imela teh problemov.

(odgovor članu strelkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
3.4.2010 14:24:28   
isabeaux
Živjo pupe user posted image

Živepo ne morem verjet, da se tko špilajo s tem poceni dexamethasonom, ki lahko otročku reši življenje, mislim, po vseh študijah, ki sem jih prebrala ga dajejo v vseh drugih državah, od EU do VB in ZDA, do dopolnjenega 35. tedna nosečnosti. Mislim a v CE, pa samo do 30 ??? tedna...pa to ne moreš verjet...
Škodi ta kortikosteroid čisto nič ne, in tudi drag ni, tako da človek ne more verjet. Pomaga pa lahko toliko, da si človk sploh zamislit ne more...ne samo da je namenjen hitremu zorenju pljučk, kar že vse veste, ampak preprečuje tudi veliko ventrikularnih krvavitev v možganih, ki jih nedonošenčki skoraj vsi dobijo....in te so lahko kar velika posledica kasneje...mislim, včasih me res tako razjezi kakšna taka zadeva, ker se mi zdi, kot da nekaterim dohtarjem ni v interesu porodit čim bolj zdravega bebija...nonsens!!...se opravičujem, da sem se ujezila...ampak res se zmeraj znova spomnim, kaj smo mi vse prestali pri našem drugorojenčku...pa so tudi rekli...ja vi ste 34 t. 0/7 zdaj več ne dajemo dea pa tudi ustavljamo popadkov več ne....vse bo v redu, ker ima vaš otrok pljuča že razvita....potem pa na koncu so ga komi rešili...ker seveda pljučka NISO bila razvita in so se zlepila, da o ventrikularni krvavitvi ne govorim in vseh dodatnih zadevah...katastrofa, potem so se pa tudi samo zgovarjali eni na druge...pediatri na ginekologe in obratno...krizaaaaauser posted image user posted image ...eh pustmo zdaj to...

No zaradi te prejšnje zgodbe, pa sva sedaj tudi malo sakramentirala in zahtevala dexa, ko so se spet popadki začeli...in so ga tudi dali...hvb. user posted image

Ja zato ker se posteljica že kalcinira, so mi pa rekli, da vsaj 14 dni še...potem pa itak dlje verjetno ne bom zdržala...tako da nimam več upanja na maj...al pa me preseneti...kdo ve...user posted image user posted image Tamala naj bi bila težka okoli 1900 g. tako da je kr ok....maternični vrat je še zaprt ampak je baje mehke strukture, so popadki že nardili svojeuser posted image , tako da se lahko vsak čas začne...al pa tudi ne...nikoli ne veš a ne user posted image Ja saj men so tud 3 uz - je nardili...v 4 dneh, pa seveda te infuzije in antibiotiki....pa injekcije...ampak ok...glavno da smo zdaj doma...kolk časa si bla pa ti noter in kako se je vse začelo....?

Emibu glej čist tko iz izkušenj ti povem...no sam so moje, morda boš ti imela drugačen sistem...user posted image Glede spalne vreče, mi smo jo meli...pa jo še mamo ampak uporabljala je nisem, ker se je začelo dogajat, da če je šlo kaj mimo, sploh naš je zelo dosti pil in lulal, no in potem v bistvu ko sem ga previla itak več nisem imela druge, ker je ta šla v pranje...pa sem ga pokrila z odejico...pa tudi nekak ni bil ravno miren v spalki, tko da smo kar klasiko z odejico in kociko prakticirali...enako tudi pri hčerkiuser posted image
Drugače pa:

-žabice ( najcenejše v kiku, al pa zadnjič sem jih videla majo ful znižanje v takotu...sploh nisem vedela, da majo za take male...pa seveda špar, sparky varijanta)
-jopice
-bombažni kapici ( isto - kik...za 1 - 2 € jih imajo)
-tetra plenice ( tudi kik...3 kom. za 2,99 €)
-alkohol za čiščenje popka ( v lekarni, najmanjšo pakungo kupiš, kar tistega ko ti ga natočijo...in kaj vem, jaz mislim da se bo rabil...mi smo ga obakrat rabili, da ni blo potem vnetja popka, pa da se lepo sčisti)
-termometer za telesno ( kot so že pisale tisti za pod rokico je boljši kot oni za v uhico...pa še cenejši)
-termometer za vodo
-nepremočljiva podloga za posteljico ( je mi nimamo, ker sem dala kar eno debelejšo odejico spodaj pod rjuhico in je dojenčku še bolj toplo, pa opere se in otroček nima občutka hladu, kot če mu daš varijanto s kaknim vsebujočim polivinilom, majo jih pa tudi v kiku, al pa dm - u...podlogice , ki so nepremočljive, pa niso iz polivinila...ampak takega nekega posebnega materijala, tudi toplo delujejouser posted image )
-spalna vreča?? je nujna?
-elektronska varuška
-vrtiljak za nad posteljico ( najcenejši za 10 € v toysu ...če slučajno greš tja...tolk da mehanizem dobiš, potem pa si lahko tudi svoje figurice gor navesiš :-) Ali pa v Müllerju v Seiersbergu, majo ful ponudbo in ugodno se tudi da dobit,...ampak res če slučajno pač greš v Avstrijo)
-čaj za dojenje
-torba ali nahrbtnik s pripomočki za previjanje ( ne rabiš kupovat, en nahrbtnik doma al pa navadno torbo, ki jo obesiš na voziček, da ima daljši ročaj...pa je to to user posted image )
-kako lepo blago za posteljnino (bi rada mela usaj dve eno pa že mam) Enako kot so druge že rekle...Najcenejša varijanta posteljnin, blaga, pojšterčkov, odejic je v IKEI....user posted image )
ali pa poceni kr že narejeno rabim pa samo prevleke nič kovtra in povštrča ker že imam

Tko upam da sem ti kaj pomaglauser posted image

Strelkica, madonca to bo pa verjetno kmalu...user posted image pravi korenjakec...superuser posted image , kolk ti je kaj rekla g. za posteljico, katere stopnje naj bi bila...zrelosti...a je imela velik belih pikic - kalcinacij? ( grad. 0, I., II., sli III. ?).

Ufff danes pa sem se razpisala...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 3.4.2010 14:40:14 >

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
3.4.2010 14:46:43   
strelkica
Ne to pa ni nič rekel, sam rekel je da je že zrela. Čakaj grem pogledat. Ja II st. piše če sem prav prebrala. Saj veš kako pišejo. user posted image A veš kaj to pomeni? Mi ni nič kaj razlagal sam rekel je da to bo pa verjetno prej kot čez mesec dni. ker PDP imam 4.5.2010

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
3.4.2010 15:18:31   
Sky3
Emibu kar se tekstila tiče (bombažka) jst kr v HM zavijem, ker imajo full lepe reči in ugodne cene. jst sm tam dobila kompletek 2h kapic full luštnih, ki jih bom kombinirala s hlačkami iz istega bombažka (komplet) in belo majčko... skratka nogavičke, kapice, pajacki in bodiji itd. vse to najdeš v hm full luštno ion ugodno.

kar se pa termometrov tiče - za v vodo se mi ne zdi tako zelo nujen - star recept pravi, da kar je tvojemu komolčku prijetno je tudi za otroka primerno. sicer pa majo v BC kr poceni (tle ni treba komplicirat). termometer za otroka bom pa jst naročila mimo vrste tistega za merjenje temperature v ušesku. je hiter, zanesljiv, varen in enostaven, pa še dobi se takega čist simple, pri katerem ni treba menjat niti nastavkov. stane pa cca 25 eur.

tetra plenice in kozmetika itd. je ok v BC - pač cene so nekak povsod enake, bi pa priporočala, da za popek uporabljaš fiziološko, ker je manj agresivna... majo od niveje fajn pakirane ampulce, tko da ti ne stoji in se ne okuži med tem ko jo imaš dlje časa odprto.

pri torbi jst še vedno prisegam na kiplingove (več kolekcij) ali tista torba, ki se spremeni še v stolček in jo ima tudi ena naša majčica (pozabila ime torbe)

za el. varuško pa premisli, če jo boš res potrebovala - jst vem, da je ne bom (ni tako veliko stanovanje, da ne bi slišala malega...)

nič, letim se zrihtat... danes praznujemo tetin 40. r.d.! user posted image

papa!

Neposredna povezava do sporočila: 3829
   [Brisano sporočilo]
3.4.2010 15:52:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sky3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3830
3.4.2010 16:13:46   
carly
Punce pozdravljeni,
nekaj dni me ni bilo ker sem nažalost preživela zelo bolečo izkušnjo. v torek na pregledu so namrač ugotovili da z mojim otročkom ni vse ok in sledil je urgentni carski rez, tako sem rodila fantka ki pa ni zadihal vendar so ga kasneje rešili.Sedaj je v lj kliničnem centru in so mu na mojo veliko žalost dnevi šteti, ker se revčku možgani niso razvili tako kot bi se morali in kljub vsej medicini ne morejo najti vzroka kaj je šlo v razvoju narobe.Tako se z veliko žalostjo poslavljam od vas in vam vsem skupaj želim čim bolj prijetne dneve nosečnosti, zdrave in pridne otročke in ter čim več veselja in sreče, kar nam ni bilo dano.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
3.4.2010 16:17:12   
emibu
evo,lih smo pršli nazaj od žegna,blo je zelo lepo lep sonček in tak cela vasia se je zbrala,pa še s ponosom sem lahko razkazovala trebuščka in potem mi je še ena ženska dvignila morala in rekla da mam lepši trebušček kot ena druga ki ma tut u maju rokuser posted image user posted image

glede termometra me zanima a ga bo mali držal pod rokico namiru?user posted image al se to tko v ritki meri?
no glede vrtiljaka bom šla menda res v Avstrijo itak mama namen it ko boma šla kupovat mal to posodo pa take stvari za kuhinjo,kopalnico majo baje dost pocen v Ikei kaj ve mente?ker še nikol nisem bla gor tak da če bom slučajno pršla gor pa da bo use drago bom menda kr znorelauser posted image user posted image
ja fiziološka raztopino mam od nivee se men tut dopade ker so ampulce..
za električno varuško se mi zdi da bom kr rabla k kuhna je kr doststran od njegove sobice oz. tudi najine kjer bo na začetku pančku stanovanje pa ima 170 kvadratov tak da jst k sm bol naglušnauser posted image user posted image user posted image
joooi zivepouser posted image user posted image user posted image kok se bom zadrževala pri tašči? zeeelooo malo ker je zraven njena tašča ki mi živce spije v minutiuser posted image user posted image user posted image tak da bo moja taščica kr lepo k men gor pršlauser posted image user posted image jst bi tut kak flis za zgori ja nimam nobene jopice za malega treba nabavit
jst pa mam jogi je ful zavit v folijo ampak se mi zdi da bom novga kupla nevem no kaj pa vem kok prahu j eže tam goruser posted image user posted image sm mal skeptična glede tega..

Neposredna povezava do sporočila: 3832
3.4.2010 16:18:35   
emibu
carly-user posted image user posted image user posted image joj,tako mi je žaluser posted image user posted image user posted image ampak le pojdi  pogumno naprej...

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
3.4.2010 16:20:36   
farina
joj carlyuser posted image jaz ti zelim da bo z tvojim malim vse okej, res res od srca da se čimprej pozdravi.
pa ko bo čas,nam sporoči kako ste kaj.

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
   [Brisano sporočilo]
3.4.2010 16:48:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu farina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3835
3.4.2010 17:30:21   
klupko
Oba sva dobila solzne oči ob branju tvojega posta carly..user posted image
Žal mi je, da dajejo malemu tako malo upanja, ampak še vedno lahko verjamemo v čudeže in upam, da se bo vam zgodil en in bo z malčkom vse vredu. Iz srca ti želim veliko moči, ker si verjetno ne moremo niti predstavljat kako ti je ob vsem tem. Držita se! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3836
3.4.2010 17:34:17   
Mubi
emibu za termometre vem da imajo zelo luštne in ne  ne vem kako drage v pikapolonici in pa v leclercu. Za spalno vrečo pa ne vem.....jaz jo sicer imam, ker sem jo dobila, so nam pa v šoli za starše svetovali, da naj dojenček nebi uporabljal spalne vreče do enega leta...samo se ne spomnem zakaj točno.... user posted image mogoče tud zato ne, ker je itak več al manj bolj pri miru in se ne premika toliko, tko da ostane pokrit tudi s kovtrčkom, katerega potlačiš za jogi...
prevleke za posteljico sem pa jaz najcenejše pakete najdla na internetni strani http://www.galeb.eu/si/otroska-posteljnina-120x60/kompleti-gucio-g141.shtml

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
   [Brisano sporočilo]
3.4.2010 19:19:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Mubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3838
3.4.2010 19:23:37   
emibu
Ja sj midva pa tut use rabma od zaves do žlic vilc in use ostale šare za v stanovanje tak da boma šla en dan gor sam prej naj dinarčke nakažejo kok časa pa nakažujejo res to za bebija k dobiš 270 eur al kok???

Neposredna povezava do sporočila: 3839
   [Brisano sporočilo]
3.4.2010 20:03:41   
Brisani uporabnik

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3840
3.4.2010 20:07:22   
strelkica
carly še vedno obstaja upanje, katerega ne smeš izgubiti. Pozitivno misli in mi bomo s tabo. Res je težko izbrati besede v takih primerih, zato ti želim veliko moči in pozitivnega razmišljanja, malemu pikecu pa, da zmaga v bitki. Držite se!!!!!

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 3841
3.4.2010 20:32:41   
biba88
carlyuser posted image user posted image user posted image ni besed, ki bi potolažile tvojo žalost....drži se...ostani močnauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3842
3.4.2010 20:41:00   
K_a_t_i
Carly user posted image user posted image user posted image . Bodi močna!!!!

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
3.4.2010 21:41:25   
charlyka
Carly
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drži se ...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
3.4.2010 22:15:58   
sabri
Carly: zdaj najbrž ni besed, ki bi vas potolažile, ampak sčasoma bo lažjeuser posted image user posted image user posted image . Veliko srečeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3845
3.4.2010 22:35:56   
san

IZVIRNO SPOROČILO: carly

Punce pozdravljeni,
nekaj dni me ni bilo ker sem nažalost preživela zelo bolečo izkušnjo. v torek na pregledu so namrač ugotovili da z mojim otročkom ni vse ok in sledil je urgentni carski rez, tako sem rodila fantka ki pa ni zadihal vendar so ga kasneje rešili.Sedaj je v lj kliničnem centru in so mu na mojo veliko žalost dnevi šteti, ker se revčku možgani niso razvili tako kot bi se morali in kljub vsej medicini ne morejo najti vzroka kaj je šlo v razvoju narobe.Tako se z veliko žalostjo poslavljam od vas in vam vsem skupaj želim čim bolj prijetne dneve nosečnosti, zdrave in pridne otročke in ter čim več veselja in sreče, kar nam ni bilo dano.

user posted image draga carly, v teh težkih trenutkih želim vsem vam veliko moči!!! upanje vedno umre zadnje...user posted image
naj vas sreča boža po ličkih!user posted image

(odgovor članu carly)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
4.4.2010 0:39:26   
Sky3
Carly kot sm že pisala, ponovno: vrjamem, da se vse zgodi z razlogom. tudi tvoj otroček ti je bil poslan z razlogom, kot izkušnja, v kateri si se sigurno nečesa naučila, čeprav tega trenutno mogoče še ne vidiš... bil je s tabo in ostaja s tabo... žal mu verjetno ni namenjeno ostati na tem svetu, vsekakor pa mu je bilo namenjeno, da se vajini dušici srečata. nekaj lepega se skriva v tem.
občudujem tvojo trdnost in ti želim, da čimlažje prebrodiš preizkušnjo, za katero pa vrjamem, da je zelo težka. drži se in ne pozabi obdržati optimizma! user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 3847
4.4.2010 8:54:40   
m_o_i
carly ne bom modrovala, ker...user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Sky3)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
4.4.2010 10:33:12   
barvar
Carly, pošiljam ti samo en velik user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Mislim nate in ti želim, da se vse obrne tako kot se mora...

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
4.4.2010 10:37:15   
j.b.
carly, user posted image user posted image user posted image tudi od mene, ostani močna!!!

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?