isabeaux
|
Živjo pupe Živepo ne morem verjet, da se tko špilajo s tem poceni dexamethasonom, ki lahko otročku reši življenje, mislim, po vseh študijah, ki sem jih prebrala ga dajejo v vseh drugih državah, od EU do VB in ZDA, do dopolnjenega 35. tedna nosečnosti. Mislim a v CE, pa samo do 30 ??? tedna...pa to ne moreš verjet... Škodi ta kortikosteroid čisto nič ne, in tudi drag ni, tako da človek ne more verjet. Pomaga pa lahko toliko, da si človk sploh zamislit ne more...ne samo da je namenjen hitremu zorenju pljučk, kar že vse veste, ampak preprečuje tudi veliko ventrikularnih krvavitev v možganih, ki jih nedonošenčki skoraj vsi dobijo....in te so lahko kar velika posledica kasneje...mislim, včasih me res tako razjezi kakšna taka zadeva, ker se mi zdi, kot da nekaterim dohtarjem ni v interesu porodit čim bolj zdravega bebija...nonsens!!...se opravičujem, da sem se ujezila...ampak res se zmeraj znova spomnim, kaj smo mi vse prestali pri našem drugorojenčku...pa so tudi rekli...ja vi ste 34 t. 0/7 zdaj več ne dajemo dea pa tudi ustavljamo popadkov več ne....vse bo v redu, ker ima vaš otrok pljuča že razvita....potem pa na koncu so ga komi rešili...ker seveda pljučka NISO bila razvita in so se zlepila, da o ventrikularni krvavitvi ne govorim in vseh dodatnih zadevah...katastrofa, potem so se pa tudi samo zgovarjali eni na druge...pediatri na ginekologe in obratno...krizaaaaa ...eh pustmo zdaj to... No zaradi te prejšnje zgodbe, pa sva sedaj tudi malo sakramentirala in zahtevala dexa, ko so se spet popadki začeli...in so ga tudi dali...hvb. Ja zato ker se posteljica že kalcinira, so mi pa rekli, da vsaj 14 dni še...potem pa itak dlje verjetno ne bom zdržala...tako da nimam več upanja na maj...al pa me preseneti...kdo ve... Tamala naj bi bila težka okoli 1900 g. tako da je kr ok....maternični vrat je še zaprt ampak je baje mehke strukture, so popadki že nardili svoje , tako da se lahko vsak čas začne...al pa tudi ne...nikoli ne veš a ne Ja saj men so tud 3 uz - je nardili...v 4 dneh, pa seveda te infuzije in antibiotiki....pa injekcije...ampak ok...glavno da smo zdaj doma...kolk časa si bla pa ti noter in kako se je vse začelo....? Emibu glej čist tko iz izkušenj ti povem...no sam so moje, morda boš ti imela drugačen sistem... Glede spalne vreče, mi smo jo meli...pa jo še mamo ampak uporabljala je nisem, ker se je začelo dogajat, da če je šlo kaj mimo, sploh naš je zelo dosti pil in lulal, no in potem v bistvu ko sem ga previla itak več nisem imela druge, ker je ta šla v pranje...pa sem ga pokrila z odejico...pa tudi nekak ni bil ravno miren v spalki, tko da smo kar klasiko z odejico in kociko prakticirali...enako tudi pri hčerki Drugače pa: -žabice ( najcenejše v kiku, al pa zadnjič sem jih videla majo ful znižanje v takotu...sploh nisem vedela, da majo za take male...pa seveda špar, sparky varijanta) -jopice -bombažni kapici ( isto - kik...za 1 - 2 € jih imajo) -tetra plenice ( tudi kik...3 kom. za 2,99 €) -alkohol za čiščenje popka ( v lekarni, najmanjšo pakungo kupiš, kar tistega ko ti ga natočijo...in kaj vem, jaz mislim da se bo rabil...mi smo ga obakrat rabili, da ni blo potem vnetja popka, pa da se lepo sčisti) -termometer za telesno ( kot so že pisale tisti za pod rokico je boljši kot oni za v uhico...pa še cenejši) -termometer za vodo -nepremočljiva podloga za posteljico ( je mi nimamo, ker sem dala kar eno debelejšo odejico spodaj pod rjuhico in je dojenčku še bolj toplo, pa opere se in otroček nima občutka hladu, kot če mu daš varijanto s kaknim vsebujočim polivinilom, majo jih pa tudi v kiku, al pa dm - u...podlogice , ki so nepremočljive, pa niso iz polivinila...ampak takega nekega posebnega materijala, tudi toplo delujejo ) -spalna vreča?? je nujna? -elektronska varuška -vrtiljak za nad posteljico ( najcenejši za 10 € v toysu ...če slučajno greš tja...tolk da mehanizem dobiš, potem pa si lahko tudi svoje figurice gor navesiš :-) Ali pa v Müllerju v Seiersbergu, majo ful ponudbo in ugodno se tudi da dobit,...ampak res če slučajno pač greš v Avstrijo) -čaj za dojenje -torba ali nahrbtnik s pripomočki za previjanje ( ne rabiš kupovat, en nahrbtnik doma al pa navadno torbo, ki jo obesiš na voziček, da ima daljši ročaj...pa je to to ) -kako lepo blago za posteljnino (bi rada mela usaj dve eno pa že mam) Enako kot so druge že rekle...Najcenejša varijanta posteljnin, blaga, pojšterčkov, odejic je v IKEI.... ) ali pa poceni kr že narejeno rabim pa samo prevleke nič kovtra in povštrča ker že imam Tko upam da sem ti kaj pomagla Strelkica, madonca to bo pa verjetno kmalu... pravi korenjakec...super , kolk ti je kaj rekla g. za posteljico, katere stopnje naj bi bila...zrelosti...a je imela velik belih pikic - kalcinacij? ( grad. 0, I., II., sli III. ?). Ufff danes pa sem se razpisala...
< Sporočilo je popravil isabeaux -- 3.4.2010 14:40:14 >