Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 30.3.2010 21:59:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Dober večer! Sem pričakovala da bom mela 2 do 3 strani na novo za prebrat, pa ni tako. Ste se vse odločle (z bebikami vred) it danes v 2 dela? Joj mene tak muči, vedno huje je, bi bla najbolj vesela da me jutri g pošlje rodit in se rešim muk. To ni več za vzdržat. Nič, ne bom še vas spravljala v slabo voljo, se grem smilit sama sebi na kavč. Lahko noč
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 30.3.2010 23:04:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Malenaa: držim pestke, da kmalu spoznaš svojo princesko Pri meni polna luna vpliva samo na brcanje , drugega pa nič Jaz bi že tudi cartalaaa, čedalje bolj komaj čakam, da pride ven Danes sva dobila zibelko staro čez 30 let - ročno izdelano Komaj čakam, da jo oblečem in v njej vidim najinega . Jutri zjutraj imam pregled. Upam, da že bodo izvidi za streptokok, pa prav zanima me kolikšna bo cena. Pridne bodite, midva z bova pogledala še en film (The Wolfman), potem pa upam, da bom že kaj zaspana.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 30.3.2010 23:27:05
|
|
|
|
memole
|
Čer! Kako kej? A je kera že šla? Pri nas lije kot iz škafa pa še piha zraven! Zjutraj sem bla na pregledu ki ni trajal dolgo! Zmeru mi je trebuh,poslušal srček,pretipal v kakšni legi je,potipal noge če je kej vode v njih in vprašal 1001 vprašanje! Obrnjena je z glavico dol,hrbtenica je na desni bok obrnjena noge pa na levi! Dobila sem napotnico! Za streptokok pa ne vejo niti ceno tako da morem naslednjič svojemu G rečt! Naročena sem pa čez 2 tedna,13.4.! Zdej bom šla pa vodoravno,sem malce utrujena! Jutri morem pa še Laro k zobarci peljat tako da kakšen dodatni lepotni spanec odpade!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 6:50:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za lepo željo aprilčica.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 7:27:09
|
|
|
|
NATAŠA35
|
samo malo preverjam, če je katera šla, pa še ni nobenih novic ... moram reči, da me kar pritiska navzdol, da me že vse boli...v prejšnjih pa tega ni bilo, ker so bili malo višje, tako da ni nikjer pritiskalo....trebuh se mi je povečal , tako da mi je vse prekratko razen kake tunike, pa imam še tri tedne do PDP , kaj šele bo....že sedaj sem kot balon... drugače sem pa bila včeraj kar pridna, pa šla malo v šoping, kupila blazinice, dudike za flaške, dudiko, držalo za dudiko in torbico za dudiko , pa še pospravila sem otroško sobo in mi je ostal samo še kavč , potem pa se lahko spravim na spalnico, tako da upam, da bom ta vikend lahko spala že v naši postelji, ne pa v dnevni sobi, čeprav paše, ko zaspim zraven tv jutri pa pregled , potem pa se bliža moj RD
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 8:20:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Peden šibam na preged, sem prišla pogledat, če je kaj novega, pa vidim, da nič ne dogaja Memole: šele čez 2 tedna imaš?? A ne naroča zadnji mesec vsak teden? NATAŠA: tudi meni je vse premajhno, ampak si ne grem kupovat ničesar novega. Se mi zdi brezveze. Kdaj imaš rd? 5.4.? Mene hecajo, da bom rodila na svoj rd (12.4.), ampak to ne bo šlo, sem že povedala, da tale v mojem trebuhu noče nikamor Jaz pa zelo zatekam. Gležnje imam ko . Malenaa: si še med nami? Lp
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 8:25:05
|
|
|
|
NATAŠA35
|
aprilčica ma jaz si tud ne grem novih stvari kupovat, če ne pa trenerko od mojga oblečem pa sem takoj lepa ...drugače mam pa rok točno čet tri tedne 21.04., čeprav vsi mislijo, da bom rodila na svoj RD, ki je v petek, ampak po moje se tole ne bo izšlo ...jaz tudi zatekam, v stopala in gležnje memole pri nas je običaj, da nas na koncu naročajo vsak teden, potem pa zadnji teden najmanj 2x/teden, tako da mi je res čudno, da je tebe naročila šele čez dva tedna
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 8:38:16
|
|
|
|
pikica84
|
Hei so Tudi mene muči to zatekanje...včeraj sem optimistično misla,da so mi vsaj čevlji prav..Pa sem ugotovila,da so mi skoraj vsi premali Upam, da bo to slo potem lepo nazaj... drugače pa tudi mene rahlo že mučijo popadki, ponoči, me začne špikat kot pred menstruacijo, ampak mine...Upam,da bom še za praznike doma..ker me čaka en teden bolnice zaradi CR... Lepo bodite, papa
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:14:02
|
|
|
|
agha
|
Dobro jutro!! Za mano je ena težjih noči in sem še zdaj utrujena. Verjetno je kriva luna. Naš mi je s svojimi nogicami celo noč masiral trebuh. Ampak mislim, da sem tako ali tako sama kriva za to, ker tudi jaz nisem bila prav mirna in sem prenesla to na njega. In zaradi tega imam tako zelo slabo vest, ker si res ne zasluži tega. Popadke sem sicer tudi imela ampak so bolj "na easy" in ni panike. S takimi popadki ne bom rodila nikoli! Upam, da bodo maleni danes pomagali, da ne bo več tako trpela... Pregled - moj G pa sploh ne dela pregledov zadnje 2 tedna - moj zadnji je bil prejšnji teden, niti ctg-ja. Le 2 dni pred roko imam amnioskopijo ter odvzem brisa za streptokok in to je to. AAmnioskopijo pa kolikor vem potem delajo na 2-3 dni redno. Zgleda, da je praksa od G do G različna... Imam edino napotke v katerih primerih moram nujno priti v P.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:17:47
|
|
|
|
mamika25
|
Jutro punce! VPRAŠANJE: 5.marca sem začela s porodniškim dopustom. Pogodba v službi mi je potekla 22.marca. Nove pogodbe nisem dobila, ker so mi rekli da mi bojo prekinili in me potem vzeli nazaj. (To sem pač sprejela, čeprav vem da ni prav, nočem se pa bockat z njimi, ker je to njihova usrana praksa). Torej, dobila nisem nič od njih, nič obvestila, samo ustni dogovor. In zdaj me skrbi kako je z mojim osnovnim zavarovanjem? Sem pač v statusu porodniške in je to to? Ali imam urejeno osnovno zavarovanje še vedno? Ker dodatno si itak plačujem že od skoz, samo to me zdaj skrbi, da bom mogla it kmal rodit, pa da neb mogla kej plačevat? A se to odbija od porodniške, mislim v prispevkih in to? Katera ve? Hvala za odgovore že v naprej. Drugače pa čakam da se dojenček odloči priti ven, pa noče . Še 2 dni do pdp-ja, jaz sem pa vse bolje in bolje. Mal težko hodim in mal boli medenica (kosti), se mi zdi da je mali že čist nizko.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:23:04
|
|
|
|
nincy29
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠA35 memole pri nas je običaj, da nas na koncu naročajo vsak teden, potem pa zadnji teden najmanj 2x/teden, tako da mi je res čudno, da je tebe naročila šele čez dva tedna mene je tut čez 2 tedna naročila.potem je pa rekla da bom mela na 1 teden(še lih tistih 2x k mam do konca)
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:28:31
|
|
|
|
didi5
|
Dooobrooo jutroooo! Kak me je pa včeraj zdelal dan!!!! Po sestanku štajerskih nosečk (in zelooo dobri kupi - ki me je napolnila do 18.00), še pohajkovanje po trgovinah, obisk v službi, kavica z najboljšo prijateljico - evo pa sem bila doma komaj ob 17.30. Crknjena ko hudič - AMPAK -spala celo noč z le enim sprehodom do WC . Zdaj sem pa polna energije in komaj čakam, da grem na pregled videt kaj dogaja z našo . Pri nas še nič ne kaže da kaj bo. Jaz sploh nimam nobenega pritiska navzdol, nobenih popdakov, ščipanja al kaj podobnega. Brcike so se sicer malo umirile, ampak mislim da jih je še vedno krepko čez 10. Čeprav sem hotla rodit zdaj v tem času si pa mislim, da se mali itak ni treba preveč mudit na ta nori svet. Naj uživa dokler lahko:) Sem si pa včeraj po 6 mesecih privoščila in kupila nekaj za oblečt - PO PORODU. Jeans jaknico (proba - če se lahko zapne čez prsi, se bo morala še čez bušija) in pa poletne čeveljce s PETO (ker so tak šikani - za motivacijo - čevlji moja šibka točka - pa kaj ko sem zdaj lahko nosila le nizke ). Babnice, lepo je bio včeraj z vami, čeprav vas nekak še vedno ne morem povezat - ker to je zame preveč - nickname, pravo ime, zgodbe. Kaj češ, če sem pa tak pozabljiva Se tipkamo!
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:35:13
|
|
|
|
NATAŠA35
|
mamika mislim, da se moraš prijavit na borzo dela, da te potem zavarujejo na občini kot občana, dodatno pa si plačuješ normalno...samo se ne moreš prijavit, dokler od službe ne dobiš kakega papirja...prosim pokliči na zavod za zaposlovanje in preveri, danes imajo uradne ure kako pa kaj je s tem... nincy a pri tebi tudi na dva tedna....pri nas je pač tako ko je 4 tedne pred rokom, je vsak teden, samo zadnji teden pa 2x/teden... agha kako pa to, da ti nimaš pregledom, pa lih na koncu je ful pomembno, da jih imaš, sploh pa ctg-je ...pa še tole, četudi imaš blage popadke, se lahko odpiraš, kar je pogoj za porod, tako da vseeno rodiš, res pa da bi ti lahko še dodali kako flaško za sproženje... pikica kaj boš mela CR?zakaj pa moraš v bolnico? ja to zatekanje je pravi , jaz mam kar superge odvezane in jih samo nataknem, drugače se prov matram z obuvanjem, najraje bi croske nonstop nosila, pa kaj ko me tudi one tiščijo, ko mi tak stopala zatečejo zgleda da vas veliko že carta, ker kar nekaj babnic ni že nekaj časa gor
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 9:58:56
|
|
|
|
agha
|
NATAŠA35 - res ne vem zakaj nimam pregledov zadnje 2 tedna, jaz sem bila prepričana, da jih bom imela ampak sem na zadnjem pregledu dobila samo napotnico za porod in napotnico za amnioskopijo 2 dni pred rokom. In to je bilo to... Za ctg je pa rekel, da je nezanesljiv in da je najbolj pomembno to, da otroka čutim vsaj 10x na dan. Da pa naj takoj pridem, če se zbudim z zateklimi nogami (čez dan je rekel, da lahko zatečejo, ni nič narobe) ali pa če ne bom čutila otroka. Kaj pa potem svetuješ glede teh blagih popadkov? Jaz sem imela namen počakat dokler se vse skupaj ne okrepi... Sicer sem od P doma manj kot 100m in bom po potrebi hitro tam.
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:08:35
|
|
|
|
amelie
|
Jaz žal še nisem med tistimi, ki so šle v Rim Samo čakam na svoj računalnik, pa ker je očitno virus naredil večjo štalo, kot je blo sprva videt, sem se vdala in sem si menjala geslo za rr, da vas lahko malo pokomentiram. Lepo vas je bilo včeraj spet videt! Pa kupa je tud teknila Mi je žal, da sem tako hitro šla, ampak sem bila itak čisto out od treh ctg-jev. Me je potem v avtu tako začela cela leva stran trebuha bolet, da sem mislila, da bom kar rodila od sile. Pa potem me je še doma matralo kaki dve uri, nakar je bilo spet vse okej. Pomoje sem bila čisto preveč živčna že od vsega. Wannabemommy, drugič bom upoštevala tvoj nasvet in si bom kupo z alkoholom naročila. Pa še čik si bom prižgala zraven Dacy, ful ti zavidam in sem ful vesela, da ste se tako fino ujeli Upam, da se še kaj vidimo! Katy, tudi tebe je lepo brati! Me bomo itak potem imele srečanja z vozički, ne? Jaz sem naspana, me je včeraj zvečer zmanjkalo okoli devetih. Če me moj ne bi vmes zbudil, da naj se grem preoblečt in umit, bi spala 12 ur skupaj Lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:09:26
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: didi5 Babnice, lepo je bio včeraj z vami, čeprav vas nekak še vedno ne morem povezat - ker to je zame preveč - nickname, pravo ime, zgodbe. Kaj češ, če sem pa tak pozabljiva Se tipkamo! Tudi tebe je bilo lepo spoznat, upam da bomo še kdaj ponovili Kar pa se čevljev tiče niti ne govori jaz sem obsedena s čevlji in mi je prava muka, ko si trenutno ne morem nobenih lepih gor obut, ker mam noge tak otečene da bi lahk kupila 2 št. večje sam kaj pa naj pol z njimi,...... Eh sej še malo pa bo
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:11:52
|
|
|
|
amelie
|
Aja, Ela, jaz sem včeraj vprašala glede streptokoka, če je priporočljivo kaj prej prit oz. ne čakat do zadnjega, ko bojo popadki, pa je rekla, da naj pridem, ko bodo popadki zanesljivo redni. Nič prehitevat kao ...
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:16:33
|
|
|
|
didi5
|
Seveda bomo ponovili - če ne drugače pa z vozički - pol se bomo pa morali preselit k Mladi Lipi, da se bodo lahko frčaki na igralih igrali . Uf kak prehitevam - prvo jo je treba ven spravit - baje . Wannabemommy: jaz imam srečo in sploh ne zatekam - tak da nosim normalno moje čevlje - ampak petke so me pa čisto ubile (mi je križ skoraj ven vrglo). Pa tako praviš - malo še - pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:24:24
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: agha Upam, da bodo maleni danes pomagali, da ne bo več tako trpela... Pregled uspel. Naša žabica je zrasla, tako da smo "dobili nazaj" stari PDP (15.4.) Sem pa malo razočarana. Nisem zvedla približne teže, niti ni pogledala mv, sam uz in ctg sem mela. Še včeraj sem dragemu zvečer rekla, da pa danes 100% ne bo hotlo bit popadkov (psiha al kaj) in res je blo tak . Zadnji pregled mam 9.4., na ctg v porodnišnici ne rabim hodit še zdaj, temveč komaj po PDP. V papirjih iz bolnice mi pa piše da moram met pogoste kontrole, ampak moja g tega sploh ne upošteva. Jutri stopimo v 38. teden. S tem se začnejo dolgi sprehodi in hoja po stopnicah, pa tudi čaj malinovih listov, ki ga že 2 dni nisem pila. Še za seznam: Malenaa89(20)Marjeta/DR.Polju(1. ,0. ) +12k 09.04. Čaw
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:31:50
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: didi5 - pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:38:20
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: didi5 pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami no, jaz bom rabla še kako dodatno plast, da bedrce skrijem
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:40:23
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: amelie IZVIRNO SPOROČILO: didi5 pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami no, jaz bom rabla še kako dodatno plast, da bedrce skrijem Ja pa ja, ti se meniš, te bom jaz tak steznik rabla pod obleko
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 10:47:21
|
|
|
|
agha
|
O, Malena, si nazaj!!! No, če ne drugega so se popadki umirili, če prav razumem ali je bilo to samo za čas ctg-ja? Pa se bova spet lahko o popadkih pogovarjale! Kateri dan si pa imela prej določen za PDP?
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 11:00:18
|
|
|
|
amelie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy IZVIRNO SPOROČILO: amelie IZVIRNO SPOROČILO: didi5 pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami no, jaz bom rabla še kako dodatno plast, da bedrce skrijem Ja pa ja, ti se meniš, te bom jaz tak steznik rabla pod obleko In potem bomo v oblekah do tal in steznikih na čokoladno kupo hodile
|
|
|
|
RE: Aprilčice 2010 - 3.del 31.3.2010 11:15:15
|
|
|
|
Wannabemommy
|
IZVIRNO SPOROČILO: amelie IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy IZVIRNO SPOROČILO: amelie IZVIRNO SPOROČILO: didi5 pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami no, jaz bom rabla še kako dodatno plast, da bedrce skrijem Ja pa ja, ti se meniš, te bom jaz tak steznik rabla pod obleko In potem bomo v oblekah do tal in steznikih na čokoladno kupo hodile To pa tak al tak, se podpišem pod to
|
|
|
Izbira imenaKatero ime vam je lepše za punčko?Trina (
67%)
Tarja (
33%)
Število vseh glasov: 171Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!