|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010 - 3.del
31.3.2010 11:22:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: agha

O, Malena, si nazaj!!!user posted image user posted image No, če ne drugega so se popadki umirili, če prav razumem ali je bilo to samo za čas ctg-ja?user posted image
Pa se bova spet lahko o popadkih pogovarjale!user posted image

Kateri dan si pa imela prej določen za PDP?

Ja, so se umirli zaenkrat. Zjutraj ko sem vstala so bli grozni, potem na poti na pregled pa kot da bi odrezal. Ne vem zakaj se mi to dogaja.
Kak so pa pri tebi zdaj? Niso več tak hudi, kolk sem prebrala.
27.4. sem mela po M, potem so mi dali novega glede na uz (15.4.), 2 tedna nazaj spet starega kr je bla user posted image premala za svoje tedne, danes pa spet da velja 15.4. user posted image . Kdaj maš ti rok? Ne da se mi brskat kje je seznam user posted image

(odgovor članu agha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1276
31.3.2010 11:38:08   
didi5
Eh babike - verjetno ne bomo imele cajta študirat, kaj bomo zakrile pa kak :):):) Samo da bodo tamali po najnovejši modi user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

IZVIRNO SPOROČILO: amelie

IZVIRNO SPOROČILO: Wannabemommy

IZVIRNO SPOROČILO: didi5

pol bomo pa hvala bogu lahko naše povešene bušije skrivale pod poletnimi oblekcami user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
no, jaz bom rabla še kako dodatno plast, da bedrce skrijem user posted image

Ja pa ja, ti se meniš, te bom jaz tak steznik rabla pod oblekouser posted image user posted image user posted image

In potem bomo v oblekah do tal in steznikih na čokoladno kupo hodile user posted image user posted image

To pa tak al tak, se podpišem pod to user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
31.3.2010 11:53:19   
pikica84
NATAŠA35: user posted image se mi ni obrnu, sem bila na zunanjem obratu, pa tudi ni uspel, tako,da so mi dali datum za CR... Zdaj moram se pa ginekologa vprasat,kdaj moram v P...Takoj ko zacutim popadke, ali naj kaj cakam user posted image Imam pa pregled v petek, tak da ga lahko se vprasam, pa se datum dobim za CR. Ker že 3 dni me vsako noč  malo špika...čez dan, je pa mir.. Mi je pa kolegica rekla,da se je njej tak začelo že 3 tedne pred porodom..in da je bil porod vseeno okrog PDPja, ni nič pohitel...Sva pa bile z levinjico skupaj na obratu...in njej je očitno malce pospešil vse skupaj...user posted image

Nič lepo bodite vse user posted image Jaz zdaj tako uzivam, kot potem dolgo ne bom več user posted image

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
31.3.2010 11:55:00   
Anonimen
Da poročam, kako je bilo na pregledu.

Izvida za streptokok še ni, mi pa ni potrebno nič plačatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem sestro vprašala koliko moram sedaj plačat, pa je rekla:˝Eh, smo se z G zmenile, da bo šlo kar na stroške ZD-ja˝user posted image Super fajnuser posted image G me je potem še spraševala kako je bilo na poroki itd.user posted image

Sedaj imam vsak teden ctg, pregledov pa ne več, le vsak teden moram vseeno k njej - se mal pokazat.

Kile so ostale iste, waaaaauuuuser posted image Pritisk ok, matra me nič, tako, da čakam do konca aprilauser posted image Bom sama s sabo tukaj čvekalauser posted image

Tropical, za seznam: NP: 9.4., +20kg

Lpuser posted image

(odgovor članu didi5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1279
31.3.2010 12:03:36   
dacy
Dacy, ful ti zavidam in sem ful vesela, da ste se tako fino ujeli user posted image Upam, da se še kaj vidimo!

amelie nic bat ... jaz bom ze najavla tukaj kdaj pridem in se bomo ze dogovorile za kavo al pa tortico z vozicki user posted image

... Zdaj pa treba it , ker moje dete joka ker ga kolca in ga ati ne more pomirit , ga grem razbremenit user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu amelie)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
31.3.2010 12:29:36   
ela24
Pozdravljene!

Ne morem verjeti, da sm bila danes celo v eni uri rešena s ctg v bolniciuser posted image To pa je že pod povprečjemuser posted image

Lepo pridno je migal, ravno takrat se mu je najbolj dogajalo. Še sreča. Popadkov še nič ni beležilo. Pa tudi otrdeval mi ni takrat, tako da pojma nimam če se to smatra kot popadek ali neuser posted image

Bi pa zdaj že kar šla rodit počasi...Pa četudi jutriuser posted image

Noge so mi pričele kar otekat, pa tudi rokeuser posted image Še ponoči ko se zbudim se mi zdi da sm cela neka otečenauser posted image Pač zadnji dnevi nosečnosti. Moram vzet v zakup.

Malena, upam, da te ne mučijo prehudi popadki? Verjamem, ko je že enkrat tak daleč, da bi človek najraje šel rodit, da bi bil rešen vsega.

Dacy, sm prepričana, da bi ti malega "odnesle" samo do takrat, ko bi imele svoje pupe za cartat, ker dva naenkrat bi jima bilo verjetno malo dostiuser posted image user posted image Malo heca mora bit.
Ni pa fajn, da še po porodu te kosti bolijouser posted image user posted image Sm mislila, da bo najhujše kaki šivi, pa vidim da še je vse drugo. Ene pravijo, da so jih še najbolj boleli hemeroidi če so jih dobile...

Še to, da ne pozabim, me je danes vprašal na ctg, če dosti počivam, pa sm priznala, da niti ne. In je rekel da moram čimveč obvezno počivat, ker se posteljica stara, otrok zmeraj več rabi in ne dobi dovolj, če pokurim energijo, ki gre v mišice. Tako, da sm se odločila da malo izprežem.
Ampak ni pa lahko ko pridem domov, pa so stopnice spet polne blatauser posted image

Ko bo dojenček me verjetno ne bo imelo časa tako vse motit. Tako vsaj pravijo izkušene mamice iz moje bližineuser posted image

Majas, a si vredu rešila? Upam, da je vse ok. Sm potem tako hitro končala, da sva se zgrešili. Bova pa mogli se zmenit, kak dan za kako kavico in čvek. Samo da se ti mala pozdravi!

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
31.3.2010 12:42:59   
NATAŠA35
agha ti lepo počivaj in ko bodo postali popadki močnejši in tudi bolj pogosti in enakomerni, boš vedela, da moraš iti...

dacy vem, kako ti je, če te še vedno boli, zato res počivaj, kolikor moreš in ne naprezaj se, da se stanje umiri...veš kak pravijo 6 tednov je truga pod posteljo mame, tako da počivaj...stanje se bo umirilo, čeprav traja kar nekaj časa, pa na keglove vaje ne pozabi....

pikica aha, torej obrat ni uspel, škodauser posted image user posted image user posted image ...nič najbolje bo, da v petek vprašaš, kdaj boš imela CR...meni je G rekla, če se mi ne bi user posted image obrnil, da bi me takoj poslala na CR, mogoče pa bodo pri tebi kar čakali na kaki znak...

aprilčica user posted image user posted image user posted image super za pregled in da ti ni bilo treba plačat za izvid....ma ne boš sama čvekala, boš videla, da bom s tabo - no jutri ti povem, ko imam pregled user posted image user posted image user posted image

malena user posted image user posted image user posted image super za pregled, verjamem da bi šla prej rodit, nisi edina user posted image user posted image user posted image , samo vseeeno še malo počakaj

ela ti pa res počivaj, kdo ti to rečeuser posted image user posted image user posted image ...ja potem te ne skrbi tako, ker tudi časa ne boš imela za to....

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu ela24)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
31.3.2010 13:12:05   
agha
IZVIRNO SPOROČILO: Malenaa89

Ja, so se umirli zaenkrat. Zjutraj ko sem vstala so bli grozni, potem na poti na pregled pa kot da bi odrezal. Ne vem zakaj se mi to dogaja.
Kak so pa pri tebi zdaj? Niso več tak hudi, kolk sem prebrala.
27.4. sem mela po M, potem so mi dali novega glede na uz (15.4.), 2 tedna nazaj spet starega kr je bla user posted image premala za svoje tedne, danes pa spet da velja 15.4. user posted image . Kdaj maš ti rok? Ne da se mi brskat kje je seznam user posted image

Ja, pri meni so se umirili. Sicer so občasni ampak nič takšnega, da se ne bi dalo prenašat.
Jaz imam rok naslednji petek, 9.4. ampak upam, da se bo user posted image odločil kakšen dan prej prit! Če ne bomo pač počakali. user posted image

Nataša- hvala za nasvet, bom sigurno upoštevalauser posted image

Kje sta pa tintin in nejanejc?

< Sporočilo je popravil agha -- 31.3.2010 13:17:54 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
31.3.2010 13:33:55   
tintin
Tintin se javljauser posted image Danes sem pekla muffine (4 vrste) in rumove polmesce...grem jutri se v službo poslovit za eno leto (itak sem bila zadnje 6t na bolniški), skupaj s sodelavko iz pisarne bova naredili zabavo (ona za rd in opravljeno specializacijo), jaz imam čez sladki in slani del, ona pa vse ostalo...

Sicer pa sem zadnje dni odveč sama sebi...težko diham (mi tišči v pljuča), buta z glavico v mehur....nogico izteguje ven ob rebrih...ni da ni.

Glede pregledov
- jaz sem imela nazadnje pregled/posvetovalnico v 36t in ga imam naslednjič in zadnjič v 38t (drug teden). Potem mi, po spominu iz prve nosečnosti, sledijo ctg-ji enkrat na teden do roka, amnioskopija na dan roka in potem vsake 2-3 dni, če ne bo prej poroda. Nekako pa upam, da se bom lahko z G dogovorila, da me ne bi pustili čakat preveč čez rok (v kolikor se to zgodi), ker sem imela prvič mekonijsko (zeleno) plodovnico, težkega otročka, da ne omenjam okužbe s streptokokom. Najraje bi videla, da me ob primerni odprtosti in zmehčanosti MV pošljejo rodit oz. nič nimam proti induciranemu porodu.

Zdajle šibam ven, grem malo v DM, potem pa po mojega ljubčka v vrtec!user posted image

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
31.3.2010 13:34:20   
tintin
aja, vse ki imate FB...mi javite na ZS vaša imena...bi vas dodala...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
31.3.2010 13:35:27   
didi5

Evo mene iz pregleda.

Aless ok!! Sem imela prvič CTG, pa smo ga kar nonstop morali prestavlat ker ga je kar naprej brcala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zaenkrat še vedno uživa brez kakršnihkoli znakov začetka. Pol že tak mora bit a ne. Kile so ostale iste +13 (čeprav se je pupika zredila za cca. 150g - torej sem jaz shujšala - ampak je sestra rekla da je to normalno in bi v bistvu tako mora bit) - ja pol pa super ne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa napadem likalnik user posted image . Bi najraje user posted image , pa nekaj moram postorit po bajti.

Torej: didi5 +13kg, naslednji pregled 9.4.2010

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
31.3.2010 13:55:49   
neka_noč
Drage moje souser posted image po dolgem času se javljam.

Vsem rojenim čmrljem in mamicam ČESTITAM. user posted image user posted image user posted image

Zadnje tri tedne sem bila bolna in se nikakor nisem mogla pozdravit. Zdaj sem končno ok. Me je že skrbelo, da bom morala it bolna rodit. HB se je ok izteklo.

V petek, 02.04. odhajam v Postojno, kjer definitivno rodimo našega čmrlja. Elektivni spinalni Cs. Komaj čakam. Namreč, zadnjih 14 dni zatekam ko pri norcih. Ne pomaga, četudi imam noge dvignjene tri ure. V levi roki imam mravljince. Četudi ležim, ponoči, stalno. Zatečena sem tudi v obraz in sem res tik pred zdajci. Skratka, mi smo pripravljeni na dan D . 

Tropical za seznam; user posted image   (ne vem kje se je izgubil spol enkrat vmes), ter +13 kg .

Lepo bodite vse, naj vam hitro mine še teh nekaj dni , tednov ko boste cartale svoje user posted image . In pa čimlažji porod želim vsem skupaj!

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
31.3.2010 13:59:17   
babyloverka
evo še mene na raportu, sem končno prišla nazaj do računalnika user posted image  zdaj pa čvek user posted image

natasa35 glede vozeka: res je bil lepo zapakiran, škatla nič potolčena, skratka presenečena da lahko taka škatla pride tako lepa iz nemčije do nas, v primerjavi s tem kako robo mi včasih dobimo user posted image  barva mi je ful všeč, pa niti ni dosti dela z vozekom, sprednje kole se samo nataknejo, zadnje pa hitro montirajo. sem hotla kar sama pa sem počakala lubija, da je on opravil moško delo montaže user posted image

aprilčica10 ti nič ne skrbi da boš sama klepetala, jaz ne grem nikamor. sem imela včeraj pregled pa nič od nič. kot je rekla mislim da getreal zaprta kot 100 let stara flaša konjaka user posted image

dacy upam da bolečine čimprej minejo.

no moji izvidi za streptokok so bili negativni, nisem nič plačala. tudi jaz imam naslednji pregled čez dva tedna. včeraj smo pa samo srčka poslušali. pa rekel mi je, da lahko pojem od žegna samo eno samcato jajčko tolko da bo nekaj žegnanega, nič šunke in podobnega ker je vse slano...
kile ok, pritisk ok, kri in voda ok, trebušček je baje lep tako da so stric ginekolog zadovolnji user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
31.3.2010 14:06:19   
babyloverka
vprašanje: ne vem točno kaj pomeni amnioskopija, mi lahko katera to po domače razloži?

slikic še nimam, so še v obdelavi, čeprav sem jaz rekla da ne rabim obdelave ampak fotograf pač hoče delo opravit kot je treba in bom še pač morala malo počakati, čeprav me firbec mantra kakšne so user posted image  obljubim pa da vam jih pokažem ko jih dobim.

didi poslala sem ti zs.

30.04.2010

(odgovor članu Wannabemommy)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
31.3.2010 14:10:47   
agha
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

vprašanje: ne vem točno kaj pomeni amnioskopija, mi lahko katera to po domače razloži?

Čisto po domače in kakor jaz razumem: gre za pregled plodovnice in sicer preverjajo kakšne barve je in glede na barvo določijo ali je še primerna za bivanje otroka v maternici ali ne.

Pripenjam še link http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/kaj-je-amnioskopija.html

< Sporočilo je popravil agha -- 31.3.2010 14:12:14 >

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
31.3.2010 14:12:32   
babyloverka
kako pa se naredi to agha?

sem že prebrala, hvala za link.user posted image

< Sporočilo je popravil babyloverka -- 31.3.2010 14:20:16 >

30.04.2010

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
31.3.2010 14:20:38   
agha
Sicer sama te preiskave še nisem imela, me čaka naslednji teden...bom takrat povedala več še iz prve roke.user posted image

< Sporočilo je popravil agha -- 31.3.2010 14:26:56 >

Neposredna povezava do sporočila: 1292
31.3.2010 15:47:35   
tintin
amnioskopija je v bistvu kot vaginalni pregled, samo da ti notri vstavijo en tak tulec, potem pa s posebno lučko posvetijo in presvetijo membrane plodovnega mehurja...in potem vidijo kake barve je plodovnica. Pregled je hmm bolj kot ne neprijeten, je pa veliiiiko odvisno od pregledovalca...lahko naredi cel masaker, lahko pa skor ne čutiš....

(odgovor članu agha)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
31.3.2010 16:01:49   
Wannabemommy
tintin - mas ZS

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
31.3.2010 17:26:14   
majas
IZVIRNO SPOROČILO: ela24

Majas, a si vredu rešila? Upam, da je vse ok. Sm potem tako hitro končala, da sva se zgrešili. Bova pa mogli se zmenit, kak dan za kako kavico in čvek. Samo da se ti mala pozdravi!

Vse bilo ok, pa še mali je brcal tak da mam danes teden spet CTG, samo pozno komaj ob 10.40 ker sem danes kasneje prišla. sem pa tudi jaz bila danes hitro na vrsti. user posted image    Kavico pa čvek pa se priporočam user posted image   Jutri pa v Bistrico, ti pa imaš v petek pregeled ne?

Tudi pri nas dežuje, je pasalo popoldansko spanje z tamalo in cartanje.
Včeraj zvečer sem se ji tako nasmejala, se je cartala na trebuščku in jo je mali tak brcnil da se je prav prestrašila.. je rekla "joj mami kak me je pa zaj brcno" user posted image   Ji je pokazala da jo ima rad al pa da se ga naj pazi user posted image

Torej nisem edina da sem danes taakk lena in mi za nič ni ... vreme... pa naj se zlije da bo potem ko rodimo lepše in toplejše.

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu ela24)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
31.3.2010 17:37:01   
babyloverka
hjoj meni se danes zdi vse čudno, najprej sama sebi, mali ne brca kot ponavadi ampak se obrača tako da imam trebuh več časa neke smešne oblike kot pa žogico,... malo sem tečna user posted image  mislim da sem se navolila sama sebe ker nonstop štundiram kdaj bo pa kak bo, ko pa hočem to odmislit pa me že kdo drugi zagnjavi kdaj bo user posted image  bo že ko bo, jebelacesta user posted image  in na živce mi gre da grem po cesti pa vsi bulijo v trebuh, madoniš kaj tega ne vidijo vsak dan? user posted image  
kje ste punce? sumim par komadov da so šle v Rim, so kar skupinsko karto vzele ha?user posted image

30.04.2010

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
31.3.2010 17:45:37   
majas
babyloverka - naj te vsaj malo potolažim-da nisi edina... Tudi meni gre vse naživce, nevem kam bi se dala... pa še ne da se mi nič.. komaj komaj sem posodo v pomivalnega zložila user posted image  

Vreme je krivo, ziher,,, ker če mi zdaj kdo samo prst pokaže bi jokala user posted image

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

Neposredna povezava do sporočila: 1297
31.3.2010 17:53:44   
biba007
Helou apriličice, a mi lahko malo nasvetujete?

Zanima me, kje ste delale test za streptokok B, v katerem tednu, pa kakšna je bila cena?

Hvala, hvala, hvala, pa lupčka vsem.

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
31.3.2010 17:58:20   
babyloverka
jaz sem bila v nedeljo taka da bi najrajši zbežala nekam pa da me vsi pustijo pri miru. v soboto zvečer je kolegica imela cr, v nedeljo zvem da je rodila pa nisem vedla je vse ok al ne, sem bla cela panična. nje itak da nisem klicala, njenega nisem upala ker nisem vedla kak je. najprej sem ob novici da je rodila hitela poslat sms z čestitkami ko sem ga pa poslala pa sem pomislila da mogoče pa ni vse ok. in sem se sekirala. pol sem še ostala brez računalnika ki sem ga nujno rabla. in sem že bila na robu joka. in gremo jest in mi mati začne bluzit da nisem vredu naštimala pečice. user posted image  si mislim sama pri sebi: dihaj, dihaj pa bo. ni šlo.. se vstanem od mize, letim v kopalnico in se izjočem. pa vedla sem da ne smem jokat na veliko ker sem imela potem fotografiranje. pridem nazaj k mizi in dobima mesič o novorojenki da je vse ok. preberem in še enkrat v user posted image  komaj sem se potem k sebi spravla do slikanja ker drugače bi itak znorela. v glavnem res je bil težek dan. no sem si odahila ko sem zvedla da sta onidve ok. me je pa hkrati panika zgrabla ker sem vedno govorila da ona gre pred mano rodit, da imam še čas. ko pa sem slišala da je rodila potem pa user posted image  alarm v glavi

30.04.2010

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
31.3.2010 17:58:57   
nizy
no , jaz sem še tukajuser posted image user posted image , ja ostale se pa res nič ne javjouser posted image ,... tudi mene vse moti, včeraj mi je diabetologinja  na izhodu iz ordinacije rekla , da zdaj mamo pa počas  dost otrokuser posted image user posted image , sm ji hotla nazaj odbrusit , pa se mi ni dalo , ker sem bila že med vrati na izhoduuser posted image ,.... kar se pa tiče diabetesa mi ni treba več hodit k njim , ker je včeraj pokazalo 5.2  pa pravi , da sm pridna z dieto , pa se je sploh nisam držala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?