|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zadušilo me bo!
29.3.2010 15:32:09   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

glede prodaje hise pa se tole : ce je hipoteka na hiso, se je obicajno ne da kar tako prodat... ni opcije! pri nas je isto... no, pri nas je se dedovanje zravn... ki ni zakljuceno... user posted image

seveda se da.
če se najdejo kupci, se v pogodbi opredeli, da se najprej poplača dolg kredita banki in ta potem da izbrisno pobotnico. hkrati lahko potem v zemljiški knjigi opraviš izbris hipoteke in prenos lastništva.

...vox populi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.3.2010 15:32:49   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Se bova vsedla...
Čez kako uro.. js močno upam, da bo trezno razmišljal.
Sicer, ko je z mano, se tudi on strinja s tem,
da bi moral brat začet delat itd...
Samo ko pa ga starši nekaj prosijo pa čist meden rata in pozabi na vse.

ja slaba vest.... jaz sem bla ista... pa sem se znebila tega hvala bogu!!! ker sem prisla do spoznanja, da se resitve isce na druge nacine lahko... torej kako bojo oni sami sfolgali - brez mene!!! kaj pa ce mene nebi blo? v vajinem primeru tvojega moza!? naj jih pac postavi pred dejstvo, da naj se nehajo zanasat na njega... ker ima tudi on svojo druzino, za katero mora poskrbeti in svoje plane v zivljenju... enkrat se bo MOGU njim postavit po strani!!! on se pac noce kregat z njimi, ampak to bo moral vzet v zakup...

ja dvomim da jim bo on to kdaj reku.

Tok me ima, da bi se kar sama zapeljala do njih in jim rekla,
da naj nas že enkrat pustijo pri miru...

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
29.3.2010 15:33:26   
baguSka

grozn... sploh si ne predstavljam...
kaj če se njegovemu očetu kaj zgodi in umre?
kdo bo skrbel za njegovo mamo? kdo bo odplačeval kredit?
kdo bo plačeval položnice?....
saj gre kar mraz po meni!!!

bingo! zato je to tezavo treba zacet resevat na druge nacine!!!! ne pa tako, da se vedno znova in znova zanasajo na tvojga moza.... te probleme ki jih imajo, pa potiskajo vstran.... sej se ne rabijo z njimi ukvarjat, ce pa vejo da bo tvoj mozek takoj ko ga bojo poklicali priskocil na pomoc!!! sicer se verjetno zavedajo tega, da ni prav.... ampak da bi nekaj ukrenili glede tega pa NE!!! no, ampak bojo morali, samo tvoj mozek se MORA odstranit od tam cimprej in jim povedat naj se znajdejo sami!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.3.2010 15:34:34   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

glede prodaje hise pa se tole : ce je hipoteka na hiso, se je obicajno ne da kar tako prodat... ni opcije! pri nas je isto... no, pri nas je se dedovanje zravn... ki ni zakljuceno... user posted image

seveda se da.
če se najdejo kupci, se v pogodbi opredeli, da se najprej poplača dolg kredita banki in ta potem da izbrisno pobotnico. hkrati lahko potem v zemljiški knjigi opraviš izbris hipoteke in prenos lastništva.

ja, pri nas je se dedovanje.... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
29.3.2010 15:36:15   
baguSka

Se bova vsedla...
Čez kako uro.. js močno upam, da bo trezno razmišljal.
Sicer, ko je z mano, se tudi on strinja s tem,
da bi moral brat začet delat itd...
Samo ko pa ga starši nekaj prosijo pa čist meden rata in pozabi na vse.

ja slaba vest.... jaz sem bla ista... pa sem se znebila tega hvala bogu!!! ker sem prisla do spoznanja, da se resitve isce na druge nacine lahko... torej kako bojo oni sami sfolgali - brez mene!!! kaj pa ce mene nebi blo? v vajinem primeru tvojega moza!? naj jih pac postavi pred dejstvo, da naj se nehajo zanasat na njega... ker ima tudi on svojo druzino, za katero mora poskrbeti in svoje plane v zivljenju... enkrat se bo MOGU njim postavit po strani!!! on se pac noce kregat z njimi, ampak to bo moral vzet v zakup...

ja dvomim da jim bo on to kdaj reku.

Tok me ima, da bi se kar sama zapeljala do njih in jim rekla,
da naj nas že enkrat pustijo pri miru...

uff ne delaj tega!!! ne vmesavaj se, ker bo samo se slabse!!! tvoj moz bo sam mogu najprej razcistit pri sebi in potem svojo odlocitev povedat se njim!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
29.3.2010 15:37:39   
rija
ja, to pa je drugo. če postopek ni gotov. še vedno pa obstaja možnost dogovora in izplačilo dednega upravičenca ob prodaji. če se seveda vsi s tem strinjajo.

...vox populi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
29.3.2010 15:42:48   
baguSka
ja sej to je to... ker se ne...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
29.3.2010 15:44:07   
rija

uff ne delaj tega!!! ne vmesavaj se, ker bo samo se slabse!!! tvoj moz bo sam mogu najprej razcistit pri sebi in potem svojo odlocitev povedat se njim!!!

no, saj posredno je že vmešana...ker mož svoje/njune prihranke daje svoji družini v zameno za nič.
četudi so to kao njegovi prihranki, jih ustvarja z delom ob svoji novi primarni družini. več dela, manj časa ima za familijo. manj lahko prispeva k lagodnejšemu življenju njegove družine. in že tistih 30 jurčkov je polna kapa.

mogoče pa bo njenemu možu potrebno vtaknit zobotrebce med zgornjo in spodnjo veko...da človek spregleda...

ja, saj vem...težko se je "odločat" med možem in starši....

...vox populi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
29.3.2010 15:44:38   
baguSka
ampak moji starsi so zaradi tega pac sli ... se umaknili... in pustili hiso tukaj razpadat, ceprav v enem nadstropju se vedno zivi moj big bratec kateremu vse placajo.... no, jaz sem vsaj najemnike nasla da lazje folgajo in da hisa ni prazna... oni pa njega se kar naprej podpirajo, ampak to ni vec moja stvar...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
29.3.2010 15:46:01   
baguSka

no, saj posredno je že vmešana...ker mož svoje/njune prihranke daje svoji družini v zameno za nič.
četudi so to kao njegovi prihranki, jih ustvarja z delom ob svoji novi primarni družini. več dela, manj časa ima za familijo. manj lahko prispeva k lagodnejšemu življenju njegove družine. in že tistih 30 jurčkov je polna kapa.

mogoče pa bo njenemu možu potrebno vtaknit zobotrebce med zgornjo in spodnjo veko...da človek spregleda...

ja, saj vem...težko se je "odločat" med možem in starši....

ja sej je vmesana!!! ampak ona je v druzini s svojim mozem in ne z njimi - z njimi mora on resevat probeme... ona pa z njim!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 35
29.3.2010 15:46:01   
rija

ja sej to je to... ker se ne...

ja, te pa žal res nič ne pomaga.
pa cenilca za nepremičnino je dobro s kakšno kavo počastiti. ali pa najeti tiste od banke, ki pridejo cenit hiše za hipotekarne kredite...ti imajo strašne kriterijeuser posted image  tam, do realne vrednosti v 1/3user posted image

...vox populi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.3.2010 15:46:40   
Anonimen
Hvala punce ker ste me poslušale...
In svetovale... No zdaj se dobiva z možem,
pa da vidim... Kaj pa kako.
Kr cmok imam v grlu.

Poročam kaj se bo izcimilo.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
29.3.2010 15:47:22   
rija

ja sej je vmesana!!! ampak ona je v druzini s svojim mozem in ne z njimi - z njimi mora on resevat probeme... ona pa z njim!!

itak. dedcu sprašit gate!

...vox populi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
29.3.2010 15:49:21   
baguSka
user posted image user posted image user posted image no, men jih moj dragi ni... dal mi je parkrat vedet, da mu to kar pocnem ni vsec... da sem predobra... in sem pac sama pri sebi zgruntala, da ima prav... ni ravno prasil moje riti, mi je sprasil mozgancke malck... na lep nacin... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.3.2010 16:19:50   
FLASK_A
user posted image user posted image user posted image no, men jih moj dragi ni... dal mi je parkrat vedet, da mu to kar pocnem ni vsec... da sem predobra... in sem pac sama pri sebi zgruntala, da ima prav... ni ravno prasil moje riti, mi je sprasil mozgancke malck... na lep nacin... user posted image

Sam nam ženskam to prej vklopi, vešuser posted image Moškim je pa res treba gate sprašit da kej zastopijo (vsaj na približno).user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.3.2010 17:05:37   
fionca
Veš,  je kar precej podobnih zgodb v tej ljubi Sloveniji. Tale tvoja zgodba mi je kar precej blizu. Pa ne bi zdaj spet o tem.
Nisem prebrala vseh postov. Me pa zanima zakaj tale "dragi in leni" bratec ne proda tega stroja, ki je bil nekoč vreden 80.000 EUR, upam, da je vsaj tako pameten, da je s.p. zaprl, da  se mu vsaj tam ne nalagajo stroški, če firma ne posluje,kot bi morala.Pa naj z denarjem od prodaje stroja pokriva mesečni kredit, sedaj se pa naj brž zaposli in daje denar na stran, da bo lahko pokril kredit v celoti, saj ta stroj itak ni več toliko vreden kot je bil...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.3.2010 18:00:23   
anitka7
nisem sicer brala za nazaj,mogoče ti je že kera to predlagala...kaj pa če greste vi v hišo in prevzamete hipoteko,starši pa naj grejo v stanovanje,tiste stroške bi verjetn zmogli...če želijo podpirat brata naj gre z njimiin naj pol on deduje stanovanje vi pa hišo

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu fionca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.3.2010 18:14:16   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tinkamarinka

Moje osebno mneje pa je, da izselijo najemnike iz stanovanja in se starši preselijo nazaj, prodajo hišo, ki je za njiju itak očitno predraga, poplačajo dolg banki in brata postavijo pred dejstvo, da je odgovoren za svoje življenje. Kar ostane viška od hiše obdržita starša za slaba leta in dom za upokojence, če oz. ko ga bosta nucala, da spet ne padeta na vajina ramena.

točno tako.

in še tisto...da 3 s 500 eur ne preživijo......DVA, DUE, ZWEI, TWO....2.....morata preživeti s tole pokojnino. štekaš? brat pa naj se znajde....

Poleg tega bi najprej ugotovila, koliko je sploh dolžen. Veš za 30.000€..in kaj še? Stroji? Obresti na obresti? Kaj vse. Nočem te strašit, ampak če ste že začeli razpletati gordijski vozel, poglejte vse niti.

In brat naj gre delat, mlad je in zdrav. Takšen človek lahko zasluži. Naj dela dva šihta na dan, da odplača dolgove-le zakaj bi jih moral tvoj mož, na račun denarja, predvsem pa časa in energije, ki jih lahko nameni svoji družini.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
29.3.2010 22:27:01   
tinkamarinka
Tako kot pravi baguska: ne pluvaj po njegovi družini, niti mu jih ne meči naprej ker je logično, da se bo postavil za svoje. Vsak se bi. Ti ga samo sprašuj kako si predstavlja vašo prihodnost - če želi imeti svoj dom, kaj želi nudit svoji družini... Lahko mu pa omeniš, da te ti dolgovi skrbijo, saj lahko padejo na vaša ramena, če se staršema in bratu kaj zgodi. O njegovih nič grdega, ker večina bi v njegovem primeru ravnala enako, samo na srečo imamo nekateri malenkost bolj odgovorne brate in predvsem starše.

problem bratovih dolgov je tudi v tem, da se dedujejo, če se njemu kaj zgodi. Zato svetuj svojemu, da pripravi brata do tega, da pove dejanski dolg. Kar si ti naštela je 110 000 €, verjetno pa je še kaj zadaj - se strinjam z milijonarko. Pol pa do odvetnika in se pozanimat kako preprečit, da ti dolgovi padejo na tvojega.

Mogoče ga bo pa to zdrmalo, da bo videl, da mora ven iz tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.3.2010 22:41:37   
tinkamarinka
Da ona prevzame svakov dolg v vrednosti vsaj 80 000€, pa to moraš biti nor. Edina rešitev je, da se čimbolj distanciraš od vsega, predvsem njen, ko bo skapiral. To so si zakuhali njegov brat in starši zdaj pa naj njena družina vse prevzame.

Naj gre bajta kamor hoče, ni vredna živcev. Verjetno bi najboljše naredili, da se še stanovanju odpovejo in komplet dediščini, ravno zaradi dolgov. Zakonodaje ne poznam natančno, samo mi je en kolega razlagal, ki mu je tudi grozilo, da bo očetove dolgove podedoval, da se jih da rešit, če dokažeš, da nisi ničesar podedoval oziroma dobil v dar.

Dolgovi so sranje, Tedy pa je v zelo groznem položaju. Kljub temu, da pravim da naj dela z možem v rokavicah, bo mogoče morala možu resno zagroziti. Predvsem zaradi svoje in otrokove finančne varnosti. Ker z banko se mogoče še da kaj zmenit, če ima pa brat dolgove še kje drugje pa je stvar lahko še bolj neprijetna. Ker vzamejo tam kjer lahko dobijo in to je očitno le njen mož.

Zato Tedy: POJDITA DO KAKEGA PRAVNIKA, DA VAMA POVE KAJ VSE LAHKO POKASIRATA, ČE SE NE ZAVARUJETA.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 45
30.3.2010 3:19:37   
Lajči

Mislim, da se mi bo kar zmešalo.
Moram se spihat - mogoče mi bo potem lažje.
Da pridem k stvari.
Z možem sva poročena še ne 1 leto. Zdaj živiva skupaj z otrokom pri
mojih starših. Do te odločitve sva prišla, ker je pri njemu takole:
Njegov oče in mati sta kupila stanovanje, nato sta vse življenje
gradila hišo. Pred 5-imi leti so se vselili noter. Vse lepo in prav.
Njegovo mami so nato dali na čakanje, dobila je odpravnino in sedaj je doma. Brez
službe, brez dohodka. 2 Leti ji manjkata do penzije. Oče je v pokoju, dobi
500 eur penzije.
Brat se je šel nekega s.p. - gradbenik - zapušil vse. Mami mu je dala vso svojo odpravnino,
vzel je lizing za neko mašino ki je vredna cca 80.000 eur, nato je vzel še kredit (ker seveda ni imel nič,
sta mu šla starša za poroka s tanovo hišo).
Moj mož je zaposlen, zasluži kar lepo.

Njegov brat se je pred najino poroko oh in sploh hvalil kako mu gre biznis fajn...
Nato pa je nekega dne mojega takrat še "fanta" prosil, če mu posodi 30.000 eur samo za
en teden, da plača neki material, potem pa bo vrnil. Seveda mu je on velikodušno posodil 30.000 eur,
meni pa niti omenil ni. Zdelo se mi je zelo čudno, da so ga od doma klicali naj se oglasi doma - NUJNO,
brez mene zraven in bog ne daj da bi jaz vedela zakaj.
No, pa nekaj mi ni dalo mira - čez čas sem hotela videti njegov bančni izpisek, pa je nekaj mutil... da ne ve kje ga ima itd... Takrat sem takoj vedela koliko je ura.
Popizdila sem in potem mi ga je končno pokazal. - 30.000.
Kmalu bi me kap.

Ne sprašujte me kako sem to požrla... Sem. ker sem bila noseča, sem rekla, saj bo brat vrnil itd...
Ampak ni. Tega je že par let, pa ni. Ker dragi njegov bratec ne dela nič. Mislil je, da bo denar kar sam pritekal,
brez da bi delal. In zdaj že par let živi doma pri starših, nič ne dela, hrano kupujejo starši, prav tako dajejo za položnice... Star je pa 32 let.

Kasneje ko sem rodila, sva hotela, da bi se osamosvojili in šli na svoje. Samo kako.
Ves svoj prihranek je on porinil bratu, sama pa tudi ne morem vsega financirati. Tako sem nekega dne popizdila kaj je zdaj s tem.... Kje je denar, zakaj se ne vrne itd.. To je moj fant prenesel naprej -
znorel je na fotra, zakaj brata podpira, ga zalaga z denarjem... On pa, ki je prav tako sin - nima nič od njega.
Samo brat dobi vse - on pa nič. Skratka - oče in mati sta nato dala stanovanje ( v katerem so prej živeli) prepisati na mojega. Ja - in midva spet nimava nič od njega. Notri so najemniki, najemnino pa pobira oče.

Danes je klical njegov oče. Če mu posodi denar, ker ne more plačevati položnic , bratovega kredita itd...
(ja pozabila sem povedati, da se je banka usedla na hišo, ker brat ni odplačeval kredita!!!).

Začuda me je mož poklical in mi povedal... Seveda sem popizdila, da je pa tega že enkrat dovolj!
Rekel je, da mu bo povedal, da naj od naju nič ne pričakuje.
Sploh ne vem kako naj se pomirim... Tako se tresem...
Bojim se da ne bo spet za mojim hrbtom nesel denar domov...

Kaj bi storile ve??

Upam, da nisem preveč zamorila s to temo... Samo morala sem to dat ven iz sebe ker me duši!!

Kriza. Težko boš folgala, če deca svojega ne boš postavila pred dejstvo. Ne bodi pa nora in ne prepisuj stvari nase, ker na koncu boš ti bosa, pa še brez financ!

< Sporočilo je popravil Lajči -- 30.3.2010 3:20:57 >

...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
30.3.2010 7:12:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fionca

Veš,  je kar precej podobnih zgodb v tej ljubi Sloveniji. Tale tvoja zgodba mi je kar precej blizu. Pa ne bi zdaj spet o tem.
Nisem prebrala vseh postov. Me pa zanima zakaj tale "dragi in leni" bratec ne proda tega stroja, ki je bil nekoč vreden 80.000 EUR, upam, da je vsaj tako pameten, da je s.p. zaprl, da  se mu vsaj tam ne nalagajo stroški, če firma ne posluje,kot bi morala.Pa naj z denarjem od prodaje stroja pokriva mesečni kredit, sedaj se pa naj brž zaposli in daje denar na stran, da bo lahko pokril kredit v celoti, saj ta stroj itak ni več toliko vreden kot je bil...

Zato ker je več nima... Ker tudi leasinga ni plačeval, so mu jo zaplenili...
Dolžan je že ne vem kolkim firmam... Zvedela sem da ga že izterjevalci iščejo,
policija, sodišče... Čisto je potonil. Mož je že znorel nanjga, da naj firmo zapre pa gre delat..
In veste kaj je rekel?
Da on že ne bo delal za tistih par eurou - ker mu bodo itak vse z računa pobral k je tolk dolžan.
Ja halo? Enkrat bo menda treba vrnt?! Ne morš sam ležat, pa nič delat, pa sam čakat na druge...

Skratka, včeraj sva se pogovorila. Hvala bogu, me je mož klical kaj ga je oče spet prosil.
Prišel je celo k njemu v službo!!! Si morte mislt?!? V glavnem... jaz sem možu rekla, da tako več ne gre..
Da ne more najinih prihrankov njim dajati.. In tako je tudi povedal očetu.
Razložil mu je, da bi njemu z veseljem pomagal in mu posodil - samo mu ne bo - dokler bo podpiral bratovo lenobo (ker posledično zaradi brata, tudi oče ne more shajati, saj mora odplačevati njegov kredit, stroške, hrano..). Povedal mu je tudi, da se je prej posvetoval z mano in da se jaz ne strinjam s tem.
Menda - vsaj tako je rekel mož - da ni bil nič užaljen in da je rekel da razume ter da noče
bit jabolko spora med nama. Menda ni potem nič težil.

Vsaj upam da je to tako... Moža sem potem vprašala - če ni mogoče spet kaj prikril in naredil za mojim hrbtom... Pa mi je zagotovil da ne..

Upam. Počakala bom še na njegov bančni izpisek, da se prepričam da mi res ni kaj ušpičil...
A je še kakšna varjanta da pride do denarja kot dvig na bankomatu in prenakazilo...
V denarnici nikoli ne nosi toliko denarja... Doma ga tudi ne hraniva... ????

Mu je pa bilo zelo hudo. Celo jokal je pred mano, da ni mislil da bo kdaj doživel kaj takega,
da ga bo lastni oče prosil za denar...

Uf. Zdaj mi je vseeno lažje. Vedno pa bom imela ta strah za sabo... Kaj pa če...
Nekaj se bo treba dogovoriti. Ker to nikamor ne pelje. Sicer bo z njimi težko...
Ker kar vztrajajo pri hiši... Jaz pa lahko samo upam, da bo mož tolk razsoden in da ne bo spet padel v njihove kremplje...

(odgovor članu fionca)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
30.3.2010 9:09:07   
mateyka
tedy, jaz pa mislim, da se moraš še vedno informirat in dobit en pravni nasvet. še vedno si v riti, če se njegovemu očetu kaj zgodi. se zavedaš, da bo vse odplačeval tvoj mož (aka ti)? ker brat sigurno ne bo.lahko da boste potem cel lajf v dolgu.. dajte to dokočno zrihtat.

+ jaz predlagam, da se zmenita z možem za nek scenarij, kako lahko pomagata staršem, če bi bila kriza. ampak samo njim. npr. če oče umre, da pomagata mami (ampak samo njej, in kako). ali kaj podobnega.. da ne bosta staršem obrnila hrbet, ampak samo bratovi lenobi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
30.3.2010 10:27:21   
Spark
To je kar problem. Meni gre to podpiranje lenuhov v nedogled full na živce. Ne razumem brata od tvojega, da se ne zamisli in se ne spravi delati. Pa kaj če ima izvršbe na računu, saj mu morajo izplačat tistih 400 pa še nekaj € na mesec. To pa je še vedno bistveno več za preživetje, kot pa pomoč staršev.
Mislim, da bi bilo prav da se skupaj usedete vi in moževi starši ter se malo pogovorite.
Brata je treba pod nujno pošibat da gre nekaj delati, da dobiva neko osnovo. Da se zresni in začne dajati v družinski proračun in začne vsaj odplačevati kredit.
Naslednji postopek, pa bo da se zamisli kako bo vrnil vama dolg. Upam, da ga kdaj dobite nazaj.
Pri nas doma je tudi neka čudna situacija in je vse zmešano. Mi živimo v isti hiši s tastom in taščo, ter moževim bratom. Sedaj pa smo v neki čudni situaciji in je taka zmešnjava, da se ne ve kdo pije in kdo plačuje. Pa tudi ne vem kaj naj.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
30.3.2010 17:34:53   
limonita
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

tedy, jaz pa mislim, da se moraš še vedno informirat in dobit en pravni nasvet. še vedno si v riti, če se njegovemu očetu kaj zgodi. se zavedaš, da bo vse odplačeval tvoj mož (aka ti)? ker brat sigurno ne bo.lahko da boste potem cel lajf v dolgu.. dajte to dokočno zrihtat.

Tole kar si napisala ne bo za njih noben problem, se bodo pač odpovedali dedovanju in jim ne bo treba plačevati nobenih dolgov.

Kaj pa opcija osebnega stečaja oz. osebnega bankrota za moževega brata... pozanimajte se v tej smeri.

Sicer je pa tole res do konca bedna situacija... upam, da se čimprej rešite tega.

< Sporočilo je popravil limonita -- 30.3.2010 17:37:05 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Konfekcijska številka
josephine27

Katero konfekcijsko številko oblačil nosite?

38 ali manj (48%)

40/42 (30%)

44/46 (16%)

48/50 (5%)

52 ali več (1%)

Število vseh glasov: 412

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!