|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zadušilo me bo!
29.3.2010 14:26:40   
Anonimen
Mislim, da se mi bo kar zmešalo.
Moram se spihat - mogoče mi bo potem lažje.
Da pridem k stvari.
Z možem sva poročena še ne 1 leto. Zdaj živiva skupaj z otrokom pri
mojih starših. Do te odločitve sva prišla, ker je pri njemu takole:
Njegov oče in mati sta kupila stanovanje, nato sta vse življenje
gradila hišo. Pred 5-imi leti so se vselili noter. Vse lepo in prav.
Njegovo mami so nato dali na čakanje, dobila je odpravnino in sedaj je doma. Brez
službe, brez dohodka. 2 Leti ji manjkata do penzije. Oče je v pokoju, dobi
500 eur penzije.
Brat se je šel nekega s.p. - gradbenik - zapušil vse. Mami mu je dala vso svojo odpravnino,
vzel je lizing za neko mašino ki je vredna cca 80.000 eur, nato je vzel še kredit (ker seveda ni imel nič,
sta mu šla starša za poroka s tanovo hišo).
Moj mož je zaposlen, zasluži kar lepo.

Njegov brat se je pred najino poroko oh in sploh hvalil kako mu gre biznis fajn...
Nato pa je nekega dne mojega takrat še "fanta" prosil, če mu posodi 30.000 eur samo za
en teden, da plača neki material, potem pa bo vrnil. Seveda mu je on velikodušno posodil 30.000 eur,
meni pa niti omenil ni. Zdelo se mi je zelo čudno, da so ga od doma klicali naj se oglasi doma - NUJNO,
brez mene zraven in bog ne daj da bi jaz vedela zakaj.
No, pa nekaj mi ni dalo mira - čez čas sem hotela videti njegov bančni izpisek, pa je nekaj mutil... da ne ve kje ga ima itd... Takrat sem takoj vedela koliko je ura.
Popizdila sem in potem mi ga je končno pokazal. - 30.000.
Kmalu bi me kap.

Ne sprašujte me kako sem to požrla... Sem. ker sem bila noseča, sem rekla, saj bo brat vrnil itd...
Ampak ni. Tega je že par let, pa ni. Ker dragi njegov bratec ne dela nič. Mislil je, da bo denar kar sam pritekal,
brez da bi delal. In zdaj že par let živi doma pri starših, nič ne dela, hrano kupujejo starši, prav tako dajejo za položnice... Star je pa 32 let.

Kasneje ko sem rodila, sva hotela, da bi se osamosvojili in šli na svoje. Samo kako.
Ves svoj prihranek je on porinil bratu, sama pa tudi ne morem vsega financirati. Tako sem nekega dne popizdila kaj je zdaj s tem.... Kje je denar, zakaj se ne vrne itd.. To je moj fant prenesel naprej -
znorel je na fotra, zakaj brata podpira, ga zalaga z denarjem... On pa, ki je prav tako sin - nima nič od njega.
Samo brat dobi vse - on pa nič. Skratka - oče in mati sta nato dala stanovanje ( v katerem so prej živeli) prepisati na mojega. Ja - in midva spet nimava nič od njega. Notri so najemniki, najemnino pa pobira oče.

Danes je klical njegov oče. Če mu posodi denar, ker ne more plačevati položnic , bratovega kredita itd...
(ja pozabila sem povedati, da se je banka usedla na hišo, ker brat ni odplačeval kredita!!!).

Začuda me je mož poklical in mi povedal... Seveda sem popizdila, da je pa tega že enkrat dovolj!
Rekel je, da mu bo povedal, da naj od naju nič ne pričakuje.
Sploh ne vem kako naj se pomirim... Tako se tresem...
Bojim se da ne bo spet za mojim hrbtom nesel denar domov...

Kaj bi storile ve??

Upam, da nisem preveč zamorila s to temo... Samo morala sem to dat ven iz sebe ker me duši!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zadušilo me bo!
29.3.2010 14:38:34   
m_o_i
teoreticno: ne morete pomagat, ker nimate (upam, da se tvoj skrivaj ne "usmili" oceta).
valda, da te dusi-se dobro, da te se ni zadusilo!!!!
na tvojem mestu bi VZTRAJALA, ZAHTEVALA in NE ODSTOPALA od tega, da ne boste vec pomagali!!!!

prakticno: onega frajerja pa naj nekdo nazene delatuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2010 14:43:11   
Anonimen
Točno to sva mu že milijonkrat rekla...
Samo... bob ob steno.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2010 14:45:34   
bumerang
Veš kaj, zaradi par deset tisoč € zagotovo ne bi pustila, da mi spušijo hišo. Tvoj naj pomaga odplačati hipoteko, ustrezni delež + njegov redni delež pa naj se napiše nanj.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2010 14:47:56   
Anonimen
Ja in potem mi še vedno ne bomo na svojem,
za vratom pa bom imela taščo, tasta, enga velza lenuha,
delali mi bodo stroške, plačevala bom pa jaz?

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2010 14:49:13   
m_o_i
no, zdaj milijonprvic pa NAREDITA tak. tvojega pa za mizo posadi, skuhaj mu kavo al kaj pac pije in se pogovorita...
ma sej vem, da je drugim lahko bit pameten, ampak...hudimanek, vse ma svoje meje nooooouser posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2010 14:51:08   
bumerang
Stroškov ti ne bodo delali, ker se bodo živeli sami. Če se seveda brez kreditov zmorejo. Rešili boste samo hišo.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2010 14:51:34   
Anonimen
Ja upam da bo zdržal do takrat ko prideva dam
in da mi ne bo že zdle med službo tja letel...

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2010 14:51:59   
FLASK_A
Ožemali vaju bodo dokler bodo lahko. Dokler bo tvoj to dopuščal. Ti maš ful malo vpliva tukaj. Če se tvoj ne spametuje, bo denar še kar letel iz hiše. Upam da imaš svoj račun pa da stroške za vaju pokriva tudi tvoj mož, ne samo ti- on pa špara.

Banda sorodniška iziljevalskauser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.3.2010 14:54:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Stroškov ti ne bodo delali, ker se bodo živeli sami. Če se seveda brez kreditov zmorejo. Rešili boste samo hišo.

ja hišo bomo rešili... v njej pa bodo oni...
mi pa ne bomo imeli svoje hiše dokler ne bodo pomrli al kako...
džabe men ena hiša, če ne morem bit v njej.. mislim - lahko bi bla,
samo jih ne mislim celo življenje gledat.

na starost je pa isti klinac če jo imam al pa ne..
js jo rabim zdj, ko je otrok majhen, pa drugi na poti..

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.3.2010 15:00:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Ožemali vaju bodo dokler bodo lahko. Dokler bo tvoj to dopuščal. Ti maš ful malo vpliva tukaj. Če se tvoj ne spametuje, bo denar še kar letel iz hiše. Upam da imaš svoj račun pa da stroške za vaju pokriva tudi tvoj mož, ne samo ti- on pa špara.

Ja svoj račun imam, stroške tudi pokriva on... Samo vseeno..
Oba šparava kolikor se da... Samo kaj ko njega takoj začnejo prosit za keš,
čim kaj prišpara... Ko mi je to danes povedal, da ga spet prosijo...
Mi je totalno dvignilo pritisk. Sem mu kar zagrozila - z ločitvijo,
če samo še enkrat posodi.. In da naj kr starcem pove, da sem jaz tako rekla.
Upam, da ga bo to kaj spametovalo..

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.3.2010 15:02:05   
barika
a v tisto stanovanje pa ne moreta? Najemnike ven, pa vi noter?? user posted image
sem dobila občutek, da je tvoj en am polizan psiček, ko skoči takoj ko ga kdo rabi, verjetno ko pa vi kaj rabite pa ni nikjer nikogar blizu user posted image (poznam enega takega user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.3.2010 15:02:21   
bumerang
Ja potem pa naredi tako kot sama misliš, da je prav. user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2010 15:09:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barika

a v tisto stanovanje pa ne moreta? Najemnike ven, pa vi noter?? user posted image
sem dobila občutek, da je tvoj en am polizan psiček, ko skoči takoj ko ga kdo rabi, verjetno ko pa vi kaj rabite pa ni nikjer nikogar blizu user posted image (poznam enega takega user posted image )

Ja če pa to narediva, pol pa sploh ne bodo pršli čez mesc.
Tri odrasle osebe, pa 500 eur dohodka. Za položnice, hrano, kredit,
vse stroške... Moj je reku, da bi vsaj še dve leti počakala, da bi šla še njegova mami
v penzijo in da bi dobivala pokojnino.. Pa sem rekla - dobro, naj bo.
Načeloma bi to lahko naredila, samo.. veš da ne bo svoje starše zajebou.
Jih ima preveč rad. Mislim - da bo tukaj mogu potegnt črto...
Al starši pa brat, ali pa žena in otrok.. Zelo težko mu postavim ta pogoj... Samo očitno
ni druge..

In ja - je polizan psiček - čim kdo zažvižga, že skoči.

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.3.2010 15:09:51   
tinkamarinka
Tvoj je v groznem položaju. Ve da imaš ti 100% prav, po drugi strani pa se čuti dolžnega, da pomaga svojemu očetu in mami, pa seveda tudi bratu, čeprav je lenuh in mu gre verjetno na živce.

Najboljše kaj lahko storiš je po mojem mnenju to, da se vidva dol vsedeta in ti on pove kako bi situacijo reševal. Poizkusi ga v miru poslušat in se vživet v nejgovo kožo. Pol pa mu med vsrticami omenit, kako vidi vašo prihodnost in kako se ujema z njegovim načrtom financiranja njegove neodgovorne familije. (neodgovorno spusti in nasploh lepo govori tudi o bratu, čeprav bi ga rada ubila)
tistih 30 000€ probaj odmislit, ker se lahko drugače do konca življenja kregata zaradi tega denarja, pa verjetno ve zdaj tudi on da je naredil generalno napako.

Moje osebno mneje pa je, da izselijo najemnike iz stanovanja in se starši preselijo nazaj, prodajo hišo, ki je za njiju itak očitno predraga, poplačajo dolg banki in brata postavijo pred dejstvo, da je odgovoren za svoje življenje. Kar ostane viška od hiše obdržita starša za slaba leta in dom za upokojence, če oz. ko ga bosta nucala, da spet ne padeta na vajina ramena.

če bo vstrajal pri pomoči staršem in bratom boš pa ti pred neprijetno dilemo. Po mojem denarja, ki ga je posodil ne boste nikoli več vidli.

želim ti, da zmaga možev razum pred čustvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.3.2010 15:12:42   
Anonimen
Točno tega se tudi jaz bojim....

(odgovor članu tinkamarinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2010 15:13:53   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Banda sorodniška iziljevalskauser posted image

No, tuki se moram oglasit tud sama... ker je bla zelo podobna zgodba. Katere nebi razlagala. Samo to sem zelela povedat, da sem se jaz spametovala in odsla stran!!! Ker moram najprje poskrbeti zase in za svojo druzino... sem pa tudi rabila neki casa, da sem prisla do tega spoznanja. Ko sem mojo predrago druzino seznanila s tem - z mojo odlocitvijo, so me starsi seveda podprli... o bratu in njegovih grdih besedah pa rajsi nebi... jih je kar precej padlo. Ampak se s tem ne obremenjujem vec, ker sem sama sebi zdej bolj pomembna, on pa je tudi star 35 in lahko komot poskrbi zase!!! Jaz pac ne bom vec... pa ceprav ga imam se vedno rada. Tukaj pa se konca... jaz sem pac prisla do spoznanja, da s svojo pomocjo delam vec skode svojemu bratu, kot koristi in zato nimam nobene slabe vesti.

Upam da tudi tvoj moz pride do tega in da ga slaba vest ne pokoplje.

Aja pa se to: jaz si o svoji druzini ne mislim nic slabega... ker v resnici je tako, da me niso zeleli izkoriscat, pa ceprav so to nevedoc poceli... tako da NE nikakor ne mislim in nikoli ne bom, da so banda pokvarjena... user posted image user posted image user posted image Samo zacela sem skrbet zase...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.3.2010 15:14:54   
m_o_i
no, tole je pa post, ki je napisan po treznem premisleku (vsaj jaz osebno sem prehitro odgovarjala) user posted image

in ja-eno je pomoc starsem, vse kaj drugega je pa podpiranje lenobe cloveku v najlepsih in najkreativnejsih letih za delo!

Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2010 15:18:32   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamarinka
Moje osebno mneje pa je, da izselijo najemnike iz stanovanja in se starši preselijo nazaj, prodajo hišo, ki je za njiju itak očitno predraga, poplačajo dolg banki in brata postavijo pred dejstvo, da je odgovoren za svoje življenje. Kar ostane viška od hiše obdržita starša za slaba leta in dom za upokojence, če oz. ko ga bosta nucala, da spet ne padeta na vajina ramena.

Točno tako, to je bistvo. Hiše nej se znebijo v čimkrajšem času. Saj vem, da sta jo zidala celo življenje, ampak, a zdaj bosta pa v brezno še vas potegnila? Pamet v roke. Vem, da ti je hudo, tedy, ker si v groznem položaju, ravno tako mož, brata naj pa sterajo delat! Sama potuha. Ne razumem teh 32- letnih "sesalcev", ki živijo v nekem svojem svetu. Rožnata očala naj pospravi počasi. Pa srečno.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 19
29.3.2010 15:20:42   
rija

točno tako.

in še tisto...da 3 s 500 eur ne preživijo......DVA, DUE, ZWEI, TWO....2.....morata preživeti s tole pokojnino. štekaš? brat pa naj se znajde....

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 20
29.3.2010 15:23:58   
baguSka
Ja Zara lepo napisano... naj pospravi svoja roznata ocala. Ampak ves, to se ne bo zgodilo, dokler ga bodo starsi podpirali. Pri nas je isto. In jim nisem mogla nikakor dopovedat... ampak se tud ne trudim vec. Naj z njim nardijo kar zelijo. Jaz sem se umaknila popolnoma!!! Se vedno se vidimo in poklicemo sem in tja, to je pa to. Ne vmesavam se vec sploh v njihova zivljenja, ker moram v prvi vrsti poskrbet za svojega.

In se to: pri meni je moj moz imel najvecji vpliv name!!! Ni me s tem moraliziral, ampak mi je veckrat mal navrgu moj odnos z njimi... in da sem predobra... in da se pustim izkoriscat itd. Pa sem mu kr dolg casa govorila da on tega ne razume in naj se ne vmesava itd. In mi ni blo vsec, da komentira. Ampak konec koncev sem spregledala in zacela resnicno razmisljat o tem in sem spoznala da je v resnici tako, kot on pravi. Prej tud sama nisem vidla tega...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2010 15:27:20   
Anonimen
Se bova vsedla...
Čez kako uro.. js močno upam, da bo trezno razmišljal.
Sicer, ko je z mano, se tudi on strinja s tem,
da bi moral brat začet delat itd...
Samo ko pa ga starši nekaj prosijo pa čist meden rata in pozabi na vse.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2010 15:27:30   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

točno tako.

in še tisto...da 3 s 500 eur ne preživijo......DVA, DUE, ZWEI, TWO....2.....morata preživeti s tole pokojnino. štekaš? brat pa naj se znajde....

ja to je vsem kristalno jasno... samo njim NE!!! tezko je nekomu dopovedat to... kot tretja oseba, ki ni vpleten v to situacijo!!! in tud jaz natanko isto govorim mojimadvema... in tud jaz sem jima zrihtala najemnike, da lazje zivita, oz onadva seveda zivita tudi mojega predragega 35.letnega brata... user posted image ampak nimam vec kej... jaz sem se umaknila!!

glede prodaje hise pa se tole : ce je hipoteka na hiso, se je obicajno ne da kar tako prodat... ni opcije! pri nas je isto... no, pri nas je se dedovanje zravn... ki ni zakljuceno... user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.3.2010 15:30:06   
Anonimen
grozn... sploh si ne predstavljam...
kaj če se njegovemu očetu kaj zgodi in umre?
kdo bo skrbel za njegovo mamo? kdo bo odplačeval kredit?
kdo bo plačeval položnice?....
saj gre kar mraz po meni!!!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
29.3.2010 15:30:36   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Se bova vsedla...
Čez kako uro.. js močno upam, da bo trezno razmišljal.
Sicer, ko je z mano, se tudi on strinja s tem,
da bi moral brat začet delat itd...
Samo ko pa ga starši nekaj prosijo pa čist meden rata in pozabi na vse.

ja slaba vest.... jaz sem bla ista... pa sem se znebila tega hvala bogu!!! ker sem prisla do spoznanja, da se resitve isce na druge nacine lahko... torej kako bojo oni sami sfolgali - brez mene!!! kaj pa ce mene nebi blo? v vajinem primeru tvojega moza!? naj jih pac postavi pred dejstvo, da naj se nehajo zanasat na njega... ker ima tudi on svojo druzino, za katero mora poskrbeti in svoje plane v zivljenju... enkrat se bo MOGU njim postavit po strani!!! on se pac noce kregat z njimi, ampak to bo moral vzet v zakup...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

vrtec
ninola

Ali ste dobili vrtec ali boste situacijo rešili kako drugače? Kako? Otrok bo,...

pri starih starših (43%)

pri prijateljici (0%)

v zasebnem vrtcu (19%)

drugje (38%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!