Anonimen
|
Mislim, da se mi bo kar zmešalo. Moram se spihat - mogoče mi bo potem lažje. Da pridem k stvari. Z možem sva poročena še ne 1 leto. Zdaj živiva skupaj z otrokom pri mojih starših. Do te odločitve sva prišla, ker je pri njemu takole: Njegov oče in mati sta kupila stanovanje, nato sta vse življenje gradila hišo. Pred 5-imi leti so se vselili noter. Vse lepo in prav. Njegovo mami so nato dali na čakanje, dobila je odpravnino in sedaj je doma. Brez službe, brez dohodka. 2 Leti ji manjkata do penzije. Oče je v pokoju, dobi 500 eur penzije. Brat se je šel nekega s.p. - gradbenik - zapušil vse. Mami mu je dala vso svojo odpravnino, vzel je lizing za neko mašino ki je vredna cca 80.000 eur, nato je vzel še kredit (ker seveda ni imel nič, sta mu šla starša za poroka s tanovo hišo). Moj mož je zaposlen, zasluži kar lepo. Njegov brat se je pred najino poroko oh in sploh hvalil kako mu gre biznis fajn... Nato pa je nekega dne mojega takrat še "fanta" prosil, če mu posodi 30.000 eur samo za en teden, da plača neki material, potem pa bo vrnil. Seveda mu je on velikodušno posodil 30.000 eur, meni pa niti omenil ni. Zdelo se mi je zelo čudno, da so ga od doma klicali naj se oglasi doma - NUJNO, brez mene zraven in bog ne daj da bi jaz vedela zakaj. No, pa nekaj mi ni dalo mira - čez čas sem hotela videti njegov bančni izpisek, pa je nekaj mutil... da ne ve kje ga ima itd... Takrat sem takoj vedela koliko je ura. Popizdila sem in potem mi ga je končno pokazal. - 30.000. Kmalu bi me kap. Ne sprašujte me kako sem to požrla... Sem. ker sem bila noseča, sem rekla, saj bo brat vrnil itd... Ampak ni. Tega je že par let, pa ni. Ker dragi njegov bratec ne dela nič. Mislil je, da bo denar kar sam pritekal, brez da bi delal. In zdaj že par let živi doma pri starših, nič ne dela, hrano kupujejo starši, prav tako dajejo za položnice... Star je pa 32 let. Kasneje ko sem rodila, sva hotela, da bi se osamosvojili in šli na svoje. Samo kako. Ves svoj prihranek je on porinil bratu, sama pa tudi ne morem vsega financirati. Tako sem nekega dne popizdila kaj je zdaj s tem.... Kje je denar, zakaj se ne vrne itd.. To je moj fant prenesel naprej - znorel je na fotra, zakaj brata podpira, ga zalaga z denarjem... On pa, ki je prav tako sin - nima nič od njega. Samo brat dobi vse - on pa nič. Skratka - oče in mati sta nato dala stanovanje ( v katerem so prej živeli) prepisati na mojega. Ja - in midva spet nimava nič od njega. Notri so najemniki, najemnino pa pobira oče. Danes je klical njegov oče. Če mu posodi denar, ker ne more plačevati položnic , bratovega kredita itd... (ja pozabila sem povedati, da se je banka usedla na hišo, ker brat ni odplačeval kredita!!!). Začuda me je mož poklical in mi povedal... Seveda sem popizdila, da je pa tega že enkrat dovolj! Rekel je, da mu bo povedal, da naj od naju nič ne pričakuje. Sploh ne vem kako naj se pomirim... Tako se tresem... Bojim se da ne bo spet za mojim hrbtom nesel denar domov... Kaj bi storile ve?? Upam, da nisem preveč zamorila s to temo... Samo morala sem to dat ven iz sebe ker me duši!!
|