kenya
|
Pozdravljene, Kako je fajn, da sije sonček. Bi se kar nastavljala zunaj, ampak gledam tale gromozanski kup perila za zlikat, da bi ratal kaj manjši, pa nič od tega . A lahko še jaz prosim za geslo, če mi katera pošlje. Hvala. Mišu, tako je kot so ti že punce rekle. Nekje med 22. in 26. tednon (mogoče kakšen teden več), se ti količina plodovnice povečuje hitreje, kot pa raste plod, zato dete slabše čutiš. Tako, da kar mirno. Jaz tudi slabše čutim. Ultiva v lj p., ni na voljo, razen, če imaš kakšne veze. Jaz jih nimam . Ko sem drugič rodila, so ravno izvajali študijo o ultivi, ampak očitno potem uporabe niso potrdili oz. bog ve zakaj se niso odločili zanjo. Imam eno kolegico, ki se jo je poslužila, pa pravi da je bilo super. Jaz bom malo povprašala vseeno o EA, ko bom imela nasednjič pregled, pa da vidim kaj bodo povedali. Kar se tiče oddelkov, kamor te pošljejo po porodu, je pa v lj. p, ravno tako kot je opisala tinca10. Pa saj jih je razumet, sestre imajo pač svoj način dela, kar ne pomeni da se moramo mi strinjat, ampak pač je treba sledit njihovemu ritmu. Jaz sem bila prvič na oddelku D. In imam slabo izkušnjo. Dojenčkom prijazna porodnišnica, ja...ampak mamam. Niti slučajno. So mi težili z dojenjem, ampak, da bi mi pa kaj pomagali pa nič. Samo pogledali so, če dobro pristavim, potem pa je sestra šla ven. Meni pa dete povleko 5x in zaspalo in je nisem mogla več zbudit. Če sem prosila za dodatek, so mi ves čas dopovedovali: dojit, dojit, dojit. Ta mala ni vlekla in seveda ni bilo mleka dovolj in je bila lačna, ampak bog ne daj da bi dali dodatek. Še mastitis na obe dojki sem fasala tam, pa čist razjedene bradavice sem inela in sva bili en teden notri. Potem sva končno prišli domov in je bilo lažje, ker ni bilo tistega pritiska z dojenjem. Pri drugi punci, sem pa že v porodni tulila, da samo na D oddelek ne. In sem šla na B. Kljub temu, da je bilo še vedno povdarek na dojenju, ni bilo problema ponoči prosit za dodatek. Z dudo, pa mi nikoli niso težili. No, saj druga je tako ali tako ni marala. Zdaj jo bom pa sigurno spet imela s sabo. Kar se pa tiče samega porodnega oddelka v lj. p., pa nimam nobene slabe izkušnje. Obakrat sem imela super babico in je šlo vse o.k. .tojeto., baje ker je v lj. p. gužva odupščajo domov takoj ko vidijo da sta oba o.k. Pa še to. Zadnjič sem dobila eno informacijo, da so študije v tujini pokazale, da plastičen stekleničke povzročajo alergijo. In da so v Franciji, pa še nekje vzeli ven iz uporabe aventove plastične stekleničke, ker naj bi se izkazalo da so škodljive. A je še katera kaj slišala o tem? Zdej pa še mal likat. Lep dan vsem skupaj.