|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
27.3.2010 22:02:24   
DanijelaNeli
Čer...
Malo čekiram kaj se dogaja na RR...ampak komaj gledam,...ker se mi spi,...še ko pomislim,da bomo spali eno uro manj.
Prejle sem dala govejo juhico kuhat,da mi ne bo treba jutri,...zato morem čakat...še malo.

Kammy...user posted image  za voziček.Pa tvoje kilce,...a sam tako mal si šla gor?user posted image

O grem jaz to juho precedit in grem,...user posted image ...user posted image

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
28.3.2010 9:17:17   
nicolina
Dobro jutro, user posted image  za vas.

Kak lep sonček je pri nas user posted image user posted image . Sem imela cel teden naporen v službi in še včeraj cel dan seminar. Sem zaspala s sinkotom že ob 21h in danes do 8.30 po novi uri. Sem se kar naspala, čeprav sem še utrujena.
Danes mi saj ni treba kuhat, gremo k tašči na kosilo in uživat na sončka....

user posted image user posted image  vsem za preglede....kako časa beži, kmal bom šle rodit...user posted image

Naš albumček je pa tako lep, prav fletne ste vse nosečke.....moram dat še kakšno slikico od trebuščka. Danes se poslikam.

Lepo nedeljo vam želim in se tipkamo zvečer....

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
28.3.2010 12:20:56   
mišu
Punce!

Imam eno vprašanje: prve gibe sem začela čutit v ponedeljek. Čutila sem jih redno zjutraj, čez dan, zvečer pa takaltak user posted image . Od včeraj pa jih čutim zelo redko in ne več tak močno. Kje je lahko vzrok? Malo sem v skrbeh..... user posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
28.3.2010 13:19:21   
DanijelaNeli
Mišu...mislim,da nimaš bit kaj v skrbeh...Včasih se naše pikice nekako bolj skrivajo v notranjost,bodisi proti križu,ali trtici,...in ob tem mi ne čutimo tistih močnih premikov,katere smo vajene.
Meni se zgodi,da tudi po cel dan ne čutim,...zvečer pa malo.
Zato me najbolj pomiri Angel Sound s katerim poslušam malo pikico in njeno/njegovouser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 2679
28.3.2010 13:23:23   
mišu
Hvala DanijelaNeli!
Sem malo brskala in sem našla, da jih včasih ne čutimo, ker se obrnejo. Bolj pomembno je po 30.tednu. Takrat je že lahko kaj narobe, če jih čez dan ne čutimo.
Sem se malo umirila user posted image

Lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 2680
28.3.2010 15:34:31   
DanijelaNeli
Pol proti koncu zadnjega tromesečja pride lahko mal zaskrbljujoča situacija,če user posted image  ne čutiš.
Ampak, me teh problemov ne bomo imele...naši user posted image inuser posted image  bodo kot se šika...

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
28.3.2010 17:18:25   
extra
Aha, mogoče katera ve kolk hitro se MV lahko spremeni. Zadnjo meritev sem imela v 22 tednu. Jutri se mi začne 24 teden.
IZVIRNO SPOROČILO: Naomi1

Ojla Punce!

Vse ki imate/ste imele težave z MV. Ali ste čutile, da je nekaj narobe ....skrajšan. Ali vam je zdravnik povedal, da je prekratek.
Moje stanje še kar ni nič boljše....pa zdej obračam razne teorije, kaj za vraga bi to lahko bilo.Me pa žoka, špika v nožnici..Je katera s podobnimi izkušnjami tu gori....Upajmno, da mine.
Aha, mogoče katera ve kolk hitro se MV lahko spremeni. Zadnjo meritev sem imela v 22 tednu. Jutri se mi začne 24 teden.

lep dan vam želim,kljub kapljicam,ki letijo z neba!

Jaz sem ob prvi meritvi....v 19 tednu imela 22mm, potem pa na pregledu čez natanko en mesec približno enako. NI se mi skrajšal na srečo. Je pa to zelo različno, lahko se ti celo poveča. Tako da počivat pa bo!!!!

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
28.3.2010 19:34:40   
Tringi
zivjo

a mi lahko katera poslje geslo za albumcek.Hvala

Neposredna povezava do sporočila: 2683
28.3.2010 19:45:39   
extra
IZVIRNO SPOROČILO: Tringi

zivjo

a mi lahko katera poslje geslo za albumcek.Hvala

evo imaš

(odgovor članu Tringi)
Neposredna povezava do sporočila: 2684
29.3.2010 1:37:23   
chihuahua
Še meni prosim!.....hvalauser posted image

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
29.3.2010 7:04:40   
Martinčka
IZVIRNO SPOROČILO: mišu

Punce!

Imam eno vprašanje: prve gibe sem začela čutit v ponedeljek. Čutila sem jih redno zjutraj, čez dan, zvečer pa takaltak user posted image . Od včeraj pa jih čutim zelo redko in ne več tak močno. Kje je lahko vzrok? Malo sem v skrbeh..... user posted image

Mišu pod drugo temo pod gibanje ploda ena prb enako sprašuje... in je druga iz foruma napisala da je pri Pušenjaku prebrala da sem nekje v teh tednih poveča plodovnica za največjo količino na enkrat in da zato vmes kdaj ne čutimo otročeka tako dobro... tako da brez skrbi... poskusi najti to temo, mislim da je na nosečnost in porod.

Naomi1 mene je tako špikalo vse do marca in se mi ni zato ni nič kaj skrajšal vrat.. mi je vse tudi zelo pritiskalo dol pa je vrat ostal v mejah normale, okoli 30 ali 33.. se več ne spolnem... skratka brez skrbi... vedno pa drži da če te skrbi, kakšen dan bolj počivaj za vsak slučaj pa bo... včasih telo samo sporoča da moraš biti bolj previdna in da potrebuješ več počitka...In če piješ morda čaj za nosečnice ga prenehaj, ker smo nekatere bolj občutljive na malinove liste ki sprožajo porod oziroma mehčajo mat.vrat, in čaj tekanne za nosečnice vsebuje ravno to (nevem kaj so razmišljali ko so delali ta čajuser posted image )...

jaz sem ceeel vikend taaako prehlajena da dol padeš.. že drugo noč sem prespala s šalom na vratu in danes sem čisto brez glasu.. nos je malo boljše... edino kar me skrbi je, da so se mi v petek začeli spet pojavljati krči.. sicer v manjšem obsegu kot prej, ampak vseeno je bilo taaako lepo ko jih vmes ni nič bilo.. zdaj pa ne vem, ali je res maternica tako občutljiva da sm dobila krčeke ker kašljam in si nos piham in se s tem kr precej napenjam!? kaj mislite?
sem možeka poslala v lekarno in mi itak niso dali nič pametnega za prehlad tako da verjetno bo še trajalo.. sam da bi bilo do praznikov ok, da bom imela okus ko bom jedlauser posted image  ker zdaj se mi zdi čist vseen kaj jem ker nič ne okusimuser posted image

DanijelaNeli a si mogoče kaj izvedela od svojega mizarja glede pohištva? sem čist v dilemi ali dat mizarju delat ali še naj grem kaj kam pogledat!?

vsem želim lepe začetke tega tedna.. pa ne vseh jajc pokupit v trgovini, ker jaz jih bom kupovala šele konec tednauser posted image

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
29.3.2010 8:39:01   
.tojeto.
Anayrim in Kenya - čestitke za uspešno opravljena pregleda user posted image .

Arruba - res imamo srečo, da lahko delamo, se ves čas s tem tolažimuser posted image .

Naomi1 - kako pa izmerijo dolžino materničnega vrat. Jaz sem imela vaginalni pregled samo prvič user posted image in potem nič več. Dolžine mi pa sploh ni omenila. Ali se to vidi tudi z ultrazvokom preko trebuha user posted image ?

Mišu - moč gibov se bo pa še večkrat spremenila. Se malo drugače obrne in občutek je čisto drugačen. Meni se zdi, da ga je povsod dosti. Malo mi po mehurju skače, drugič brca čisto spodaj, včasih pa skrajno levo ali desno. Tudi nad popkom sem jih že dobila user posted image .

Martinčka - držim pesti, da bo čim prej bolje, nasveta pa žal nimam nobenega pametnega.

Ali je katera že razmišljala o blaženju bolečin. Mene zanima Ultiva - ali katera ve, če jo v Ljubljanski porodnišnici izvajajo.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
29.3.2010 9:05:21   
tinca10
Ultive ni več v Lj., prav tako moreš imeti največjo srečo, da dobiš epiduralno.

Ravno včeraj je prijateljica rodila v Postojni z epiduralno in jo tako prehvalila, da sem zdaj malo v dvomih, če nebi šla raje v Postojno. REs je bila zadovoljna z osebjem in še dali so jo v nadstandardno sobo. luštno

drugače pa grem jaz drug teden dopoldan v materinsko šolo v ljubljansko porodnišnico. gre še katera?

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
29.3.2010 9:52:14   
.tojeto.
Tinca10: se mi je kar zdelouser posted image . V Ljubljani niso preveč zainteresirani za te stvari. Jaz sicer na epiduralno ne bi šla - mi je precej strašljivo tisto špikanje v hrbet. So pa drugače moje znanke epiduralno zelo pohvalile, razen ene, pri kateri je prišlo do zapletov in so ji morali potem narediti CR.
Kljub vsemu pa bi rada rodila v ljubljanski porodnišnici, ker če gre karkoli narobe, vse porodnice pripeljejo v Ljubljano, pa se mi zdi bolje, da sem v takšnem primeru že tam. Če gre pa vse gladko, je pa itak vseeno v kateri porodnišnici si - no, takole jaz trenutno razmišljam, je pa čisto možno, da bom po porodu razmišljala popolnoma drugačeuser posted image .

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
29.3.2010 10:37:29   
tinca10
ja ja sej bom jst tudi skoraj sigurno v Ljubljani, samo ko poslušam zgodbice me na trenutke kar mine.
Mi je kolegica, ki je 4 krat rodila v Ljubljani pravila, da ni nobenega miru. Da te zjutraj vržejo s postelje, prinesejo zajtrk, vizita za user posted image , preoblačenje postelje, potem vizita zate, vmes pridejo previjat (ne glede na to ali user posted image  spijo), potem je že kosilo in obiski. Baje, da ne upoštevajo, če z user posted image  ravno zaspiš in te mečejo pokonci. Pa še neke čudne fore majo z dojenjem sestre. Kar se samega poroda tiče, je pa sicer vse najboljš. A je to res, tiste, ki ste že rodile v Lj?

vem, da je še kar nekaj časa do julija, samo se pa bliža... meni je zdravnica rekla, da dobim na naslednjem pregledu že vse napotnice in me je kar malo stistnilo, da je ubistvu že tako blizu user posted image  no sej komaj čakam

tako super vikend je bil, mi2 pa sva se lotila barvanja in zadnjih zaključnih del po hiši... še malo pa bo čisto ready, otroška sobica je že skoraj tip top z vso opremo...
danes grem končno malo ven pred hišo na ležalnik in na sončka... samo še malo da se segrejeuser posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
29.3.2010 10:45:03   
krasevka
A lahko še meni katera pošlje geslo za album? Prosim...user posted image

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
29.3.2010 10:58:54   
Martinčka
tinca tako je v vseh bolnicah kolikor vem... če si dobra s sestrami se lahko zmeniš da ne zbujajo zjutraj za postiljanje postelje kjer te v bistvu vržejo samo iz postelje in ti rjuhe ponovno napnejo oziroma če si kaj krvavel ti jih zamnjajo.. ampak to ti nikjer ne uide ker mislim da so to nekakšni standardi.. tudi zajtrk ti prinesejo negelede na to a spiš ali ne ker, če si predstavljaš da bi vsaki posbeej v bolnici nosili zajtrk ko se ji zahoče ne vem kako bi funkcioniralo vse tole.. en red more biti pa čeprav nam je to zoprno... jaz sem zaradi tega norela v bolnici ampak glej, tiste par dni bomo že zdržale.. važno da je na porodu vse ok...user posted image

tudi glede dojenja imajo zdaj večinoma vse porodnišnice sistem prijaznega okolja za dojenčka in temu primern je tudi pritisk na dojenje.. po eni strani se mi zdi to super, po drugi strani pa ta nov sistem ne dovoljuje dudic dojenčkom... tako da tukaj se bom jaz kregala verjetno, ker imam raje da ima otrok dudo kot pa da daje rokico ali palec v usta... nimamo kaj! 

o ultivi sem jaz slišala pohvale sam je ne izvajajo povsod... jaz bom vsekakor poskusila naravno.. če vse te bolečine med nosečnostjo prenešam bom pa še tisti dan zdržala...

ko sem pozajtrkovala ko sem prejšnji post napisala sem dobila spet žolčni napad... dve uri sem bila nepremična ker se nisem mogla stegnat do tablet! katastrofa! tako da grem spet na strogo dieto... kaj je še lepšegauser posted image

.tojeto. dolžino MV ti zmerijo z vaginalnim UZ. naslednjič prosi da to storijo ker te skrbi in bodo ali pa ti bodo povedali da so ti ga že in kakšni so rezultati...

nič jaz grem nazaj ležat...

(odgovor članu krasevka)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
29.3.2010 11:49:24   
.tojeto.
Martincka: hvala za pojasnilo. Se mi je kar zdelo, da je to možno samo pri vaginalnem pregledu. Bom res vprašala naslednjič. Do sedaj sploh nisem spomnila. Si vedno kakšna vprašanja pripravim, potem mi pa kaže bebico na ekrano mi je to tako fino, da na vse ostalo pozabim. Bom v četrtek kar listek z vprašanji vzela user posted image .

Tinca10: sem po radiu slišala, da so dali predlog, da se ležalna doba po porodu zmanjša, tako da bomo mogoče prespale samo še kakšen dan ali dva potem pa domov.
Če ti res toliko težijo, je to mogoče prav doba novica user posted image .
Uh, samo da bodo naši malčki zdravi, potem bomo že zdržale tiste uvodne težave - bo potem doma toliko lepše.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
29.3.2010 12:22:24   
mišu
oi

vidim, da mate temo o dolžini MV. hm, jaz pa morem povedat, da sem v 23.tednu in mi ga še sploh ni izmeril. morem mu kaj rečt ali vas je več, da vam G ni izmeril-a?

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
29.3.2010 12:24:25   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: .tojeto.
sem po radiu slišala, da so dali predlog, da se ležalna doba po porodu zmanjša, tako da bomo mogoče prespale samo še kakšen dan ali dva potem pa domov.

O svašta...kmalu bo kot v Italiji,ko greš takoj drugi dan domov.user posted image
Jst mislim,da je Ok,da si vsaj tri dni noter.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
29.3.2010 12:40:01   
kenya
Pozdravljene,

Kako je fajn, da sije sonček. Bi se kar nastavljala zunaj, ampak gledam tale gromozanski kup perila za zlikat, da bi ratal kaj manjši, pa nič od tega user posted image   user posted image .

A lahko še jaz prosim za geslo, če mi katera pošlje. Hvala.

Mišu, tako je kot so ti že punce rekle. Nekje med 22. in 26. tednon (mogoče kakšen teden več), se ti količina plodovnice povečuje hitreje, kot pa raste plod, zato dete slabše čutiš. Tako, da kar mirno. Jaz tudi slabše čutim.

Ultiva v lj p., ni na voljo, razen, če imaš kakšne veze. Jaz jih nimam user posted image . Ko sem drugič rodila, so ravno izvajali študijo o ultivi, ampak očitno potem uporabe niso potrdili oz. bog ve zakaj se niso odločili zanjo. Imam eno kolegico, ki se jo je poslužila, pa pravi da je bilo super. Jaz bom malo povprašala vseeno o EA, ko bom imela nasednjič pregled, pa da vidim kaj bodo povedali.

Kar se tiče oddelkov, kamor te pošljejo po porodu, je pa v lj. p, ravno tako kot je opisala tinca10. Pa saj jih je razumet, sestre imajo pač svoj način dela, kar ne pomeni da se moramo mi strinjat, ampak pač je treba sledit njihovemu ritmu. Jaz sem bila prvič na oddelku D. In imam slabo izkušnjo. Dojenčkom prijazna porodnišnica, ja...ampak mamam. Niti slučajno. So mi težili z dojenjem, ampak, da bi mi pa kaj pomagali pa nič. Samo pogledali so, če dobro pristavim, potem pa je sestra šla ven. Meni pa dete povleko 5x in zaspalo in je nisem mogla več zbudit. Če sem prosila za dodatek, so mi ves čas dopovedovali: dojit, dojit, dojit. Ta mala ni vlekla in seveda ni bilo mleka dovolj in je bila lačna, ampak bog ne daj da bi dali dodatek. Še mastitis na obe dojki sem fasala tam, pa čist razjedene bradavice sem inela in sva bili en teden notri. Potem sva končno prišli domov in je bilo lažje, ker ni bilo tistega pritiska z dojenjem.
Pri drugi punci, sem pa že v porodni tulila, da samo na D oddelek ne. user posted image  In sem šla na B.  Kljub temu, da je bilo še vedno povdarek na dojenju, ni bilo problema ponoči prosit za dodatek. Z dudo, pa mi nikoli niso težili. No, saj druga je tako ali tako ni marala. Zdaj jo bom pa sigurno spet imela s sabo.

Kar se pa tiče samega porodnega oddelka v lj. p., pa nimam nobene slabe izkušnje. Obakrat sem imela super babico in je šlo vse o.k.

.tojeto., baje ker je v lj. p. gužva odupščajo domov takoj ko vidijo da sta oba o.k.

Pa še to. Zadnjič sem dobila eno informacijo, da so študije v tujini pokazale, da plastičen stekleničke povzročajo alergijo. In da so v Franciji, pa še nekje vzeli ven iz uporabe aventove plastične stekleničke, ker naj bi se izkazalo da so škodljive.  A je še katera kaj slišala o tem?

Zdej pa še mal likat. Lep dan vsem skupaj.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
29.3.2010 12:42:33   
kenya
Mišu, ti kar reci, da ti izmeri. Meni ga v nobeni od prejšnjih nosečnostih ni meril. Tokrat mi je MV meril  samo zato, ker je pri morfologiji nekaj čudno videl in je šel preverit, če je o.k. Drugače mi spet nebi. Nekateri tega ne merijo, čeprav mi še sedaj ni jasno zakaj ne.

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
29.3.2010 12:56:02   
DanijelaNeli
DAN...

Martinčka...user posted image en topel čaj pošiljamo...user posted image
Ti potem javim,ko pokličem tega kolega...danes 100%.

Tinca10... v Postojni res ni teh tirjanj s postelje in podobnih nevšečnosti.Itak mamicam zjutraj ob 5h pripeljejo male user posted image ,nahraniš.Potem pride čistilka na hitro.Zatem lahko malo pospiš,dokler ne pride perilo na hodnik,takrat pa si moreš vzet kar potrebuješ.
Edino kar so mi rekle moje cimre takrat,ki so bile že drugič tam...da moreš pojest ob času,ob viziti moreš biti pripravljen.
Je pa super,ker ne težijo za dude.Jaz je nisem imela...še sama nevem zakajuser posted image ..pol tudi doma je nismo imeli kar precej časa.
Zato jo pa Neli še vedno vleče...user posted image ampak malo...mah,bo šla tudi ta kmalu ...

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 29.3.2010 13:02:40 >

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
29.3.2010 15:23:16   
kammy
Hoj hoj!

Ne me pozabit za geslo za album prooosiiiimmm!!!!

Meni pa se zadnje dva dni tako čudno glasno pretaka po trebuhu user posted image  Takšni hecni zvoki, pa ne vem ali je kriva prebava ali kaj drugega?? Brcike pa so pri meni vedno bolj izrazite. Zaenkrat je dojenček najbolj aktiven dopoldan. Ko sem v službi, na kakšnem sestanku je še posebej hecno ko jaz nekaj govorim, on pa me vzpodbuja od znotraj user posted image  user posted image .

Koliko pa ste kaj aktivne, športate, telovadite? Jaz priznam da sem čez zimo kar malo zaspala. Zdaj pa ugotavljam, da je že najmanjši hribček zame kar izziv. Sem zadihana že po nekaj korakih!! Kakšne vaje delate na telovadbi za nosečnice? Je morda katera našla kakšne vaje na spletu, youtube-u ali kaj podobnega?

Uživajte, izkoristite sonček, ker potem bo spet nekaj dni dežek...

Neposredna povezava do sporočila: 2699
29.3.2010 17:01:13   
Naomi1
men ga je izmerila zato ker sem tarnala da me v nožnici ful boli.
pa tudi drugače ti merjenje MV v teh tednih že pripada. Tako, da kar mal po ovinkih ginekologa vprašaj.

IZVIRNO SPOROČILO: mišu

oi

vidim, da mate temo o dolžini MV. hm, jaz pa morem povedat, da sem v 23.tednu in mi ga še sploh ni izmeril. morem mu kaj rečt ali vas je več, da vam G ni izmeril-a?

(odgovor članu mišu)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.