nagaja28
|
živjo, vidim, da se vam dogaja na polno . no, lepo po vrsti: starševska šola: jaz kot vestna mami sem seveda hodila na vsa predavanja (v porodnišnici) in še mojega vlekla sabo . če pa po resnici povem, do poroda vse pozabiš (nega, zobar, pediater...), razen porod je dobro videt in seveda 'obvezno', če želi partner bit zraven. tako, da z današnjimi izkušnjami bi šla samo na predavanja o porodu, drugo pa tako vse zveš kasneje. nego ti pokažejo že v porodnišnici in potem še patronažna, tako, da ni panike. pa tudi zapiski obstajajo na netu od MŠ. zdaj drugič pa ne mislim jit, bomo raje na dopustu . porodnišnica lj: jaz nimam pripomb, res, da je vse potekalo šolsko, tako, da komplikacij ni bilo, tudi rezana nisem bila, tako, da z babico sem bila super zadovoljna. v sobi sem imela fajn somamico, hrana mi je bila ok, in jo je bilo zadosti, sestra mi je pomagala pri dojenju in ker mi ni šlo, mi je prinesla njihov nastavek za na bradavice, se ona mučila sinčka zbujat, tudi dodatek mi je sama predlagala. še dudo mi je dala njihovo, ker je nisem imela sabo. zaradi dojenja sem prosila, če lahko ostanem še en dan in so brez problema rekli, da lahko. sicer imajo res rutino in prihajajo notri kar naprej, samo mislim, da je povsod tako, saj morajo narest vizito, preoblečt postelje, ultrazvok kolkov, itd. uglavnem, jaz nisem ravno hotela pričakovala, zato mi je blo čisto ok. razen v sprejemni je bila sestra malo tečna, ker so imeli kar pestro noč . kar se pa tiče odhoda domov, je pa meni v porodnišnici bilo lažje, ker doma so vsi hoteli takoj priti pogledat dojenčka in seveda od počitka ni bilo nič. pa še fasado smo obnavljali. včeraj sem tudi jaz imela še en pregled v porodnišnici zaradi pljučk. in je dr. tulova potrdila, da ima mali mikrocistična pljučka, ampak me je tudi pomirila, da to ni nič takega, da se lahko samo od sebe popravi, pa tudi če se ne, se po porodu opravi poseg in je potem ok. naredila mi je praktično še eno morfologijo in mali je pravi pozer . še predno sem ji rekla, če mi lahko naredi kakšno slikco, sem jo že dobila v roke . tako, zdaj pa že komaj čakam, da mineta ta dva tedna in sem potem doma. pa še izvedela sem, da bova s sosedo spet skupaj vozičkali, jupiiiiii. to je res en plus, če imaš še kakšno mamico zraven, ker drugače si eno leto samo na gugu, kukuc, moja mali, itd. no, lepo se imejte, jaz šiban naprej. p.s. micla, baje je fantke lažje previjat, ker ni treba pazit, da bi šlo kaj kakca v nožnico, samo obrišeš, v katero stran že pač hočeš . pa ne se vstrašit, ker imajo tudi že tako majhni otroci erekcijo in včasih ko vzameš dol pleničko, ti salutira malo večji vojaček .
|