|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
29.3.2010 17:03:11   
Naomi1
midva z boljšo polovico namerava iti v materinsko šolo v ZD šiška. Mislim, da jo tudi tam izvajajo. Ali je mogoče le bolje da grem v porodnišnico....Nisem slišala še nobenega mnenja o izvedbi materinske šole.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
29.3.2010 17:21:08   
tinca10
Naomi1: jst sem slišala veliko pohval za ZD Šiška. Sva se že hotla vpisat tja, ampak sva se za porodnišnico odločila samo zato, ker imajo predavanja v dopoldanskem času... da se ne bo treba gužvat popoldan

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
29.3.2010 17:26:00   
Naomi1
Vidiš midva bova šla pa v Šiško ravno zato,ker tam okol porodnišnice nimaš kje parkirat. V ZD Šiška pa lahko greva kar peškiuser posted image

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
29.3.2010 21:33:05   
arruba
Midva greva v MŠ v porodnišnico, planirava pa, da bi šla maja - mi je G rekla, da prej ima smisla in da te celo ne vzamejo, če si manj kot v 7. mesecu. Prijavit se je treba vnaprej, sem pa gledala njihovo zloženko in baje je treba prit za vpis osebno (seveda je termin, ko so prijave možne, le takrat, ko je večina ljudi v službi user posted image ).

Sva se odločila za dopoldanski termin, ker računam, da bo takrat manj gužve (jaz srečka bom takrat namreč že doma, ker imam fuuul starega dopusta za pokurit) pa tudi lažje mi je sedet dopoldne kot zvečer, ko me že vse nekam tišči.

Zveezdica a veš da Kiddies 24 Chiccotov ne prodaja.. sori..lahko ti pa pogledam kje drugje.

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
30.3.2010 6:59:29   
Martinčka
jutro lepotice!

jaz sem spet tako hitro pokonci.. ampak danes sem se pa naspala ker ne boste verjele, ampak od 22h pa do 6:40 nisem šla na wcuser posted image user posted image user posted image ... pa sem zvečer spila kar precej čaja.. no in zdaj sem se vstala da sem si ga spet šla nardit da se že enkrat za vselej losam tega prehlada...

a po 7m lahko greš v MŠ? zanimivo... jaz če povem po pravici, me ta šola nekot sploh ne privlači...se mi zdi da sem že toliko sestričen in nečakinj preahtala da bo ta šola zame kr nekaj... jaz bi šla samo na predavanje o poroduuser posted image ... ampak sej vem da bom mogla it še na druga predavanja... kaj pa tiste ki ste že mamice, boste še enkrat šle v te šole???
kaj pa tiste ki smo na bolniški? a je to dopustiljiv razlog da zapustimo bivališče??? hm...

no jaz sem spet na super dieti.. prepečenec, nemasten sir, banane, jogurt, kompoti... katastrofa.. sam si ne upam zdajle kaj drugega glede na to da sem imela včeraj spet žolčni napad... in najhuje je bilo da sem bila sama doma in me je tako bolelo da se nisem mogla stegnit ne do telefona in ne do tablet... po skoraj dveh urah sem se lahko za polovico obrnila da sem počasi prišla do tablet in da je krč popustiluser posted image ... moj bogi palček v trebuščku je tako brcal da joj.. se je verjetno tudi pošteno prestrašil ker je bil ravno v kotu kjer je žolč ker sem ležala na desnem boku... revček maminuser posted image ... no važno da je danes bolje, sam dieta mi gre pa na živce do konca... banane mi že čez ušesa gledajo.. moja mami pravi da bom ziher opico rodilauser posted image ...

lep dan vsem in čuvajte se!

(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
30.3.2010 7:43:30   
petrca2507
Dobro jutro

Vidim, da se pogovarjate o MŠ. Jaz bom šla na tečaj, ki se začne 3. maja v porodnišnici. Kolikor vem, je bilo februarja več terminov predavanj: Prvi tečaj je bil res ob 10h, 16h ali 18, potem je sta bila pa 2 dopoldanska in 2 popoldanska termina. Dopoldan je bilo obakrat ob 9h (samo drugi dnevi), popoldan pa ob 16h in 18.15.
Vpis v MŠ je vsak dan od ponedeljka do petka od 11h do 15h, teden dni pred začetkom tečajev.

Drugač so pa zelo pohvalili MŠ v ZD Fužine.

Drugače pa...včeraj mi je uspelo naložiti fotke prvih oblekic v album. Pri popisovanju in fotkanju sem ugotovila, da je večina oblekic, ki sem jih dobila v roza barvi. user posted image   Midva pa vse do rojstva ne bova vedla, kaj imava. Zato sva se z mojo mami odločile, da greva v Italijo v Chicco v šoping. user posted image   Oblekce, ki sem jih do zdej sama kupila (to so tiste, ki so fotkane na črni podlagi), so v taki barvi, da je lahko za fantka ali punčko.

< Sporočilo je popravil petrca2507 -- 30.3.2010 7:45:31 >

www.petrca.net

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
30.3.2010 8:58:46   
.tojeto.
Mišu: meni se tudi zdi, da mi MV še sploh ni merila, razen če mi ga je na prvem pregedu, samo nikjer nič ne piše, rekla pa tudi ni nič. Bom v četrtek na pregledu kar vprašala.

Kenya: aha, se vidi, da je to moja prva nosečnost, sem mislila, da tri dni vsaka ostane notri. Potem mislijo sedaj samo še uzakoniti nekaj kar itak že izvajajo...
Kar se pa telovadbe tiče, pa kar priznam, da sem tudi jaz popolnoma zaležana in zadihana že, če moram dve nadstropji po stopnicah.
Ampak izkoristim pa vsako popoldansko sonce, da grem vsaj na krajši sprehod. Sem pa pridna pri kegljevih vajah, to res priporočajo prav vsi.

Martinčka: ti imaš pa res hude težave. Kaj pa je sploh s tem žolčem, a to se ti lahko razlije ali je to kakšna druga fora user posted image ? Sem slišala, da če te boli žolč, je to primerljivo z porodno bolečino user posted image . Potem se ti že pripravljaš in boš z lahkoto rodila user posted image - hmm, v vsaki stvari je nekaj dobrega (kar pa tebi trenutno čisto nič ne pomaga).

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
30.3.2010 10:05:31   
micla
Dobro jutro še od mene,

vam moram prou povedat, da je bil včeraj zame prav en ekstra čuden dan, ko se mi je dogajalo vse lepo in vse grdo. 

Zjutrej sem šla že ob 7 na pregled, ker sem bila naročena za test cukra. Itak da moreš bit tešč in že od nedelje popoldne nisem nič jedla oz samo neke malenkosti. Pol celo noč nisem mogla spat.....sem vstajala na eno uro in vse se mi je nekaj pretakalo po trebuhu. Komej sem se uštimala in pridem na pregled...lih da se privlečem po stopnicah, grem noter, mi vzame tri epruvete krvi....se mi začne kar  vrtetuser posted image , pol mi ponudi tisto cukrasto vodo...bljak ke škifouser posted image ....mi uspe popit, nesem vse v laboratorij, počakam eno uro....še enkrat kri in pol mi reče, da zdej pa lahko grem jest. Meni pa slabo, da bi šla najraje bruhat. Se le odločim, da grem na kapučin in brioš, ma mi ni šlo lih najbolj.
Grem nazaj po izvide....hvalabogu cukra mi ne kaže, izvid krvi pa slab.....same črne označbe in ful odstopanj. Zdravnica mi reče samo, da zaenkrat še ni alarmantno, če pa se bom slabo počutla, da bomo potem ukrepali. Da je pač pri nosečnicah težko določit kolikšne so še normalne vrednosti.
No dobro.....pol grem na morfologijo.....hvalabogu vse OK. Vprašam če morda vidi spol in reče, da nekaj štrli....gledamo vse tri (zdravnica, sestra in jst) v ekran in tuhtamo al je al ni.....v glavnem zdravnica vedno bolj prepričana v fantka, jst pa vedno bolj šokirana....ne vem kako razložit, ma nekako sm bla do zdej prepričana, da je še ena punčka.user posted image Mogoče zato, ker je NS omenila, da kaže na punčko, ampak seveda takrat ne more prou nič rečt. Sej sem ful vesela, ma kar ne morem verjet, da bi lahko bil fantek. Ko me je vidla, da sm v šoku je pol rekla, da bova še enkrat pogledale ko bo malo večji.

hja......pol sem klicala mojga in to ne moreš verjet, če ne slišiš oz. vidiš.....sm rekla, da je vse OK in da je rekla, da zgleda fantek. Ko sva oba mislila, da je punčka je blo vse ok in fajn, da bomo meli dve punčke, da bojo vse njegove princeske....no, včeraj pa evforija, da je možno da bo sin....mislim to je pa reakcija, k jo moreš samo videt, da verjameš....user posted image

In tko sm se naročila še na 3D v Dravlje da se prepričamo. Sej ne da mi je bistveno, ampak če bo fantek bom morala kar nabavit zadeve, sicer bo bogec cel v roza....bo punček-fantek. user posted image  

Tko mala biba...moji datumi za preglede 16. april - 3Dnaslednji pregled 3. maj

No, in da še zaključim včerajšnji kaotični dan....sva šla z mojim pol na kosilo v mercator in ko sem stala v vrsti mi je začelo delat slabo...user posted image  pridem na vrsto in vzamem samo mineštrco, ker drugo mi sploh ni šlo. Pojem 4 žlice in rečem mojmu....bom bruhala...in še preden končam govorit sem vrgla ven cca. 2 litra tekočine na pladenj. In se kar nisem mogla ustavit bruhat, tko da je moj že študiral, da bo zamenjal pladnje, ker sem mojega že v celoti napolnila.  Mislim tista glukoza na tešče je pa res nečloveška. user posted image

tko.....zdej sm vam malo naložila, ma je bil res zelo zelo naporen dan včeraj.....sem kar cel dan ležala, da me že hrbet boli....tko da vse tiste, ki morate ležat se mi smilite in verjamem, da vam ni lahko. user posted image

Grem danes izkoristit, dokler sem uredu da malo počistim našo štalco.user posted image

Kar ne morem verjet, če dobimo res user posted image .....a mislite, da bom pa jst sploh znala s fantkom, ko sm zverzirana na pupiko?  user posted image

micla

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
30.3.2010 10:38:32   
Martinčka
.tojeto. mislim da se žolč ne razlije, da se slepič razlije!? ali pa tudi.. ne vem... skratka pri meni so dolgo sumili da imam kamne v žolču ampak ker se tisti "stvor" še vedno ni odcepil od stene žolča kaže na to da je kar polip.. in tam raste in raste in mi dela samo zgago in nič druzga. Tako da drugo poletje bom šla na operacijo da si žolč odstranim ker še ene nosečnosti s takšnim žolčem ne želim imeti. Ti pa morem rečt da me je napad ledvic dvakrat bolj bolel kot žolčni tako da če je kaj primerljivo s porodom je bolj ledvični napaduser posted image ... haha...

micla seveda boš lahko imela fantka, zakaj le ne.. super da bo parček! sam malo večkrat te bo polulal ko ne boš navajena pri previjanju da gre pri fantkih bolj v lokuuser posted image user posted image user posted image

evo jaz pa zdaj čakam prijateljico da malo poklepetama da se mi ne zmeša doma:) 

potem pa si bom nardila malo kosilo... prepečenc s sirom in kompot... aaaaa... da bi kr kričala no! 

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
30.3.2010 11:24:23   
đanika
lep pozdrav

Micla ja včerajšni dan je bil nekaj čudnega. Polna luna in to...

Točno vem kako se počutiš, midva sva bila prepričana da imama drugo pučko in da bom vse oblekce in vse lahko porabila pa so nama že na NS povedali da je fant pa sva bla čist v šoku pa ne da bi bilo to kaj slabega samo tako ko misliš vse imamo za doječka no sej mene najbolj skrbi kako bom s fantom ko sem navajena na mojo princesko pa lulči pa to ne vem no. Potem me pa jezijo in mi pravijo če si velikega lulija zrihtala boš pa še malega user posted image No sej zdaj sem od prijateljice dobila oblačila pa nekaj smo kupili tako da ne bo vse v roza in da mu ne bo treba kiklic nosituser posted image . Moja princeska si je pa brateca želela tako da ona je čist zadovoljna da bo velika sestra.

Celjanke potem velja v četrtek ob 18 uri nova slaščičarna (ne vem kako se ji reče) nasproti Metropola, če sem si prav zapolnila?

lep sončen pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 2710
30.3.2010 11:44:37   
nagaja28
živjo,
vidim, da se vam dogaja na polno user posted image .
no, lepo po vrsti:
starševska šola: jaz kot vestna mami sem seveda hodila na vsa predavanja (v porodnišnici) in še mojega vlekla sabo user posted image . če pa po resnici povem, do poroda vse pozabiš (nega, zobar, pediater...), razen porod je dobro videt in seveda 'obvezno', če želi partner bit zraven. tako, da z današnjimi izkušnjami bi šla samo na predavanja o porodu, drugo pa tako vse zveš kasneje. nego ti pokažejo že v porodnišnici in potem še patronažna, tako, da ni panike. pa tudi zapiski obstajajo na netu od MŠ. zdaj drugič pa ne mislim jit, bomo raje na dopustu user posted image .

porodnišnica lj:
jaz nimam pripomb, res, da je vse potekalo šolsko, tako, da komplikacij ni bilo, tudi rezana nisem bila, tako, da z babico sem bila super zadovoljna. v sobi sem imela fajn somamico, hrana mi je bila ok, in jo je bilo zadosti, sestra mi je pomagala pri dojenju in ker mi ni šlo, mi je prinesla njihov nastavek za na bradavice, se ona mučila sinčka zbujat, tudi dodatek mi je sama predlagala. še dudo mi je dala njihovo, ker je nisem imela sabo. zaradi dojenja sem prosila, če lahko ostanem še en dan in so brez problema rekli, da lahko.  sicer imajo res rutino in prihajajo notri kar naprej, samo mislim, da je povsod tako, saj morajo narest vizito, preoblečt postelje, ultrazvok kolkov, itd. uglavnem, jaz nisem ravno hotela pričakovala, zato mi je blo čisto ok. razen v sprejemni je bila sestra malo tečna, ker so imeli kar pestro noč user posted image .

kar se pa tiče odhoda domov, je pa meni v porodnišnici bilo lažje, ker doma so vsi hoteli takoj priti pogledat dojenčka in seveda od počitka ni bilo nič. pa še fasado smo obnavljali.

včeraj sem tudi jaz imela še en pregled v porodnišnici zaradi pljučk. in je dr. tulova potrdila, da ima mali mikrocistična pljučka, ampak me je tudi pomirila, da to ni nič takega, da se lahko samo od sebe popravi, pa tudi če se ne, se po porodu opravi poseg in je potem ok. naredila mi je praktično še eno morfologijo in mali je pravi pozer user posted image . še predno sem ji rekla, če mi lahko naredi kakšno slikco, sem jo že dobila v roke user posted image .

tako, zdaj pa že komaj čakam, da mineta ta dva tedna in sem potem doma. pa še izvedela sem, da bova s sosedo spet skupaj vozičkali, jupiiiiii. to je res en plus, če imaš še kakšno mamico zraven, ker drugače si eno leto samo na gugu, kukuc, moja mali, itd. user posted image  user posted image  user posted image

no, lepo se imejte, jaz šiban naprej.

p.s. micla, baje je fantke lažje previjat, ker ni treba pazit, da bi šlo kaj kakca v nožnico, samo obrišeš, v katero stran že pač hočeš user posted image . pa ne se vstrašit, ker imajo tudi že tako majhni otroci erekcijo in včasih ko vzameš dol pleničko, ti salutira malo večji vojaček user posted image  user posted image  user posted image .

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
30.3.2010 12:55:38   
pupika
Pozdravljene mamice

Jaz sem zopet doma, mali je zopet bolani in tokrat smo kar dobili 14 dni bolniške zaradi angine.

Tudi jaz pravim, da je lažje previjat fantka, ker ga lahko obrišeš v smeri lulčka, in jaz sem našeg amalega vedno tako brisala, pa še pazit ni potrebno nič kaj dosti, tak, da mislim, da je pri punčki po moje kar težje previjanje, le pri fantku je možno večje točenje pleničk, naš je bil kar naprej moker v predelu ledvic, ker fantki baje lulajo na vse strani,pri nas smo zadevo rešili z plenicami pampers sctive fit, ki so bile elastične v pasu in je bilo potem veliko manj mokrih bodijev in s tem tudi manj pranja.

Še malo, pa bomo že kar v zadnjem trimesečju, no saj nekatere ste že stopile  v zadnji trimester, joj kako gre čas hitro naprej. Aja še to, glede bolniške, mije zadnjičć rekla, moja zdravnica, da splošni zdravnik ti lahko da 30 dni pred porodniško bolniško, brez ginekologinje in če katera ne bo mogla več hodit v službo naj to izkoristi.

Sem pa tudi jaz slabokrvna in sem že dobila sirup legofer, pa še bakterije imam v urinu, tako, da sem sedaj zopet dala še enkrat vodo in da vidimo kako je. Tudi pri meni je pri tej nosečnosti slabše kot pri prvi, pri prvi sem samo zadnji mesec dobila sirup za železo in vodo sem imela vedno negativno brez bakterij, pa tokrat sem imela še proteine, kar naj bi tudi nakazavalo na preklamspijo, upam, da v naslednjem ne bo več proteinov v vodi.
Zaenkrat toliko in lepo bodite.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
30.3.2010 13:03:07   
Naomi1
pupika: a prej ti pa ne more dat bolniške brez papirja ginekologinje? razen seveda, če ti napiše da te boli križ?

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
30.3.2010 13:20:40   
Martinčka
Naomi1 lahko te da zdravnik na bolniško prej vendar mora biti takšen razlog naveden da se tiče splošnega zdravnika in ne nosečnosti.
sicer pa ne vem zakaj bi en mesec pred porodno in dopusti hodile na bolniško če ste ok. To potem naredite samo strošek podjetju in še porodniška se vam zmanjša... no jaz tega ne bi nikoli nardila svojemu podjetju da grem za brezveze na bolniško ker je že zdaj v tej krizi tako težko s temi plačami in vsem... ne vem no.. pač vsaka po svoje... ter v času bolniške morate biti doma in ne boste morale kaj okoli hodit... jaz bi raje koristila dopuste prej...

Celjanke jaz kot sem rekla bom prišla na srečanje šele v sredini junija ker prej ne upam, sploh pa ne zdaj ko se mi je stanje spet poslabšalo... vseeno upam da se vas bo kaj zbralo... 

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
30.3.2010 14:08:44   
Kiwa
Živjo!

Da se malo javim po dolgem času.
Včeraj sem bila v porodnišnici, ker sem, ko sem odhajala iz službe, na papirju opazila kri. Sem klicala svojo G, pa me je sestra napotila v porodnišnico. Dr.Tul me je pregledala, vzroka krvavitve ni odkrila, v glavnem z mojo pikico je vse v redu, z mano pa tudi. Dr. Tul je pa zdravnica, ki si je želim pri porodu, res je super. Me je že drugič ona pregledala in sem popolnoma brez pripomb. Včeraj mi je naredila tudi kontrolo rasti, saj mi je na prejšnjem pregledu (ki ga je delala ona) rekla, da je punčka 1 teden premajhna. No, včeraj pa je bila veliko točno za 26t1d, toliko kot sem noseča. Edino trebušček naj bi bil bolj mali, ampak je rekla, da je vse še v pravem rangu.

Bolniška: Marinčka, se strinjam s tabo, ampak, če ne moreš več, ne moreš, pa ni nujno, da je kaj hudo narobe. Trebuh kar ovira pri delu, že sedaj. Jaz si ne predstavljam, kaj bo, ko bom 8 mesecev noseča in še kar v službi. Ampak verjetno kar bom, ravno zaradi višine porodniške, ki bo že tako majhna, saj se mi bosta štela samo dva meseca zaposlitve, ostalo bo 55% minimalne plače. Sta me pa zdravnica in G vprašali, če želim bolniško ter kako ravnajo z mano v službi. Pa jo kar odklonim. Dokler bom lahko delala, bom.

Še vedno nimam vozička :(

Uživajte pa naj polna luna ne vpliva preveč an vas!

Neposredna povezava do sporočila: 2715
30.3.2010 14:17:11   
Naomi1
Martinčka: se popolnoma strinjam s tabo, da ni zadevo za izkoriščat. Ampak kdaj imam občutek, da še sami osebni zdravniki ne vejo točno kako postopatiuser posted image  Zato je mnenje vsake dobrodošlo.

Neposredna povezava do sporočila: 2716
30.3.2010 14:40:47   
DanijelaNeli
Eila,punce...
Nič več sončka...prav en tak čuden dan je...

Fantek-punčka...jaz sem tudi tega mnenja,da je nakako lažje previjat fantka.Čeprav imam doma pupico.In se že sama sprašujem ali sem pripravljena imeti fantka,ker sem bolj za punčke...Nekateri so mnenja,da je lažje vzgajat user posted image .Kaj pa vem,..vsak otrok je drugačen,edinstven,...

Kiwa...sva že dve brez vozička...Sej se nikamor ne mudi...Kakšnega misliš nabavit?

Bolniška...  se strinjam z Martinčko. Je pa res odvisno kakšno delo opravlavlja nosečnica.Jaz se čisto drugače počutim sedaj kot v 1.user posted image . Takrat sem delala brez problemov skoraj do konca.Zdaj pa enostavno nisem mogla več.
Tudi drugače razmišljaš v 2.user posted image ...kaj lahko in kaj ne zmoreš,bolj pazim na vse,...pol če imaš probleme v nosečnosti ali pa dejavnike tveganja na delu,se sprašuješ ali je vredno delat.Mislim,da noben € ni vreden več kot  user posted image  in mala user posted image .

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
30.3.2010 14:51:28   
.tojeto.
Martinčka:user posted image sem kot kaže vse pomešala... No, vsekakor ti želim, da bi te čim manj bolelo, ker je res slišati zelo neprijetno.
Kar se pa tiče zmanjšanja porodniške zaradi bolniške je pa tako, da podatke za porodniško oddaš 60 dni pred PDP-jem in se zato najmanj zdnja dva meseca ne štejeta, tako, da bolniška zadniji mesec pred porodniško nič ne zmanjša končnega zneska. Jaz bom po mojem kar izkoristila kakšen dan - žal niso vsi delodajalci takšni, da bi se ti kaj prida smilili.
Nagaja28: res je fino slišati, da vse pa nimajo samo slabih izkušenj z ljubljansko porodnišnico. Sem se pa prav nasmejala tvojemu opisu previjanja fantka, nam bo vsem pomagalo, ki prvič pričakujemo fantke...user posted image
Kiwa: super, da je vse OK. user posted image

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
30.3.2010 15:03:06   
Martinčka
ne da ne bo katera narobe razumela: jaz sem vsekakor zato da se gre v bolniško če ženska dela ne zmore ali ima takšen trebuh da jo ovira (npr to ne more biti izgovor pri pisarniškemu delu, lahko pa je skoraj povsod drugje!)... sam pravim da se meni ne zdi lepo da se vzame bolniška samo kot izgovor da bo potem ženska hodila po trgovinah in pač ta čas izarbila za npr urejanje otroške sobice ali kaj takšnega... sam to pravim da se mi ne zdi prav. vsekakor pa vem da če se dela ne zmore opravljati da je bolniška potrebna, sploh če je tukaj ogroženo še zdravje dojenčka ali mamice! sama sem na bolniški tako da vem kako je in samo pravim da je ni za izkoriščati... ker ravno zaradi takšnih potem tiste ki res potrebujejo bolniško ne dobijo bolniške ali pa imajo delodajalci zaradi takšnih slabe izkušnje in potem ne zaposljujejo žensk ki še nameravajo biti noseče.. vse je en velik začaran krog...

jaz še tudi nimam vozička... niti nagledanega še nimam... še vedno upam na ta moj staromodni voziček ampak mislim da bo čas da mi še kateri drug postane všečuser posted image ...
ah jaz nimam razen parih cotk še NIIIČ... nobene previjalne, ali kakšnega kosa pohištva.. nič od nič:) pač negativna stran bolniške ko ne moreš nikamor... komaj čakam da imam pregled v ljubljani da grem malo pogledat opremo.. ampak tako dvomim da bom kaj našla ko mam tak čuden okususer posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
30.3.2010 15:03:09   
Naomi1
Kiwa:
tudi jaz še nimam vozička. Gledam sicer Jane slalom pro,ki je v akciji do konca meseca v pikapolonici, vendar ne vem zakaj odlašam z nakupom.Se mi kr zdi, da je še malo prehmalu.

Punce katerega ste pa ve kupil oz. boste ter zakaj?

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
30.3.2010 15:20:40   
tix
Živjo vsem...

Bolniška: se strinjam, da na račun tistih, ki izkoriščajo slabo pokasirajo tiste, ki so resnično potrebne, je pa pač povsod tako in se sploh ne obremenjujem s tem.

Sama bi veliko rajše hodila na delo in fax kot pa da sem cele dneve doma. Grem tudi malo po nakupih ko imam ravno pregled, bi pa če bi bila prepričana da user posted image ne škodujem šla tudi kam drugam, komisije se pa ne bojim ravno, tukaj v okolici nisem slišala za kakšne nenapovedane goste, v najslabšem primeru ti odpovedo bolniško...

MŠ: Jaz bom šla v maju, v ZD tržič

Voziček in ostala oprema: imam ogledaneg quinnyjaa, čakam, če bo še kaj popustov v maju v BC, drugače ga bom naročila preko interneta.

Razen lupinice (MC -  popust) nimam čisto ničesar. Pri mizarju bova aprila naročila previjalno, potem bova počasi polnila police. Pišem pa seznam kaj rabimo.

Vrjetno bom kupila po par oblačil (pajacki, jopice, bodiji, nogavičke,..) velikosti 56 in 62 za prve dni ostalo bomo pa spotomo dokupili - bo to vredu?

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
30.3.2010 15:23:38   
DanijelaNeli
O,Martinčka ti pa imaš super okususer posted image ... Sicer pa zbiram še zate en spisek pohištvenih salonov v Italiji.Danes mi še ta kolega sporoči še za nekaj placov,kjer imajo to.
A boš dobila tisti voziček pri nas,ali moreš po netu naročit?

(odgovor članu Naomi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
30.3.2010 15:29:15   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Vrjetno bom kupila po par oblačil (pajacki, jopice, bodiji, nogavičke,..) velikosti 56 in 62 za prve dni ostalo bomo pa spotomo dokupili - bo to vredu?

Jaz bom tudi štartala z 56 in 62 oblačilci...Imam že vse doma.Razen kompletka za iz porodnišnice.Pa raznih nogavičk.
Drugo pa itak,vse sproti...še posebno zato,ker nevemo kakšno bo sploh poletje.

Martinčka..danes sem dobila po pošti tisti katalog.In je res špica.user posted image  

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
30.3.2010 16:57:26   
pilotina

IZVIRNO SPOROČILO: DanijelaNeli

Pilotina...ti si iz Izole,ne...Cebelica pa ti?

ne ravno iz Izole, sem pa blizu user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
30.3.2010 17:02:29   
pilotina

IZVIRNO SPOROČILO: binzi

Zdaj pa šibam v ležečke in brat knjigo, ki jo toplo priporočam...je tok zabavna user posted image - Strastna zapravljivka in njen otrok

user posted image user posted image user posted image

jaz sem jo prebrala ravno, ko sem bil v bolnici...res je posrečena in cel smeh user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu binzi)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.