|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
26.3.2010 7:51:43   
majabar
anju, prav zanimivo, jez pa še v življenju nisem imela bolj redne prebave. Vsako jutro grem, prej pa včasih tudi po 4 dni ali več nič. Sem mislila, da me bodo borovnice zaprle, ker jih jem za vsak zajtrk, ampak funkcionira super!
Moja koža se tudi nekaj packa. Sem prej uporabljala eno kremo, ki pa je prepovedana za nosečnce. Ampak ni prevelike krize. Bom šla na kakšno nego naslednji teden. Poznate kakšno kozmetičarko v Ljubljani ali okolici, ki uporablja bolj naravno kozmetiko?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 876
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 7:58:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu majabar)
  Neposredna povezava do sporočila: 877
26.3.2010 7:59:45   
majabar
Krasen dan, kolumbo, tako je treba;). Pa srečno na pregledu!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 878
26.3.2010 8:41:53   
tinaaleks
POzdravljene nove user posted image ! (pa tudi stare) user posted image .

Včeraj sem imela v službi celo norošnico, ker smo imeli danes zjutraj ob 7 že sestanek (tako da sem bila ob 5:45 že v službi, da sem še vse naredila). Bom šla pa zato malo prej domov-upam da bo sonček.
Drugače pa srečno na pregledih!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 879
26.3.2010 8:43:40   
2ursae
  uppps, napačen forum ... pardon, že grem ...

< Sporočilo je popravil 2ursae -- 26.3.2010 8:44:21 >

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 880
26.3.2010 8:45:46   
anju

IZVIRNO SPOROČILO: majabar

anju, prav zanimivo, jez pa še v življenju nisem imela bolj redne prebave.

srečka! in trebuščka verjetno nimaš nič?user posted image
borovnice ješ sveže? kje jih dobiš?

kolumbo zavidljiv dan, zelo zavidljivuser posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 881
26.3.2010 8:52:03   
majabar
Borovničke sem kupovala zmrznjene, ampak sem jih zdaj v sredo kupila v Hoferju- sveže. Ni razlike v prebavi, so pa zmrznjene veliko bolj 'vijolične', te sveže pa sem danes prerezala in so noter zelene in imajo manj okusa. Načeloma imam raje sveže stvari, ampak se bom tu vrnila na zmrznjeno varijanto. Trebušček se pozna samo tik nad sramno kostjo, se vidi, da ni več vbočen, maternica lepo raste. Drugače pa nobenih težav. Hlače pašejo še brez problemov. Sem pa itak šele sredi 9. tedna. Si poizkusila mogoče laneno seme ali pa otrobe? Jaz si za vsak zajtrk naredim borovnice, koščke jaboljka, malo otrobov, malo lanenega semena in navadni nemastni jugut (zraven še tabletka Elevita:)). Verjamem, da ti je prav zoprno, že tako so trebuščki zdaj napeti, potem pa še prebava nagaja. A Donat piješ topel, na tešče? Kaj pa suhe slive čez noč namočene v vodi?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 882
26.3.2010 9:12:12   
anju
ma sej, kosmiče sem jedla. tiste z otrobi, pa naslednji dan ni šlo nikamoruser posted image
donat mi nikoli ni pomagal, ne topel ne sobni, po slivah je blo za spoznanje boljše... ampak vse daleč od občutka olajšanja, ki je navadno prisotenuser posted image
laneno seme mi tud mama pravi, ma mi ne potegne...

< Sporočilo je popravil anju -- 26.3.2010 9:24:17 >

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 883
26.3.2010 10:04:13   
Najki
Nuhalno imam 12.4. za seznam.

Strije sem dobila v osmem mesecu naenkrat po trebuhu. pred tem nic pa tudi mazala se nisem. je pa res da se do osmega meseca nisem zredila.

Rodila sem z EA v Postojni in ne bi se enkrat. Zadeva mi ni prijela in v porodni sobi sem bila 9 ur. Ne hvala. Po moje bi bil se naraven porod lazji. Tako da bom sla po moje v Lj in razmislila o drugih anestezijah. Upam, da bo v drugo lazje in hitrejse. Sem pa imela vse za porod v vodi, samo je bil en teden pozen in plodovnica mekonijska, pa potem odpade.

Born to be wild js sm bla tudi pol nosecnosti, pol mi je blo pa zadosti pa sem ga skenslala. Men je bla ful muka hodit tja in sem si rekla, da ne rabim stresa se od ginekologa v nosecnosti. Tko da zdej sm na vicu pri strumbljevi. Sem rekla kdorkoli k pove 2 besedi vec je boljsi. In zdej mi je fajn, sam cakanja so daljsa ma je vredno.

Vec kot tolk ne morem brat guzva v sluzbi =]

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 884
26.3.2010 11:02:06   
zinchy
za seznamček NP 7.4. (je narobe datum napisan) hvala user posted image
Jest imam vsak dan večji trebušček user posted image V spodnjem delu mi prav ven rine,se že prav lepo vidi.Glede hlač pa nosim športne široke za doma in za v službo. Imam srečo,da stil oblačenja pri nas ni pomemben. Drugače sem pa kupila ene široke v New Yorkerju za 20e imajo pa širok pas in notri vrvico da lahko reguliraš..

lep dan

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 885
26.3.2010 12:34:58   
jana84
zinchy pardon, očitno se je škratek zraven vmešal...Bom popravla seveda!

Kako ste kaj danes? Jaz imam neko ustvarjalno navdahnjenje in delam velikonočne čestitke...So mi tist k se jih v trgovinah kupi tolk grde in kičaste...Pa še skor samo zajci in piščanci so gor, kot da ima to kaj z Veliko nočjo...brrr...

No, jaz se kar fajn počutim, brez kakršnih koli slabosti al kaj podobnega. Se mi je pa včeraj prav neumno zdelo, ko sem si umivala zobe, sem hmal bruhala, tolk mi je začelo obračat, ko sem si s krtačko zadnje zobe umivala...In se pol kar neki časa ni hotlo umirt...user posted image Ah bo že...Če je vse v redu z dojenčkom, pol lohk tud to mal pretrpimo kaj ne?

Komaj čakam torek, da grem na pregeld in da vidim da je vse v redu in lahko tud očetu povem, da bo dobil še enga vnuka/vnukinjo letos...Se kar nabira...Smo ble pridne sestrice. Vse tri bomo rodile letos, če bo vse šlo po načrtih!!!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 886
26.3.2010 13:17:55   
anju
kaj boste pa danes kuhale?
meni bo mama, ki je prišla s potovanja in je še danes na dopustuuser posted image mogoče me pa požene...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 887
26.3.2010 13:25:45   
jana84
O, pr nas danes kuha mama, oziroma je že skuhala, ker dela popoldan...In sicer gobovo-porovo lazanjo...Rečmo da bo dobra...user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 888
26.3.2010 14:09:12   
kodrana
dan.

sem dobila izvide krvi in vode za zdravniškega in voda ni čist ok. imam beljakovine v urinu. in sicer verjetno od dehidracije, ker nisme veliko pila, ker smo morla bit tešč.. sme se potem tud pri vodi šparala. joj. in je bil čist temen urin. tako da v ponedeljek ponovi vajo. pa upam,da bo ok. ker drugo je vse ok. 14dni nazaj so mi pri ginek. gledali v urinu beljakovine, pa jih ni bilo.. po moje je res samo dehidracija.

za sezanm,ker vidim,da pri meni nipopravljeno: stara sem 25let, plodek je bil velik 2,1cm, videli smo tudi srček.

meni je tako slabo dan za dnem, da že komaj čakam, da bomo sredi aprila. prav zares sem naveličana. pa še delat začnem s 1.4 in me res skrbi, kako bom zmogla. sicer je najhuje popoldan, ampak vseeno..

jaz sme danes pripravila fižolovo juho, tašča je pa spekla še palačinke in je bilo odlično kosilo.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 889
26.3.2010 14:25:22   
3x mami
kodrana, drzim pesti, da bo vse ok!

anju, si poskusila piti kislo mleko? sploh ce ga sama pripravis doma? to pri mojih malih vedno pomaga. jaz pa brez donata skoraj nimam vec upanja. sem pa ugotovila, da bi najbolj pomaga, ce tik pred spanjem spijem dober kozarec donata in grem spat. zjutraj pa, tako ko ustanem na wc, in gre vse lepo. ce zjutraj zamudim, moram spet cakat naslednji dan...
borovnice pa mene zapirajo. obvezno zraven jogurt al pa dvojno kolicino donata.... jih imam pa v zmrzovalniku celo zalogo. mi jih je mama nabrala lani - vsako leto jih nabira, ji gre vedno boljse. otroci jih obozujejo, sploh ce dam jogurt-borovnice-zlicka medu-drobljeni domaci orehi. njamsi! al pa na pito.

slabost se meni pocasi umirja. no, vsaj to. ni mi treba vec non stop nekaj jesti. ceprav me na trenutke se vedno prime slabo. bo slo se to, upam.

danes sem sporocila sodelavcem, zakaj me toliko casa ze ni in zakaj me se dolgo ne bo. in sem bila zlo presenecena nad reakcijo, ker vsi navijajo zame oz za mali plodek in zahtevajo redna porocila, kako kaj napredujemo user posted image zlo mi je lazje. se da tale strah okoli luscenja posteljice zgine, pa bom lahko koncno zacela uzivat tole user posted image

danes je bila na sporedu pasta z golazem. zdaj popoldne bom pa napekla palacinke.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 890
26.3.2010 14:38:52   
anju
kislo mleko pa me je res parkrat po hitrem postopku pognalo, zato sem ga opustila, zdaj se pa na to nisem spomnila. bom poskusla! hvala 3x mami.
sm pa ravnokar mojga poslala v lekarno po nek sirup z laktozo, sm tu na RR zasledila, da pomaga...

kodrana tud js držim pesti.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 891
   [Brisano sporočilo]
26.3.2010 18:02:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 892
26.3.2010 19:19:03   
snežakinja
No tako,pa je za nami 2 pregled! user posted image  Dete pridno raste, smo že 4,75 cm kar ustreza 11 tednom in 4 dnevom. Laboratorijski izvidi so bili bp. Pozabili so mi pa določit krvno skupino, halooooo user posted image  No v glavnem bodo še to porihtali do naslednjega pregleda, ki bo 23.4.
Sem še sedaj čisto blažena pod vtisom dobrih novic, da je vse vredu.

Za nagrado si zaslužim malo vanilijevega sladoleda (čeprav sem se že zredila za 2 kg user posted image , HB nisem bila kregana user posted image ).

Lepo se imejte in uživajte čez vikend!  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 893
26.3.2010 22:45:52   
nova.mami.81
no tudi današnjega dneva je konec. in "problem" šefica je rešen. user posted image jupiiiii, me je malo skrbelo kakšna bo reakcija, ampak je sprejela dobro. v tem primeru mislim, da je  vseeno bolje, da je šef ženska, mislim, da so mogoče bolj prizanesljive, kot bi  lahko bili moški. mogoče se pa motim in ni povsod tako.
no vesela sem, ker se mi je en velik kamen odvalil od srca user posted image .

česitike vsem, ki ste opravile preglede, in odšle z nasmeškom :-)

vsem nam želim čim lepšo nosečnost.

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 894
27.3.2010 7:24:55   
snežakinja
Sem videla, da teče debata o prebavi. Tudi jaz sem imela hude probleme z zaprtostjo, pač zaradi sedečega dela, ko preživim 10-12 ur na riti. Probala sem vse od donata do suhih sliv in lanenega semena. Nič mi ni preveč pomagalo. Nato pa sem poskusila z algami (Algeo). Najprej sem jo jemala po navodilih in prebava je zalaufala. Sedaj jo jemljem še samo zjutraj pri zajtrku in moram reči, da sem več kot zadovoljna. Tudi sedaj, ko sem noseča se situacija ni nič spremenila in še naprej odvajam kot prej. user posted image

(odgovor članu nova.mami.81)
Neposredna povezava do sporočila: 895
27.3.2010 9:02:10   
jana84
Ojla. Da vas na hitrco pozdravim in sporočim spremembe.

Včeraj popoldan sem malo zakrvavela in posledično tud takoj letela v bolnišnico na pregled. HB je z našim dojenčkom vse v redu, srček še vedno bije, velik je že 22mm. Tud posteljica se nič ne lušči tako da je vse v redu. Edin kar je, je da imam posteljico oziroma zametek posteljice zelo nizko in zaradi tega tudi tale majhna krvavitev. Je dežurni ginekolog (tako mimo grede, skoraj vedno ko imam opravka z ginekologi v bolnišnici naletim na njega in je res fajn - predstojnik ginekologije in porodnišnice, tud pr mojem prvem porodu je bil zraven) rekel da naj lepo počivam in grem v torek na pregled k svoji G, da še ona lepo pogleda. Tako da zdaj je pr meni strogo počivanje! Ta mali je zdej v varstvu pr moji mami, ker moža dopoldan ni, pol pa pr njemu. Jaz počivam in več al manj prakticiram LEVI BOK!!! Se sliši smešno ko nam G rečejo, da naj ležimo na levem boku, sam ne boste verjele, da mene manj boli trebuh če ležim na levem boku, čim sem se ponoči dala na desnega me je trebuh začel bolet...Kdo bi vedel.
No, drugače pa me ni nič trebuh bolel al kaj podobnega...Sam ko sem šla na stranišče sem na vložku opazila svetlo krvav izcedek in takoj poklicala moža, je pršu prej iz službe, pa sva letela po ta malga v vrtec in ga peljala k tašči v varstvo, potem še po napotnico v ZD - hvala bogu da je moja osebna zdravnica (beri moja mami) delala popoldan, da mi je kar ona napotnico napisala. In pol sva letela v bolnišnico...Tolk mi je srce razbijalo, po glavi so se mi odvijali razno razni scenariji, da bo spet šlo vse po gobe in ne vem še kaj. Celo pot sem molila k bogecu, da naj pomaga našemu dojenčku...In zgleda da je pomagalo!

No, zdaj pa grem nazaj kavč gulit! Se bom vsaj učila, če moram že ležat!!!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 896
27.3.2010 9:41:09   
caroline1
Jana 84- le pridno počivat!!! Verjamem, da je to kar zaj... ampak mislim,da vredno! Držim pestike, da bosta oba v redu.

Ta teden sem Vas bolj ko ne samo brala. Sem delala po dolgem mesecu in sem bila izčrpana. Moje popoldanske slabosti in sem ter tja kako večerno bruhanje so kar nekej. Zjutraj sem pa ko rožica. Sej ne morem verjet. Recimo, da bo še kak teden ali dva tako. Po UZ namreč jutri vstopimo v 13 teden, po zadnji M pa v 12ga.

Joj zadnjič sem bila tako zelooooo pametna, ko je tekla debata o iskanju službe!!! Danes sem pa v podobnem zosu!!! Uffff sej ne vem kaj naj.user posted image V začetku leta sem se z nekim gospodom pogovarjala o službi. Ker sem v svoji trenutno blazno nezadovoljna in bi raje user posted image kot hodila tja. Ampak hodim, ker evrčki pač prav pridejo. No takrat se mi zdi, da sva se dobro razumela in se nekak dogovorila, da ko stvari zalaufajo se slišimo. Vmes pa nekih blaznih kontaktov nisva imela. 1x sva se slišala, preden sem zvedela, da sem srečka user posted image . Jaz sem pa hotela počakat rezultate naslednjega pregleda in mu spročit. Zdaj pa želi, da se konec tedna dobimo in dorečemo kaj in kako. Pip....Jao jao....Ah kar bo pa bo!!! Sej sem že navajena takih in drugačnih neumnosti. Najboljš da mu povem, da bi z veseljem, ampak čez kako leto in pol user posted image . Lahko tudi zdaj, če želi. Ampak odločitev naj bo njegova .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 897
27.3.2010 10:13:39   
jana84
caroline, točno tako kot si napisala. Sej ne moreš spremenit dejstva da si user posted image ...Če je tolk prijazen možakar te bo razumel in mogoče celo vzel v službo za do porodniškega in ti delovno mesto prišparal celo za po porodniški...Nikol ne veš!!! Srečno!
Zdej sem dokončala še dve voščilnici, ki sta mi ostali od včeraj, ker je bila taka panika...Tako da zdaj sam še znamke poližem, ki jih prineseta mami in sinko s sprehoda pa bo!

Lep dan oziroma vikend še naprej, verjetno se slišimo v ponedeljek če ne kaj prej!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 898
27.3.2010 11:11:41   
Anonimen
Ve, ki se bolj spoznate... kdaj se začne drugo trimesečje pri katerem tednu? Pri 12 ali gre to štetje kaj drugače?
Če ste npr. v 12 tednu kaj rečete, koliko mesecev ste že noseče, 3 ali da ste v 4.em?
Hvala! :)

(odgovor članu jana84)
  Neposredna povezava do sporočila: 899
27.3.2010 11:37:52   
majabar
Če si v 12. tednu, si po mojem v 3. mesecu. Si praktično noseča 11 tednov in nekaj dni, to še ni 4. mesec. Meni ticker šteje, da bom v drugem trimesečju, ko vstopim v 14. teden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......