|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
24.3.2010 9:48:55   
anju
sem si iz avtomata vzela eno fanto, ker drugega ni blo. spila dober deci, nekajkrat se mi je spahnilo in zdaj sem kot novauser posted image

jana84 prvič sem imela tak mali trebuh, da me je pediatrinja v P, ko sem se zvijala, vprašala: "kaj pa je z vami gospa?" in jaz jezno: "rodila bom, kaj!"user posted image verjetno se lahko temu zahvalim, da ni strij. nekaj jih imam na bokih, ampak to je še iz pubertete. ne, se jih ne da odpravit. pravijo, da z laserjem popravit, ne vem, se nisem zares zanimala.
sem mazala prvič zelo pridno, pa moj mi je tudi, tokrat je časa za to manj. 1x na teden se kaj namažem. bom pa večinoma na mandljevem olju in kaki naravni zadevi, sej vsa tista "fensi" kemija prehaja prek kože... pa bo kar bo.

tale sonček pa res prijetno boža!

jana a malega imaš doma? se še cartata po bolezni? moj "revež" je v vrtcu - joj, zjutraj so take borbe, ker on ne bi šel, pa ga moram nosit in vlačit in mudi se.... vsaj ven bojo šli, ker je lepo in mu bo to fajn...

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 826
24.3.2010 10:05:46   
mojcaya
pikicamala jaz poznam dr. Levakovo že zelo dolgo in moram povedat da je super zdravnica. Se res spozna in kolikor mi je znano ima dosti takih težjih primerov... Za filmček nevem, jo pa vsekakor priporočam, če si tam blizu doma. Najbolje da pokličeš in vprašaš kako in kaj.

jana84 za seznam sporočam, da sem včeraj dopolnila 26 let :)
Kar se tiče mojih slabosti, vztrajno pojenjajo, tako da je že veliko bolje user posted image

In tudi jaz se noro veselim NS v Dravljah, sploh zdaj ko vem da dobiš tudi slikce v 3D :)

lep dan vsem!

(odgovor članu pikicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 827
24.3.2010 10:17:52   
jana84
mojcaya, potem pa vse lepe želje za rojstni dan!!! user posted image user posted image user posted image verjamem da je ena izmed večjih želja letos, da bi donosila in rodila zdravega otročička, in to ti seveda iz srca želim!

Moje strije: v zadnjeh 2 tednih se nisem pretirano zredila, le trebuh mi je eksplodiral...Nenormalno. Drugače ga skor nisem nič imela. Zdej ko geldam slike, se mi zdi prav hecno, kje je bil cel čas ta naš razgrajač, ker ko se je rodil je imel 3440g in 56cm...Kar velik če primerjam z mojim trebuhom. Se spomnim, da sem bila dobrih 14dni preden sem rodila še krstna botra nečakinji in na slikah imam prav seksi mali trebušček...Kdo bi vedel...
Mazala pa se tud jaz nisem z nevem kakšnimi kemijami: z oljem od Aventa proti strijam, potem z mandljevim oljem od Johnsona, pa z mandljevo kremo od Afrodite...Se mi zdi da so kar bolj "naravne" te kreme...Pa ni nič kaj pomagalo!!!

Za seznam popravljat pa še malo čakam, če se slučajno še katera javi s kakšnimi spremembami, ker drugače ni skor nič za popravt, pa se mi zdi neumno sam seznam gor prlept...Tako da punce sporočte kako je blo kaj na pregledih!!!

< Sporočilo je popravil jana84 -- 24.3.2010 10:19:26 >

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 828
24.3.2010 11:41:37   
tinaaleks
mojcaya, vse najboljše!!!!user posted image user posted image  Upam, da je bil dan tak kot si si ga želela!

Ka r se pa strij tiče, pa sem pridelala samo 1, pa še ta ni vidna ravno iz helikopterja user posted image . Mazala se nisem nič posebno. Se mi je tudi trebuh večal lepo sorazmerno. Na srečo sem rodila tudi 14 dni pred rokom. Ne vem kako bi bilo če bi čakala do roka.

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 829
24.3.2010 11:51:26   
anju
mojcaya vse samo najboljše!

mandljevo olje sem kupila v lekarni, njihovo, ne vem kateri lab. že. in še nisem preverila dodatnih sestavin, se zanašam, da jih ni.

sem v prvo z njim mazala zadnje mesece tudi presredek in nisem bila nič šivanauser posted image samo verjetno bolj zaradi malega otročka.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 830
24.3.2010 12:14:42   
smarnca
zdravo,
jst tut nism dobila strij v prvi nosečnosti, dve mali sta se mi sicer naredili pa se to sedaj ne vidi. - mazala sem se pa zjutraj z Eucerinom olje posebej za strije se dobi v lekarni, pa ni tok mastno, zvečer pa kar z oljčnim oljem - sicer domačim. in tko bom nardila tut to nosečnost. men se sicer trebuh že pozna, sam verjetno od hrane, ker mam tak apetit, da se morm kar nazaj držat. slabo mi pa ni čist nč. trkam...

debata glede slabih rezultatov na NS - tudi jst bi se verjetno odločila za prekinitev nosečnosti, to razmišljam sedaj, sama pa ne vem kako težko bi mi bilo, če bi do tega res prišlo??

kk ste pa tiste, ki ste že rodile, rodile v prejšnji nosečnosti po naravni poti, je katera rodila s pomočjo EA? ter kako se boste odločile za ta porod? jst sm v prvi nosečnosti rodila po naravni poti vendar me je kr zelo bolelo tko, da razmišljam mal v tej smeri.

lep sončen dan še naprej!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 831
24.3.2010 13:03:11   
tinaaleks
smarnca, pravo nosečnost sem rodila z EA v Postojni (ker Lj nima EA 24 ur) in ravno tako bom tudi naredila v drugo.
jaz sem imela pozitivno izkušnjo, ker čutila nisem čist nič (čeprav pravijo da nekaj vseeno čutiš), otrok hitro rojen brez vakuma, šival so me vseeno, ker je bila mala prav velik otrok s še večjo glavo user posted image . Kar se ji še danes pozna, ker je prebrihtna za svojo starost user posted image .
Bila sem v nadstandardni sobi, vendar samo zaradi tega, da je bil lahko moj user posted image  cel dan pri meni.

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 832
24.3.2010 13:45:30   
anju
tudi v PO z EA. lepa izkušnja.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 833
24.3.2010 13:47:51   
anju
a ni očitno kako malo dela imam danes v službi?!user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 834
24.3.2010 13:49:07   
tinaaleks
potem sva na istem user posted image , samo problem je potem, ker se dna vleče.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 835
24.3.2010 13:54:33   
anju
jp, raj bi delala 100/h.
dobro da sem vsaj noseča in med oktobrkamiuser posted image

opažam da sem bolj raztresena zadnje časeuser posted image še katera? hormoni?
kolko sem od prvič pozabla!

Neposredna povezava do sporočila: 836
24.3.2010 14:00:46   
tinaaleks
Meni se raztresenost še ne pozna. Se pra probam spomnt kdaj sem bila raztresena pri prvi, ker vem da sem bila, ker se spomnim da mi je moj govoril, da sem raztresena, samo ne vem ali pred ali po porodu. Ti, mogoče se pa ne morem spomniti zato ker sem noseča user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 837
24.3.2010 14:07:02   
anju
user posted image

še eno urco mam js za "oddelat"user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 838
24.3.2010 14:27:53   
jana84
Jst sem rodila po naravni poti in sicer v šempeterski porodnišnici in imam zelooo lepo izkušnjo in spomine na porod, saj smo se skor cel porod (ki je trajal 5ur) smejali in hecali. No, popadke sem imela sicer svoje na 5 minut, vendar tako švoh, da jih je CTG komaj komaj zaznal. Pol so mi dali umetne po infuziji lepo počasi, da so se sorazmerno stopnjevali. Neke nenormalne neznosne bolečine nisem čutila, mislim pa da zaradi samega vzdušja v porodni sobi in res svetovne babce in vseh ki so bili tam (je bla kar gužva: jst, moj mož, dve babce ker je bla smena vmes, medicinska sestra in še ginekolog)...
V glavnem zarad take izkušnje niti približno ne razmišljam da bi šla rodit kam drugam in celo z EA. Meni se mi zdi tako kar fajn. Bomo vidli kako bo zdej. Sicer pa v Šempetru nimajo EA, ker ne morejo zagotavljati anestezista 24ur na dan in zato ne delajo nekih izjem (npr. tiste ki bi rodile med 8h in 14h bi lahko z EA druge pa ne).

OK, zdej pa grem počasi mal kosilce skuhat, ker se bo začela hiša polnit user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 839
24.3.2010 14:44:19   
anju
mene so pa moji popadki zelo boleli. in hitro so si sledili, se mi zdi, da se en še ni končal. sem mislila, da če je vsaka rodila, bom tud js... ma sem si kar rada pustila pomagatuser posted image

potem se mali ni spuščal, tako, da smo čakali in dobro, da sem jo imela, bi blo 5h takih popadkov preveč!
za iztis sem čutila prav dovolj. meni je anestezistka zadela v nulouser posted image
samo bi vseeno tokrat rada da gre tako hitro, da ne bo treba EA.

oh, jana js pa komi po treh začnem kuhat. lačna pa ko user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 840
24.3.2010 14:47:27   
Pikab84
Še mal pa bo konec službe in hitro ven na sončkauser posted image .
Lepo da delite izkušnje o porodu in porodnišnicah, nas zanima tiste, ki bomo sedaj prvič rodile. jaz bom veretno šla rodit v PO, ker hodim tja k ginekolgu in tudi na NS sem bila tam.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 841
24.3.2010 15:02:21   
majabar
Mene pa čaka še 6 ur službe. Trenutno sem eno uro prosta, ker je ena pacientka odpovedala in imam čas, da malo preberem forum:).
Mene pa prav zanima, kakšne so porodnišnice v Kolumbiji, nič še ne vem. Vem samo to, da je porodniške 3 mesece. V 5. mesecu grem tja in si bom morala zavarovanje urediti in najti ginekologa.
Zdaj pa malo jabolka in jogurta, da bom lahko do zvečer delala. Vam pa dober tek!!

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 842
24.3.2010 15:07:46   
Anonimen
Anonimna R

Joj, meni se je pa zadnje dni nenormaaaaaaalno povečal trebuh - ko se najem, sem kot buhtelj in se počutim čist nelagodno in ful težko skrijem trebuh - vsaj meni se zdi tako user posted image . Ma, saj ne vem, najbrž bo treba kmalu povedat, da se mi ne bo treba obremenjevat s tem trebuhom, se mi pa kar ne da, ker mi nič ne dogaja, druge ste vse v rožicah (čeprav jaz nisem tak človek, da bi se topila ob majnih otročkih in trebuščkih user posted image ), pa imam kar mal slabo vest user posted image .

STRIJE: meni se iz prve user posted image ne pozna čisto nič, tudi trebuh se mi ni nič razvlekel, sem se pa po tuširanju mazala kar z jedilnim olivnim oljem. Se mi pa zdi, da je to bolj odvisno od posamezničine kože kot od česa drugega - poznam ženske, ki imajo po nosečnosti grozen trebuh in takšne, ki se jim ne pozna nič, pa recimo, da so vse na približno enak način skrbele zase, morda tiste s strijami celo bolj. Sem pa jaz absolutno samo za 100% naravno kozmetiko (brez barvil, konzervansov in dišav).

POROD: jaz se ga pa kar mal "bojim", no, pač to ni eden od dogodkov, ki mi je v življenju najljubši, otroček seveda izvzet user posted image . Moj porod je trajal 3 ure, predrli so mi mehur (rodila teden čez rok), potem je šlo vse naravno in naj bi bil po besedah "poznavalcev" idealen user posted image (ja pa jade), nič raztrgana, nič šivana... ampak vseeno porod boliiiiiiiii k 100 user posted image in tako pač je. Moje prve besede in naslednje še dolgo potem so bile, da tudi slučajno ne mislim več nikoli rodit in da naslednje otroke 100% posvojiva user posted image , tako da nikoli nisem štekala žensk, ki v 99% pravijo, da ko so dobile štručko na prsi, so vse "slabo" pozabile user posted image Se pa kljub temu, da vem, da je porod najbolj boleča izkušnja v življenju, ne bi nikoli in nikdar, za nič na svetu, odločila za EA ali kaj podobnega - mislim, da porod z vsemi bolečinami vred pač mora biti tak in da je tak z razlogom.

(odgovor članu Pikab84)
  Neposredna povezava do sporočila: 843
24.3.2010 16:04:37   
snežakinja
Mi smo pa danes stari okroglih 11 tednov user posted image user posted image user posted image  Kako smešno, ko od začetka tako štejemo tedne....
Šele 11 tednov, mamica pa ima trebušček za 6 mesecev user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 844
24.3.2010 16:15:45   
majabar
Čestitke za 11 tednov! Saj to je že kar nekaj, že proti koncu 3. meseca. Prav je, da si vesela! Meni gre tako počasi, sem jih dopolnila šele 8... ampak tudi to je nekajuser posted image !

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 845
24.3.2010 17:43:23   
BLOOM 1
Ojla!!!

Evo mene....user posted image

Po doooooolgem času sem spet tuki.

Že dva pregleda smo dali skoz,user posted image tikataka.PDP štima. NS imam 13.04.

Imeli smo en hud prehlad,res je bilo hudo,mislila sem da bom ........ah. Dobila sem antibiotik +spasmex .

Slabosti so še prisotne,dopoldan sem O.K.,popoldan pa je katastrofa,nevem kaj bi pila,kaj bi jedla user posted image .KRIZA!!!!!

Pa tudi to bomo skozi dali,a ne?

L.P.

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 846
24.3.2010 17:44:38   
BLOOM 1
Aja,pregled 20.04.

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 847
24.3.2010 17:51:40   
3x mami
dan! (no, je ze skoraj vecer)

glede debat, ki jih imate, se moj piskrcek.
- strije: v prvo bila celo nosecnost brez, zadnje tri tedne pa je trebuh postal tako ogromen, da je popokalo vse, kar se je dalo. pa sem se celo nosecnost redno mazala s kremo proti strijam. v drugo ne vem, ce sem kaj se pridobila. se niti ne bi poznalo user posted image tako da, po moje, je ciiiiisto vse odvisno od vase koze, ce je elasticna al ne. ne glede na to, koliko se mazete.

- porod: obakrat cisto naravno s samo lastnimi popadki. in isto si zelim tudi tokrat. pa je bil prvi porod zelo dolg in bolec. ampak, roko na srce, zeloooo veliko je v nasih glavah - kako obcutimo sam porod, ce smo sproscene al zakrcene... v prvo je sicer zlo tezko, ampak ko stvar nekako ze 'poznas', si lahko malo postimas misli, in gre vse lepse. moj drugi porod je bil hiter, lahek in sanjski... priporocam branje knjige Modrost rojevanja od Eve Kuhar. zelo dobra knjiga, sem jo brala pred drugim porodom.

tako, zdaj pa porocilo s pregleda.
mali plodek meri ze 6cm (sem v 13t), prav fino se mu gode noter. na hitro mu je pogledal se nuhalno (je rekel, da je cisto ok). za spol je rekel, da bo zaenkrat raje molcal, ker ograni niso se dovolj razviti. cez kak teden bo mogoce ze bolj jasno.
mi je pa pokazal, kje je odstopila posteljica, in priznam, da me je zdaj se bolj strah kot prej. tisti zepek krvi, ki je tam nastal, je velik kot plod... tako da imam bolnisko do konca aprila, potem bomo pa videli, kaksno bo stanje. ce se bi tale zepek kaj zmanjsal, al pa bog ne daj se kaj povecal...
naslednji pregled imam 15.4..
eh, imam pa zdaj spet nove slikice, ki jih lahko gledam user posted image

sem upala, da bo na tem pregledu vse ok in da bom spet mirna. bi rada ze vsem naokoli povedala o user posted image . pa me je kar strah in bom raje se malo pocakala. mogoce povem kakemu bliznjemu, a sirnemu svetu zaenkrat se raje ne...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 848
24.3.2010 18:03:48   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: Pikab84
PO, ker hodim tja k ginekolgu in tudi na NS sem bila tam.

pri komu si bila na NS? in h kateremu G hodiš?

Anonima R vsaka bolečina ima najbrž svoj razlog, pa si vseeno nekatere bolečine lajšamo. zakaj si porodne ne bi? ok, razumem tveganje EA, po drugi strani razumem, da se večinoma porodna bolečina konča z nekom najlepšim, če si to mislila kot razlog, sicer ne razumem.

brskam malo po starih temah RR kam bi se odpravila po nosečniška oblačila in kar nekaj postov sem zasledila, ko žnske pravijo, da so celo nosečnost nosile svoja običajna oblačila - nas pa nas večino razganja - kaj je touser posted image iz prve se spomnim, da sem se redila, take napihnjenosti pa ne no! al imamo dvo in več-rodke že kalupuser posted image

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 849
24.3.2010 18:05:54   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: orto2

Pozdravljene!

Zanima pa me, ali greste še na DHT? Boste dale kri v 10. ted ali isti dan kot nuhalna? Dvojni hormonski naj bil bil bolj zanesljiv v 10. tednu, to je menda letos novo...ali kaj veste o tem?

lp

Jaz grem na NS in DHT istočasno(12t).

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11

(odgovor članu orto2)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......