Barbk
|
Evo mene tako bolj na hitro preden začnem vse otroke štimat. Naja škoda no k ti niso podaljšal-pa si se pritožila? Aja veš to te hočem večkrat vprašat-vem, da sem enkrat zasledila, da si imela kontrolni pregled na eint pri 6m al sem se zmotila . Kako je s tem? A so vaju sami povabil al kako? No sicer mislim, da naša dva nista bila nič "kritična", da bi ju morali pregledati čez določen čas, sam saj veš, nikoli ne veš. Tintara kako ste pa vi? Jaz bi vseen kako fotko vašega Vaneta oz. kar vseh treh tvojih čmrlekov. Mi nismo ok-v četrtek bi Žiga moral bit cepljen za pnevmokok pa sva tja prišla z vročino 37.8 in ušeska so bila že pordela. Naju je naša P takoj poslal naprej na metelkovo na orl, tam je Žiga dobila preventivno dozo Hiconcila za mesec, dva ali celo več. Naslednji dan je vročina padla, se mu je pa izlilo ven iz ušeska-spet. Sva šla nazaj na orl, kjer je l.ušesek komaj sčistila in povečala preventivno dozo ab-ja iz enkrat na dan na 3 na dan po 3ml.Kontrolo imava danes. Aja ti verjetn ne veš, da sva bila 14 dni nazaj v kc-ju na orl en teden, ravno zaradi ponovnega vnetja in izliva (mislim, da 8 ali 9 v roku 5 mesecev ). Tle so Žigca vsak dan spremljali v oddelčni ambulanti, 7 dni je prejemal Amoksiklav na 8 ur v žilo. O vstavljanju kanala in jemanju krvi sploh ne bi govorila. Saj so sestre carice, pa vse, samo naš Žiga ima tako majhne žilce, da je igla večja od nje in tako je prej žila počla...Ta drugi kanal so mu vstavljal skoraj eno uro, ratal končno v nogico (gleženj) za točno 2 dni in spet ponovi vajo...Grozaaaaaa...Bilo je hudo za njega, zameeee pa tudi za sestre, ki so vse skoraj jokave prišle v sobo povedat, da je treba vzet kri al pa vstavt nov kanal. No sedmi dan se je končala ab terapija, ambulantni pregled je pokazal izboljšanje, ne pa ozdravitev. Dr. pove, da ga naj cepimo, da pa skoraj verjetno ne bo prav nič pomagalo, ker Žigcu stoji tekočina v ušesku in je tako stalno izpostavljen vnetju. Govoril je o stalnem ab-ju, pa o kasnejših skoraj verjetnih operacijah...No in tako sem zdaj po dobrem tednu doma le upala, da zdaj pa bo, da je tole matranje v žilo prijelo...Na pa ni...Zdaj čakamo še na datum za pregled njegovega imunskega statusa. Groza mi je tega ab-ja...ko je začel z njimi se je ustavil tudi njegov napredek v teži. Sredina januarja je imel kontrolo teže in se je v dobrih 4 mesecih poredil le 1100g, zdaj jih ima pa 5410g (vagan v četrtek), to je napredek 110g do danes. No Brinči je kar ok, občasno smrka-to se njej potem takoj razvije v kašel (posledica bronhiolitisa) a ni krize, se kar drži bejbi in šiša bratca za dobro kilo. ali kilco in pol...Manči je pa itak moja bejbi-pridna pupika za občasnimi, včasih pogostimi izpadi trme...Na zdaj pa šibam...matr sem se razpisala. V glavnem Tintara kako slikco prosim. Ema kako ste kaj vi?
< Sporočilo je popravil Barbk -- 22.3.2010 8:08:06 >
30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o) Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5! (10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)
|