bomboncek
|
imam veliko znancev in prijateljev, vem pa konkretno samo za en par, kjer se je zgodila prevara in sta ostala skupaj, se poročila in imata otroke. ne dam roke v ogenj, da mož ne vara dalje, ona pa je zadovoljna z njegovo pozicijo, novo hišo in življenjem, ki ji ga mož omogoča. možno, da občasno zatisne oči in stisne zobe. za ostale ne vem ali pa ni prišlo na dan. drugo, kar se sprašujem je to, kar vidim in berem tudi na tem forumu. žene, ki se jim ne da it z možem v posteljo, večno tarnanje on bi, jaz sem utrujena, samo zanimivo pa je, kako hitro se spravijo k energiji, ko je na vidiku ljubimec. in to kakšni energiji! najprej se je treba polepšat, naenkrat najdejo čas zase, za frizerja, za hitro dieto, za menjavo garderobe, da niti ne omenim koliko energije je potrebne za skrivat razmerje! seveda isto velja tudi za moške, ko je na vidiku ljubica. torej, varanje je načrtno, preračunano dejanje, v katerega je potrebno vložiti čas in energijo, zato je to zavestno dejanje. stvar je torej samo v glavi. če si se odločil biti z nekom, je varanje nedopustno dejanje in čisto možno se je odločiti BOM ali NE BOM. Tisti BOM prinese za seboj posledice, ki vplivajo na celo družino in ožje sorodstvo, socialni ter demografski položaj posameznika. Glede na to, kar berem, se mi zdi, da se je večina nekako s tem sprijaznila in "ne da roke v ogenj" - to je zame že začetek prikazovanja slabega namena, v smislu, hej, če bo pač prišlo, bo pač prišlo in opravičilo "vsi smo krvavi pod kožo" je nikakršno opravičilo, ki kvečjemu lahko ima neko težo samo pri bitjih, ki nimajo razuma in jih vodi nagon. če med takimi obstaja tudi človeško bitje, je zelo žalostno, da ste si ga izbrale kot moža in očeta svojih otrok, če misli s svojim tičem. to pa pove veliko tudi o vas samih. meni je varanje nedopustno in neopravičljivo dejanje
|