ZoyaEva
|
Hej babnce! Ja, hormončki. Tudi mene matrajo. Se kar neki sekiram skoz. Charlyka ko boš take volje me lahko pokličeš, se bova ena drugo tolažile . Materinska šola mi je full hitro minila. Bilo mi je zelo zanimivo. Skoraj vse tako kot je Charlyka poročala, zato ne bom še vse enkrat pisala. Edino mogoče to kar je meni bilo novo oz. se mi je posebej vtisnilo v spomin : - glede zobk : vsekakor je potrebno zanje skrbeti še predno ven pokuka prvi mlečni zobek. Ni dobro na primer , da na dudo, da bi otroka pomirili karkoli dati. Pri tem mislim na kakršnokoli zdravilo, tudi kapljice proti kolikam, saj le-te vsebujejo sladkor. Sicer v zelo majhni količini a vseeno ni dobro. Prav tako se otrok navadi, da ima duda poseben okus. Pa glede dude. Nekateri otroci je sploh ne potrebujejo, zato ni potrebno otroka takoj ''posiliti'' z njo. Je bolje , da je brez. A če ne gre drugače jo pač uvedeš. - previjanje : jaz nameravam previjati otroka z plenicami za enkratno uporabo. Nisem vedela, da obstajajo tudi eko pleničke za enkratno uporabo. Moram preveriti ceno, saj sumim, da je tudi ta zelo ''eko'' . Sem se pa takoj rekla, da bom verjetno začela z njimi. S kakšnimi plenicami pa ve nameravate previjati svoje bebice ? - glede ultive in epiduralne v ce : Ker imajo kadrovsko stisko je težko priti do anestezista. Zato tudi, če se odločiš za eno od teh variant , ni nujno, da bo anestezist prisoten. V SG pa imajo baje 24 ur prisotnega anestezista za epiduralno. - glede matičnih celic tista omejitev na 40 kg velja samo , če otrok zboli za neko posebno obliko levkemije. Za vse ostale bolezni te omejitve ni. Baje te celice že umetno razmnožujejo, vendar je potrebno še dokazati , da so umetno razmnožene celice enako učinkovite kot te, ki še niso razmnožene. Prav tako že iz teh celic delajo organe. Tako, da kaže kar dobro. Predvidevanja so, da naj bi se najkasneje v 10 letih to začelo uveljavljati v splošni praksi. Če pa katero še kaj zanima pa naj vpraša. Ozzy tudi jaz bibeka čutim še vedno spodaj pod popkom ali v višini popka. Edino kadar sedim me včasih brcne malo više, kar mi je čudno. Vsak , ki vidi moj trebušček reče, ti pa spodaj nosiš. Čudno se mi zdi , da mi tega G ni omenila. Pa tudi trebušček mi kaj ekstra ne raste in ni tako''dvignjen'' kot pri drugih nosečkah . Vse že veste kolko približno tehta in je velik vaš bibek, jaz pa ga nisem videla že od morfologije . V torek imam UZ in me je tako zelo strah.... Ponoči ne spim...
|