charlyka
|
evo mene ... Karbobo - čestitke in dobrodošla!!! Zbadanje - normalno, v bistvu je normalno vse, samo da ni krvi - če bi se pojavila kri ali rjav izcedek, pa pojdi k zdravniku. divans1 - bravo za dobro opravljen pregled Tako, mi smo z materinsko opravili - zdaj vemo vse in smo pripravljeni Na včerajšnjem srečanju je predaval G Simonitti, ki ima ordinacijo v Šentjurju in dela tudi v P Ce. Bilo je super - ogromno informacij, izraženih jasno in glasno, nekaj slikic, nasvetov ... Povedal je vse o poteku poroda, o treh fazah, o carskem rezu, vakumu, prerezu presredka itd. Potem smo dobili informacije glede epiduralne in ultive - za ultivo sem se jaz bolj kot ne že prej odločila, zdaj pa sem dobila tudi potrditev, da je to najboljša izbira. Dal nam je tel. od dr. Jošta, ki ga pokličeš in se vse z njim dogovoriš. Tudi glede akupunkture, ki jo opravlja dr. Ocvirkova je dr. Simonitti imel sama pozitivna mnenja - akupunktura naj bi ugodno vplivala na to prvo fazo poroda, ko se odpiraš in sicer imaš manjše bolečine in vse gre hitreje. G je omenil tudi bonton glede obiskov - naj ne pride cela žlahta , ampak res najožji člani, pa naj jim prej povemo kdo naj pride kdaj, da sta največ dva obiskovalca naenkrat v sobi (sobe niso velike, pa po dve porodnici sta v sobi), pa majhni otroci naj ne hodijo (so večkrat kaj bolani, prehlajeni, pa nam lahko male bibe okužijo) ... Aha - pa bodočim očkom je dejal, da nam ne smejo govorit kako smo boge, ampak nas bodrit, pa pomagat na wc, ali na postelji obračat, pa lupčkat, pa božat, ali pa čisto tiho bit, če bomo me tako hotele. Potem smo imeli še krajše predavanje o zobkih in o tem kako pomembno je, da čistimo zobke takoj, ko že prvi začne ven kukat Na koncu smo pa še malo povadili dihanje s fizioterapevtko, ki je možekom dala napotke, da naj nas masirajo, pa nam pomagajo dihat pri popadkih.
|