Nattasha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca Jada, a ti si kar k zdravniku peljala , ko je dobila izpuščajček? Je kaj pomagalo? Meni je ful grozno, ker si mislim, da ta zadeva precej boli/srbi/skeli in bi ji rada pomagala, pa ne znam . Ja, kar h zdravniku. Mi je patronažna tako rekla. Najprej sem mazala s Sudokrem, pa potem ni bilo kaj dosti bolje. Potem sem poklicala zdravnico in je rekla naj pripeljem pokazat. Potem je napisala neke kreme, ker gre za glivice ... ima prav razjedice. Pa še ustni gel Daktarin. No, je bilo kar drago - krema za ritko 37 €, pa še 5 € za ustni gel. No, potem je bilo že skor dobro, pa se je spet ponovilo .. zdaj je precej kakala, zato pomoje. Jaz ne vem. Previjem jo pred vsakim hranjenjem, mažem non stop, vtikam ustni gel na dudo ..... ma nič kaj bolje ni .... no, drugi torek imamo posvetovalnico in bom omenila, če ne bo nič bolje ... Upam pa, da se do takrat popravi. Ja, pa na zraku tudi pustim ritko vsakič ... Jada zdaj me je skoraj vrglo na rit! Kako kremo ti je pa napisala, da si jo mogla 35 evrov plačat? In Daktarin se lahko dobi tudi na zelen recept, ampak bom prva preverila danes pri mojih puncah. Zdaj če so glivice, tako kot je bilo pri tebi, sploh ni treba komplicirat. Mažeš Canesten ali pa Lamisil in nobena ne pride 35 evrov. Če pa ti je dala recept za negovalno kremico, ki jo zmešajo v lekarni bi ga pa mogla dobit na zeleni recept, pa ni važno al je krem z olivnim oljem al z čim drugim. Jaz ne morem verjet kako ti pediatri šparajo na otrocih. Jaz sem v posvetovanici dobila vse na zelen recept: Negovalno kremico (mešano v lekarni), Kremico za ritko (mešano v lekarni), Fiziološko raztopino 3 komade, Olivno olje 200ml, no pa AD3, ki upam, da jih vse dobivate na zelen recept! Ma sem kr jezna. Plenični izpuščaj sam po sebi ni nikoli tako hud, da bi rabli kremice za 35 evrov. K meni so v kurativo hodile punčke, ki jim je lulika krvavela in so jokale, ko si samo pogledalplenico, pa nobena ni dobila kreme za tak denar... Naše pediatrije pravijo takole. Čim večkrat v hrastovem lubju namakat luliko, po vsakem previjanju posušit, lahko tudi z fenom, namazat, previjat najmanj na 2 uri oz. vsakič ko začutiš, vidiš, vohaš, da je plenica polna in firmo plenic zamenjat. Če ni bolljše po parih dneh (manj rdeče) potem je pač treba nekaj časa imet plenice iz blaga. Ko se stanje popravi, pa bit full pozoren na kaj otrok odreagira...al plenice al pa včasih tudi kremice, mila, olja...itd..