loremi
|
vse se je začelo v nedeljo zjutraj ... z blagimi krči ... pa po vseh izkušnjah tega časa sem rekla ... no spet in počivala ... ampak pričela krvaveti, zelo zelo ... vložek je bil prepojen v parih minutah ... krči so bli vedno močnejši in ugotovila sem, da z vedno krajšimi razmaki, bolelo je že zelo ... in vedela sem, da so popadki ... še zadnjič v tej nosečnosti urgenca in besede zdravnice, ki tako bolijo ... vidim popkovnico, odprta ste 4 cm, še zadnjič na enkranu uz-ja vidim premike rokic nogic, celega teleščka in bitje srčkov obeh sončkov in to imam še vedno pred očmi in slišim bitje srčkov ... odpeljejo me na oddelek in popadki so tako hudi ... 0% možnosti je bilo, da se kateri moj sonček obdrži, ampak ker niso vedeli, kaj se lahko zgodi, mi niso dali ničesar proti bolečinam, le boscopan ... nemogoče je opisat, ko sem čutila, da je prvi moj sonček na poti na svet ... obup in groza ... pa popadki niso popustli in zdravnica je rekla, da je samo še vprašanje časa za drugega ... po parih popadkih sem čutila, kako se je pomaknil navzdol in po poti na svet .... še drugič sem izgubila dvojčka ... dva dni prej sem rekla fantu ... veš, midva imava fantka, vem, a je tako ... in res sta bila ... ob prezgodnjem porodu oz. splavu sem imela hvalabogu ob sebi fanta in mami ... sledila je abrazija in tam težave, ker sem se po začetku delovanja anestezije menda pričela trest in trzat, posledila živcev, bolečin in groze in zelo težko so me stabilizirali, poleg tega je bila maternica zelo velika in dr. ni vedela, če je poseg opravila dobro ... po posegu pride do mene in reče ... drugič noseča z dvojčki, pa vam niso naredili cerkljaže takoj po zanositvi? katerega dr. pa imate? aha, dr. tomaževič, ja on je pa v nosečnostih bolj tako ... pa še nazadnje, ko mi je odtekala tista voda, sem rekla, naj me zadržijo in naredijo cerkljažo, klicala dr., ampak neuspeh ... zakaj se je to zgodilo, ne ve nihče, je prišlo do infekta, so bile že prej težave, ki bi jih bilo treba odpravljat, ne smatrat le kot rizično nosečnost? možno ... bi se dalo preprečit? tudi ne ve nihče ... vedo samo, da sta bila sinčka zdrava in čutila sem, kdaj so prerezali popkovnici ... in vedela, da imata poslednjič bitje malih srčkov ... v podpis sem dobila papir, na katerem piše, da ju bodo kot prezgodaj rojene otročke upepelili in odnesli počivat na lj.žale rada bi ju poljubila, ju objemala, želela sem jima kupit medvedke, ko bi bil čas za to, pa bosta namesto tega svečki draga moja mala angelčka, moja sončka pošiljam vama ogromno poljubčkov in toplih objemčkov, kot da bi bila tu .... moje srce in duša ostajata prazna in z veliko rano .... ne vem, če bom šla lahko naprej, mogoče je bilo to zadnjič, mogoče najdem moč in poskusim še kdaj, ampak trenutno tako zelo hudo boli