nokes
|
daan, blanč, pridna! ja, obiski so kul, prinesejo za jest, pomijejo posodo, zabavajo otroke, samo čepki za ušesa so iz domače lekarne!!! uf, koliko kričanja, pa občudovanja... no, pa naj jim bo hotela napisat: ali je oz. bo katera cepila za klopni meningoencefalitis (men se zdi, nekak tak ), jaz bom poklicala v ponedeljek, pa bi se cepili vsi. v poštev pridejo predvsem tisti okoli 1 leta. (ker prej se kao ne cepi al kak) uf tole bo vedela naša Snežinkica, če se ne motim!!! kje hodiš, bejb marijaa, držim pesti, da sinko čimprej ozdravi in da mož dobi bolniško, pa ste čimprej vsi spet skupaj. evo, malo pujskov za srečo: meta, dobrodošla, lepo se cartajte in uživaj, dokler spita!!! glede tega nič ne skrbi: če lepo jesta in pridobivata ta teži, sta polulani in pokakani, potem je vse okej. na tri ure je super da jeste, potem pa naj v miru prebavita. nedonošenčki so res malo večji zaspančki, tudi moja2 sta bila, meni se zdi, da sta prvih 6 mesecev predrnjohala aha, ponoči ju nič ni treba zbujat, saj bosta pojedli tudi v polsnu (če se ravno ne zbudita). okvirni izračun za količino, ki je ustrezna je: teža x 150 (med 130 in 190 ml na kg teže) = dnevna količina / 8 = količina na obrok npr: 2,5 x 150 = 375 ml na dan / 8 = cca 50 ml na obrok če pogledaš zgoraj, je razpon med 130 in 190 ml, kar je ogromno, tako ti lahko ena poje veliko več od druge, pa je še vedno okej! predlagam, da ne gledaš vsakega obroka natančno (tudi ti ne ješ vedno iste količine), pač pa si okvirno prekalkuliraš dnevne količine in če padejo v izračun, potem je okej. srečno. nič, laufam. baj. aha, mlinči, itak si zlata za kufetke, hfala šaci.