|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
12.3.2010 22:17:03   
Naty_ka

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

IZVIRNO SPOROČILO: Naty_ka

Tak, zdaj pa še mojemu do konca porihtam farmo, mojo sem že prej, potem pa grem spat.

Lahko noč.

A špilaš na FB-ju?

Jap user posted image
Imava vsak svojo. Tako da mine debela ura preden obe porihtam.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
12.3.2010 22:25:00   
Naty_ka

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85
verjetno moral delat od 7h do 19h vsak dan

Mi je kar znano ja. S tem da moj odide zjutraj ob pol petih, domov pa pride večer ob osmih. Vozi pa se v Lj (iz Prlekije). Dela pa na tem zdaj že milijonkrat omenjenem stadionu v Stožicah. In ko zvečer pride domov se naje, umije in gre spat. Sem tudi jaz za vse sama.

Uf, ta je pa kruta user posted image Je gradbinec, a ne? Vsi bi mel sam čim prej vse zgrajeno, da pa mora bit pol folk praktično doma na gradbišču pa noben ne študira... Pa ne bi rekla, če bi se služili neki bajni milijoni. No ja, saj se, samo ne za tiste na gradbišču user posted image Meni se je ful težko privadit na razmere v tem poslu, mi je čisto mimo. Moj je pa že vajen, ker ma fotra in oba brata v poslu, tako da ga nič več ne preseneti.

Dela v povezavi z gradbeništvom. Prezračevanja in klime.
Jaz sem se pa nekak na te razmere navadila (no, saj po skoraj enajstih letih se človek na marsikaj navadi). Pa mogoče gledam na to malo drugače predvsem za to, ker vem da dela za sebe (ima svoje podjetje).
Pa res mi veliko pomeni že to, da vsaj spat pride vsak dan domov. Ker prvih 6 let je delal večino v NG in je bil cel teden tam. Se mi zdi da bi zdaj težje prenašala to njegovo odsotnost z dvema otrokoma.

inteligence.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
12.3.2010 22:33:07   
Naty_ka

IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

Ne vem a mam prenizko banjico al kaj (na 2 stolih). Ne vem, kaj je narobe. Gleda me direkt v oči, joka kot dež in se boji, da ga ne bom spustila, boji se vode, groza res.

Kia, moj prvi sin je bil tudi tak. Revček je jokal in ustnice so se mu vedno tresle. Sem bila že tudi čisto obupana (na srečo je to minilo in zdaj ga ne dobiš iz vode). Potem pa sva se z možem odločila, da ga bova kar stuširala. In jaz sem si v kopalnici pripravila vse za brisanje, on pa si ga je vzel zraven ko se je sam šel tuširat. SVa ga umila in potem se ga jaz lepo obrisala in oblekla in ni bilo več problema.
In sem ravno danes rekla, da bova to začela prakticirat tudi čez kak mesec. Zdaj ga namreč kopam v spalnici, ki je zelo velika (skoraj 35 m2) in kar traja da jo ogrejeva na primerno temp. Kopalnica pa je manjša in zaradi lege vedno bolj topla.

inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
12.3.2010 22:37:52   
Naty_ka

Glede čaja pa to - meni je pediatrinja rekla, da ne rabi ničesar, če je dojen....Zdaj pa ne vem user posted image  

Če povem po pravici je meni to tak nelogično. Otrok se odžeja s tistim prvim mlekom. Je tako? In bolj ko sesa, bolj gosto je mleko. In na koncu je kao sladica. Se pravi še bolj sladko. Jaz če po sebi sodim, bi definitivno rekla da sem po sladici vedno žejna. In bi nekako sklepala da bo tudi otrok čez čas žejen. Ne vem. O tem sem že večkrat razmišljala.

Ker mislim pa tudi, sedaj ko je kurilna sezona in suh zrak, mu kakšen požirek vode ne more škoditi. Tudi če se samo doji.
Ampak to je moje mišljenje.
Sicer pa kdo bi vedel user posted image

inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
12.3.2010 22:39:04   
Naty_ka

IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

Jao mi imamo pa celo štalo, so tastarejšega v bolnici zadržali, ker ima tako hud bronhitis, sploh ne more normalno dihat, mu hrope.  Kašlja neprestano,izkašljat se ne more, ful je bogi res.Sem ga danes dopoldan peljala na inhalacijo,  in mu ventolin sploh ni prejel, zato je bil sprejet. katastrofa! Spat ne more! Sem mu malo prej mogla po telefonu brat pravljico. Zdaj dobiva inhalacije na 4 ure. Sum pa je tudi na oslovski kašelj. Zdaj je moj zraven njega v bolnici, kaj bo pa od pondeljka dalje pa nimam pojma. Jaz dvojčkov samih ne morem pustit, oziroma jih zraven vzet. Že včeraj zvečer je moj peljal Patrika k dežurnemu, danes pa sem ga mogla v laboratorij in k njegovi zdravnici, pa sem imela dvojčke zraven, ker je tudi tašča bila v službi. Bolniška mojemu ne pripada a ne, zato, ker sem jaz na bolniški, pa sploh se mi zdi, da ne, ker je v bolnici. Mu je ena medicinska sestra svetovala naj vzame kar dopust. To je glupo do amena.
hujšanje Ko bom nehala dojit, bom šla na ločevalno dieto.
Ostalo pa nisem prebrala, da bi komentirala.

Uh, to pa je hudo. Resnično upam da se boste hitro pozdravili.

inteligence.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
12.3.2010 22:40:17   
Naty_ka
Jao. Kaj bom imela celo stran monologe? user posted image

inteligence.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
13.3.2010 5:29:41   
Anonimen
Evo, spet jaz, s svojimi bizarnimi urami na internetu, ki jih ne dam za nič na svetu (pa še rima se user posted image ).

Glede čaja se strinjam s tabo Naty-ka, res. Kaj pa druge, ki dojite, date čaj ali vodo ali ne?

Naty-ka, a tuša se pa ni bal? Mislim tistega curka? Kako pa to zgleda, a res ni nič jokal? Pomoje bi se moj še bolj...No, ampak vseeno hvala za idejo, je vredno poskusiti.

(odgovor članu Naty_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2007
13.3.2010 8:03:34   
Naty_ka
Dobro jutro

Ne, Kia, ni se več bal. No, vsaj jokal ni več. Veš je čisto drugače če ga stisneš k sebi s celim telesom. Pipe pa tudi glih ne odpreš do konca. Pri nas je to res pomagalo, ker drugače ne vem kaj bi. Pa še ata je prišel na svoj račun. No, saj danes pa on naju oba natira ven (če se le da) da lahko v miru izvaja svoje akrobacije. In običajno ko je konec s kopanjem v kopalnici kaplja iz vsake poličke user posted image

inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
13.3.2010 8:24:01   
ellie
Mi smo pa danes imeli super nočuser posted image  čeprav je včeraj skoraj cel dan prespal...je potem spal od 7ih zvečer do 2eh...sem ga previla, nahranila...in je spal še do 8ih. Če bo še naslednja noč takšna, potem ni naključje...ampak sem pogruntala, kaj mu škodi od moje prehrane.

KiA*** mogoče se ti res splača poskusit s tuširanjem...tako da ga nekdo drži v rokah. Moj brat je malega tud tako umival, da ga je vzel s sabo pod tuš.

Čaj, kljub dojenju - jap, jaz Aneju tud dajem čaj...čeprav drugače samo dojim. Mi je tudi v lekarni svetovala, naj mu dam čaj...ker ima probleme s tem njegovim kakanjem. Mu pa sama naredim zvarekuser posted image  par kumin, janeža in kamilic...in malo sladkorja.

majčyca drugače pa Anej tud s težkim srcem sprejme flaškouser posted image ...včasih sploh ne. Se bo že sam odločil, al rabi čaj al ne. Jaz mu ravno vsiljujem ne.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
13.3.2010 8:34:33   
majčyca
Dobro jutro!
Jaz pa zadnje čase ugotavljam, da se mogoče Pia zvečer ne naje kot bi bilo treba, ker se mi spet zbuja na 4 ure s takšno lakoto, da je le kaj. Bom ji danes dala iz obeh prsi zvečer, pa bom vidla, če bo kaj boljše.
Flaše ji jaz tudi ne vsiljujem, pač ponudim ji jo, ampak jo res takoj ven pljune. Pred kakšnim mesecem še jo je sprejela in malo povzelka čaja (je spila tudi do 40ml naenkrat), zdaj pa se začne takoj kremžit, ko ji jo dam v ustka in že pljune ven.

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Pia ima tudi mečavo že zelo zaraščeno. Bom videla kaj bo rekla pediatrinja, ko imava v torek drugo posvetovalnico.

Če boš prišla do nje.
Ne vem kaka je navada v Ljutomeru, a jaz danes do P nisem prišla. Ker drugi mesec je kao kontrola teže in rasti in če je v okviru normalnega potem kar pri sestrah vse skup rešiš. S tem da, ko sem jaz imela drugo posvetovalnico s prvim sinom sva normalno šla tudi do pediatrinje in je na brzino naredila tak mini sistematski pregled.
No, je pa res da so bile danes sestre v ZD tak nataknjene da je bilo hudo. Pa ni bilo gužve, v bistvu ni bilo NIKOGAR. So kar nekaj letale sem in tja in se drle. Sem bila kar malo šokirana. Ker tega tu še nisem doživela. So recimo zadnjič ko sem imela prvo posvetovalnico, imele ful gužvo. In so imele zelo korekten odnos. A danes pa groza. Jaz pa sem bila predobre volje da bi sploh kaj rekla ali pa odreagirala. Ker drugače nisem tiho, če se kdo za brezveze kaj repenči...

Midve imava pediatra na Ptuju (jaz sem bila do pred 6. leti iz Ptuja in sem še zdaj tako vezana na Ptuj, da vse stvari urejam tam) in bom se kar probala zmenit, da greva še k pediatrinji, da ji še vsaj popek pogleda. Upam, da se bom lahko zmenila.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
13.3.2010 8:37:43   
poopek
dobro jutro drage moje, kako ste spale? mi smo zadovoljivo.

alex
tudi pri nas ne moremo uvest neke rutine, naša po kopanju je včasih malo zaspana, vendar redko kdaj... zvečer ne more zaspat, zelo zelo redko zaspi ob 22, največkrat jo po tej uri ujčka očka, jz pa čepke not v ušesa pa za dve uri spat... pol jo pa jz prevzamem, da se moj naspi za službo. user posted image pa ni nič povezano al spi čez dan dosti, ali ne, enostavno ko pride noč je čukec user posted image . je res, ko sem bla še noseča, je od 21-23 bla najbolj aktivna, morebiti povezano s tem :) sicer bi tudi jaz zelo rada neko rutino, vendar je ni na žalost. spi pa še zmer največ 3 ure skupi ponoči.

dojenje:
ja jz sem tudi mislila, kako je dojit najlažje vendar ni... no, če lepo ziza, jo ne matra nič je kul, ampak ko so krčki... bradavičke mi čist razvleče :)  njej ni nikoli dovolj! hehe, jo mam kr na 1,5h na zizi, odkar dobiva te user posted image AD3 pa tud na manj, seveda da se potolaži..  sam upam, da čimprej mine te 3 mesece, pol se tolažim bo lažje obema. user posted image

čaj: se strinjam z naty_ko.
majčyca
naša vleče flaško ko zmešana, ne glede al je sita, al lačna, al tečna, al zadovoljna... user posted image zmer je aktualen tudi čaj. user posted image pravi jedec je ta moja mala. dude pa ne in ne... velikokrat sem mislila, da ni mleka, vendar kadar jo odstavim, ma mleka polna usta, pa tud teče mi iz dojk velikokrat, teža pa tudi napreduje :) mam pa eno flaško, ki sem jo kupla v ikei za 1 euro, še čist na začetku nosečnosti, sam tako iz gušta user posted image , sem rekla bo mela mala za igrat se, pa ji dam kr tisto. lepo se prekuha, cucelj je super, njej pa tudi všeč. zdej sem ji začela dajat več čaja v 12 urah, ji dam tudi do 200ml, odvisno koliko je budna. dajem ji bioval iz lekarne, mešanica kamilice, janeža, kumine... se nič manj ne doji, mi pa zelo prav pride, če je recimo tečkasta na sprehodu, al pa ko mam obiske, pa mi ni glih za vsak njen jokec jo it tolažit z zizo.

mi gremo pa danes v ljubljano malo v supernovo, upam, da naša biba prestane prvi večji šopinguser posted image . do zdej sva ble sam v merkatorju, pa kiku :)

lep dan vam želim! pr nas je že taki sonček! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
13.3.2010 8:53:32   
Ksantipa77

Evo, spet jaz, s svojimi bizarnimi urami na internetu, ki jih ne dam za nič na svetu (pa še rima se user posted image ).

Glede čaja se strinjam s tabo Naty-ka, res. Kaj pa druge, ki dojite, date čaj ali vodo ali ne?

Naty-ka, a tuša se pa ni bal? Mislim tistega curka? Kako pa to zgleda, a res ni nič jokal? Pomoje bi se moj še bolj...No, ampak vseeno hvala za idejo, je vredno poskusiti.

Kaj pa če bi ga probala skopat v čebričku oz. škafčku.  Tam se bo mogoče počutil bolj varnega, ker je tista zadeva manjša. Mi ga dostikrat kar tam notri skopamo, pa še vode čist mal porabiš in je dosti lažje čebriček okrog prenašat kot pa banouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
13.3.2010 10:31:18   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: alex17

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Čez pol ure grem na depilacijo celih nog in bikinija, prvič po porodu, boli me že sedaj samo misel, kaj šele bouser posted image .

upam, da je blo za zdržat!! user posted image jaz sem tud bla včeraj, samo stegna in pod nosom, pa je kar bolelo, samo se splača stisnit zobe ker je potem mir kar lep čas user posted image pred dopustom bom šla pa še na bikini predel user posted image   nikol več pa na brazilsko depilacijo, enkrat je blo čist zadost!! user posted image

Še sem živa, samo bolelo je pa ko sam satan, več kot eno uro je rabila, ker sem kot medveduser posted image . No, zdaj ne večuser posted image . Samo me pa ful moti ko nikoli ne gredo stran vse dlake, pa sem mislila da ena kozmetičarka ne zna, pa sem sedaj bila še pri dveh različnih in je vedno istouser posted image .
Mi je pa bilo najlepše ko sem šla k eni, ki jo je somic predlagala, tam je najmanj bolelo, samo zdaj je ta 330km oddaljenauser posted image .

čaj, jaz ga dajem, si sploh ne morem predstavljati da bi samo mleko pila, meni je to gosta zadeva in hrana, ne za odžejat se in mi ta nova logika pediatrov itak ni jasna, jaz vedno samo kimam in naredim po svojeuser posted image .

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
13.3.2010 10:37:37   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
S prvim sinčkom se še zdaj borim, da karkoli spravi v usta, sej ne da je izbirčen, samo zgleda kot da ne rabi hrane in ja, je kot trlica.

Moj mali bratec je bil tudi tak. Sploh mu ni blo do hrane, niti sladkarije ga niso kaj veliko zanimale. Včasih ga je blo treba kar spomnit, da je treba jest, ker drugače bi verjtno kar cel dan brez težav preživel brez. Pa po dimenzijah je bil tudi med manjšimi in najlažjimi. Se mu je pa kako dobro leto nazaj odprlo in je dobil tak apetit, da ni za povedat user posted image Sam ne za sladkarije, teh še vedno ne mara preveč - on bi skos jedel bolonjsko al pa purana na 100 načinov user posted image Pa poje lahko ogromno naenkrat. Je pa to prišlo verjetno zaradi začetka pubertete - kmalu bo star 12 let.

IZVIRNO SPOROČILO: ellie
Joj...vedno me nekaj skrbi...in mi ni ok. Če premalo spi...če preveč spi..

Ej jaz isto, nikoli mi ni vse čisto prav, vedno iščem kako težavo user posted image Grem sama sebi že ful na jetra. Sam itak sem cel lajf taka, da nisem bla naravnana ČE bo kaj narobe, ampak KO bo kaj narobe. Sej ne vem zakaj se čudim, da je tudi zdaj tako user posted image Edina dobra stvar pri tem je to, da si zelo redko negativno presenečen, kvečjemu pozitivno. Recimo. Upam, da bo pri drugem otroku vsaj malo bolje, ko bo že več prakse in bomo tudi me bolj sigurne v vlogi mamic user posted image

Glede vode - je ok (imam termometer). Pri patronažni je tudi jokcal. V sobi je toplo (imava dodaten radiator samo za to). V vodo ga dava v tetra plenici, da je "na varnem". Ah, ne vem...

Hm, ta je zdej malo bolj tako, ampak mogoče pomaga... Enkrat sem brala, da pomaga, če napolniš taveliko bano in se kopaš skupaj z otrokom. Da ga maš notri v naročju, da dobi zaupanje v vodo. Potem pa postopno nazaj v tamajhno. Je pa s tem res ful več dela, pa sama bi tudi bolj težko.

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca
Eno vprašanje za tiste ki samo dojite - vaši user posted image sprejmejo čaj ali karkoli drugega preko flaške?

Ne, mi2 samo zizava. Flaške sploh še ni mel v ustih, je nimamo. Drugače pa mamice kar pohvalijo tiste od tommee tippee.

IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
Jao mi imamo pa celo štalo, so tastarejšega v bolnici zadržali, ker ima tako hud bronhitis, sploh ne more normalno dihat, mu hrope. 

ja grozno user posted image držim pesti za vašega fanta  user posted image user posted image user posted image user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
13.3.2010 10:42:25   
Isabelle
Učeri mi je dvignlo pritisk na 300. user posted image Pride moj domov (se je ustavu še pri njegovih ko je šel iz službe) in mi reče da je reku njegov tata da bi rad vidu malo in da zakaj nič ne pridemo in da jo nočemo pripeljat.Come again?! user posted image Cel teden je blo slabo vreme, pihalo je za znoret, še odrasel človek ne gre ven po takem in ne 2 mesečni dojenček, v četrtek je pa moj delal do 9ih.In kdaj naj bi pršli?A naj še tistih par určk zvečer takoj letimo okoli?In pol sem mu rekla da zakaj pa oni kdaj ne pridejo?In je reku moj, da je on samo tko reku da ni mislu resno.Ok...ma sam da mi meni danes kako tako prbije (ker seveda moramo danes it k njim) mu bom svoje povedla.Na lep način, seveda.Ker to mi je pa zdej tu mač, res.Očitno nimajo neke želje videt male, ker odkar se je rodila so bli na začetku 2x in to je to.Skos hodijo na obiske k drugim, k nam pa nikoli.In pol on take prbija da mi nočemo prijeljat male.

Duda-naša je en čas jo še imela ko je bila kej sitna ko je bla zaspana, zdej pa je ugotovila da je prst boljši. Sem ji dala dudo, ampak se je začela jokat in iskat prst, ko ga najde zaspi in je mirna.Ne vem kako naj jo odvadim naj neha prst cuzat? user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
13.3.2010 11:02:59   
Anna86
Naša tudi samo še rokico tlači v usta.Prej je brez problema zaspala z dudo sedaj jo pa ven pljuva pa prstke noteruser posted image .Sem mislila,da je lačna samo ni hotela nič vlečt...

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
13.3.2010 11:45:27   
Žaži
Kia, moj sin je tak, da se sigurno skoraj eno leto ni maral kopati, sploh ni prenesel biti nag, še sedaj ko ima dve leti in pol ga ko ga preoblačim takoj obleči v drugo stvar ker ga tako moti biti nag. Vsako kopanje je bilo pod 5 minutami in hitro zaviti in obleči. So pač tudi takšni otroci, jaz šele sedaj vem kako je imeti otroka odvitega na previjalni in se igrati z "nagcem", do sedaj je iblo vse vedno ekspres na hitro, tudi kake masaže nima rad, pravzaprav niti kaj preveč cartanja ne mara.

(odgovor članu Anna86)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
13.3.2010 13:07:09   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Duda-naša je en čas jo še imela ko je bila kej sitna ko je bla zaspana, zdej pa je ugotovila da je prst boljši. Sem ji dala dudo, ampak se je začela jokat in iskat prst, ko ga najde zaspi in je mirna.Ne vem kako naj jo odvadim naj neha prst cuzat? user posted image

Isabelle, jaz ti priporočam, da to s prstkom kar vztrajaš, verjetno vleče palček,ne? Moj prvi sinček ga je tud začel vleči, ko je bil star 2 meseca, pa sem mu vztrajno vlekla palček iz ust, pa se je v 1 tednu odvadil. Moj nečak bo star 5 let kmalu, pa še zdaj vleče palec in mi je to kar grozno gledati. Vlečenje prsta naredi tako nepopravljive poškodbe pri razvoju čeljustnih kosti in izraščanju zob, da ne moreš verjeti. Pravijo, da dudko otroku lahko odvzameš in je pač nima več in se tako odvadi, palček pa ima vedno na rokici in se zato težko odvadi.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
13.3.2010 13:13:43   
grahek85
Sva bla zunaj z malim, dve uri sva krožila po Žalah user posted image Prou fino, ker je zdaj spet nekaj oblačno...

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
Duda-naša je en čas jo še imela ko je bila kej sitna ko je bla zaspana, zdej pa je ugotovila da je prst boljši. Sem ji dala dudo, ampak se je začela jokat in iskat prst, ko ga najde zaspi in je mirna.Ne vem kako naj jo odvadim naj neha prst cuzat? user posted image

Isabelle, jaz ti priporočam, da to s prstkom kar vztrajaš, verjetno vleče palček,ne? Moj prvi sinček ga je tud začel vleči, ko je bil star 2 meseca, pa sem mu vztrajno vlekla palček iz ust, pa se je v 1 tednu odvadil. Moj nečak bo star 5 let kmalu, pa še zdaj vleče palec in mi je to kar grozno gledati. Vlečenje prsta naredi tako nepopravljive poškodbe pri razvoju čeljustnih kosti in izraščanju zob, da ne moreš verjeti. Pravijo, da dudko otroku lahko odvzameš in je pač nima več in se tako odvadi, palček pa ima vedno na rokici in se zato težko odvadi.

Jop. Mam eno znanko, ki je kot otrok vlekla palec. Ni lepo za videt, res ne user posted image Pa ji nimajo kaj pomagat.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
13.3.2010 15:13:33   
somic
že ene tri dni opažam, da je od mojega pikeca popek malce čuden in sem to zadnjič omenila sestri, ko sva bila na tehtanju in merjenju, pa je rekla, da je vse ok. danes zjutraj pa sem opazila, da se je popek full izbočil na ven user posted image user posted image user posted image , pa ga je imel že prav lepo notri in zaceljenjega. nimam pojma kaj bi lahko bilo, ker joka p sploh ne veliko, da bi bilo to od kakšnega napenjanja. nimam pojma, res... grahek, daj povej, ti si ponavadi polna odgovorov user posted image

marijaa, upam na najboljše in da se patrik čim prej pozdravi in vrne domov. to glede bolniške in dopusta, pa niti da ne komentiram. groza. kako boš reševala? ti je že kaj jasno?

čaj??? ne glede na to, da ne dojim, dajem čaj vsak dan in opažam da mi spije skoraj po celih 200 ml na dan in ree, mislim, da se veliko pozna tole ogrevanje in tako vreme. je pa res nelogično to kar pravijo, da naj otroček ne bi rabil dodatne tekočine poleg mleka. adijo pamet

poopek, pri nas je tudi podobno- takrat, ko je treba spat, patrik odpre svoje učke in se ne da zmotiti...zato sem se odločila, da ga začnem spravljati spat- se pravi umivanje, oblačenje, rihtanje, hranjenje že ob 19.00, tako, da se spedenava do 21.00, najkasneje do 22.00

žaži, me veseli, da si bila zadovoljna s simono. ona je res super punca. kar se pa teh dlak tiče pri depilaciji, je pa vedno tako, ker enostavno ne rastejo vse enako. neglede na to koliko časa je ko si se depilirala nazadnje. probaj si naslednjič predno greš naredit kar precej grob piling, mogoče kar gres + kakšna krema za telo, al pa gela za tuširanje in potem ti bo lahko več dlak dol pobrala. če ne, pa se lepo vsedi, pinceto v roke pa si jih spipaj sama do konca user posted image vem, ja, imaš full časa za to pri dveh otrocihuser posted image . drugače pa jez tudi komaj čakam, da grem k simoni, ampak to žal ne bo pred 1.majem...

vidim, da nas je kar nekaj ki imamo težave s tasti in taščami... user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
13.3.2010 20:29:28   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: somic
že ene tri dni opažam, da je od mojega pikeca popek malce čuden in sem to zadnjič omenila sestri, ko sva bila na tehtanju in merjenju, pa je rekla, da je vse ok. danes zjutraj pa sem opazila, da se je popek full izbočil na ven user posted image user posted image user posted image , pa ga je imel že prav lepo notri in zaceljenjega. nimam pojma kaj bi lahko bilo, ker joka p sploh ne veliko, da bi bilo to od kakšnega napenjanja. nimam pojma, res... grahek, daj povej, ti si ponavadi polna odgovorov user posted image

vidim, da nas je kar nekaj ki imamo težave s tasti in taščami... user posted image

Uf, tokrat pa nimam pojma, kaj bi to bilo user posted image Tisa popokovna kila mislim da je že od začetka, pa ponavadi jih tudi boli. Ma če do ponedeljka ne bo nič drugače kar pokliči k pediatrinji pa opiši.

No, jaz bi se včlanila pa v ta klub o taščah in tastih user posted image  user posted image  user posted image (pa za trebušnjake bi pravzaprav tut lahko šla med članice user posted image )

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
13.3.2010 21:19:21   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Kia, moj sin je tak, da se sigurno skoraj eno leto ni maral kopati, sploh ni prenesel biti nag, še sedaj ko ima dve leti in pol ga ko ga preoblačim takoj obleči v drugo stvar ker ga tako moti biti nag. Vsako kopanje je bilo pod 5 minutami in hitro zaviti in obleči. So pač tudi takšni otroci, jaz šele sedaj vem kako je imeti otroka odvitega na previjalni in se igrati z "nagcem", do sedaj je iblo vse vedno ekspres na hitro, tudi kake masaže nima rad, pravzaprav niti kaj preveč cartanja ne mara.

zanimivo! naš pa glih kontra, ful uživa ko je nagec na previjalni ali v vodi, ko pa ga začnem oblačit, pa se včasih proti koncu  prav ujezi in tečnari, včasih pa ga zamotim z igračko da lažje prenese user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
13.3.2010 21:38:06   
Ksantipa77

Somic, če misliš čuden popek s tem, da je izbočen ven, verjetno ni nič takega. Tudi naš ta večji ga je imel izbočenega, ampak ne vedno, najbolj takrat, ko se je jokal in sem mu mogla dajati v popek majhen kosmič vate in ga zalepiti, da je stal notri. Pri nas nič tragičnega, edino kar sem imela dodatno delo. Je pa lahko tud tista kila, ko pa otrok ne sme niti jokati več. Če bo popek ostal kar zunaj, kar bodi sitna in naj ti ga pregledajo, da ne bo kaj narobe.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
13.3.2010 21:39:51   
alex17
evo, naš pikec je spet ves buden po kopanju in zizanju in noče in noče zaspat, se dere takoj ko grem stran po zizanju, res ne vem, kaj naj še probam user posted image pa ni tko vsak dan, kak dan lepo zaspi, kak dan pa niti pod razno, je ves vznemirjen pa nimam pojma, kaj bi bil vzrok. tko da kopanje in večerna rutina pri nas res ni nobena garancija, da bo lepo zaspal, ampak je to bolj loterija user posted image
spi pa zadnje dni ponoči tudi manj skupaj kot je prej, tam 2-3 ure, več ne rata, pa je prej spal tudi že 4 in več ur skupaj user posted image

poopek, dobr da maš čepke, jaz jih nimam pa tko in tko bi ga verjetn slišala, če bi spala v isti sobi, bi mogla it nekam čisto drugam, da bi lohk spala.

je bil pa čez dan ful priden, dopoldne se je sam zabaval v gugalniku da sem lahko skuhala in posesala, popoldne smo šli pa vsi trije na lušten sprehod po sončku, kar dve uri hodili vse skup, je bil potem lačen kot volk. user posted image jutr gremo pa spet nekam v hribe, da bo sonček in lep razgled. user posted image

jaz mu dajem čaj ponavadi samo po žlički, da poplakne kapljice ali pa če ima suha usta, po flaški pa redko, če me ni doma pa je lačen, da ga malo zamotijo preden se podojiva. pa prav lepo pije po žlički user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
13.3.2010 22:34:38   
somic

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Somic, če misliš čuden popek s tem, da je izbočen ven, verjetno ni nič takega. Tudi naš ta večji ga je imel izbočenega, ampak ne vedno, najbolj takrat, ko se je jokal in sem mu mogla dajati v popek majhen kosmič vate in ga zalepiti, da je stal notri. Pri nas nič tragičnega, edino kar sem imela dodatno delo. Je pa lahko tud tista kila, ko pa otrok ne sme niti jokati več. Če bo popek ostal kar zunaj, kar bodi sitna in naj ti ga pregledajo, da ne bo kaj narobe.

ponavadi je res grahek polna odgovorov, ampak tokrat pe zahvala tebi! user posted image nekaj v tem smislu, kar praviš ti- to prelimanje, mi je tudi sestra omenila, samo ne vem no... včasih ga ima nekoliko bolj ven kot drugič, kar me malo moti, ker imel ga je pa res celega lepo notri, tako kot mora bit.

da bi bila kila skoraj ni mogoče, ker moj mali sploh ne joka, je res priden fantek, te kile pa ponavadi dojenčke bolijo, kaj ne??

kaj se je potem pri tvojemu ta večjemu ta popek popravil? ga ima zdaj normalno notri, tako kot mora bit? kolko časa je to trajalo?

bom šla vseeno v ponedeljek do pediatrinje, da bom bolj sigurna....

hvala obema za odgovore!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.