polma
|
Moram povedat svoje mnenje. Vseh komentarjev nisem brala, zato se bom mogoče ponavljala, da ne bo pomote. Glede samovoljnega vpisovanja MOLa otrok v vrtce kar povprek- na njihovi strani je točno napisano, da imajo starši 2 možnosti vpisa svojih otrok, kakor že vse veste. -V primeru, da vpišete kot možnost, da otroka vpišejo v katerikoli vrtec, če ga ne morejao v prva dva, ki jih napišete, vam bo MOL otroka res kamorkoli vpisal. Če se tej možnosti odrečete, padete iz čakalne vrste in zgubite 10 točk za naslednje leto. - Če pa možnosti "vpis kamorkoli" NE vpišete, ostanete v čakalni listi za vrtca, ki ste ju napisali kot prva dva. Ne razumem, kaj je tu slabše od prejšnjih let, razen dejstva da je Jankovič&co ugotovil, da ima možnost otroke pospravit v vrtce tudi na ta način, da tistim staršem, ki res nimajo druge možnosti za svojega otroka, kot vrtec, ponudi prostor kjerkoli. Če starši ne želijo, da je njihov otrok vpisan kjerkoli, jim te odločitve ni treba sprejet. Lahko se odločijo, da bodo čakali na prvi 2 možnosti, ko bo otrok na vrsti, bojo sprejeti. Glede razlik med Ljubljančani in Neljubljančani-MOL pobira davke od nas, ki živimo tukaj in je jasno, zakaj imamo prednost. Glede krivic-grozno, sploh te fore, da vam manjka par dni za točke, ampak nekje se mora potegnit črta, od nekje naprej se postavi pravila. Grozno, ampak tako je. Mi smo se lani prijavli v 4 vrtce, pa ne sploh v tega ki je 2 minuti stran, ker ne bomo ostali tukaj. V 4 na poti do službe. . V nobenem nismo bili sprejeti aprila. Konec septembra se je pa zečelo-ko so se zaradi starega sistema, ko si lahko dal prijavo kamorkoli, začela pojavljat prosta mesta. Sprejeli smo prvega ponujenega. Po 2 dneh uvajanja so nam ponudili drugega, ki je bil za nas optimalno najboljši. In smo se prepisali. Brez težav, komplikacij n a katerikoli strani. S tem smo v prvem sprostili mesto za nekoga drugega. In verjetno na isti način dobili mi drugem. Novembra smo dobili vrtec še v 3. in 4. Razumete, kaj vam hočem povedat? Z novim načinom so popravili "domine efekt", ki se je verjetno podiral vsako leto. Obe uradnici, s katerima sem urejala menjavo, sta bili polni dela, pri polnih mizah papirjev, map, listkov, prijavnic , ob vseh telefonih, sta bili profesionalni in razumevajoči. tudi kontaktni osebi iz 3. in 4. vrtca sta bili prijazni. Iz tega sklepam, da odgovorni za vpise otrok v vrtce niso nobene zverine, ki bi brezsramno pakirali otroke v razne vrtce po pol ure stran od doma, ampak so to osebe, ki imajo veliko poznavanje vrtčevske problematike in se bodo potrudili otrokom zagotovit najboljše možno varstvo. Mi smo dobili 4 vrtce takrat, ko smo imeli dovolj točk za sprejem. Res pa je, da smo imeli možnost počakat na čakalni listi. Torej-po novem sistemu, bi jaz vztrajala na prvi možnosti, vpisala bi le 2 vrtca. Ker imam to možnost. In prednost, ker živim v LJ. Imam pa tudi možnost odločanja, vse ga imamo-kmalu bodo lokalne volitve...nov pravilnik o vrtcih ni bil državna odločitev...
< Sporočilo je popravil polma -- 9.3.2010 11:31:32 >