veronikab
|
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA IZVIRNO SPOROČILO: veronikab IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Ne vem če, mi smo (v LJ) oddali vloge aprila, 2 dni po rojstvu malega in smo čisto od vseh vrtcev dobili pisni odgovor, da nismo oddali pravočasno (do 31.3.) in se zato naša vloga ne bo obravnavala. oz. jo bojo obravnavali aprila prihodnje leto za naslednje šolsko leto. In ko sem šla v vrtec vprašat kako je s tem, so mi povedali, da sploh ni uvrščen v čakalne vrste, ker se vloge, ki niso oddane do 31.3. tisto leto ne obravnavajo. No mi sicer nismo iz LJ, ampak pri nas je tako, da četudi ni prostih mest, te dajo na čakalno listo glede na vrstni red prispetja vloge. Jaz sem recimo dala vlogo letos januarja za 2 otroka in napisala, da bi jih dala v vrtec aprila, ko bo ta mali star 11 mesecev. Pa so me brez težav dali na čakalno listo. Pred mojima je sicer še 30 otrok, tako da aprila vsekakor ne morem dobiti vrtca, ga bom pa zagotovo za oba dobila septembra, saj bom dobila dodatne točke, ker sem bila že to šolsko leto na čakalni listi. Naš vrtec ima tak pravilnik, da se vse vloge, ki pripsejo med letom, uvrščajo na čakalno listo glede na datum prispetja in nima veze, če je vrtec poln. To se mi zdi tudi edino pravično. Vse oddane vloge bi se morale poštevati. Tudi mi smo eni izmed tistih srečnežev, ki se nam je otrok rodil v aprilu 2009 in zato vloge, ki smo jih oddali takoj po rojstvu, niso bile upoštevane. Sama sem že pred rojstvom klicala v vrtec in vprašala, če je pa le možnost, da se vloga obravnava naknadno ali pa da se odda vloga že prej - odgovor je seveda bil NE. Tukaj je bila storjena napaka organa, ki je postopek vodil in bi moral vlogo obravnavati.. To je dejstvo in vsi, ki tega ne upoštevajo delajo napako.. Sama sem bila v podobni situaciji. Vlogo so obravnavali in mi tudi izdali odločbo. Je žalostno, ampak v določenih primerih se je potrebno primaknit kakšen evro in se poslužiti tudi kakšne pravne pomoči... Pa ne rečem,da je to prav, ampak določene zadeve pri nas je očitno možno rešiti le na ta način. MILLEENA vloga je že bila obravnavana v smislu, hvala prejeli smo jo in tudi zavedli, vendar obravnavali jo bom šele aprila naslednje leto.