zaspancek1
|
Verjemi, da ce ne prej, pa vsaj takrat, ko svoje otroke vpisujes v srednjo solo, kaj sele na faks, res vidis kaksen privilegij je zivljenje v LJ. Ne trdim, da je poceni, kje pa, ampak nekdo v LJ z malo garsonjero ima se vedno precej vecjo moznost se enkrat preseliti nekam na obrobje in kupiti nekaj vecjega. Obratno, pa tudi ce imas ne ravno majhno hiso, je, ce seveda nimas dodatnih financnih sredstev, prakticno nemogoce, ker nepremicnine zaradi lokacije nimajo nobene vrednosti v primerjavi z nekaj kvadrati v LJ. Glede prometa v LJ pa se strinjam, da se ti vcasih res zdi, da gre za res ogromno razdaljo, ampak se vedno pa imas vsaj moznost uporabiti javni prevoz (ce ti npr. crkne avto) in ce zamudis prvega, pride naslednji bus kmalu (ok, pustimo dolzino voznje, ki je velikokrat v primerjavi z avtom katastrofalna). Pri primestnem prometu pa zgleda pogosto tako: ce imas sreco in ga se niso ukinili, je en avtobus zjutraj in potem popoldan se drugi za nazaj. In to je to. Ravno tako je z vrtovi - kaj ti pomaga, ce nimas casa ga obdelovati, ker gres na pot zgodaj zjutraj in se vrnes pozno popoldan. Kradejo pa zal tudi na podezelju. Vem, da marsikdo vseeno raje zivi izven LJ in vzame to voznjo v zakup. Sama sem to preizkusila, pa nimam nobenega namena vec, zato pravim, da je, vsaj meni, zivljenje v LJ privilegij. In ce se vsaj malo priblizam spet temi - vecina Ljubljancanov ima izkrivljene predstave o zivljenju nekje izven LJ (da bomo fer - tudi obratno je pogosto tako), pravzaprav tudi o samem zivljenju v LJ, ce jim gredo tako na zivce vsi "tujci", ki so baje krivi za to, da njihovi otroci ne dobijo mesta v vrtcu. Ce se je katera slucajno poglobila v stevilke - koliko LJ otrok je v letosnjem letu ostalo brez vrtca, koliko je novorojenih Ljubljancanov (od zadnjega razpisa do sedaj) in koliko novih oddelkov so oz. bodo septembra odprli? Mislite, da bodo pa letos razmere res precej boljse? Jaz se vedno ne verjamem.
|