![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:28:48
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? odvisno od podjetja....ampak po večini bi ti naj polovica dni pripadala od lani....kar reči naj ti ga izplačajo Vprašanje če se ji to splača. Zato bi pa bilo fajn da bi jo poklicala in lanski dopust v celoti izkoristla in če nebo imela prekinitve dela si pa letošnjega prenese na delovno mesto. To pa moram S vprašat.On obvlada te zadeve. Če nimaš prekinitve delovnega razmerja in greš iz ene službe v drugo se dopust prenese. 100%. To tak vem,samo kolko imam dopusta ne vem.To mi mora razložit,kak je s tem.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:29:01
|
|
|
|
ly117
|
Nočko Saraya, marta in matcar.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:39:09
|
|
|
|
elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to)
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:42:56
|
|
|
|
elevitka
|
minimalno je 20 dni potem pa se prišteva za vsakega otroka do 15 let po 1 dan, na stopnjo izobrazbe , na zahtevnost dela, na delovno dobo,...
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:52:38
|
|
|
|
nebo
|
Ojla kako je kaj stanje???
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:53:12
|
|
|
|
nebo
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka minimalno je 20 dni potem pa se prišteva za vsakega otroka do 15 let po 1 dan, na stopnjo izobrazbe , na zahtevnost dela, na delovno dobo,... ja ja ja jaz ga imam 31 dni
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:54:00
|
|
|
|
nebo
|
IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu...
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:58:03
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu... Tudi če si na porodniški?
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 21:59:47
|
|
|
|
nebo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu... Tudi če si na porodniški? Pa saj nisi celo leto na porodniški....pa koliko jaz vem ti 10 dni propade...lahko pa jutri preverim po zakonu, če rabite..
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:06:13
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu... Tudi če si na porodniški? Pa saj nisi celo leto na porodniški....pa koliko jaz vem ti 10 dni propade...lahko pa jutri preverim po zakonu, če rabite.. Zaradi mene ni treba. Samo matcar je bila prvo na bolniški pol pa na porodniški in kako naj te izkoristi 10 dni dopusta. Pa verjetno ni edina s takim primerom zato sprašujem.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:08:01
|
|
|
|
nebo
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu... Tudi če si na porodniški? Pa saj nisi celo leto na porodniški....pa koliko jaz vem ti 10 dni propade...lahko pa jutri preverim po zakonu, če rabite.. Zaradi mene ni treba. Samo matcar je bila prvo na bolniški pol pa na porodniški in kako naj te izkoristi 10 dni dopusta. Pa verjetno ni edina s takim primerom zato sprašujem. aha zanimivo..bomo preverili ja....no dela pa nea več pri istem delodajalcu ne...pa ta ji ora dati potrdilo za drugo firmo.. Jaz pa zaj grem ležečki.. nočko počko na očko
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:10:18
|
|
|
|
elevitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo IZVIRNO SPOROČILO: elevitka IZVIRNO SPOROČILO: matcar Saraya,kak pa gre to z dopustom,če si v porodniški? Ti glih tak pripada? Ker drugače še imam lanskega celega,pa letošnjega,novega.Kolko pa je dopusta? kak se to računa? matcar če nisi imela priložnosti izkoristit dopusta od lani ... ti pripada CELI !!!... letošnji pa tak al tak (porodniška ne vpliva na to) To pa ne drži, po Zakonu o delovnuh razmerjih moraš 10 dni dopusta koristit v tekočem letu... ni res ! če lahko dokaže da ni imela možnosti ga izkoristit ji pripada celi (preverjeno) npr. če je bila na bolniški pred porodniško
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:14:32
|
|
|
|
elevitka
|
http://www.mojedelo.com/local/3/hr-center/pravni-nasveti/zakonodaja/@1045/regres-in-letni-dopust.aspx citiram: Izraba dopusta Dopust je mogoče izrabiti le v času trajanja delovnega razmerja. Delavec in delodajalec se ob upoštevanju potreb delovnega procesa ter možnosti in družinskih obveznosti delavca dogovorita o času izrabe letnega dopusta. Izraba letnega dopusta je mogoča v dveh ali več delih, pri čemer mora en del trajati najmanj dva tedna. Delavec je ta del dopusta dolžan izrabiti do konca koledarskega leta, v katerem je pridobil pravico do dopusta, delodajalec pa mu je to dolžan zagotoviti. Preostanek dopusta lahko delavec izrabi do 30. junija naslednjega leta. Celoten dopust se lahko prenese na naslednje leto le, če je razlog, da delavec dopusta ni mogel izrabiti, odsotnost zaradi bolezni, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:18:13
|
|
|
|
ly117
|
Elevitka hvala.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:18:47
|
|
|
|
ly117
|
Nočko nebo.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:19:23
|
|
|
|
ly117
|
Grem jaz tudoi počasi v posteljo zato nočko vsem.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:28:14
|
|
|
|
nebo
|
Sem preverila zakon in je upravičena do celega dopusta, če je bila prej na bolniški in nato porodniški...tako, da ja, elevitka je imela prav, da ji pripada celi...zaradi bolniške...
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 10.3.2010 22:29:48
|
|
|
|
nebo
|
Ups vidim, da je Elevitka že napisala, istočasno sva gledali zakon..pridne ne... Zaj pa res grem spat. nočko počko na očko
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 7:33:04
|
|
|
|
vitabella
|
dobro jutro, sneženo jutro! kako ste babe? se še vse skrivate pod kovtri???? al mate že vse službe, jaz pa edina sirotka Jerica?
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:14:58
|
|
|
|
nebo
|
Jutro zasneženo, pa zunaj sploh ni tak mraz, sem N peljala v šolo. Sedaj pa likam, pospravim in grema malo ven...popoldan pa imamo nsatop v šoli pa take pa to... Ej Vitabela v službo grem šele 26.7., zato prosim ne omenjaj več tega, ker lahko v depresijo padem.
|
|
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:29:02
|
|
|
|
ly117
|
Jutro!
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:29:55
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: nebo Ej Vitabela v službo grem šele 26.7., zato prosim ne omenjaj več tega, ker lahko v depresijo padem. Ne ti o depresiji, ker te je matcar že, jaz pa počasi padam v njo.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:30:01
|
|
|
|
marta82
|
jutro jutro
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:30:54
|
|
|
|
ly117
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella al mate že vse službe, jaz pa edina sirotka Jerica? Ne vitabella nisi edina sirota Jerica nas jih je še nekaj.
|
|
RE: Mariborčanke 10.del 11.3.2010 8:35:22
|
|
|
|
marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: ly117 IZVIRNO SPOROČILO: vitabella al mate že vse službe, jaz pa edina sirotka Jerica? Ne vitabella nisi edina sirota Jerica nas jih je še nekaj. ja
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiDojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.