Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: polma IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: polma Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar... Mogoče bi se lahko svoji mami zahvalila za to, ker ti je sploh kaj prinesla...ker si je sploh vzela čas in prišla do tebe ti čestitat, ker je sploh šla do trgovine in izbrala darilo zate (čeprav je bilo po njenem okusu-je pač sklepala, če je njej všeč, bo najbrž tudi tebi-to večinoma delamo tut na drugih področjih življenja ), ker je porabila denar za svojo hčerko, ko bi ga pa lahko tudi za kaj drugega...Štos je v pozornosti, ne pa v darilu...Par postov prej si ravno ti govorila o tem, kolk je pomembna ljubezen pa ne vem kaj še vse...malo kasneje pa iz tvojega pisanja buta ven materializem...Če bi ti bla tolk pomembna ljubezen in spoštovanje in ne vem kaj še vse, potem bi ti dol viselo ne samo to ali ti kdo sploh kaj primese ali ne, ampak tudi to, KAJ ti prinese. Od ljudi, ki jih imam rada pričakujem iskren, odprt odnos. Želim si bit ljubljena, spoštovana in razumljena in taka sem do svojih najljubših. Počutila bi se opeharjeno, prikrajšano za človečnost, če bi kdorkoli do mene imel tak odnos, kot ga ti opisuješ, da bi ga jaz morala imeti z mojo mamo. Ne, Francka je tekla za vozom v prejšnjem tisočletju. Ko mi mama prinese skodelico kave, jo spijeva skupaj in z užitkom. Ne vem no, Cankar je velik pisatelj, ampak...sem mislila, da smo njegove občutke krivde že končno prerasli . In odnos vključuje tudi to, da se o darilih odkrito pogovarjam, kaj si želim (samo eno opero na CD-ju, če slučajno kdo bere ) in v enaki meri, česa si ne. Mi je čisto adijo, da nekdo zapravlja čas po trgovinah (kao potrudil se je, to je pozornost), za nekaj, česar niti ne rabim niti si ne želim. Pokažem osnove bontona in se zahvalim, ampak za kaj? Za čas, ki ga je nekdo vrgel stran v šoping centru? Za denar, ki ga je potrošil? Za kaj? Od vsega, kar mi ostane, je največ vredno doživetje dneva in za to je dovolj, da se nekdo samo spomni in reče, stara moja, staraš se . Celo otroci, ki imajo več dejanskih potreb (igrače), se najbolj veselijo druženja in dogajanja.
|