Nattasha
|
Oj! No v našem dispanzerju zgledajo posvetovalnice takole 1. mesece - prva posvetovalnica (tehtanje, merjenje, obseg glavice, obseg prsnega koša-to naredi MS. Pri meni so dojenčki nagi ko jih tehtam, tud pleničko prej znuliram na tehtnici. Nekaj standardnih vprašanj. Vse ostalo vpraša pediatrinja, pregleda celega otroka, oči, ušesa, srček, pljučka, pregleda če so stopala zaležana, pa preveri reflekse. Pol pa pogovarjanje) 2.mesec - namenski pregled (tehtanje, merjenje, obseg glavice, obseg prsnega koša - k zdravnici se ne gre, razen, če je kaj narobe) 3.mesec - druga posvetovalnica (tehtanje, merjenje, OG, OPK, standardna vprašanja. Pregled pri pediatrinji in prvo cepljenje. Prva doza DI-TE-PER-POLIO+HIB. Laboratorj) 4 - 5 mesec - namenski pregled (tehtanje, merjenje. Pregled pri pediatrinji, doza DI-TE-PER-POLIO+HIB) 6.mesec - tretja posvetovalnica (tehtanje, merjenje, OG, OPK. Pregled pri pediatrinj, tretja doza DI-TE-PER-POLIO+HIB) 9.mesec - četrta posvetovalnica (tehtanje, merjenje, OG, OPK. Pregled pri pediatrinji) 12.mesec - peta posvetovalnica (tehtanje, merjenje, OG, OPK, denwerski presejalni test. Pregled pri pediatrinji, prva doza ošpice-mumps-rdečke) 18. mesec - šesta posvetovalnica(tehtanje, merjenje, OG, OPK, Denwerski presejalni test. Pregled pri pediatrinji in četrta doza DI-TE-PER-POLIO+HIB) 3.leto - sistematski pregled (tehtanje, merjenje, OG, OPK, pregled oči, Denwerski presejalni test. Pregled pri pediatrinji.) 5.leto - sistematski pregled (tehtanje, merjenje, OG, OPK, pregled oči, Denwerski presejalni test. Pregled pri pediatrinji.) V prvo posvetovalnico prineseš materinsko in vse izvide (pri nas prosimo če so kopirani, da ostanejo v kartoteki), če otrok nima kartice ali potrdila je treba dat potrjeno kartico od tistega starša po katerem bo otrok zavarovan. Pri dvanajstih mesecih (če ne rabite prej) se naredi še pregled pred vstopom v vrtec. V MB so obvezna potrdila. Vneta ritka je problem zto, ker so skoz v plenicah in so skoz na vlažnem. Tako da je treba med vsakim previjanjem ritko posušit do suhega in šele potem namazat gor Sudocream, pa še to v zelooo tankem sloju. Starši so praviloma res bolj navdušeni nad praško pasto, ribodermom in mustelino kremico. Drugače pa naše pediatrinje v prvi posvetovalnici napišejo recept za negovalno kremico z olivnim oljem, ki jo zmešajo v lekarni. Tista je baje zakon. Midve sva danes ponoči imele žurko. Ob dveh, ob treh ob pol petih pa do osmih, pa spanje do destih in jok do enajstih, potem pa sem jo spakirala v kopalnico in jo skopala sredi opoldneva. Potem sem jo nahranila in zdaj spi. Jaz pa štejem svoje blagoslove. Utrujena v glavnem... Papa