|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke*2010
9.3.2010 14:17:47   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: Mašna

živjo punce!
da se vam po dolgem času oglasim in povem kaj vse se doživi lahko ko si user posted image .
v nedeljo sem imela take bolečine v spodnjem delu trebuha, da nisem mogla hodit. šli smo na urgenco, kjer so me po hitrem postopku operirali - slepič. in menda da se veliko slepičev vname ravno v nosečnosti. groza me je bilo, ker sem dobila narkozo in zdravila, nobeden, pa ni hotel 100% zatrditi da z user posted image ne bo nič narobe. jutri imam pregled pri svoji ginekologinji in držim pestke da bo vse
OK
lepo se imejte in skrbno božajte svoje bušije!

mašna, si pa res bogauser posted image   še dobro, da se ti ni razlil oz, da nisi nič čakala!

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu Mašna)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
9.3.2010 14:22:14   
bambinca
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Okrog NS imam eno retorično vprašanje: Zakaj se gre na NS? Jaz sem šla zato, da sem izvedela, kakšna je verjetnost, da bi najin user posted image bil mongoloid. V kolikor bi rezultati pokazali zelo veliko verjetnost za to bolezen bi v najkrajšem možnem času opravila AC. In če bi še ta preiskava potrdila možnost te bolezni bi se definitivno odločila za splav. Res je, da se grdo sliši, ampak vem kako živijo ti otroci in kako dolgo živijo. Vem tudi koliko je takih otrok v raznih ustanovah, kjer skrbijo zanje in kolko staršev dejansko redno hodi ponje!!! Nekateri ne pridejo niti za praznike, niti rojstne dneve,...user posted image Vem, da bi zame to bila to najtežja odločitev, ampak verjamem, da se je treba v življenju pametno odločati in verjamem, da sem se jaz odločila najbolje po svoji vesti.

Nič osebnega ne vzet in ne me zaj napasti... To je vglavnem moje mnenje. 

natalija, se strinjam s tabo, pa čeprav se res mogoče sliši krutouser posted image jaz vem, da bi že jaz težko, moj pa še težje, sprejela mongoloidnega otroka...mislim, bolj se gre za to, da bi se težko, poleg že dveh otrok, dovolj posvečala takemu otroku. Vem pa, da so to res sončki, ki ti brezpogojno izkazujejo ljubezen, čustva,...joj, težko mi je že pisat o tem!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
9.3.2010 14:31:13   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

TamaraJ, tudi jaz nebi šla na NS, če moj nebi tako želel iti. v bistvu greva zato, ker se mi zdi, da je sam pregled lep in da bo on končno tudi videl da nekaj resničnega raste v meni. se mi zdi, da naši moški nekako niso še pri stvari vse dokler ne vidijo na lastne učke, kaj je v naših trebuščkih. grem v bistvu zaradi njega, ker če prav vidim njegov urnik, sploh ne vem, če bo še kak pregled ujel, da nebi bil ravno takrat v tujini ali nujno v službi, tako da niti nisem komplicirala, ko je izrazil željo. me pa prav briga, kaj bodo tam namerili, mi bomo tega otročka imeli in pika. če ti je namenjen, ti je, če ti ni, ti ni, ne glede na tabele in sekirancijo, ki jo dajemo skozi če ni vse po tablecah...

ampak kljub vsemu te pa malo ta pregled vseeno lahko pomiri, če se bojiš, da bi lahko bilo kaj narobej, zato vseeno podpiram tudi to stran...

Ja, se je strinjam. Moj je bil nazadnje z mano na NS, pa sinko Timi tudi. Sej je bilo lepo... rezultati OK in cela nosečnost OK. Samo kdo bi si mislil, da bom pa jaz ena izmed nevemkoliko tisoč, ki se je ravno v nosečnosti okužila s CMV. Tako, da mene izračuni, ena proti koliko imam šans, da je nevamkaj... ne zanimajo več. Meni se je zgodilo, da sem ravno jaz padla med izbranke. Pa smrt otroka zaradi ovite popkovine se tudi ne dogaja vsak dan. Je pa res, da če pregled pomiri bodočo mamico, naj seveda gre. Nič ni narobe s tem pregledom, HB da živimo v delu sveta, kjer imamo možnosti teh pregledov. Samo jaz iz navedenih razlogov ne grem.
Moj je super očka...samo potem, ko se je otroček rodil :) Prej pa itaq ni imel kakšnega posebnega feelinga... pa sej mu ni za zameriti. Ženske valjda vse skupaj drugače dojemamo. Meni je bolj pomembno, da je tako super ati kot je, mali ga obožuje in seveda spodoben soprog :) :)

tudi mene ne več. sem čisto prevečkrat slišala: saj bo vse u redu, nič skrbet, da se zdaj to ne grem več. in vse mamice, ki jih poznam osebno ali iz forumov, so bile na NS in imele zelo lepe rezultate.zato tudi ne grem na NS in tudi če mi ne bi pripadala amnio, bi šla samoplačniško. no, hb mi pripada.user posted image je pa res, da ti tudi pogledajo plod, ker hude nepravilnosti že takrat lahko odkrijejo.sploh pri nas, ki imamo drugače res samo tista dva UZ-ja.

lumpa 6, ti držim pesti za amnio in glej da poročaš, kako zadeva zgleda, da me ne bo tako strah. jaz še vedno malo računam na to, da mi pokažejo iglo, jaz omedlim, pol pa naj delajo kar želijouser posted image user posted image

mašna, user posted image user posted image user posted image mam že jast smolo, pa vidim, da imaš ti še večjo. ampak veš kaj? najina otročka bosta super truper zdrava in navajena vsega hudega, ker bosta že v user posted image tolko dala skozi. tko da ju potem čaka samo srečno brezskrbno otroštvo...

< Sporočilo je popravil lillchy123 -- 9.3.2010 14:33:26 >

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
9.3.2010 14:48:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Okrog NS imam eno retorično vprašanje: Zakaj se gre na NS? Jaz sem šla zato, da sem izvedela, kakšna je verjetnost, da bi najin user posted image bil mongoloid. V kolikor bi rezultati pokazali zelo veliko verjetnost za to bolezen bi v najkrajšem možnem času opravila AC. In če bi še ta preiskava potrdila možnost te bolezni bi se definitivno odločila za splav. Res je, da se grdo sliši, ampak vem kako živijo ti otroci in kako dolgo živijo. Vem tudi koliko je takih otrok v raznih ustanovah, kjer skrbijo zanje in kolko staršev dejansko redno hodi ponje!!! Nekateri ne pridejo niti za praznike, niti rojstne dneve,...user posted image Vem, da bi zame to bila to najtežja odločitev, ampak verjamem, da se je treba v življenju pametno odločati in verjamem, da sem se jaz odločila najbolje po svoji vesti.

Nič osebnega ne vzet in ne me zaj napasti... To je vglavnem moje mnenje. 

natalija, se strinjam s tabo, pa čeprav se res mogoče sliši krutouser posted image jaz vem, da bi že jaz težko, moj pa še težje, sprejela mongoloidnega otroka...mislim, bolj se gre za to, da bi se težko, poleg že dveh otrok, dovolj posvečala takemu otroku. Vem pa, da so to res sončki, ki ti brezpogojno izkazujejo ljubezen, čustva,...joj, težko mi je že pisat o tem!

Sva se z mojim tudi pogovarjala o tem scenariju in sva tudi oba za splav, čeprav sva imela nekaj težav pri zanositvi... ampak mučiti otroka...
Saj dokler so starši živi in zdravi še lahko na takšne otroke sami pazijo, kaj pa ko jih ni več ali pa zbolijo? :(

(odgovor članu bambinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3529
9.3.2010 15:02:36   
corfu
Ja, težke debate ste načele...težko rečem, kako bi se odločila dokler nisem v dani situaciji...Me pa bega druga zadeva, kaj pa v primeru ko je nosečnost ok, porod ok, pri dveh leti pa otrok zboli oz. se ne razvija več, ima nesrečo, udarec v glavo, je prizadet....1000 možnosti A potem ga tudi "oddaš"?

Še dobro za možnost izbire, ampak včasih nas življenje preizkuša na čudne načine.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
9.3.2010 15:15:01   
bambinca
corfu ja, imaš prou, ampak zame to ni stvar za v isti koš...sem mama in tega čuta mi ne more nihče vzet. Ko je otrok rojen, si zadaneš nalogo, da boš zanj nardil VSE, ...seveda, če si dober starš!

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
9.3.2010 15:26:19   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Ja, težke debate ste načele...težko rečem, kako bi se odločila dokler nisem v dani situaciji...Me pa bega druga zadeva, kaj pa v primeru ko je nosečnost ok, porod ok, pri dveh leti pa otrok zboli oz. se ne razvija več, ima nesrečo, udarec v glavo, je prizadet....1000 možnosti A potem ga tudi "oddaš"?

Še dobro za možnost izbire, ampak včasih nas življenje preizkuša na čudne načine.

naj ti odgovorim..nosečnost je potekala super enkratno, porod je bil nekaj najlepšega... 1. dan pa ni bilo odziva na zvok.. in so me vsi prepričevali, da to nič ne pomeni, da je vse u redu... pa ni blo čisto tako. moj otrok je gluh. in ne, na kraj pameti ti ne pade, da bi ga oddal, ampak znoriš, se pošteno zjočeš in se začneš boriti. s sabo, s svetom... ko je v igri tvoj otrok zmoreš vse in še več. Lahko se zgodi 1000 in ena stvar. pač, upaš, da se ne bo, da bo tvoj otrok imel brezskrbno in nasmejano otroštvo, da bo v življenju srečen in zadovoljen.

Drugo je, če ti zdravniki potrdijo že v user posted image , da je s tvojim otročkom nekaj narobe..
oprosti, ne vem, če poznaš Dawnow sindrom.. to niso samo sončki, ki brezmejno ljubijo.. običajno ti otroci prestanejo kar nekaj operacij, mnogi imajo celo življenje zelo hude zdravstvene težave in mnogi sploh ne vejo da živijo, kaj šele o sreči in smehu..
in ko ti postavijo diagnozo, ti niti bog ne more povedati, kako hudo bo prizadet tvoj otrok.

Moj sin je do svojega 1.rd prestal dve operaciji.v trenutku, ko ti ga odpeljejo je dovolj nekaj minut in si zrel za v norišnico. in celo življenje biti v takšnih skrbeh, gledati nekoga ki ga imaš rajši kot sebe kako trpi, in mu ne moreš pomagati... mu ne moreš dati trenutka sreče in prihodnosti...

ne, to niso lahke stvari. zato tudi imamo možnost pregledov in izbire ali takšnega otroka obdržati ali ne. vsekakor je to odločitev posameznika, s katero mora le ta živeti. pa da ne boš mislila, da je odločitev lahka. a veš kako zgleda prekinitev nosečnosti v 20. tednu? ko rodiš svojega težko pričakovanega dojenčka, za katerega trepetaš še predno zagledaš magični user posted image ? upam, da ne in da ti nikoli ne bo treba.

pa ne razumem, kako kot mama sploh lahko vprašaš kaj takšnega.

se opravičujem, če sem bila prveč direktna, ampak sem tudi sama slišala toliko očitkov in obsojanj..

< Sporočilo je popravil lillchy123 -- 9.3.2010 15:30:42 >

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
9.3.2010 15:28:55   
nenka7
jaz upam, da b z najinim user posted image  vse ok, če pa ne, pa pač ne, kaj pa naj!? če ga odpravim vem, da bom odpravila tudi sebe, ker s tem nebi mogla živet, tako da greva na NS samo zato, da moj dragi vidi najinega srčka, vse ostalo je samo za zraven. ne, ni bil pri prvem pregledu zraven in vprašanje pri katerem sploh bo, zato sva se tudi odločila za to, ko je sigurno doma in ko malo dlje traja in je sigurno lahko z mano...

ampak saj bomo imele vse zdrave naše user posted image  kaj ste pa mislile!?!?!

lep popoldan vsem!!user posted image

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
9.3.2010 15:33:50   
archie
jaz grem na NS zato, da se prepricamo, ce je z bebiko vse ok. Ce ne bo (ce bodo ugotovljene in potrjene kaksne napake), sledi splav. Zal... user posted image
ravno prejle sem na sosednjem forumu brala, da je ena punca izvedela katastrofalne rezultate na NS in vec napak in se poslavlja od user posted image . Ji je tudi dr. rekla, da ce ne gre na ciscenje, da otrok ne bo prezivel do 20. tedna....

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
9.3.2010 15:38:44   
NiNiBo
Tezka tema. Midva sva trenutno odlocena, da ce bi NS pokazala da je moznost, da je otrok prizadet npr. mongoloid ga bova obdrzala. Je pa res, da se potem znava odlocit da ne bova zivela v Sloveniji, ker mislim, da ce greva na Nizozemsko (od kjer je moj moz) bi tam imel tak otrok veliko boljse moznosti za svoj razvoj. Ter tudi midva boljse moznosti za delo (napr. skrajsan delovni cas), da bi bila lahko vec z takim otrokom. Se mi pa zdi, da napr. mongolodni otroci (tu govorim z ne prevec velikimi okvarami) imajo prav tako lahko lepo zivljenje in pravtako na svoj nacin polepsajo zivljenje svojim starsem.

Poznam pa tudi primer ko raziskave (amnio) pri kolegici niso nic pokazale in otrok se je rodil z tezko okvaro, ki je izredna redka. Le ta se pravtako tudi ni takoj pokazala ob rojstvu ampak sele nekaj mesecev kasneje. Tako, da to je pa potem drugi ekstremni primer na katerega moras tudi racunat, ce ze racunas na vse verjetnosti, tabele, etc. Seveda, pa lahko otrok zboli tudi kasneje, vendar tam je po mojem mnenju drugace ker pac tam ni vec moznosti odlocanja za/proti splav.

Seveda pa se mora vsak vedno odlociti zase in s to odlocitvijo potem ziveti skozi zivljenje. Mislim, da tukaj ne gre zato to kdo ima prav in kdo ne. Vsakega posameznika odlocitev je prav za tistega posameznika.

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
9.3.2010 15:42:42   
lillchy123
ninibo, ja, tudi amnio ni zagotovilo, da bo tvoj otrok zdrav. pri amnio gledajo namreč samo najpogostejše kromosomske napake, drugih stvari pa ne.. tako da zagotovila, da dobiš zdravega in zadovoljnega dojenčka ni. je pa treba verjeti in upati na najboljše.user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
9.3.2010 15:47:46   
Natalija28
lillchy123 - se popolnoma strinjam s tem kar si napisala.

Zaj mi je dana možnost, da vidim, če je moj user posted image zdrav ali ne. Na to kaj se pa mu lahko zgodi ali pa, če ima kakšno drugo bolezen, ko je že na svetu pa ne moreš vplivat. Jaz osebno se ga takrat ne bi odpovedala, valda. Storiš zanj kar je v tvoji moči. Boriš se zanj, itd.  nenka7 - Pa da ne boš mislila - nekatere ženske se pol odpovedo tem otrokom, jih dajo v ustanove, ki primerno skrbijo zanje, one pa pozabijo nanje. Nekateri moški zapustijo svoje ženske, ker se ne znajo soočiti z user posted image , ki ima to bolezen, itd. Vem za primer ženske, ko so ji že v nosečnosti povedali, da bo user posted image imel žabji sindrom, a se je kljub temu odločila, da je punčko rodila. Zdaj pa zanjo skrbijo v ustanovi za prizadete osebe. To pa je meni skrajno neodgovorno!!! Eh, .... Dajmo se raje o čem drugem pogovarjat. 

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
9.3.2010 15:51:03   
NiNiBo
Se pa mocno strinjam s tabo lillchy123, torej kar sva tudi obe napisali. Sam zivis z svojo odlocitvijo, morda bo prav za ene, napacna za druge, vazna je da je prav za tistega ki se odloci.
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

ninibo, ja, tudi amnio ni zagotovilo, da bo tvoj otrok zdrav. pri amnio gledajo namreč samo najpogostejše kromosomske napake, drugih stvari pa ne.. tako da zagotovila, da dobiš zdravega in zadovoljnega dojenčka ni. je pa treba verjeti in upati na najboljše.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3538
9.3.2010 15:57:21   
corfu

IZVIRNO SPOROČILO: corfu

naj ti odgovorim..nosečnost je potekala super enkratno, porod je bil nekaj najlepšega... 1. dan pa ni bilo odziva na zvok.. in so me vsi prepričevali, da to nič ne pomeni, da je vse u redu... pa ni blo čisto tako. moj otrok je gluh. in ne, na kraj pameti ti ne pade, da bi ga oddal, ampak znoriš, se pošteno zjočeš in se začneš boriti. s sabo, s svetom... ko je v igri tvoj otrok zmoreš vse in še več. Lahko se zgodi 1000 in ena stvar. pač, upaš, da se ne bo, da bo tvoj otrok imel brezskrbno in nasmejano otroštvo, da bo v življenju srečen in zadovoljen.

Drugo je, če ti zdravniki potrdijo že v user posted image , da je s tvojim otročkom nekaj narobe..
oprosti, ne vem, če poznaš Dawnow sindrom.. to niso samo sončki, ki brezmejno ljubijo.. običajno ti otroci prestanejo kar nekaj operacij, mnogi imajo celo življenje zelo hude zdravstvene težave in mnogi sploh ne vejo da živijo, kaj šele o sreči in smehu..
in ko ti postavijo diagnozo, ti niti bog ne more povedati, kako hudo bo prizadet tvoj otrok.

Moj sin je do svojega 1.rd prestal dve operaciji.v trenutku, ko ti ga odpeljejo je dovolj nekaj minut in si zrel za v norišnico. in celo življenje biti v takšnih skrbeh, gledati nekoga ki ga imaš rajši kot sebe kako trpi, in mu ne moreš pomagati... mu ne moreš dati trenutka sreče in prihodnosti...

ne, to niso lahke stvari. zato tudi imamo možnost pregledov in izbire ali takšnega otroka obdržati ali ne. vsekakor je to odločitev posameznika, s katero mora le ta živeti. pa da ne boš mislila, da je odločitev lahka. a veš kako zgleda prekinitev nosečnosti v 20. tednu? ko rodiš svojega težko pričakovanega dojenčka, za katerega trepetaš še predno zagledaš magični user posted image ? upam, da ne in da ti nikoli ne bo treba.

pa ne razumem, kako kot mama sploh lahko vprašaš kaj takšnega.

se opravičujem, če sem bila prveč direktna, ampak sem tudi sama slišala toliko očitkov in obsojanj..

Žal mi je da si vse skupaj vzela tako osebno, na nobeno nisem ciljala, ampak se to tudi sama sprašujem kaj bi naredila...na srečo splava še nisem imela in tudi otroka imam zdrava, je pa znanka, pred tednom splavila dvojčka v 10 tednu, včeraj pa sem zvedela da je prijateljica izgubila zdravega otroka 14 dni pred rokom, ker se mu je ovila popkovina okoli vratu...krute zgodbe ni besed, ki bi lajšale bolečine...mogoče se zato te dni sprašujem take "težke zadeve" vsekakor pa nikogar ne obsojam, tiste ki bi takoj se odločile za splav in tudi ne tiste, ki bi bolnega otroka obdržale. Stvar posameznika, družine, moža in žene. Težki pa sta obe odločitvi, to pa vsekakor.

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 3539
9.3.2010 16:26:40   
Anonimen
punce!!!!
pa res se vedno odprete take teme en dan pred mojim pregledom user posted image
moje mnenje natalija... se strinjam s tabo, ker tako težko življenje ponudit otroku, samo zato ker ljudje mislijo, da je splav umor, je po moje nesmiselno... bolj bi sama sebe grizla, ko bi vedela za rezultate že v nosečnosti in bi ga kljub temu spravila na svet... ne privoščim tega nikomur... če pa mi bi zbolel kasneje (kar upam, da ne bo) se bi pa zagotovo borila za njegov obstoj...
prav vsaki starš ima svoje mišljenje in zato ne more obsojat drugih...
jaz poskušam čimmanj razmišljat o takih stvareh in mislim, da skorajda ne bi smelo bit nič narobe... vsaj pri teh letih ne...

moj fant je šel z mano na prvi pregled, vendar mu ni rekla, da naj gre zraven... mogoče ker nisva poročena... kaj pa vem user posted image Ko sem se pa naročila na nuhalno pa mi je kar po telefonu rekla, da naj partner pride zraven, tak da oba komaj čakava petek, da bova končno delila skupaj te trenutke pri opazovanju.

no jutri pa grem sama na drugi pregled k ginekologinji... moj ima namreč gužvo v službi in sem vesela, da se jim je delo odprlo... glavno, da bova v petek skupaj na ns

pa še tole punce... razmišljajte kljub vsemu čimbolj pozitivno... že same negativne misli škodijo vašim bebijem... jaz verjamem, da bomo vse dobile lepe in zdrave sončke user posted image

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3540
9.3.2010 16:26:55   
corfu
...ja kaj bi naredila? Ne če bi otroka po porodu oddala, ampak ali bi se ali ne odločila za splav v primeru, da ima otrok potrjeno diagnozo. Sem pa trepetala s sestrično, ko je 5 ur po porodu na strehi novomeške porodnišnice pristal helihopter in otroka peljal v Ljubljano na nujno operacijo srca, sigurno nisem tako močno doživljala kot ona-mama, sem pa močno trpela. Pa 6 ur čakanja na hodniku po mnenju zdravnikov da je možnost 50:50 tudi ni bila rožnata. Hvalabogu je danes zdrav fantič.

Uživaj življenje...

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
9.3.2010 16:29:48   
tejči28
user posted image    

user posted image

user posted image

NICK, STAROST, NOSEČNOST, ŠT. OTROK, SPOL, NASLEDNJI PREGLED(NP), NUHALNA SVETLINA (NS)

01.09.2010
user posted image anonimna, 29, 3user posted image , doma1user posted image P ,
user posted image volley, 3user posted image , doma2user posted image P in F
user posted image tejčika,MB 30, 2  user posted image , doma1 user posted image F, NP 16.3.,
user posted image ily, NM, 34, 4user posted image ,doma2user posted image 2P, NP 17.3.,
user posted image lumpa6 ,LJ, 7 ,doma 5 2P in 3F ,AC 12.3.

02.09.2010  
user posted image mami2010,21,1 user posted image

03.09.2010
user posted image bambinca,LJ, 32, 3user posted image , doma 2user posted image ,NP 11.3. user posted image
user posted image Blanči,CE, 34, 4user posted image , doma1user posted image P, NP 18.3.
user posted image barbi195, LJ,30, 2user posted image , doma1 user posted image F , NP 18.3.
user posted image limonita, 1 user posted image ,NP 15.3.

04.09.2010
user posted image malecka_mateja,MB, 2user posted image ,doma1user posted image P,NP18.3.
user posted image Gala 4, 1 user posted image ,
user posted image kiara24, 2 user posted image , doma1 user posted image P,
user posted image reny19,29,, 2 , doma 1 F,

05.09.2010
user posted image ratatuj,29,1user posted image , NP 8.3.
user posted image tinkatonka,LJ,28, 2user posted image ,doma 1user posted image F, NP 2.4.

06.09.2010
user posted image nadka30,CE ,3user posted image , doma1user posted image P, NP 1.4.

07.09.2010
user posted image katrinka,LJ ,2user posted image ,doma 1user posted image ,NP 2.4.
user posted image žanaja, 1 user posted image ,

08.09.2010
user posted image Klemcy,MB, 27, 1user posted image , NP 13.4. ,NS 5.3. dr.Rosič,Ptuj
user posted image ŽanaTaja,LJ, 33, 2 user posted image , doma1 user posted image F, NP user posted image
user posted image Inčy,PT, 25, 1user posted image NP 1.4.,NS 5.3.,dr.Rosič,Ptuj
user posted image Tinkapinka, 3user posted image ,doma 2 user posted image ,
user posted image benika,KR, 31, 3user posted image ,doma 2user posted image

09.09.2010 
user posted image janjja, CE,28, 2user posted image ,doma 1user posted image P,NS 1.3., NP 26.3.
user posted image luna2010, 1user posted imageuser posted image

10.09.2010
user posted image wada,34, 2user posted image , NP 10.3., GP 25.3.
user posted image kesi, 2 user posted image , doma 1 user posted image
user posted image natalija28,PT, 1user posted image , NP 6.4.
user posted image zalcy,CE, 21, 1user posted image , NP 25.3.
user posted image daga79, 1user posted image , NP1.4., NS + DHT 26.2.

11.09.2010
user posted image LoveLove,LJ, 28,  1 user posted image , NS 23.2.
user posted image kajča,KR, 31, 5user posted image , doma2user posted image F in P, NP 24.2.,user posted image
user posted image Bepi,KR, 22, 1user posted image , NP 24.3. ,

12.09.2010
user posted image mašna, 24, 1 user posted image , NP 10.3. NS 4.3.
user posted image bragi, 31, 1user posted image ,
user posted image cresisy, 28, 1user posted image ,NP 19.3.,NS 2.3.
user posted image mery15031981,28,2user posted image ,doma 1user posted image ,
user posted image klavdijak1, 3user posted image , doma 2user posted image F, NP 8.4., morfo. 3.5. user posted image

13.09.2010
user posted image sarcy21, 25, 2user posted image , doma 1 user posted image F, NP 24.2.,

14.09.2010
user posted image tannya,LJ, 36, 2 user posted image , doma 1user posted image ,NP 23.3.,

15.09.2010
user posted image mala2001, 2 user posted image , doma 1user posted image F, NP 31.3. , NS 11.3.
user posted image LucRezia, 29, 1 user posted image ,NP 25.3.
user posted image anonimna 34, 2user posted image ,doma 1 user posted image ,
user posted image tpmc,MB,22, 1user posted image ,NP 30.3., NS 10.3. dr. Pelkič
user posted image božička09, LJ,27, 1user posted image , NP 16.3.user posted image

16.09.2010
user posted image Lucky Mum,30, 2user posted image , doma 1 user posted image F , NP 23.3.,NS 9.3.

17.09.2010
user posted image kokica09,2user posted image ,NP 3.2.
user posted image teja80,29,1user posted image ,NP 1.4.,NS 8.3.
user posted image marella1,29,2user posted image ,doma 1user posted image P, NP 2.3., NS 9.3. dr.Pušenjak

18.09.2010
user posted image TamaraJ, 5user posted image ,doma 1user posted image F,NS 9.3. dr.Strah
user posted image T.Z.,CE, 26, 1user posted image , NP 25.3. ,NS 10.3.

19.09.2010

20.09.2010
user posted image Jinx,LJ, 26, 1user posted image , NP 1.4., NS 9.3.
user posted image laliela,MB, 23, 1user posted image ,NP 10.3. ,NS 12.3.
user posted image taly26,MS,1user posted image , NP 10.3., NS 15.3. dr.Pelkič

21.09.2010
user posted image corfu,3user posted image ,doma 2user posted image ,F in P, NS 15.3.
user posted image nadiž, 2 user posted image ,doma 1user posted image F,

22.09.2010
user posted image nosečka maja, 2 user posted image ,doma 1user posted image P,

23.09.2010
user posted image archie,KR, 28,1 user posted image ,NP 6.4.,NS 18.3.
user posted image pikicaT, KR, 2 user posted image ,doma1user posted image ,NP 10.3., NS 10.3.
user posted image belicof
, 1user posted image
user posted image p.h.,
4user posted image ,doma 3user posted image 2F in P, NP,3.3.
user posted image sanje2,MB, 27, 3user posted image , doma 1user posted image , NP 3.3.NS 16.3.
user posted image karbobo, 2user posted image ,NS 18.3.

24.9.2010
user posted image patty81,28,1user posted image ,NP 23.3., NS 19.3.
user posted image
strgi,1user posted image ,NP 15.2.

25.09.
2010
user posted image
ninibo,31, 1user posted image , NS 19.3.

26.09.2010
user posted image sonček_25,30, 3user posted image

27.09.2010
user posted image najcom,2user posted image ,doma 1user posted image F

28.09.2010
user posted image
mala, LJ, 26,5user posted image ,doma 3user posted image ,NP 31.3. ,NS 16.3.
user posted image nenka7,LJ,32, 1user posted image ,NP 24.3., NS 17.3.

29.09.2010
user posted image
liya,2 user posted image ,doma 1user posted image , P

30.09.2010
user posted image
lillchy123, 31, 2 user posted image ,doma 1 user posted image F , NP  12.3.
user posted image
binabina, CE, 25,2 user posted image ,NP 15.4., NS 17.3.
user posted image
ina79, 30,1 user posted image ,NP 17.3. (PDP 2.10.)
user posted image Kozica, 1user posted image

Skupno število srečk user posted image : 76           1 user posted image , 5 user posted image in 70 user posted image

Žal so se morale posloviti  user posted image user posted image user posted image
amm4 user posted image ,rižka
user posted image , _sanika user posted image , 5ra8 user posted image ,julija30 user posted image , camino79 user posted image

user posted image user posted image

Linke najdete na prvi strani!user posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
9.3.2010 17:19:25   
lillchy123
corfu, se ti iskreno opravičujem, ker sem narobe razumela. user posted image
ja, že tko sem občutljiva na takšne teme, zdaj pa še hormončki terjajo svoje....
itaq, da bo z našimi sončki vse ok, če ktera misli drugače, jo bom iz hlač stresla! user posted image

laliela, a res te zmeraj prestaršimo? ah dej no.. to te samo utrjujemo user posted image naglej se jutri svojega sončka in ne pozabi poročat!

jaz sem dons prvič po enmu tednu meso jedla, pa se že slišijo in čutijo  pritožbe..user posted image nič grem na kavč..

če ktera rabi kako idejo za kosilo- jaz bi takoooo krompirjevo musako user posted image pa eno dobro sadno pito.. a ma ktera recept za dobro pito? tako s hruškami in vanilijevo kremo... njami

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
9.3.2010 17:23:29   
lillchy123
IZVIRNO SPOROČILO: laliela

moj fant je šel z mano na prvi pregled, vendar mu ni rekla, da naj gre zraven... mogoče ker nisva poročena... kaj pa vem user posted image

pa še tole punce... razmišljajte kljub vsemu čimbolj pozitivno... že same negativne misli škodijo vašim bebijem... jaz verjamem, da bomo vse dobile lepe in zdrave sončke user posted image

haha ha user posted image si me pa nasmejala zdele.. midva tud nisva poročena user posted image

z drugim delo citata se pa popolnoma strinjam. če verjameš, da bo vse u redu, potem tudi bo! Mogoče samo drugače kot si kdo predstavlja!user posted image

zdej grem pa res počivat. zunaj piha ko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
9.3.2010 17:24:28   
corfu

corfu, se ti iskreno opravičujem, ker sem narobe razumela. user posted image
ja, že tko sem občutljiva na takšne teme, zdaj pa še hormončki terjajo svoje....
itaq, da bo z našimi sončki vse ok, če ktera misli drugače, jo bom iz hlač stresla! user posted image

laliela, a res te zmeraj prestaršimo? ah dej no.. to te samo utrjujemo user posted image naglej se jutri svojega sončka in ne pozabi poročat!

jaz sem dons prvič po enmu tednu meso jedla, pa se že slišijo in čutijo  pritožbe..user posted image nič grem na kavč..

če ktera rabi kako idejo za kosilo- jaz bi takoooo krompirjevo musako user posted image pa eno dobro sadno pito.. a ma ktera recept za dobro pito? tako s hruškami in vanilijevo kremo... njami

Ni panike, se mi je zdelo, da me narob erazumeš user posted image user posted image user posted image pozabljeno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 3545
9.3.2010 17:29:21   
lillchy123
corfu hvala user posted image user posted image user posted image user posted image me dons res totalno hormončki dajejo in že cel dan neki jokam.. kaj češuser posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
9.3.2010 17:34:43   
mala2001
DEJTE SI RES RAJŠI RECEPTE IZMENJEVAT!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3547
9.3.2010 18:39:29   
tejči28
IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

DEJTE SI RES RAJŠI RECEPTE IZMENJEVAT!user posted image

se strinjam.Tast ima roj.dan in mu bom spekla torto,nisem sicer ne vem kaka huda pekarica,tako lepo običajno torto znam nardit.Pa me zanima kaka krema bi najbolj pasala v jagodno torto? Kaj predlagate?

Moj mali se je tak pokakal,da zdaj cela dnevna soba smrdi.Kar navadite se novopečene bodoče mamice.user posted image user posted image user posted image

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
9.3.2010 18:46:56   
Božička09

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

božička09, sploh ne smem povedat, kaj delam, ker me boste vse napadle, je pa služba 8h in vesela sem, da sem jo našla, sploh sedaj, ko bomo imeli naraščajček

še eno vprašanje imam. ali se ve že kaj mažete? nekaj sem brala da je super karitejevo maslo za telo, a kera pozna? tako za mamico, kot potem za dojenčka. je pa kar draga, mislim da je 40€, če sem prav vidla zadnjič v l`occaitane...

Hmmm, okej, naj ti bo user posted image

Karitejevo maslo: Jaz ga imam od Mediterrane-e, 150g je 12 evrov, plus poštnina. Vtipkaj v Google, boš takoj našla - je pa povsem organski, ročno narejen in Fair Trade trgovina. Nima nobenih parabenov in ostalega dodanega shita, je 100% čisto nerafinirano maslo. 40 evrov je malo preveč za moje pojme, pa se spoznam na te sestavine ipd, ker delam v kozmetiki. Aaa, sem potem videla, da ga ima marella1 tudi.

mmm, knjige- meni ena najljubših stvari, a odkar sem mamica ni več časa, oz. so druge prioritete. mi je pa ena ljubših knjig Imenovali so jo dvoje src. sem jo brala v bolnici, ko je imel moj sonček prvo operacijo in mi je dala voljo, moč in vero, da bo vse u redu. če katera rada bere, jo priporočam.

Se povsem strinjam s teboj. Krasna knjiga, pa če imaš mir, jo prebereš na dušek
archie, čestitke za tako lep pregled in za malega pikca, ki pridno raste user posted image

Mašna, upam, da sta s pikecom okej ...

IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.

Punce vse pišete, da bo NS prvi pregled, ko bodo očki videli srčeka? Kaj ni bil pri nobeni zraven na 1.pregledu? Ker moj je čakal v čakalnici (je sestra rekla, da naj ne hodi zraven), pa je šla G sama po njega, ko mi je delala UZ...

Blagor tebi, moj je čakal v čakalnici, pa bojda ginekološka ordinacija ni kino dvorana. In, kamorkoli drugam sem klicala, so mi G zatrjevali, da se enostavno nimajo časa ukvarjati še z bodočimi očki. Ja saj res, otrok je smao moj, ja. user posted image

Huh, kakšne temačne teme ... A mi lahko ena pove, kaj je to žabji sindrom?

Lillchy123,
mislim, da si ti napisala, da se otroka z genskimi okvarami lahko porodi potem v 20.tednu, ko so nepravilnosti odkrite? O joj, ne vem, zakaj sem si to začela predstavljati, ampak so me samo solze oblile. Nisem vedela, da obstaja taka možnost, ampak to je ja že dete ...? Kaj pa naredijo z njim potem??

---

Drugače pa želim vsem lep preostanek dneva, dobre rezultate na pregledih in lepo rastoče buhije user posted image

Rasti, rasti - pazim te, že zdaj si mi vse :*

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
9.3.2010 19:07:26   
malecka_mateja
čer!

najprej da vsem ki ste na teh dveh izpitih mislile name naj vam povem da en je bil 9 en pa 10user posted image user posted image user posted image user posted image prav ponosna semuser posted image user posted image user posted image user posted image

težke teme ste začele in se nebom nisti spuščala v to, sem prav danes končala mojo projetno ki bo tudi diplomska naloga vključevanje otrok s posebnim ipotrebami in že to mi je bilo dovolj hudo, sama sem v prvi user posted image trepetala, ker sem imela možnosti 1:324 za napake pa prozna sem bila za AC pa hvlabogu imam zdravo deklico, ampak takrta sem rekla kaj bo bo in sem se vseeno ostalih 20 tednov spraševala kako bo kaj mi bo vse prineslo...tako da zdaj sem s tem nebom mučila.

ena je spraševala katrera krema v jagodno trto?jaz vedno dam jogurtovo kreme je najboljša za to kombinacijo. moje mnenje.

drugače pa mam danes napad na hrano , hruške jogurti nevem kaj mi je.no hvalabgu glede na to da sem še dva dni nazaj bruhala, in mogoče se še vrne.user posted image zdaj pa grem počivat.papa

< Sporočilo je popravil malecka_mateja -- 9.3.2010 19:08:33 >

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?