|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 09
9.3.2010 11:37:18   
Tiara123

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

Tiara, midve bugaboojevki se bova enkrat drugic dobili ok, tokrat je mali zabukiran verjetn vsako minuto kaj vsaka dan. Ma sej ves, vsak bi ga rad videl, pa zlahti dajem prednost, z bratranci in sestricnami bo ze tako manj kot ce bi blizu ziveli. Ej, kaksne barve vozek mas noooooo, a je pescena barva mogoce?

mM itak, verjamem, da je vse zabukirano in prav je tako!! Seveda morata izkoristiti ta kratek čas, da se vsi sorodniki spoznajo z vašim lepotcem user posted image
Se vidimo naslednjič, ko spet prideta na obisk user posted image

Imamo pa jeans barvo.. A si kje videla kakšno mamico s peščenim, pa si mislila, da sem mogoče jaz user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
9.3.2010 11:41:03   
majakla

Dober dan.

Toti sneg pa je že tečen, kaj ne
.user posted image

Katere so nočne???
Imamo zelene iz Nemčije (Babr dry 4) - so te nočne,
drugače pa uporabljamo bele (Premium care 4), no,
not so pa kar pisane in smo (za1x še) zadovoljni
.

Eno vprašanje:
user posted image sem dobila 23.1., točno po
enem letu, trajala 3 dni, od takrat pa nič, a je
še pri kateri tako???

Aja, še eno vprašanje:
Kaj vaši user posted image pijejo razen vode, ker Niku
vode ni glih za pit?
Kaj oz. kateri ČAJ točno!

Ker danes že 4. dan dobi korenček in mora pit, ne.
Včeraj ga je že kar z veseljem papcal, kake 3 žličke
po moje
. user posted image

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
9.3.2010 11:59:25   
boob
nam pa edino te pamperse (baby care) ne odgovarjajo, dobi krvave pikice user posted image  . . .drgač sm bla pa zadovolna z njimi, ker mi je ponoči ne previjemo in po teh je mela suho ritko. . mogoče še preveč pa ji je zato ratalo to. . .zdej imamo pa Hoferjeve in so najbolše do zdej.

mM kolkr sm jst brala in se zanimala je najbolš da je sedežek za voznikovim sedežem. Če je pa spredej je seveda treba sklopit airbage . . .  a ti si še tu v Slo? do kdaj pa boš?

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel. Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." Nejc Zaplotnik

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
9.3.2010 12:31:46   
googica
a za voznikovem? js sm pa slišala da za sovoznikovem sedežu.. zato je tud tam naštiman..
user posted image sm js zelo hitro fasala ker ne dojim, ampak mam zdej ful redno.. nebolečo, kratkotrajno in redno... da nisi slučajno spet user posted image .. mislm, ker mam neko znanko, ki je zanosila par mesecev po porodu, ker je mislila da ne more zanosit dokler dojiuser posted image .. zato te vprašam..

majakla.. js mu dajem katerikol otroški čaj je pri roki.. pri babici majo hoferjevega, js mam doma bei čaj in krteka.. zdej trenutno ponavad pije krtka.. spije pa že dva deci na dan, mu kar pogosto dajem.. običajno vodo, enkrat na dan pa čajčka, za primer prebavnih motenj pa tko.. a ti tud že uvajaš z GH? men so rekle P in sestre v ZD da vsaj do 6 meseca nič. tudi kolegica, ki dela v porodnišnici prav da prej nikakor ne.. ker želodčki še niso pripravljeni.. no, kakorkol, mi bomo v 5. mesecu poklical patronažno, da vidimo kaj bo ona rekla.. ker nimamo drugih problemov, se mi zdi brezveze, da bi iz lastnega firbca začela uvajat.. bo še čas za to.. za zdej, dobi občasno za polizat kako zadevo :))).. je pa drugač, če se otrok ne nasiti od mleka, če ful bruha,... pol bi itak tud sama prej začela...

ja, te bele, premium dry so men tud najboljše.. fajn so mehke in zračne (vem da so bolj zračne, ker se ga tudi voha boljuser posted image ). in glede na to, da jih ima Juš 24/7 na ritki, imamo res kakovostne plenice.. sploh se jih pa ne porabi tolk, da bi ostal brez morja zarad plenic :))
no, midva se bova oblekla, morva mal ven, če ne druzga, v trgovino user posted image

< Sporočilo je popravil googica -- 9.3.2010 12:33:13 >

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
9.3.2010 13:05:41   
ninasiki
sedežek v avtu naj bi biu za sovoznikom če ima avto air bag ker lahko pride tudi so najslabšega primera če pa se lahko air bag posebi izklopi pa lahko naštimate lupinco na sovoznikou sedež tko piše na moji lupinci z velikimi tiskanimi črkami user posted image za sedež od 9 naprej bom pa jst naštimala za sovoznikom nevem bol mi je na roko

majakla tale čajček mu jst dajem pred tem sm pa od tekane in jih zlo rad pije z tem da od hippa jih ni treba sladkat ker so že sladki in zdej kupujem tega tamau ga spije 1-1.5dlc na dan
user posted image

pleničke bom pa jst probala zdej te k jih po tv-ju reklamirajo k prau teta ''za do 12 ur suho ritko'' user posted image tko da bomo vidl sicer me je mal strah ker je v začetku sva od pampersk dobila hudo vnetje ritke ampak zdej vem kako zgleda to in če bo kaka reakcija bom takoj nehala jih bom šla pa kupit v milerja ker so ''baje'' bolše

nina68 bom zdej k bom šla jst k njej uprašala kako je z časom pa se slišve sej cifro pa mam

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
9.3.2010 14:13:16   
googica
ninasiki.. naš je tud mel lergijo, ko smo prvič probal pampers, takoj iz porodnišnice.. ko se je popravl, smo pa spet šli, in zdej ni problema.. ja, sej te ko je reklama, v beli plastiki, te mamo mi in so super

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
9.3.2010 14:19:46   
sine bine
Evo, da se še jst oglasm. Včeri smo imeli drugo cepljenje ( 4meseci in 1teden ), velik je samo user posted image 62 cm, težek pa 6310g. Ko ga je P cepla se tud oglasil niuser posted image , ker ga je bolj zanimala igračka, ki je visela nad njim. Zdele pa pančka in to prvič na trebuščku, kok je fletnuser posted image .
Joj kok me ta vreme in sneg jezitauser posted image , pa še veter, da nikamor ne morm. Pa tok sm bla vesela tista dva dneva, k smo mel 10 stopinj, da bo končno konc zime.
ninasiki - si napisala, da je tvoj letel po kremo za zobke. Katero je pa kupu? Morm met kej doma, da ko se bo kej začel kazat, da smo pripravljeni.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
9.3.2010 15:18:55   
Emilly
 včeraj je bil pa en tolk lep dan (če odštejem veter sevedauser posted image )

Zjutraj smo mel razvojno, je blo ful fajn, je bila Gaja zelo pohvaljena, katera mamica pa to rada ne slišiuser posted image  user posted image  Pokazal so zelo veliko stvari, med drugim smo zvedeli tudi to, da je lupinica za otročke čist OK, sam prilagodit jo je treba otroku....
Smo pa tud stari 4 mesece in en teden, velki pa 65cm in težki 6230kg.
Popoldne me je pa tudi dragi presenetil z rožico, kar je tudi naredil prvičuser posted image user posted image  Mislim, sem bila res ful vesela. Pol me je pa še skupaj s taščo hotel peljati na kosilo, pa se to nekako ni izšlo. Bomo šli enkrat drugič.

Sva šli pa z Gajo včeraj vseeno mal na sonček, mene tudi fajn prevetrilo, Gaji pa mislim da ni blo hudgauser posted image  Danes smo pa sprehodek zaenkrat kar izpustili.

Avtosedež - jaz jo vozim kar na sovoznikovem sedežu, prav zaradi tega, da jo vidim, pa zaradi tega, ker ima moj avto le 3 vrata, pa je vse skupaj malo lažje. Če sva pa z njegovim, jo mava pa za sovoznikovem (tako sva slišala na materinski šoli), jaz pa sedim zraven nje zadaj.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
9.3.2010 15:26:16   
majakla

Nam pa se Airbagi ne dajo izklopit, zato pa še nisva
bila sama na potepu in vedno čakava atija. user posted image

Noseča nisem, zato pa sprašujem, če je to še pri kateri
tako, drugače bom morala G vprašat.

GH: ja midva sva počasi začela. Je Nik kazal vse znake,
sem počakala, da je dopolnil 5m in cepljenje, zaradi reakcije,
vse bilo ok in danes bova papcala že 4. dan. Saj gre bolj za
spoznavanje okusa, pa da se na žličko navadi... In všeč mu
je, kar vriska, ko me gleda, ko korenčka mučkam, ko "je"
pa dela mmm, mmm, mmm. Saj itak pride večina nazaj ven,
ne pa vse. Ko se korenček ohladi pa ziza. user posted image
Tako bova do 6. meseca morda uspela pojest cel obrokec,
se nama ne mudi.

Googica: aja, ker so zračne se tako lulanje voha, jaz pa sem
že pametovala, le kako so te plenice narejene. user posted image

Hvala za odg., no, bomo spet atija po čaj poslali. user posted image

(odgovor članu sine bine)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
9.3.2010 15:56:53   
Milek
Pozdravljena dekleta,

Pa smo spet doma, po 2 tedenskem crkljanju pri babi. Madona je kar trajalo, da sem vas prebrala.......veliko novega.

Kalypso...glede Aptamila ADC; na internetu ga prodajajo po 18 ojrotov pa še nekej, pri nas v lekarni pa stane še ne polnih 15€. Razlika kar očitna.

Sem dobila pa kar dobro lekcijo s tem Aptamilom ADC v Kočevju. Planirala sva ostat teden dni v Kočevju, in za ene toliko sem imela tudi mleka s seboj. Ker sem bolj ziheraš sem vzela še recept s seboj, če b se zgodilo kaj nepredvidljivega. No in se je....
mleka sem imela čist na knap, pol sm pa zbolela in tako sva ostala še en teden doma, da mi je mami poštimala tamalga, da sem lahko vsaj malo pospala, kolikor mi je nos to dopuščal. Sem šla v lekarno dvignit 10 škatel, ker je bilo mleka le za še do konca dneva. In ne moreš verjet.......v lekarni niso imeli niti ene škatle. Kmalu bi me kap. Hvala bogu so imeli še eno škatlo kateri je čez dva dni pretekel rok.......prodati je niso smeli tako, da so se me usmilili in sem jo dobila gratis.
Madona, nikoli si ne bi mislila, da kaj takega ne držijo na zalogi v lekarni.

Drgač pa, mi še vedno bljuvamo sluz. Smo bli pri zdravniku pa je rekel, da je to njegov prvi primer, da je prisotna sluz čeprav mali  ni prehlajen. Sem potem včeraj klicala na pediatrično pa vprašala, če ni to mogoče od rižka, ki ga dodajamo mleku zaradi refluksa. Smo dobili navodila,da opustimo rižek. Zdej je pa spet z refluksom slabše. Pa še recept so dobili za pregled blata, če ni mogoče preobčutljiv na beljakovine. Upam, da nam ne bodo spet mleka zamenjali.

Konec meseca imamo spet pregled pa ponovno snemanje CMCRF. upam, da bo bolje, ker sem že čist na koncu z živci.
Zadnjih par noči se nam redno vklaplja AC. Sicer šele taprvi pisk, ampak je pa dosti, da me stisne. ko zapiska ga pogledam, pa normalo diha. do danes ponoči, ko sm ga mogla kar malo strest, da je spet zadihal. Ko se končno malo oddahnemo,...pa spet kej pride. Mojmu se ne upam niti povedat, ker je že tako čist napsihiran....čist ga ven vrže. mene pol zvije, ko sem sama.
Kaj se je kateri vkljaplja AC kar tako, tudi če je bilo vse v redu?

Včasih sploh ne vem več kako naj ravnam z malim. Malo je začel že trmarit, ker smo ga takoj dvignili, ker smo se bali, da se mu bo zaletelo. Zdej je pravi mali razvajenec...vse prec, takoj. Kja vaše tud kej grabijo napadi trme?
Sm si rekla, da naš ne bo nikol razvajen......zdej pa sam molim, da bo zdrav, ...pa ga bom že pol po riti, ko bo večji. Samo, da bo zdrav
Včeraj sem ga samo stiskala pa lubčkala, pa bi se mi lahko na glavo pokakal, pa bi se mu samo smejala. V nedeljo sem namreč dobila sporočilo, da je 1 letni sinček moje bivše sosede umrčkov. Pri 6 mesecih so mu odkrili tumor v glavi. Po vseh presaditvah kostenga mozga in po kemoterapijah je tumor sicer izginil, so mu pa notranji organi odpovedali. Bošček...zdej se vsaj matral ne bo več...mali angelček.

Punce, objemite svoje sončke in jih polubčkajte. naj bodo tečkasti, naj ne spijo ponoči, naj nas včasih razjezijo....samo, da so zdravi!!!!

Lep dan želim vsem

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
9.3.2010 16:30:33   
googica
groza!! nočem niti pomislit kako more bit tej mamici pa temu očitu, da sta zgubila otročka tako zgodaj.. js vem, da midva neb več mela otrok, če bi se to zgodl..
milek joj, mate pa res težaveuser posted image .. upam da bo čimprej ok, ker vam res ni fajn..

(odgovor članu Milek)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
9.3.2010 17:40:02   
kalypso
AC se je meni tudi vklapljal, ene parkrat, pa sem mela občutek da je bil lažni alarm, ker je mali vsakokrat lepo mirno dihal... Pol sem pa klicala zastopnike, pa mi je mal svetoval kako in kaj, kam naj ga postavimo, da naj damo občutljivost na max in plošče direktno pod njega in naj jih pol damo bolj narazen ko se bo že bol valjal po postelji,... skratka od takrat naprej se ni vklopil več, hvala bogu. Človeka kar stisne ko zatuli :S

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
9.3.2010 19:11:04   
ninasiki

IZVIRNO SPOROČILO: sine bine

Evo, da se še jst oglasm. Včeri smo imeli drugo cepljenje ( 4meseci in 1teden ), velik je samo user posted image 62 cm, težek pa 6310g. Ko ga je P cepla se tud oglasil niuser posted image , ker ga je bolj zanimala igračka, ki je visela nad njim. Zdele pa pančka in to prvič na trebuščku, kok je fletnuser posted image .
Joj kok me ta vreme in sneg jezitauser posted image , pa še veter, da nikamor ne morm. Pa tok sm bla vesela tista dva dneva, k smo mel 10 stopinj, da bo končno konc zime.
ninasiki - si napisala, da je tvoj letel po kremo za zobke. Katero je pa kupu? Morm met kej doma, da ko se bo kej začel kazat, da smo pripravljeni.

SINE BINE dam je letu po njo ne v lekarno ker jst zdej živim pr mami in mam še vse stvari gor pr njemu tko drgač je pa ta krema OSA in mi jo je babi prnesla iz švice
user posted image

milek kr kocine so mi šle pokonc k sm te prebrala no upam da čimprej mine in da bo vse spet ok za tvojo sosedo pa en veliiiiiik objem noč si predstaulat pomoje me lah sam v polje odpeljejo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu sine bine)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
9.3.2010 19:27:22   
Emilly
Milek - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  naj se vse čimprej uredi, no. Se zelo strinjam, samo da so zdravi!!!

Tudi naša čedalje bolj prosi in trmari, ker se hoče nosit in konc! Ej se pa naj, moj se ji ne more upreti, jaz pa tud ne.....

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
9.3.2010 19:30:55   
tassika
Punce jaz enostavno nimam več moči, tako imam dosti vse pametovanj,... a je težko zastopit, da če bom potrebovala nasvet, bom sama vprašala. Danes so mi malo tako znervirali, da je jokala 1h, nisem in nisem je mogla pomirit, še ko sem jo hotla dojit ni šlo, malo od joka, večino pa od zabasanega nosa, se je skoraj zadušila ko ni mogla dihat. Ma najrajši bi se odselila nekam daleč stran, da bo miruser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
9.3.2010 19:42:00   
nina68
Tassika, nočm nč pametovat, ampak če hočeš imeti mir, boš morala udariti po mizi in jim povedati kar jim gre, seveda tistim, ki ti hočejo soliti pamet.
Meni so moji starši grenili celo življenje, še pri 40.letih so me hotl "vrit" nosit pa mi pametovat, ampak smo zaradi banalne stvari  prekinili stike. Čeprav me včasih boli, da ti lastni starši delajo štalo in da nimam stikov z njimi, ampak je boljše imeti mir, kot pa živčno življenje. Naredi po svojem občutku, zato imaš tudi dva ušesa - pr enem not pr drugem ven. Vem, da je lahko reči, ampak moraš priti sam do tega.
Drugače je pa tud naš fantič začel že malce izsiljevat in uveljavlat svojo. Je dva dni že tko siten, za vsako malenkost pade v jok,ko ni po njegovem, da rabm že malo relaksacije in odklopa. Mir je sam ko za pol ure zaspi.
Al bo že boljše. Upam, da bo čimprej sonček in višje temparature, tale zima mi je že čist mim.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
9.3.2010 19:43:40   
googica
tassika kaj pa so ti težil? vem kako je to, mi tud, kadar smo pri mojem na obisku, pride cela žlahta na kup. itak ga vsak hoče držat pa ful so glasni, pa vsi ga gledajo.. je ves znerviran zmeri.. najbl me je razpizdla teta od mojga.. k se je Juš joku, je mel dost tujcev pa še lačen je bil, ona ga je pa na vsak način hotla držat.. je rekla.. "sej mene ne mot če se joka" mislm halo?! sej se ne joka kr za brezveze.. pa ona je stara 40 let, ma dva otroka.. pa take bolane vn iz sebe sprav :))).. pa je drugač ful ok oseba, ampak Juš ni igrača. ga dobi v roke, ko bo on na to pripravljen, ne ona..
tko da tassika, če je prbližn tak problem, te čist razumem..
js morm, če grem pri njih za kšne pol urce stran od juša, posebi jim naročit, nej ga ne nosjo skos po rokah, da ne rab tega, da mu niti ne paše to.. bogi revčki naši, k da bi bli na razstavi...user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
9.3.2010 19:47:23   
tassika
Ma Zoja je še kar pridna, izsiljuje pa ful, še moj je ostal doma na bolniški, si je zvil gleženj in ker ve da je še on doma je še hujše, sam kaj ko je ne more nosit okoli, če ne more hodit in potem je vse na meni, kosilo, pospravljanje in še jokajoč otrok. piskr so mi pa dvignil dons, sploh moja mami, ker mi že od njenega 3m dalje tečnari, da jo moram navadit na nove obraze in jo ne imeti samo jaz. Pač otrok je dojen, jaz sem njena svetnica, kaj pol mi ni  težko, pač jo lahko samo jaz potolažim,... saj se zna tudi pri mojmu zamotit, amapk čez dan, večeri in pozni popoldnevi morajo biti pa obvezno najini, drugače je jok in potem dobim obiske malo predno gre spat in itak da joka in to ne zastopijo ne moji, ne njegovi. Bolj ko tulim naj pridejo zjutraj, ko je naspana in dobrovoljna, bolj se mi zdi, da govorim steni. Saj mislim, da mi je mati danes celo malo zamerila, ker ji nisem pustila, da jo nosi okoli, ampak je bila na tleh na igralni podlagi in jokala. Kaj pol jo pa vsi nosijo in ko jo moram jaz sem jo pa scrkljala. Matr kar piham čez ušesa.user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu nina68)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
9.3.2010 19:59:07   
googica
ah, zdej je itak še ne morš neki navadit na druge.. sej tisto fazo sramežljivosti dobijo šele po prvem letu, tko da je še dovolj časa. pa tud očka njen, je nekdo drug, poleg mamice.. zgleda so nekateri že pozabli, kako je blo, ko so sami imeli take male otročke. sploh ne razumem kako lahko ženske, matere ne razumejo..

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
9.3.2010 20:16:10   
tassika
Tudi jaz ne zastopim, a so sami res bli tako da ne rečem hitlerski, al samo zdaj pametujejo, ker mislijo, da je tako bolje, pa smo vsi mi njihovi otroci čisto dobri in nič razvajeniuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
9.3.2010 20:29:08   
googica
mah, jih bomo že v red spravl :).. mene že zdej skrbi kako bo 19. marca, k ma Anejeva sestra maturanca in gremo vsi na večerjo.. pa bo Juš ostal pri prababici.. upam da bo zvečer pri meni zaspal, in da bo spal tud pol...

ja :) naša mami je na srečo ful gledala Nanny911 in je sama rekla, da sta onadva ful napak delala pri nas treh.. tko da zdej kr mir da našim načinom vzgoje, edin enkrat ko se je moj brat na svojga tamalga mal bol zadru, mu je rekla da to ni prov :)..

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
9.3.2010 20:43:54   
tassika
MA saj bo bolje, enkrat.
A ti povem kaj sem zadnjič dobila pod nos, sem rekla, da se morajo navadit, da je zoja otrok ne igrača in da ko bo stara 2leti pa ne bo nikogar več zanimala, pa dobim odgovor, da takrat bo pa že drugi in bodo tistega imeli, ma me je kr minilo razmišljat še o kakšnem otroku.
MA danes res nisem razpoloženauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
9.3.2010 21:02:43   
Anonimen
Oj, oj..
Mali spi, pa sm rekla.. grem se mal za računalnik spočit. Ma kr filing, da vas pogrešam..., ko dolg nč ne pišem.user posted image

Pri meni stanje isto... no malo bolje pa res. Vročina ni več visoka, boli me pa še zmer vse... edino kar se je popravil je moj nos. Diham. Sej bo jutr že zihr bolš. Me moj razvaja, kuha čajčke in dela sadne solatke... tko da mam polno rit vitamina C.

Današnje poročilo:
Nisem bila pri G, nisem mogla. Mam čez 10 dni. Sva bla pa danes v posvetovalnici. Sm na grdem vetru rinla voziček in švicala. Ma mi je tud to očitno mal pomagal, ker sm se full oblekla... in bla vsa premočena... pol sm si pa majčko sabo vzela in jo tam kr na wcju zamenjala. Sm morala it mojga sinčka zdravniku pelat. user posted image Vse za sina.
Skratka... težki smo 7360g in veliki 66,5 cm. Tretjič je bli cepljen in sploh začutil ni... bolj se je bunil, ker sm ga za roke držala. Skratka... sm sestro vprašala.., če je že pa je rekla ja... smo fertik, moj sin pa nič. Sm rekla ok... očitno tko podobno kot pri tebi sine bine user posted image . Jupi za naše fante močne.
Drugo vse ok... je rekla, d amoj sin pa ni nedonošenček... da marsikaterega vrstnika že prehiteva. Vse ji je pokazal, se obračal, smejal... poslušal, slišal.. user posted image , zagrabil iz rok... skratka ni da ni..., jst pa na polno ponosna. No.. res sm.

MM, naš je za 6 mesecev normalno težek za dojenega otroka. Tko... nimaš sploh kej študirat a je al ni... če je smejko in ni razdražen, je zadovoljen.. pol ma že dovolj kokr popaca. Mislim, da tm po 6 m ti bo že pokazal, da rabi več energije. Naš je full živahen... full. Sej si ga vidla na posnetku, ga moram skoz klicat, obračat...user posted image user posted image A je tok gibčen?? Z našim sva kr neki časa telovadla..., da nama je uspel. No, njemu je... user posted image
Sm vesela, da ti j eprav prišel. Sam si nekam hitr mu nogico v usta zatlačla...
nina68, nism nič zrihtala, sm obležala user posted image . HVALA za skrb... pa ostalim puncam tudi, pridkane ste user posted image

sine bine... po tem dolgem pisanju..., napišem še tebi na mail nekaj dooolgegauser posted image

A ste dobile recepte???

Vožnja v avtu
... vozim ga samo zadaj. Bi ga pa z veseljem tud kdaj spredaj, ker se mi zna tok dret...da sm se parx do Lj. kr ustavit mogla. Spredaj ga pa ne morem, ker ne morem izklopit air baga. Kar se varnosti tiče... se mi absolutno zdi, da je bolj varno zadaj.. No, kakor vem... oz. tud na AMZSjevem tečaju, pa tečaju varne vožnje... smo mel demonstrirano, da dojenček paše na zadnje sedeže... Ne vem..

To je iz AMZSjeve strani.. zgleda da lahko tud spredaj.., če maš opremo user posted image
Prevoz otrok v vozilih user posted image Zakon o varnosti v cestnem prometu določa, da mora biti med vožnjo v motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi.

V osebnih avtomobilih, v katerih zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način (nimajo vgrajenih varnostnih pasov na zadnjih oz. prednjih sedežih), smejo sedeti otroci mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm le na zadnjih sedežih.

boob, jst sm tud dobila rožicoooo... je tko lepo jo met na mizi... je lepa. user posted image Pa še eno mi je direktor poslal user posted image . Po mojmu... ja, sva v isti firmi.user posted image

MM... sporoči za pamperske... mi jih mamo spet. Se je ati zmotu.. pa nam zalogo naredu... sam ta 3 nam je že premejhna.. mam jih pa ogromno user posted image . Active baby.., te mamo. No sporoči kako testiranje. Men so Hoferjeve sicer super moram pa priznat, da samo pamperske ne premočijo ponoči.

pikicaa25, maš zs...user posted image

majakla
..., a tvoj že papa?? Kako lepo. Naš tudi... užival v korenčku. Kar se pitja tiče... žal, nimam nasveta. Naš noče vode, noče čaja... noče nič. Pa sem danes mal pojamrala pediatrinji in je rekla, da se dovolj napije pri dojenju... in da mu mlekec dovolj zrahlja kakec. Je rekla tudi... , ko bo žejen, bo že pil. user posted image in žejen bo.., ko bo več goste hrane... ne kašaste ampak take s koščki user posted image in ko bo še mesek v igri user posted image .
Sicer pa..., če je že kazal znake da hoče... , je pa čist ok. Itaq je na začetku sam za na jezik, itaq ne poje vsega. Čeprav naš ne... hmm..je lumpek pravi... je šlo počas.. pa sva zdej kr deleč. Do konca meseca bova že zamenjala kosilček.. Ma full mi je super... naš prav prede zraven.

Otroški želodček je na uvajanje GH pripravljen že od 4 mes naprej... , naš mlekec pa je dovolj do 6 mes, pol pa nič več. Žal!
PPo 6 mes pa priporočajo kr fajn uvajanje... vsega po mal... sm danes kr predavanja mela o tem.. kako, kdaj, zakaj... user posted image Jutri začneva s sadjem za malico, pa zelenjavo spet za kosileka.

Tko da MM... najboljš, da ne vlečeš dojenja zaradi sebe... , mal smo sebične. Jst tud... sam nase in crklanje gledamo. Itaq... se pa drugač pocrklamo. Naši otročki rabijo hrano... ko je čas... Ene majo full težave... z uvajanjem. Mi je danes rekla pediatrinja, da sm lahko zlo vesela, da je tko sprejel. So mel fantka..., ki ni in ni hotel sprejet... je jedel mlekec do 10 mes, shujšal full... pa imunski sistem je mel čist na dnu..., skoz bolan, občutljiv, razdražljiv.... na koncu so mu z brizgo brizgali hrano v želodček. GROZNO!

sine bine
, zakaj samo 62 cm. Sej ni mal. Naše je bil 63,5 pa 6650. Pa ni velik več kt tvoj... , čist ok je.
Kremo za zobke mamo pa mi Calgel, sam mi jo preden ga namažem kr poliže s prsta. user posted image

Ojoj Milek, vi mate pa hudo. Me je kr stisnl. Ja, mi mamo ta problem... no, smo ga mela, hvala bogu. AC se tud nama vklopi/zapiska: Vklopi se lahko zaradi
-temperature.. , če sta prepričana da ne potrebujeta kontrolo tepmerature, jo izključita.., (pri nas je izkl., ker nam tem. nikoli ne pade pod 22 stopinj),
- občutljivost.., če je gumbek obrnjen na čim višjo občutljivost, se bo načeloma vklopil manjx ali sploh ne, če otroček normalno diha... , ne sme pa biti preveč, ker lahko zazna tudi majhen prepih v sobi..., kar pa tudi ni realno.
Pri nas je gumbek obrnjen med 2 in 3 od 5 stopenj....Vztrajamo pri tem, da se večx vklopi, ker raje vidimo, da smo večx opozorjeni... kot pa da je nekaj narobe in nam ne zapiska...
Smo pa en AC zamenjali, v vednost. Malega sm vzela vn... in je začel piskat po 1 min. Se je moj pol poglobil v to... in sva odkrila, da ne deluje ok. 1 min za mojega sina je več kot prepozno. Toliko....
Joj... mi je hudo ko te berem. Drži se , mami.

Emilly, se strinjam s tabo.. kr naj trmari.... pa jih nosimo. Sej jih ne bomo dolgo. Pol ne bomo več tko zanimivi.user posted image

Tassika, midve se morva dobit. Tega sploh nočem brat in me prav jezi. Pridi k meni, da te mal napumpam. Ne tega ne dovoli, to je tvoj otroček... pa če je mami pametna kok pač hoče bit. Enostavno ne dovoli. Ja, maš to moč, da rečeš dost in NE. Pa kaj ji je...!!!! Nimam kej več napisat razen to, da sm ti to natipkala v sekundi.. sm tok jezna!!
Če se otroka tko navaja... pol bo še večji odpor dobila. Ma ej!!
Skratka prid k men na pogovr..., jst sm jim vsem vetra dala. user posted image

NOČKA..
-

< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 9.3.2010 21:03:12 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3273
9.3.2010 21:39:03   
googica
aja? pri 4 mesecih? mah sej človk ne ve kaj je prav pa kaj ne.. js sm čist zbegana, hočem nardit čimboljš za Juša, pol pa vsak neki po svoje.. una iz porodnišnce paniko, da niti slučajno ne GH pred 6. mesecom, spet drugi dda ja, pediatrinja da ne... a se res ne morjo zment?
se mi zdi, da znanost napreduje povsod, samo pri nas ne.. da bi blo olajšano dojenje, in da bi se zmenli kaj je dobro in kaj ne, to pa ne...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
9.3.2010 21:50:57   
Anonimen
googica... men je čist prav, ko pravijo dojenje do 6 meseca... user posted image .. sam ni pa narobe, če ma mama težave ali pa si pač želi... dat GH prej.
Čaki ti neki prepišem... fajn zadevca:
Uvajanje mešane prehrane dojenčku imenujemo tudi dohranjevanje, s čimer je mišljena vsa hrana, ki jo otroku ponudimo ob mleku. Z dohranjevanjem začnemo po dopolnjenem 4. mesecu, še bolje po 6. mesecu. V tej starosti dojenček postane razvojno (psihomotorno in čustveno) pripravljen na to, da začne osvajati veščine hranjenja. S tem je mišljena pripravljenost otroka za uvajanje nove hrane (tako glede vrste, gostote, okusa) kot načina njenega sprejemanja. V tem starostnem obdobju je dojenček pripravljen na začetek odstavljanja od prsi.

Med 5. in 6. mesecem se izgubi refleks metanja goste hrane iz ust, zorijo črevesni encimi, sama mlečna prehrana počasi ne zadošča več za pokritje energijskih potreb in ne daje več dojenčku občutka sitosti.

user posted image

(odgovor članu googica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......