Anonimen
|
Oj, oj.. Mali spi, pa sm rekla.. grem se mal za računalnik spočit. Ma kr filing, da vas pogrešam..., ko dolg nč ne pišem. Pri meni stanje isto... no malo bolje pa res. Vročina ni več visoka, boli me pa še zmer vse... edino kar se je popravil je moj nos. Diham. Sej bo jutr že zihr bolš. Me moj razvaja, kuha čajčke in dela sadne solatke... tko da mam polno rit vitamina C. Današnje poročilo: Nisem bila pri G, nisem mogla. Mam čez 10 dni. Sva bla pa danes v posvetovalnici. Sm na grdem vetru rinla voziček in švicala. Ma mi je tud to očitno mal pomagal, ker sm se full oblekla... in bla vsa premočena... pol sm si pa majčko sabo vzela in jo tam kr na wcju zamenjala. Sm morala it mojga sinčka zdravniku pelat. Vse za sina. Skratka... težki smo 7360g in veliki 66,5 cm. Tretjič je bli cepljen in sploh začutil ni... bolj se je bunil, ker sm ga za roke držala. Skratka... sm sestro vprašala.., če je že pa je rekla ja... smo fertik, moj sin pa nič. Sm rekla ok... očitno tko podobno kot pri tebi sine bine . Jupi za naše fante močne. Drugo vse ok... je rekla, d amoj sin pa ni nedonošenček... da marsikaterega vrstnika že prehiteva. Vse ji je pokazal, se obračal, smejal... poslušal, slišal.. , zagrabil iz rok... skratka ni da ni..., jst pa na polno ponosna. No.. res sm. MM, naš je za 6 mesecev normalno težek za dojenega otroka. Tko... nimaš sploh kej študirat a je al ni... če je smejko in ni razdražen, je zadovoljen.. pol ma že dovolj kokr popaca. Mislim, da tm po 6 m ti bo že pokazal, da rabi več energije. Naš je full živahen... full. Sej si ga vidla na posnetku, ga moram skoz klicat, obračat... A je tok gibčen?? Z našim sva kr neki časa telovadla..., da nama je uspel. No, njemu je... Sm vesela, da ti j eprav prišel. Sam si nekam hitr mu nogico v usta zatlačla... nina68, nism nič zrihtala, sm obležala . HVALA za skrb... pa ostalim puncam tudi, pridkane ste sine bine... po tem dolgem pisanju..., napišem še tebi na mail nekaj dooolgega A ste dobile recepte??? Vožnja v avtu... vozim ga samo zadaj. Bi ga pa z veseljem tud kdaj spredaj, ker se mi zna tok dret...da sm se parx do Lj. kr ustavit mogla. Spredaj ga pa ne morem, ker ne morem izklopit air baga. Kar se varnosti tiče... se mi absolutno zdi, da je bolj varno zadaj.. No, kakor vem... oz. tud na AMZSjevem tečaju, pa tečaju varne vožnje... smo mel demonstrirano, da dojenček paše na zadnje sedeže... Ne vem.. To je iz AMZSjeve strani.. zgleda da lahko tud spredaj.., če maš opremo Prevoz otrok v vozilih Zakon o varnosti v cestnem prometu določa, da mora biti med vožnjo v motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnih avtomobilih, v katerih zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način (nimajo vgrajenih varnostnih pasov na zadnjih oz. prednjih sedežih), smejo sedeti otroci mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm le na zadnjih sedežih. boob, jst sm tud dobila rožicoooo... je tko lepo jo met na mizi... je lepa. Pa še eno mi je direktor poslal . Po mojmu... ja, sva v isti firmi. MM... sporoči za pamperske... mi jih mamo spet. Se je ati zmotu.. pa nam zalogo naredu... sam ta 3 nam je že premejhna.. mam jih pa ogromno . Active baby.., te mamo. No sporoči kako testiranje. Men so Hoferjeve sicer super moram pa priznat, da samo pamperske ne premočijo ponoči. pikicaa25, maš zs... majakla..., a tvoj že papa?? Kako lepo. Naš tudi... užival v korenčku. Kar se pitja tiče... žal, nimam nasveta. Naš noče vode, noče čaja... noče nič. Pa sem danes mal pojamrala pediatrinji in je rekla, da se dovolj napije pri dojenju... in da mu mlekec dovolj zrahlja kakec. Je rekla tudi... , ko bo žejen, bo že pil. in žejen bo.., ko bo več goste hrane... ne kašaste ampak take s koščki in ko bo še mesek v igri . Sicer pa..., če je že kazal znake da hoče... , je pa čist ok. Itaq je na začetku sam za na jezik, itaq ne poje vsega. Čeprav naš ne... hmm..je lumpek pravi... je šlo počas.. pa sva zdej kr deleč. Do konca meseca bova že zamenjala kosilček.. Ma full mi je super... naš prav prede zraven. Otroški želodček je na uvajanje GH pripravljen že od 4 mes naprej... , naš mlekec pa je dovolj do 6 mes, pol pa nič več. Žal! PPo 6 mes pa priporočajo kr fajn uvajanje... vsega po mal... sm danes kr predavanja mela o tem.. kako, kdaj, zakaj... Jutri začneva s sadjem za malico, pa zelenjavo spet za kosileka. Tko da MM... najboljš, da ne vlečeš dojenja zaradi sebe... , mal smo sebične. Jst tud... sam nase in crklanje gledamo. Itaq... se pa drugač pocrklamo. Naši otročki rabijo hrano... ko je čas... Ene majo full težave... z uvajanjem. Mi je danes rekla pediatrinja, da sm lahko zlo vesela, da je tko sprejel. So mel fantka..., ki ni in ni hotel sprejet... je jedel mlekec do 10 mes, shujšal full... pa imunski sistem je mel čist na dnu..., skoz bolan, občutljiv, razdražljiv.... na koncu so mu z brizgo brizgali hrano v želodček. GROZNO! sine bine, zakaj samo 62 cm. Sej ni mal. Naše je bil 63,5 pa 6650. Pa ni velik več kt tvoj... , čist ok je. Kremo za zobke mamo pa mi Calgel, sam mi jo preden ga namažem kr poliže s prsta. Ojoj Milek, vi mate pa hudo. Me je kr stisnl. Ja, mi mamo ta problem... no, smo ga mela, hvala bogu. AC se tud nama vklopi/zapiska: Vklopi se lahko zaradi -temperature.. , če sta prepričana da ne potrebujeta kontrolo tepmerature, jo izključita.., (pri nas je izkl., ker nam tem. nikoli ne pade pod 22 stopinj), - občutljivost.., če je gumbek obrnjen na čim višjo občutljivost, se bo načeloma vklopil manjx ali sploh ne, če otroček normalno diha... , ne sme pa biti preveč, ker lahko zazna tudi majhen prepih v sobi..., kar pa tudi ni realno. Pri nas je gumbek obrnjen med 2 in 3 od 5 stopenj....Vztrajamo pri tem, da se večx vklopi, ker raje vidimo, da smo večx opozorjeni... kot pa da je nekaj narobe in nam ne zapiska... Smo pa en AC zamenjali, v vednost. Malega sm vzela vn... in je začel piskat po 1 min. Se je moj pol poglobil v to... in sva odkrila, da ne deluje ok. 1 min za mojega sina je več kot prepozno. Toliko.... Joj... mi je hudo ko te berem. Drži se , mami. Emilly, se strinjam s tabo.. kr naj trmari.... pa jih nosimo. Sej jih ne bomo dolgo. Pol ne bomo več tko zanimivi. Tassika, midve se morva dobit. Tega sploh nočem brat in me prav jezi. Pridi k meni, da te mal napumpam. Ne tega ne dovoli, to je tvoj otroček... pa če je mami pametna kok pač hoče bit. Enostavno ne dovoli. Ja, maš to moč, da rečeš dost in NE. Pa kaj ji je...!!!! Nimam kej več napisat razen to, da sm ti to natipkala v sekundi.. sm tok jezna!! Če se otroka tko navaja... pol bo še večji odpor dobila. Ma ej!! Skratka prid k men na pogovr..., jst sm jim vsem vetra dala. NOČKA.. -
< Sporočilo je popravil Rižkoo -- 9.3.2010 21:03:12 >
|