Anonimen
|
lemonita, ko sem imela tisto nadležni bakterijo helicobakter pylori, sem za pol leta bila na redni dijeti. jedla sem vse prekuhano (meso, zelenjavo, sadje) brez dodatkov... meso in zelenjava je bila sam soljena... verjemite da mi je po pol letu že od te hrane šlo na bruhanje... bakterijo smo opravili po dveh letih z zdravljenjem z antibiotiki in posledično sem dobila rane na požiralniku, prve stopnje... in to pri svojih 17ih letih... leto prej sem še izvedela, da imam luskavico in tako izgubila veliko prijateljev, kar me je v mojih najstniških letih zelo podrlo, saj ne razumem takih ljudi... pa kakorkoli... no te rane se niso in niso celile, zdravila pa za zdravljenje ni bilo, le lašanje, rupurut, rutacid in občasno v času bruhanja neke kapsule... ko sem dopolnila 18 let sem sama rekla zdravnici, naj mi že enkrat dajo dijetni list, katerega mi vsi toliko omenjajo in ona je bila prva, ki mi je povedla, da za to pravi dijetni list ne obstaja... Praksa je tista ki mi bo povedala, kaj prenesem in kaj ne... In mogoče se vam bo zdelo hecno, ker jem mastno hrano, hitro itd... Pojem pa tudi veliko zelenjave in sadja... Moj nasvet je taki limonita... Jej petkrat na dan, po majhne obroke, vsej dve uri pred spanjem ne jej, ker te bo zagotovo drug dan pekla zgaga, pa še slabo boš spala, kar verjetno opaziš tut sama... Jej pa res sam tisto kar ti paše. Hrana ki pa jo boš jedla, naj ne bo šarf... Večina delaj z soljo in vegeto, ter veliko zelenjave na mesto vegete recimo... Celo družino sem navadla na to hrano in prav vsi imajo zdaj ok želodce... Tut tast in tašča sta namreč mela to bakterijo... In prav zaradi tega punce sem pri 23ih letih na tretji gastroskopiji izvedela, da so se rane zacelile, čeprav mi je doktorca rekla, da ni rešitve in da se sam slabša lahko... Zakaj sem se razjezila glede tablet, in ne zaradi sodebikarbone... Pred dvemi leti mi je dežurni zdravnik napisal neke tablete in rekel naj dve pojem zvečer in že lahko grem drugi dan nazaj delat... Na prvi strani kartoteke je pred nosom imel da imam kronični gastritis in tega ne bi smela jesti... Ko sem ju pojedla, sem dobila hudo alergijo, močno slabost, srce pa sem mislila da mi bo razneslo in to samo zato, ker nas sam fujtrajo s temi tabletami... Glede luskavice, ne skrbi... Mi je ena starejša gospa povedala, da ji je med nosečnostjo popolnoma izginilo in se ji ni več ponovilo. Takrat nisem verjela, ker sem bla stara komaj devetnajst let... Zdaj pa tole občutim na lastni koži... Limoneta glede prekrškov še... Tudi mene kdaj zanese in pojem in spijem kar nebi smela... Največja greška so pijače s mehurčki... Tolk pašejo, pa tak mi je slabo pol... Pazim sam da se ne dogaja preveč, ker pol se kar ubijem In še enkrat oprosti, če si imela občutek, da sem jezna nate, ker res nisem... Včasih me pač razjezijo zdravniki, ki nas kar pošljejo v lekarno... Upam, da ti bo moj nasvet pomagal in še marsikateri zraven... Pa še enkrat brez zamere...
|