|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
5.3.2010 11:25:58   
nika1
No sem iz pregleda, ja zdaj sem v šoku, sej ne vem kaj naj rečem, trenutno
sem res v krizi...
vglavnem vidita se dva ploda - vrečki,enemu lepo bije srček in je ok, druga je zaenkrat prazna in se ne vidi še utripa - vem, da bo to zdaj zvenelo najbolj grozno in
egoistično, želim si res , da imamo samo enega otroka, res nisem ne morem
sprejeti dejstva da bi bila dva...
seveda zdaj gre lahko itak vse narobe, en odmre - upamo da drugi preživi, lahko
oba odmreta, vglavnem štala - no kotrolo imam čez 2 dooolga tedna , in takrat bo
bolj jasno kaj se dogaja,
sem pa noseča 6 . tednov in sem res vesela, da se pri enem vidi srček,
a katera kaj vej statistično ali je še veliko šans , da tudi drugemu začne biti srček ali je res upam samo prazna vrečka - ko bi vsaj bila....
ah to življenje, želeli smo si potiho še enega bebija, zdaj mi je pa tako hudo...
no vsaj vem zakaj se tako bedno počutim, od vseh teh hormonov
mi je ginekolog predlagal bolniško za kakšen teden dva ,da pridem malo k sebi...
sej ne vem, teško mi je biti v službi, doma pa se mi bo čas še bolj vlekel...   
trenutno bolj kot ne objokana nika1...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 501
5.3.2010 11:30:17   
filisa
Jaz sem tud v službi in komaj čakam, da bo ura pol 4 in se bom odpravila na zaslužen vikend user posted image !

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 502
5.3.2010 11:39:14   
3x mami
nika1, odmisli pregled. lepo se usedi, zajami sapo, zberi spet misli in v miru spet poglej nazaj in na to, kar ti je rekla gin. verjamem, da je marsikaj od tega, kar si napisala, posledica zmedenosti in presenečenja. verjemi, vsak otrok je poseben dan. in mogoce bos ti imela sreco, da bos dobila se dva. enega ze imas doma, ves, kako poteka hranjenje, previjanje... velik del stvari ti bo v drugo olajšanih.
mirno kri, in bos videla, da se vse postima. boste pa imeli se malo vec smeha doma in pol avto zvedavih oci. a ni to lepo?

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 503
5.3.2010 12:00:30   
nika1
Hvala 3 x mami
za lepe misli, ma res trenutno sem v šoku, bolje bi bilo, da bi šla po pregledu
domov samo danes moram dokončati nujno še par stvari čeprav sem popolnoma
neskoncentrirana na delo...
vem, da itak na to kaj se bo zgodilo nimam vpliva, saj vem srečna moram biti
da vsaj enemu lepo bije srček, lahko bi spet ponovila zgodba izpred parih let
ko  srčka ni bilo videti ...
še vedno pa držim pesti, da se nam konec okobra pridruži
en sonček...user posted image user posted image - to je moje trenutno razpoloženje
še dobro, da lahko vsaj tu malo pojamram mi je malo lažje---k

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 504
5.3.2010 12:01:23   
jana84
Uf, nika1, res ne vem kaj naj ti rečem...Po eni strani je ful lepo, da je možnost, da pričakuješ kar dva. Po drugi strani te pa popolnoma razumem, da si tako "prestrašena in zmedena". Tudi jaz bi bila. Poglej na to s svetle plati: dvakratno veselje...Ne bom moralizirala, ker ne vem kako bi se jaz odzvala na tako novičko. Sicer pa kot praviš, mogoče bo pa samo eden. In če bosta dva, boš verjetno tudi oba sprejela in imela enako rada, kot če bi bil samo eden! Pogum!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 505
5.3.2010 12:02:20   
sasadejan
Pišem vam po pestri noči user posted image .

Ponoči sem se zbudila z bulami po celem telesu in moj me je takoj peljal na urgenco, kjer smo ugotovili, da imam hudo alergijo na arašide, ampak, ker se na začetku nosečnosti mi niso hoteli nič dati. Šla sem domov in nekako zdržala do 7h, ko sem šla do svoje osebne zdravnice in seveda mi tudi ona ni hotela nič dati. Jaz pa sem po celem telesu v bulah, kar zelo srbi in boli.
Valda sem se ustrašila za mojo pikico, saj ne vem kako alergije vplivajo na plod, zato sem šla do ginekologinje, ki me je takoj vzela in mi brez problema prepisala claritin.

Ker naj bi imela pregled šele naslednji teden in ker sem bila lih že pri njej, mi je naredila ultrazvok in vidila svojo pikico in seveda pozabila na vse moje nezaželjene bule.

Skratka noseča sem točno 7 tednov in pikica je velika 1 cm. user posted image tudi pridno dela user posted image .

NS imam 09.04.. Datum poroda pa je tudi potrjen 22.10..

Pazite se in čim manj arašidov, saj nikoli ne veste user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 506
5.3.2010 12:08:15   
Najki
nika1 po rojstvu 3ga otroka dobis povrnjen davek ob nakupu novega avta user posted image .

pomiri se, en otrok je lepo darilo, dva pa se lepse. mogoce pa si ne zelis verjeti, da sta dva, ker bo potem izguba enega tezja? drzim pesti, da ta srcek nadaljuje biti in se rodi zdrav, ce pa ti je dano, pa ti zelim, da se tudi drugi rodi zdrav. vsekakor se ne prepusti stresu, da ne bos izgubila obeh. pocni kaj, kar te spravlja v dobro voljo, da bo odmislila skrbi.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 507
5.3.2010 12:17:08   
nika1
Najki ja bom probala ostati pozitivna, ker vem, da stres samo škoduje in res nočem,
da se pikiju ki mu lepo bije srček karkoli zgodi še zaradi mene...
ma bom lepo doma drug teden, se bom probala s čim okupirat oz. preusmeriti misli,
saj kar je  je...
itak pa večinoma dneva lahko kar prespim...brez težav...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 508
5.3.2010 12:34:59   
caroline1
Ufff vidim, da mate vse neke križe in težave...meni se je dnevna slabost preselila še v noč in že dve noči slabo spim, ker mi je ful ful slabo...se mi je dva dni nazaj zdelo, da bo boljš, pa glej ga zlomka user posted image , je še hujš! Res mam srečo, da sem še 14 dni doma...prav paše počivat!

Punce jaz upam, da se bo za vse čimbolj izteklo. Nika 1- jaz sem vedno sanjala o tem, da bom imela dva. Vedno ko srečam mamice al pa očije, ki vozijo dva vozička se čist raznežim. Najlepše! Verjamem pa da je šok. Naj se izide tako, da bo ok. Držim pesti!

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 509
5.3.2010 13:22:31   
polmaja
Čau punce! Vse lepo preberem in se veselim za vsak srček, bravo, le tako naprej! Javljam pa se ne kaj preveč, ker sem bolj v črni luknji kot ne...

Nika1 , saj ni res, pa je - danes sem bila v Postojni pri dr Merlu (ki je, mimogrede, super prijazen, priporočam!). Zaradi par rjavkastih izcedkov nisem mogla zdržat do 24. in sem šla samoplačniško. Kot pri tebi: dve gestacijski vrečki, ena nerazvita, v drugi pa mali zarodkec. Ta druga pa zaostaja v razvoju (glede na uradni dan zadnje menstruacje) za kaka 2 tedna, kar ne obeta nič dobrega. Za prazno GV je skoraj gotovo, da se bo vsrkala, razgradila, za malo pikico pa še ni gotovo, da se bo razvijala bp. user posted image . Zdaj je treba samo čakat... se mi bo sfrkljalo... 24. bom vedela več. Pri tebi pa se srček vidi, in to je ful ful dobro! user posted image user posted image user posted image !
G mi je predpisal Prometrium (hormon progesteron) za podporo nosečnosti, nič hopanja, potovanj ter naporov, in to je to. Prometrium se dobi čez mejo (Italija), pri nas pa zelo težko...
Na nek način se počutim bolje, ker vem malo bolje, kaj se dogaja, na vse ostale pa: klinc, pa ne, da bom spet morala čez vso to kalvarijouser posted image . Poskušam ostat pozitivna in to je to. Poročam 24.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 510
5.3.2010 13:51:42   
nika1
Joj Polmaja, me je spet kar stisnilo  ko sem prebrala tvoj mail, ja vidim da
sva v podobni situaciji samo morava biti optimistični, ane...
Samo nekaj če lahko vprašam, praviš da imaš datum poroda cca.27.10, jaz tudi
zadnjo menstro sem imela 18.01.2010 , zakaj pravi tebi ginekolog da mali plodek
ki naj bi bil vredu zaostaja za dva tedna ? kajti jaz sem po pregledu noseča 6 tednov
in nič več...   
no jaz sem imam pregled točno čez dva tedna, veš razmišljam pa tudi morda o kakšnem samoplačniškem Uz...
sem pa tudi na bolniški od pon.dalje...
tudi zate držim pesti , da bo vse še vredu...

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 511
5.3.2010 13:51:50   
pixieM
Živjo punce! Imam eno vprašanje. Kako je s temi izcedki oz. belim tokom? Danes se mi je pojavil malce temnejši beli tok (malce vleče na rumenkasto). Opazila sem celo nekakšne pikice v njem?! Saj ne vem kakšne barve... Svetlo, svetlo rjave?! Prosim, če mi daste kakšen nasvet ali me lahko kakorkoli potolažite, ker se zelo zadržujem, da ne začnem paničarit. Ker ko zaženem paniko, je res panika!user posted image

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 512
5.3.2010 13:54:43   
nika1
pixieM - te izcedki naj bi bili dokler poudarjem dokler ni prisotna sveža kri - normalni
to pravi moj ginekolog
sploh na začetku nas ima veliko povečan izcedek tudi jaz od prozorno do morda malo zelenkastega, dokler ne srbi oz. ni izrazitega vonja naj ne bi bilo vnetje ...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 513
5.3.2010 14:08:31   
tybysy
Joooj, sem jezna sama nase! Se sama sebi smilim in samo jamram. Sem mislila še tukaj zatežiti, kako mi je težko, ker mi je kar naprej slabo, še ponoči nisem nič spala in sem s slabostjo ležala v postelji. Potem vas pa berem in vidim, da sem ena čisto navadna jokica user posted image
Nič mi ne manjka, vsi me crkljajo, samo poležavam cele dneve. Je pa res, da sem doma že 3. teden po hudi virozi in da od ležanja ne morem nabrati nove energije. Držim pesti za vse nas user posted image Mogoče bo pot težka, ampak cilj je pa božanski, a ne?!  user posted image

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 514
5.3.2010 14:09:28   
pixieM
nika1 - najlepša hvala. Se mi zdi, da lahko kar lažje zadihamuser posted image .

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 515
5.3.2010 16:51:32   
anju
pixieM vseeno lahko vprasas v lekarni kdaj se uporabi canesten, ki ga zdaj dobis tudi brez recepta - so vaginalne tabletke. izcedek je drugace v nosecnosti nekaj obicajnega, ker je ph noznice drugacen. skrajno zoprn sicer. ampak tile koscki in rumenkasto meni ni vsec, ce imas kolicinsko veliko kr vprasi farmacevtko.

nika1 v prvi user posted image mi je pred 1 UZ gin. rekel "no, pa da vidmo, ce sta 2!" in se mi je zdelo nezaslisano. nemogoce. in nikakor ne bi hotela. tokrat pa sem si zelela 2, prav res zelela. se obrne. ampak prvo kar je se sprosti, edino tako lahko poz. vplivas...

sasadejan pravkar sem pojedla 2 orino tablici user posted image
a pred nosecnostjo si pa v redu prenasala kikiriki? ne mi rect, da si ga prvic jedlauser posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 516
5.3.2010 17:30:27   
majabar
Ravno sem bila na pregledu pri osebni zdravnici. Dala sem si pregledati kri, da bi vedela, če je vse OK. Hemoglobin imam na spodnji meji in premalo železa. Predlagala mi je vso temno obarvano zelenjavo ter sadje (rdečo peso, borovnice). Sicer nič ni rekla o mesu, ki pa ga jaz ne jem skoraj nikoli. Jemlje katera Ferrum ali kaj podobnega, ali raje prisegate na sadje in zelenjavo? Naj povem, da živim izključno od teh dveh vrst živil in jogurta, tu pa tam kakšna tuna...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 517
5.3.2010 20:39:08   
polmaja
Nika1 optimizem velja! Se strinjam! Tako ali tako ne moremo nič drugega, ne? Moja GV pa je velika za začetek 5.tedna, namesto začetek 7. user posted image . Zadnjo user posted image sem imela 20.1., a je bila take čudne sorte - prvih 5 dni mikro-rjavkast izcedek, potem pa normalno, skupaj celih 12 dni. Tako dopuščam možnost enotedenskega zamika, oziroma upam... Pa rjavkastih flekcev nimam več, juhu!
Če si že imela pregled verjetno nima smisla iti samoplačniško, ker kaj dosti ne bodo mogli narediti tako zgodaj - mene je najbolj skrbelo, da ne gre za izvenmaternično nosečnost ali pa spet prazna GV (kot lani), ker je to dobro zgodaj odkrit in potem ukrepat. Razen, če boš imela kake čudne izcedke, pa te bo skrbelo. Ni ravno poceni user posted image , uf. Pa srček si vidla! Bravo!!!!

PixieM - kar brez panike, veliko, veliko nosečnic ima čudne izcedke, pa se vse ok razvije. A dejstvo je, da noben izcedek, ki ni prozoren oz belkast, ni normalen in če ti traj več kot par dni, pokliči svojega G za nasvet. Meni se lani ni dobro končalo, pa so bili izcedki res mikro-piškavi. Po drugi strani pa je moja prijateljica par mesecev nazaj obilno in krvavo izcejala, vključno z velikimi strdki, pa je trenutno vse super z njo in bebico. Če te skrbi, kar pokliči G in razčisti.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 518
5.3.2010 22:50:51   
pixieM
polmaja - hvala za odgovor. Sem malce pomirjena, ker je šlo očitno le za izcedek, ki se je pojavil zjutraj oz. dopoldne. Sedaj čez dan ni bilo nič nenavadnega. Sicer izcedek ni obilen ali kakor koli drugačen od belega toka, ki ga imam drugače, zmotilo me je le to, da so bile v izcedku neke majhne pikice, svetlo rjave-bledo oranžne barve. Mogoče vsega skupaj 6 pikic (med 3 postanki na wcju). In seveda mogoče bolj rumenkast beli tok kot ponavadi. Ampak, ko sem prišla iz službe domov... je bilo kakor, da bi odrezal izcedek. Srčno upam, da je bilo to samo slučajno in da je že za mano.
Drugače pa sem tudi jaz ta teden na pregledu izvedela, da je moja GV velika le 12 mm in da ustreza plodu v 5.tednu in ne 7.tednu (kolikor naj bi bila, glede na zadnjo menstruacijo, noseča). Imela sem čudno menstruacijo od 13.1. pa potem skoraj 14 dni. S tem da je bil prvih 7 dni rjavkast izcedek, potem pa normalno. In očitno je prišlo do zamika ovulacije (sodeč po odnosih, je bila ovulacija 8.2.), zato imam PDP 31.10. in ne 20.10. kakor izračunajo vsi izračuni na internetu. Tako, da brez skrbi, nisi edina.
Punce, držim pesti za vsako izmed vas, da bo vse ok! Za danes pa le še: lahko noč.

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 519
6.3.2010 7:37:03   
sasadejan
Dobro jutro,

jaz sem včeraj cel dan preživela v Lj na urgenci in niso imeli pojma kaj mi je. Sem jim pa vsake 5 minut povedala, da sem 7 tednov noseča in da naj pazijo na mojo pikico. Tako, da mi niso mogl čisto nič dati, sam tolažili so me, da bo šlo mimo. No pa še do zdele ni šlo. Srbi in že skoraj boli me celotno telo. user posted image

anju - jaz sem prej vse normalno jedla: arašide, lešnike, no vse oreščke pa mi nikoli prej ni bilo nič. Zdej sem pa taka, da se sama sebe ustrašim user posted image .

No tudi to bom zdržala sam da bo moja pikica OK.

user posted image uživajte danes na sončku - še zame user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 520
6.3.2010 7:45:19   
anju
viiiiiikeeeend!

IZVIRNO SPOROČILO: sasadejan

jaz sem prej vse normalno jedla: arašide, lešnike, no vse oreščke pa mi nikoli prej ni bilo nič.

pa da ni potem kaj drugega? a alergijo so potrdili? tud claritin bi moral kaj pomagtuser posted image

soncek v user posted image

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 521
6.3.2010 10:29:53   
pixieM
Punce!!! Panika!

Danes sem se zbudila in odšla zjutraj na wc. In me je pričakalo najhujše presenečenje. Izdek roza barve, ki ga je defenitivno več, kakor belega toka.user posted image Nočem delat panike za brezveze, ampak sobota je, naj grem k dežurnemu? Kaj narediti v takih primerih? Prosim, pomagajte mi, zdaj sem pa res na koncu z živci. Mislim, da bi se lahko samo še jokala, ker kaj drugega itak ne vem in znam narediti.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 522
6.3.2010 11:03:52   
majabar
pixieM, res ne vem, kaj naj ti rečem, ker nimam nobenih izkušenj. Zanima pa tudi mene, kam se da iti med vikendi, razen na urgenco. Kako so pa tvoji nosečnostni znaki? Se kaj spreminjajo zadnje dni?

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 523
6.3.2010 11:19:49   
pixieM
majabar - tudi to me skrbi. Nosečniških znakov niti nimam (razen malce boleče prsi, zaspanost in lahka glava). Slabo mi niti ni, trebuh me ne boli, nič drugega. Groza! In potem se mi še to naredi v soboto, ko res ne vem kaj naj naredim. Mislim, da bom poklicala v bolnico za dežurnega ginekologa. Izcedek je rahlo rozast in vem, da ne bi smel biti. Sem pa v 5.tednu in 6 dni. Tako, da res ne želim, da se konča. Problem je tudi, ker znam zelo paničarit in se smilit sama sebi! Že to, da sva se trudila za user posted image pol leta se mi je zdela cela večnost, kaj pa zdaj, če ga izgubim?!
Nekje sem prebrala, da je v zgodnji nosečnosti manjše krvavenje nekaj pogostega, ampak vseeno...

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 524
6.3.2010 11:22:30   
sarcy21
IZVIRNO SPOROČILO: nika1

Hvala 3 x mami
za lepe misli, ma res trenutno sem v šoku, bolje bi bilo, da bi šla po pregledu
domov samo danes moram dokončati nujno še par stvari čeprav sem popolnoma
neskoncentrirana na delo...
vem, da itak na to kaj se bo zgodilo nimam vpliva, saj vem srečna moram biti
da vsaj enemu lepo bije srček, lahko bi spet ponovila zgodba izpred parih let
ko  srčka ni bilo videti ...
še vedno pa držim pesti, da se nam konec okobra pridruži
en sonček...user posted image user posted image - to je moje trenutno razpoloženje
še dobro, da lahko vsaj tu malo pojamram mi je malo lažje---k

Nika pri nas je bilo tako da sta bile dve vrečki in en srček in sedaj je vse vredu in tudi moja želja se je uresničila po enem otročku ker bi bila dvojča res preveč zame glede na to da imam doma oktobrčka 2008 tko da držim pesti zate da bo vse ok no pa sej tudi če bi bila dva bi se verjetno dalo preživeti le malo več pomoči bi bilo potrebne

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......