Anonimen
|
A če ni nosečniških znakov, da je fantek , saj ne da ga ne bomo veseli, tudi fantek bo super truper fajn , samo ful bi punčko , ker fantka že imamo. Sicer je nekje v zraku plan, da če bo še en fant, gremo skoraj ziher še v tretje, samo v naprej planirat, je brez veze, ker se lahko še marsikaj spremeni... Drugače sem pa prepričana, da s tem, če nimaš nosečniških znakov, ni nič narobe. Jaz jih tudi v prvi nisem imela skoraj nič in tudi nič nosečniška nisem bila , razen trebuha. Ma, saj mogoče sem čudna, ampak meni tudi zdaj ni nič posebnega (no, v 1. mi je vseeno bolj dogajalo, ker je bilo pač 1. in marsikaj uganka), pa ne da nisem vesela - mi je super, da bo škratek dobil bratca/sestrico, samo drugače pa izgleda pač nisem tip, da bi ob tem doživljala nebesa. Tudi tega, da vse pravijo, kako pogrešajo brcike in trebuh nisem nikoli razumela, jaz sem namreč v prvo in tudi zdaj najbolj čakala na produkt, bi tudi komu podarila , no to glih ne, ker vseeno mislim, da je nosečnost in porod edinstveno doživetje in je velik "luksus", da to doživiš, tko da to vzamem nazaj, nisem pa nič tko raznežena, al kaj Pa tudi moj sinček mi je, starejši kot je, bolj pri srcu , jaz sem uživati začela v bistvu, nekje po 1. rojstnem dnevu, čeprav je tudi dojenčkarstvo svojevrstno doživetje, ampak meni je otročkarstvo za 1000% bolj všeč , pa čeprav sem imela zlatega dojenčka, brez krčkov in kakršnih koli težav . VRTEC ali DVOJNO VARSTVO: sem kar malce presenečena, da ste se nekatere odločile za varianto, da imaš doma kar dva škrata. Sicer se strinjam, da ti preživetega časa s vojimi sončki ne more nadomestiti nič na svetu in jaz imam srečo, da mi narava dela to dopušča, da sem s škratkom veliko in ne samo par ur na dan, ampak vseeno imam v glavi, da če pa jeseni spet ne dobimo vrtca, se mi bo Imam občutek, da bi bil starejši tako ful prikrajšan, v smislu, da ga ne moreš tok animirat itd., upam, da se motim. Pa pri nas je tudi tako, da imamo orto naspidiranega otročka, ki ful kaže zanimanje za družbo, tako da že od kakšnega leta in pol neizmerno pogrešamo vrtec (no, HB (okrajšava za hvala bogu) smo našli eno varianto, da ima par ur na teden družbo). Čeprav slišiš pluse in minuse, ma, bomo videli. Ena, je omenila, da ima triletnika in še doji. A ga namravaš tudi po tem, ko rodiš? Kako pa imata kaj urejeno s spanjem? Moj škrat zaspi vedno ob dojenju, če je pa drugje v varstvu, pa v vozičku ali če ga zibajo na odeji. Seveda se tudi ponoči vsaj 2x zbujava in ko jed oma, bi se dojil kar parx na dan . PLAČE: jaz sem bila v 1. še študentka (tudi zdaj mi še ni uspelo diplomirat ), tko da sem dobivala nekih slabih 200 eur/mesec in če ne bi imela od prej veliko prišparanega, bi mi bilo kar malo bedno. Tudi tokrat ne bo šlo vse po maslu. Sem mislila, da bom 12 mesecev pred nastopom porodniške (ali pa vsaj blizu) zaposlena oz. samozaposlena, pa se je tudi tu nekaj zakompliciralo, tako da če bom, bom vse skupaj zaposlena par mesecev in bodo prihodki na porodniški spet ena velika beda. A katera ve, kako je pa s porodniško in avtorskimi pogodbami? Je pa res , da so delodajalci taki , glede porodniških... saj štekam, da imajo malo več komplikacij, če gre nekdo na porodniško, samo če se vse lepo zmeni in najde primerna zamenjava, se jim to skoraj ne pozna, storškovno pa mislim, da sploh ne. Za seznam: Anonimna R, sem iz LJ.
|