|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
4.3.2010 9:49:35   
mateja8
Vidm, da zadnje čase malo pišete in da je večina septembrk res na ZS. Škoda!

Glede pokanja v sklepih ne morem nič rečt, ker se pri nas to ne dogaja.

Danes sva rekordno dolgo spali. Od 20h do 6.30 in se je najedla in spala naprej do 8h. Zdej pa spet že pol ure spi. Jaz pa šibam likat.

Punce, dajte, napište kaj.

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3776
4.3.2010 9:56:54   
Ajsha
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79

Lizika2: Pri naši sm kmal po rojstvu ugotovila da ji ful poka v nartih oziroma v gležnih - ja je težko rečt - kukr da bi ji poleg poka še mal preskočil, pa zdej oba ok funkcioniratauser posted image . Pa tko kot ti praviš včasih poka nekje v hrbtenici, mogoče tm nekje pri lopatcah, ko jo dvignem, ampak tud zmeraj manj se mi zdi. Ji pa ne od rojstva. Tko da midva z možem sva si to nekak vzela za eno fazo v razvoju, ni pa napačno če še vseeno to omeniš pediatru če se ti po občutku ne zdi uredu

Pri nas tudi - kot da bi ji nekaj škrtalo, tam med lopaticami. Pride, pa mine, po mojem se ni za sekirat.

Kar se pa prav hrane tiče - mi začnemo čez cca 14 dni.

Love is in the air...

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3777
4.3.2010 14:16:39   
majra
Dan!

Kako moreče vreme je pri nas user posted image
Male dve so pa tečne vremenu primerno user posted image , mami pa še bolj user posted image user posted image , da o atku niti ne govorim....

Mi smo začeli par dni nazaj uvajat GH. Moram rečt, da Nina ni nič kaj navdušena nad žličko. Ne žličke, ne cuclja. meni se pa že počasi meša. Sem pa že vse pozabila, kaj se na začetku uvaja, moram malo preštudirat še to temo.

pokanje kosti.....ne bi vedla user posted image

potenje...s tem nimamo problemov, smo bolj zmrznnjene sorte

temenca....še vedno se nam občasno pojavijo, namažem z mustelino kremo in je nekaj časa mir

Mož, tvoj Klemen je pa ful napreden user posted image user posted image  Nina je en tak velik lenuh, še igrač se ji ne da prijemat, je čisto zadovoljna z rokami in dudo. Pa na bok se obrne in to je to

mateja, upam, da je zdravje boljš. Lahko vprašam s katerega konca Dolenjske si?

lean, kako je šlo na izpitu? Pa kaj sprašujem, sigurno si razturila. Joj, ko se spomnem na študij mi slabo pride, me čakajo še 4 izpiti, pa že 2 leti samo odlašam user posted image

Doria...dobro da si me spomnila na branje, sem šla takoj danes v knjižnico, sem si vzela 3 take babje knjige, pa da vidimo, če mi bo uspelo kaj prebrat. Včasih sem pa toliko brala in guštala v knjigah. Kje so ti časi, ko sem se zleknila in po par ur skup brala in ojarala v svoj svet user posted image  sedaj nimam niti par minut user posted image

grem kuhat, dokler obe še spita...spet nič od branja user posted image  sem čas predviden za to, porabila na forumu user posted image

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3778
4.3.2010 14:30:38   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

Vidm, da zadnje čase malo pišete in da je večina septembrk res na ZS. Škoda!

Glede pokanja v sklepih ne morem nič rečt, ker se pri nas to ne dogaja.

Danes sva rekordno dolgo spali. Od 20h do 6.30 in se je najedla in spala naprej do 8h. Zdej pa spet že pol ure spi. Jaz pa šibam likat.

Punce, dajte, napište kaj.

Hej, naš je bil za naše stsndarde tudi o.k.; spal v svoji posteljici od 23.00 do 4.00; ob petih vstal. Od petih do zdajle je pa že akcija. user posted image user posted image user posted image Ni kaj, po mami. Danes sem ga spet vlekla izpod kavća.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3779
4.3.2010 15:29:39   
čili

dan!
kok ste lušne. vas tko rada prebiramuser posted image !
dejte se res mal več oglašat drugač bom mogla še jest v knižnicouser posted image
vreme je pa dans res user posted image .kot bi me nekdo dol tlaču. tamal pa je k sreči ok in ninanana. se je pa tavelik iz šole priguncal,on pa tudi če je tiho je glasenuser posted image user posted image user posted image user posted image .
najbrž se še kej vidmouser posted image
lep dan!

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 3780
4.3.2010 16:38:07   
Anonimen
dan
evo jaz nisem mela kej dost cajta k je bila mala boga,tko da pač tako je

glede pokanja v sklepih pa se pojavi takrat k se začnejo mal bolj gibat,naj pa ne bi bilo nč  hudga k eni majo to že od rojhstva drugim se lahko pa tud kasnej pojav,pač k bo kej pripravljen naredit bo tud naredil

potenje uff no mi mamo tm 24-26 stopinj v stanovanju tko da je v enem bodiju in pajacku pa štumfke čez in ji je ok
temenca imamo še zmer mal sam bodo tud ta zginila
branje ni cajta

takole upam da sm vse dala čez,če pa ne me naj pa ktera pove pa bom še tist pokomentiralauser posted image

tkole prej sm tortico naredila za jutri tako da jutri jo samo še lepo okrasim in voila,pa se bodo mastil men bodo pa sline dol tekleuser posted image

(odgovor članu čili)
  Neposredna povezava do sporočila: 3781
4.3.2010 18:03:42   
čili
larilu dobra si da pečeč tortice. ima kdo r.d.?jest pa nič  sladkega ne pe pečem, samo meske pa krompirčke...ampak da pa potem nebi mogla jest...user posted image ...nezaslišano!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3782
4.3.2010 19:43:17   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

potenje uff no mi mamo tm 24-26 stopinj v stanovanju tko da je v enem bodiju in pajacku pa štumfke čez in ji je ok

Mi imamo tako oblečenega pri 20-21 stopinjah user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3783
4.3.2010 19:58:31   
tažana
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Mi imamo tako oblečenega pri 20-21 stopinjah user posted image user posted image user posted image .

uf to je pa precej vroče. mi imamo 19-20  stopinj pa je v žabicah hlačah, bodi + majčka in zokni. ko se dojiva oziroma uspavava je navajena bit v deko zavita in potem ji je vroče. drugače pa ji je čisto ok. edino če je na tleh je bolj mrzla user posted image . imamo pritlično stanovanje pa imam na tleh okrog 15 stopinj.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3784
4.3.2010 21:32:42   
Rosca79
Ej Mož* tvoj sine je pa specialcuser posted image a si ziher da nisi bla že oktobra nosečauser posted image bravo Klemenuser posted image

Pa nč nismo dons še začel s hrano, k smo bli na terenu...mogoče pa jutr...al pa drug mesecuser posted image

Glede temperature se nam tud giblje od 20 do ene 22, mala je ponavadi v žabcah in bodiju z dolgimi rokavi, pa kšno tenko pulovarčko čez pa tavisoke copatke gor.
Kaj pa jim za spat oblačte? A jih pokrivate čez spalne vreče? Včasih se mi zdi, da je naši vroče da se zbudi, včasih pa da jo kr zebe.
Mamo zej štiri noči mal bl pestro, je kr naprej na joškuser posted image mogoče pa spet pospešeno rasteuser posted image pa že zdej dobesedno hodijo okol nje otroci kr neki manjši...user posted image

eno fajn nočko vsem želimuser posted image

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 3785
4.3.2010 21:35:22   
Doria
pozdravček septembrke,

danes nisem ravno zunaj lazila, ker je bilo brrr....user posted image zima kaže zadnje zobe...naš Jaka se mi zdi pa prve!!! Za vse ki imate že zobate septembrčke... bosta ta dva hlebčka spodaj v dlesni zobka?

Naš se drugače samo reži, sploh če ga dvigujem ali pa kar mečem v zrak, če "napadava" mačke ali pa kake igračeuser posted image Če se joka, je lačen in kar cepeta in pobrcujeuser posted image noge stalno upira v voziček, v ograjo...če se drži z rokicama mojih rok, sedi vzravnano, drugače kar pade naprej ali vstran...če mu kaj ni všeč. začne spuščat krike podobne joku.... prefriganec mali...user posted image user posted image Danes sem ga provizoriš oblečenga stehtala na vagi in je pokazala 8,3 kg...bomo videli na pregledu.

Kako velika oblačilca (v cm, normalne številke) mislite da bodo naši štruklji nosili jeseni? Ker naš ima bodije 74, 80 so mu malo ohlapni ampak jih kar nosiva. Sem zadnjič v BC kupila kratek poletni pajacek - nič številke, samo za 18 mesecev je pisalouser posted image sam je bil tak lep....ga lahko kar podarim...sem ga oprala in posušila pa mu je ravno prav, sam poletje ni zunajuser posted image user posted image

Čtivo....Diamantno dinastijo sem prebrala že nekaj časa nazaj in vem, da sem jo kar požirala...same spletkeuser posted image user posted image keš in prevare in vroča kri...in seveda srečen konecuser posted image zdaj berem bolj take zgodbe kot je Pilotova žena (Anita Shreve), taki liki  so mi zdaj bolj blizu.

Mateja8, hvala za ideje. Rekla si da delaš v knjižnici...če slučajno veš...The bronze horseman (Paulina Simons)
ali se jo da dobit v Sloveniji, ali je prevedena? Na cobissu nisem nič našla. Že 100x prebrala (imam jo kot e-book v zelo slabi obliki) in res bi jo rada imela tako, za na polico, na plaži ne morem met notebooka...ali pač?user posted image user posted image user posted image

Ajsha...ja mi imamo tudi čez 14 dni cepljenje in pregled in bomo tudi verjetno začeli z gosto hrano...

GH korenček 3 dni, špinača 3 dni, brokoli 3 dni, brstični ohrovt 3 dni, krompir 3 dni, vse kuhano, nato banane 3 dni, jabolka 3 dni...ribana, nato mešano, nato meso. Začnem z dvema žličkama, končam s celim 210 ml obrokom.  KM in žitarice in ribe počakajo do 1 leta. Čokolešnik in čokolino sta za okoli 8 mesecev, vendar imata preveč sladkorja, zato NE. Tak nasvet sem dobila od prijateljice (mi je že kupila tomee tippee pribor) A bo v redu?

Če ima katera od "staroselk" čas.
...kaj ste mislile z riževimi kašicami...a so to kašice za zmešat z vodo ali mlekom (hipp, milupa) ali ste res iz riža kuhale kašo? Če ste zadnje,prosim  če katera da kak receptuser posted image

Nič, mi kar učke skup vleče. Grem v mižo. Lepo spiteuser posted image

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 3786
4.3.2010 21:42:23   
Doria
aja, še to...tiste, ki zelenjave niste doma pridelale...ali ste kupile kar to zmrznjeno (mizica pogrni se) ali obvezno sveže v trgovini...in ali ste kupovale eko sadje?
Ker ta moja prijateljica je usekana na eko banane, eko jabolka... ali ni 100% jabolčni sok presladek--še jaz ga pijem razredčenega?

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3787
4.3.2010 21:55:57   
tulpek
Dva izstopajoča hlebčka bosta zobka user posted image lahko že jutri, lahko čez en mesec. Pri nas ena dvojka že cel mesec čaka na dokončno izstrelitev, trenutno pa mu bodeta zg. enki in ena zg. dvojka.. veliko manj joka kot takrat, ko so nastajali hlebčki in ko sta bodli drugi dve dvojki.

Riževe kaše...
ja, se kupi, več znamk, smo pisale tukaj:
http://www.ringaraja.net/forum/m_4824252/mpage_25/key_/tm.htm
so pa take za mešanje z mlekom ali z vodo.

tudi o Gh je veliko napisanega na tej in sledeči strani. Gluten (žitarice, vsaj večina) se uvaja nekje med 6-7 mesecem, vsekakor prej kot pri 1 letu, izjeme so alergije. Korenček in banana zapirata, zato se ju izogibaj, če ima težave z odvajanjem.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3788
4.3.2010 22:00:38   
tulpek
Za spat: bodi z dolgimi, pižama. Pokrivam ga preko spalke ne. Še to se mi na trenutke zdi, da je preveč in razmišljam, če ga je možno imeti samo v pižami, brez bodija user posted image .

Sem se ravno danes spet čudila mamicam, ki imajo svoje malčke v lupinici, oblečene v zimskem pajacu, s toplo kapo in pokrite z dekico v nakupovalnem središču, kjer je vsaj 20 stopinj. Verjetno so mislili, da se je meni zmešalo, ker je bil mali brez kape, bunde, rokavic, dekice..

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3789
4.3.2010 22:05:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čili

larilu dobra si da pečeč tortice. ima kdo r.d.?jest pa nič  sladkega ne pe pečem, samo meske pa krompirčke...ampak da pa potem nebi mogla jest...user posted image ...nezaslišano!

glede tega da je nezaslišano se pa strinjamuser posted image mala bo jutr mela 6 mesecev pa tko da da bom res znala za prvo svečko dobro torto nardit user posted image

tulpek tm okol 24 mam brez kurjave k se popoldne ful segreje,če je pa še kdo na obisku je pa noro vroče

rosca jaz jo imam oblečeno tako kot za čez dan,pokrito pa s kovtrčkom

doria
glede hrane,kašico imam od milupe k se zmeša z vodo trenutno gres in ji zraven zdrobim bebe piškotek,drugače ji pa naredim pa tudi da riž skuham skoraj razkuham da je mehek,dodam jabolček iz kompota pa mal piškota in papca k za šalo.
eko sadje in zelenjava no jaz glih v to ne verjamem da je vse eko,ker če tko pogledaš s čim pognojijo to ti bo kuj jasno da ni glih eko eko ampak pač to je tko,jaz mam domače pač to zelenjavo,od sadja jabolka in to je to
oblekce se razlikujejo kar je odvisno od firme predvsem pa od otročka,ker ne moreš nikoli vedeti kdaj bo imel poskok v rasti in bo kar naenkrat pridobil nekaj na velikosti in teži tko da to na dolgi rok ocenjevat je težko ker je lahk glih tvoj otroček tist procent ki bo izstopal

(odgovor članu čili)
  Neposredna povezava do sporočila: 3790
4.3.2010 22:51:23   
Mož*

Naš ima doma le bodi in hlačke, večkrat je bos, ker si zna odlično sezuti nogavičke.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3791
4.3.2010 22:54:52   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79

Ej Mož* tvoj sine je pa specialcuser posted image a si ziher da nisi bla že oktobra nosečauser posted image bravo Klemenuser posted image

Pa nč nismo dons še začel s hrano, k smo bli na terenu...mogoče pa jutr...al pa drug mesecuser posted image

Glede temperature se nam tud giblje od 20 do ene 22, mala je ponavadi v žabcah in bodiju z dolgimi rokavi, pa kšno tenko pulovarčko čez pa tavisoke copatke gor.
Kaj pa jim za spat oblačte? A jih pokrivate čez spalne vreče? Včasih se mi zdi, da je naši vroče da se zbudi, včasih pa da jo kr zebe.
Mamo zej štiri noči mal bl pestro, je kr naprej na joškuser posted image mogoče pa spet pospešeno rasteuser posted image pa že zdej dobesedno hodijo okol nje otroci kr neki manjši...user posted image

eno fajn nočko vsem želimuser posted image

he, he, ti si smeška.
Ponoči je v bodiju z dogimi rokavi in tanki spalki; ali pa v Nextovem bombažnem pajacku, ki ga ima oblečenega nepostredno na kožo. V slednjem primeru ga sicer pokrijem z bombažno odejico, a jo vedno vrže dol in spi nepokrit.

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3792
4.3.2010 22:58:16   
Mož*
Glede uvajanja na 3 dni eno živilo je o.k.; jaz z mlečnimi ali sadno-žitnimi kašicami mislim Hippove kašice, ki so že pripravljene v steklenih lončkih ali pa v prahu, ki se meša z vodo.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3793
4.3.2010 23:00:45   
Mož*
Jaz kupujem običajno "bio jabolka" in "bio hruške", banane pa navadne, pa na kolesa rezan ananas (ki ga je mali tudi že poskusil pretlačenega).
Sicer pa veliko kupujem Hippove sadne kaše.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3794
5.3.2010 10:00:47   
tulpek
mož, a tebe plačajo za reklamo za hipp user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

imam js že tudi nabavljenih nekaj lončkov...se me je prijelo branje tvojih objav user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 3795
5.3.2010 10:52:21   
čili
 ste že poskusle pri tamaučkih z glutenom?  imam vprašanje:s čim ste ve pričele oz. s čim mislite pričeti?

ponoči je oblečen v bodi z dolgimi rokavi in pižamico iz bombaža , pokrit pa s tanko odejico(okoli20 stopinj).sem pa v dilemi koliko odpreti okno... vem da ste o tem pisale vendar se je takrat podnebje ohlajevalo zdaj se pa segreva.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3796
5.3.2010 11:00:12   
čili

mož, a tebe plačajo za reklamo za hipp user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

imam js že tudi nabavljenih nekaj lončkov...se me je prijelo branje tvojih objav user posted image

haha ,tudi jaz imam v glavi asociacijo hipp-mož . mož maš nek čarovniški vpliv kot izgleda,pazi kaj pišešuser posted image user posted image user posted image user posted image !
sem pa jest drugač bol čustveno navezana na frutke. Ažbe pa obožuje njihovo slivovo kašico-mislim da je trenutno to njegova najljubša jed.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3797
5.3.2010 11:06:22   
čili
aja pa v bio  ne verjamem preveč. pa še okusno ni tok ,da o ceni raje ne govorimo...najrajš vidim da je domače: z vrta kake prijatelce,tete ,babice...

lep dan
se dela user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3798
5.3.2010 11:14:41   
tulpek
Če je bio s certifikati, je že res to, ker kontrole in sankcije so hude... bio iz tržnice, kar od branjevke, brez certifakata, pa res ni bio.
če je domače, pazi, da ni špricano, ob cesti, na onesnaženi prsti, na območju, ki prejme padavine iz onesnaženih območij... npr, zelenjava iz celja in iz gričev vzhodno od celja je slabša kot kupljena.

Spreminja se vreme, podnebje ostaja enako... za zdaj user posted image . odprto okno.. bo po občutku.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3799
5.3.2010 11:43:59   
čili

Če je bio s certifikati, je že res to, ker kontrole in sankcije so hude... bio iz tržnice, kar od branjevke, brez certifakata, pa res ni bio.
če je domače, pazi, da ni špricano, ob cesti, na onesnaženi prsti, na območju, ki prejme padavine iz onesnaženih območij... npr, zelenjava iz celja in iz gričev vzhodno od celja je slabša kot kupljena.

Spreminja se vreme, podnebje ostaja enako... za zdaj user posted image . odprto okno.. bo po občutku.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
replika:a še nisi slišala za podnebne spremembe....bla bla bla
sej maš prov no ,user posted image sm se mal zmotila

ampak iz tegale bio pa človk lahko diplomira pa mu še ne bo vse jasn. a za kontrole in sankcije veš iz prve roke? me res zanima, ker men je to španska vas,vem pa da se  z denarjem da že marsikaj kupiti pa verjamem da tudi kakšen certifikat.zato prašam...

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 3800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?