Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 13:05:24
|
|
|
|
zaspančka
|
Jaz bi se vam tudi rada pridružila in sem pisala elli, vendar nisem dobila odgovora.
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 14:53:06
|
|
|
|
donna22
|
Punce, počakajte na ZS-je ...
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 17:42:32
|
|
|
|
_ella_
|
Blacky skor sem te že vrgla iz foruma. Tacamuca in zaspanček mata SZ Pa malo več sodelujte prosem, sta šli skor v pozabo.
< Sporočilo je popravil _ella_ -- 11.2.2010 17:48:59 >
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 19:25:54
|
|
|
|
Blacky24
|
_ella_, registrirala sem se ampak prijavit se pa ne morem, ker piše da je geslo neaktivno. Sem spet jaz za luno..ali? Se bomo na privat več oglašali
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 20:20:57
|
|
|
|
_ella_
|
Si aktivirana zdej. >Nismo te aktiviral, ker nismo vedli kdo si! Dobro da si me spomnila.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 21:00:40
|
|
|
|
tanc555
|
glede na to, da se selite na privat forum se bomo morale očitno malo bolj angažirati tudi tiste, ki vas bolj ali manj le beremo. Jaz sem včasih še kaj napisala, sedaj pa vas pa le še berem... mi kar ne znese pri dveh otrocih še pisat tukaj, čeprav si večkrat rečem da bom. No, naš Žan je star že 6.5 mesecev je pravi korenjak, težek že čez 9kg, pa okoli 70 cm velik. Dnevi nam prehitro minevajo... noči pa sploh, saj Žan ponoči bolj slabo spi. Če ga vzameva k sebi v posteljo je bolje, zato je sedaj reden gost v najini postelji Drugače pa ima atopijski dermatitis... čakam še vedno na testiranje na pediatrični, vmes sem pa na dieti brez jajc in mleka, samo se mi zdi, da zaenkrat nič kaj dosti ne pomaga... fleki, lišaji, pikice po telesu...včasih se spraska skor do krvi... kakšen dan je pa koža spet bolje. Toliko na kratko... obljubim, da se večkrat javim, če me vzamete tudi na privat forum. Ella, mi boš lahko poslala navodila za registracijo???
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 11.2.2010 22:26:30
|
|
|
|
lola11
|
Ojoj. Tudi jaz bi se vam rada pridružila! Vas redno berem, ampak se iz različnih razlogov nekak ne odločim, da bi se pridružila debati. Na zaklenjenem forumu bi pa z veseljem čvekala. Sploh zadnje čase, ko smo kr boščki. Tako da, če lahko ella, bi te lepo prosila, da me vključiš na privat forum. Seveda, če se tudi ostale punce strinjate. Kaj ti na ZS pošljem sporočilo in podatke al kako to gre-navodila ? Drugače pa tanc555 imamo tudi mi atopijski dermatitis in smo na dieti brez jajc in mleka, ampak zaenkrat zares pomaga samo krema-balzam za atopično kožo (imena verjetno ne smem napisati ), po glavi pa se včasih še vedno kr do krvi spraska. Pa tudi idej za GH mi počasi zmanjkuje, začela sem s sojinimi izdelki, pa ne vem, al je to pametno. Punce, ki ste na dieti (Anci, Boomer-če se ne motim)- kakšen nasvet?
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 12:04:03
|
|
|
|
anci banci
|
lola11... mi imamo tudi diagnozo atopijski deramtitis-obraz umivamo z čajem iz lipovih cvetov, občano mažemo z naravnim-domačim olivnim oljem, poleg tega uporabljamo kremo atopiclar(full pomaga) in negovalno kremo(zmežano po receptu v lekarni) kar se tiče soje-mi tega ne smemo, jemo pa vso zelenjavo in sadje(dobro razen jagod in kivija in citrusov), krompir, riž, purana, piščančka... mlečen riž(z aptamilom ADC al pa Allernovo).. to je več al manj vse jedilnik
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 15:02:39
|
|
|
|
zaspančka
|
_ella_, koliko časa traja, da aktivirate račun na zaklenjenem forumu? Včeraj sem se prijavila, vendar še nisem dobila maila o aktivaciji računa. Upam, da ne težim preveč.
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 20:32:47
|
|
|
|
lola11
|
anci banci hvala za info. Mi uporabljamo lipikar baume ap, sam je precej draga -cca.27 eur za 400 ml. a je atopiclar kej cenej? Me v lekarni vsak mesec na rit zabriše, ko grem po obisku dermatologinje v nabavo predpisanih kremic. Ja, jedilnik pa je približno enak , ni kej dosti filozofirat. Sam glede soje me zanima al je na splošno ne priporočajo, al je to samo v vajinem primeru?
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 21:14:53
|
|
|
|
tanc555
|
lola 11, mislim, da sojini izdelki do 2 leta niso priporočljivi. Če bi že rada nadomestila daj raje riževo mleko... čeprav mora otrok še vedno spiti kar nekaj prilagojenega mleka (Aptamil ADC, allernova) ali pa če dojiš... ker riževo nima potrebnih hranil... je bolj za zraven. Jaz drugače AD mažem z Adermo (mah ne vem , če kaj pomaga) al pa z eno zadevo, ki so jo v lekarni zmešali... pa tudi ne vem, če kaj dosti pomaga. Stanje je namreč en dan boljše drug dan slabše. Kopam ga pa v kopeli, ki ji dodam olivno olje.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 22:30:27
|
|
|
|
bimbambom
|
Minilo je že 14 dni od tretjega cepljenja, moja punčka pa ima še vedno bulo - zatrdlino na nogi. Kaj naj storim? Ali ima katera podobne izkušnje? Prva dva ceplenja sta bila brez reakcij.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 12.2.2010 23:29:21
|
|
|
|
_ella_
|
Punce pa kje ste hodile mesece? Glede bule ti predlagam da pokličeš pediatra
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 13.2.2010 8:31:25
|
|
|
|
anci banci
|
IZVIRNO SPOROČILO: lola11 anci banci hvala za info. Mi uporabljamo lipikar baume ap, sam je precej draga -cca.27 eur za 400 ml. a je atopiclar kej cenej? Me v lekarni vsak mesec na rit zabriše, ko grem po obisku dermatologinje v nabavo predpisanih kremic. Ja, jedilnik pa je približno enak , ni kej dosti filozofirat. Sam glede soje me zanima al je na splošno ne priporočajo, al je to samo v vajinem primeru? lola11 artopiclar je tam cca 20 EUR(samo je majhna tuba), sedaj smo dobili pa še eno novo kremo, ki jo sprobavamo A-derma (približno ista cena, sam večja tuba) bomo videl če kaj pomaga, drugače je pa atopiclar zakon, mi smo v enem tednu zrihtal kožo(prej je bil kot cvetača v glavo) soje nam niso prporočali, za druge pa žal ne vem... bom kaj več zvedela v torek ko imamo teste no mi smo bili cepljei in smo imeli hudo alrgijsko reakcijo in smo zopet na začetku, mali je flekast in bulast in se nonstop praska
< Sporočilo je popravil anci banci -- 13.2.2010 8:32:21 >
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 13.2.2010 21:35:34
|
|
|
|
lola11
|
IZVIRNO SPOROČILO: _ella_ Punce pa kje ste hodile mesece? Glede bule ti predlagam da pokličeš pediatra Ja, smo bl med talenimi (vsaj jaz), pa sem rabila eno "brco" za se spravit pisat. V bistvu ste že ve vse tako lepo povedale... . Pa če sm še do konca iskrena, mi za kakšno bolj konkretno debato nekak ne odgovarja javni forum, sploh pa glede slikic. Kaj to pomeni, da bomo za kazen kr tle ostale? Anci: a-derma nam ni pomagala. Po lipikarju je bistveno bistveno boljše, ni pa vse izginilo. No vsaj kot cvetača ni.. sem se nasmejala. Mogoče bo pomagala dieta, bom pa sprobala tudi atopiclar. Sojine izdelke bom pa samo jaz konzumirala-upam, da lahko glede na to, da še dojim. Imam pa občutek, da se je vse skupi začelo po prvem cepljenju, sam pediatri pravijo, da mamice itak vse prepisujemo temu in da mu je cepljenje sicer lahko poslabšalo stanje, ne pa povzročilo . ne vem, nisem več pametna. Kaj imaš občutek, da se je z dieto situacija kaj izboljšala? Jaz imam občutek, da je tako, kot pravi tanc555. Ste bili prvič cepljeni? Revček mali. Pa je šel ves trud po gobe. Kakšna pa je bila reakcija, če lahko vprašam? me je kr malo groza teh cepljenj. Držim pesti, da čimprej rešite situacijo.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 13.2.2010 22:45:42
|
|
|
|
_ella_
|
Debata še poteka a vas sprejeti ali ne. Konec koncev nas morete razumeti, smo se umaknili na zaseben forum, da se izognemo vohunjanja. Vas pa ne poznamo in ne znamo oceniti, ker nikoli niste nič pisali in sodelovali. Torej kako se odločiti za ali proti. Trenutno poteka še glasovanje , ker tega pač ne odločam samo jaz. Ne smete tega jemati kot kazen.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 14.2.2010 16:11:24
|
|
|
|
zaspančka
|
Da se boste lažje odločile, da me sprejmete, nej povem, da sm v nosečnosti kar redno, vsaj 1/teden pisala, zdej ko imam pa , mi pa ni do tega, da bi vsi javno brali o njemu, zato nisem nič pisala, sem vas pa redno brala. Ker ste se pa umaknile na zasebni forum bi pa tudi jaz z veseljem kakšno rekla. Upam, da me sprejmete.
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 14.2.2010 18:35:34
|
|
|
|
bimbambom
|
Tudi sama sem vas bolj brala kolikor je čas dopuščal. Če sem imela kakšno vprašanje ste ga že obdelale in dale nasvet, zato se mi ni zdelo potrebno oglašat. Sama pa nimam cajta vohunit, mi je pa forum koristen, da pridobim informacije, kej se dogaja z nasimi cmrljcki, ki so isto stari. Tako, da bi bila vesela, če me sprejmete na zasebni forum, se bom potrudla vec oglasat.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 14.2.2010 22:12:22
|
|
|
|
taika
|
Evo še ena, ki vas je redno brala. Vidim, da nas je kr neki takih ki smo vas samo brale, tudi jaz namreč nism velik pristaš javnih forumov, sem pa z veseljem spremljala kako napredujejo naši . Tudi sama sem našla ogromno dobrih nasvetov ki ste jih dajale, zdej pa kr pogresam to. Sej vem, da sm sama kriva, sam ... No drugače pa imamo Urha, ki je ze pravi korenjak. Lep pozdrav mamicam ter vasim .
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 15.2.2010 9:53:24
|
|
|
|
anci banci
|
IZVIRNO SPOROČILO: lola11 IZVIRNO SPOROČILO: _ella_ Punce pa kje ste hodile mesece? Glede bule ti predlagam da pokličeš pediatra Ja, smo bl med talenimi (vsaj jaz), pa sem rabila eno "brco" za se spravit pisat. V bistvu ste že ve vse tako lepo povedale... . Pa če sm še do konca iskrena, mi za kakšno bolj konkretno debato nekak ne odgovarja javni forum, sploh pa glede slikic. Kaj to pomeni, da bomo za kazen kr tle ostale? Anci: a-derma nam ni pomagala. Po lipikarju je bistveno bistveno boljše, ni pa vse izginilo. No vsaj kot cvetača ni.. sem se nasmejala. Mogoče bo pomagala dieta, bom pa sprobala tudi atopiclar. Sojine izdelke bom pa samo jaz konzumirala-upam, da lahko glede na to, da še dojim. Imam pa občutek, da se je vse skupi začelo po prvem cepljenju, sam pediatri pravijo, da mamice itak vse prepisujemo temu in da mu je cepljenje sicer lahko poslabšalo stanje, ne pa povzročilo . ne vem, nisem več pametna. Kaj imaš občutek, da se je z dieto situacija kaj izboljšala? Jaz imam občutek, da je tako, kot pravi tanc555. Ste bili prvič cepljeni? Revček mali. Pa je šel ves trud po gobe. Kakšna pa je bila reakcija, če lahko vprašam? me je kr malo groza teh cepljenj. Držim pesti, da čimprej rešite situacijo. malčku dieta ful pomaga, men pa tud saj grejo kole dol... ne bili so 3.cepljeni in šele sedaj smo imeli tako rekacijo pa A-derma tud pomaga, je koža že 80% boljša upam da tud vi rešite situacijo:)
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 15.2.2010 11:51:44
|
|
|
|
BOOMER
|
evo javljava se sam tko da veste da sva živi. Bom vse nad oknadla sam da mal biznis popusti pa tale bronhitis mi tud ni lih v plus tko sam na hit - zarad vseh nitk pa teh alergij naše male nismo v 3tje cepli. mi ni žal. naslednjih verjtno ne bom. grem se še na zasebni forum javt pa slikce gor dat :) aktivno sodelovanje (enoročno tipkanje s tečkasto asistenco - papir and tipke in my mouth d.o.o. )
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 15.2.2010 13:45:58
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: BOOMER aktivno sodelovanje (enoročno tipkanje s tečkasto asistenco - papir and tipke in my mouth d.o.o. ) ulala...to pa poznam...jaz mam tud tako tecko
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 15.2.2010 20:29:04
|
|
|
|
lola11
|
ella sej ni bilo tako resno mišljeno , seveda razumem situacijo, v kateri ste. Kakorkoli boste odločile, bo pač prov, pa tudi, če bi si želela drugače . anci banci ja upam, da bo tudi nam dieta pomagala in da bo 3 cepljenje minilo brez posledic, čeprav bom skušala s cepljenjem zavlačevati. Glede kil pa imam slab občutek, ker sem že zvohala na tone prilagojenih receptov za sladkiše . Tudi krofe sem včeri naredila in so bili odlični.
|
|
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 25.2.2010 8:02:47
|
|
|
|
elevitka
|
Aja zasebni forum je ? nisem vedela. Ker imamo zelo muhastega otročka sem vas občasno brala... sploh ko smo imeli kake težave in tako iskala pomoč, časa za pisanje pa imam res bolj malo ... vsekakor vas bom pogrešala
|
|
RE: Julijske morske zvezdice in ježki 4.3.2010 18:45:26
|
|
|
|
linaema
|
o,vidim,da se selite na zas.forum. no,jaz sem vas tut bolj brala,včasih kaj napisala,a za kaj več ni blo časa! uživajte in cmočka vsem julijčkom , sedaj so že pravi korenjaki
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?