lucika
|
helou! malo sem še semle zalutala...ja, še vedno 2v1, ampak sploh še nisem do roka prišla...pa že kaka dva tedna paniko delam....ko bo, očitno bo, ali kako? jaz sem v tej nosečnosti zbolela za čisto vsemi temi boleznimi, kar se da...vsak bacilček sem ujela. začelo se je takoj, ko se je slabost nehala. tak da sem res vesela. lahko je sicer dajat nasvete ko si zdrav, a jaz moram povedati, da razumem moci. sem kašljala ko nora, skoraj cel mesec. poiskusila sem popolnoma vse, vse domače zvarke in pripravke, pa še kaj iz lekarne, kaj itak niso hoteli predpisat. predpisat pa v nosečnosti nočejo NIČ, razen če res res res rabiš antibiotike. to pomeni, da imaš vsaj na zeleno zagnojeno grlo, drugo pa nič, kar ni očitno. zaradi kašlja sem bila 3x pri zdravniku, pa nič. prišlo je tako daleč, da sem imela sape samo za dve besedi, pol me je začelo dušit; ponoči sem bruhala ob kašlju. edino kar mi je pomagalo, sem na koncu ugotovila, je bila sprememba temperature. in moj zdravnik se je strinjal, da gre nosečnica sred noči za nekaj minut ven na -12, če to pomaga da neha kašljat. mislim, da se vsem dr po vrsti, še ginekologom, farmacevtom pa splo..ne da ubadat s takimi zadevami, ki jih ne poznajo najboljše. tak da, lastna pamet je najboljše. sama res na veliko zlorabljam operil. ker ne morem dihat od septembra. dr pravi, da lahko fiziološko špricam 300x na dan, ker imam baje pisan čas. jaz pa vem, da bi ponorela, brez odprtega nosa...ampak, ko prideš v porodnišnico, ti pa dajo vse kar imajo, začnejo z apaurini, sam da majo mir. ko zdaj pomislim, koliko zaldiarja sem požrla v porodnišnici, pa dojila poleg...groza, sploh nisem vedela, kako močne so te tablete... pospravljanje? a to se še dela?...pri nas sem se že sprijaznila.imam dve ogromni pleteni skrinji. plastične škatle se ne obnesejo, ker so mega super, da se voziš z njo okoli... bom javila ko rodim. itak bodo marčevke dale na rodili smo...lahko pa mi katera pošlje telefonsko na zs, pajavim direkt... samo res ne vem več, kdo je non stop tu in kdo ne..malo sem zadaj, hm, se globoko opravičujem:)
|