|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
3.3.2010 11:42:19   
Teja K
pa še seznam za bolnišnico:

ZA BOLNIŠNICO:
Dojenček:
1 kompletek za domov (body ali majčka + bela trenirikica – žabica+zokenčki+kapica)
3 komade pleničk za novorojenčke
4 tetra plenice
Rokavičke ?
Prešita odeja
Dudica
Steklenička
Lupinca
Mama:
Nastavki za dojenje
Moderc za dojenje 2 komada + blazinice za v modrc
Črpalka za mleko
Oblačila zame za domov
Kozmetična torbica ( zobna ščetka+pasta, labella, krema za obraz, tekočina za leče+posodica, očala, leče, mobitel + polnilec, krtača za lase + sponka + gumica za čop, tuš gel, šampon za glavo + subrina, krema za bradavice, losion za suho kožo, deodorand, britvica, škarjice in pilica)
Knjiga in revije za branje
MP3
Denarnica
Spalna srajčka ali pižama zame
Copate
5 parov nogavic
Spodnje perilo 7 komadov
Damski vložki – Vir 80
Ena plastenka vode

Dokumenti:
Materinska knjižica z vso dokumentacijo
Zdravstvena izkaznica – potrjena
Potrdilo o očetovstvu
Napotnica za porod
Obrazec – Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena ( se dobi v MŠ ali pa v porodnišnici)

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
3.3.2010 11:55:49   
m_o_i
ampak, pocas bo res treba ze tudi tiste torbe za v porodnisnico zacet pripravljatuser posted image  pa lih smo zanosleuser posted image
jaz se zdaj ukvarjam z (vceraj omenjenim) seznamom za tascouser posted image  upam, da ji bo kleknilo, da je najboljse, da jaz sama to nabavljam, ko bo prebrala modrcek za dojenje, nastavki za dojenje, vlozki vir 80 in podobnouser posted image

emibu kak elegantno prit do brezplacnega UZja sem jaz ze pisala enkrat (nastavi rit, da ti dam eno vzgojno, ker ne beres dobrouser posted image  ce si pa samo pozabla-ker si pac noseca-ti je pa oproscenouser posted image )
aja, istospolni partnerji NE imet otroka (moje mnenje)...
julka8 o zidavi se men sanja ne; tak ce pa logicno razmislis, je pa res najcenejsa varianta tista, ko pocas dozidavas...odvisno, kaj ti je bolj pomembno: ce rabis nekaj na hitro, potem pac moras kupit (z denarjem na kupu, jauser posted image ), ce pa mas streho nad glavo se dve, tri leta pa pocas pa ziher stalco zidat...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
3.3.2010 12:01:30   
julka8
nam so za v porodnišnco v šoli rekl naj ne jemljemo drucga sabo razn toaletne torbice z našimi pripomočki in pa papirje, pa copate (no pa mobitel, polnilc, kej za prgriznt, vodo,digitalcuser posted image , ...)user posted image user posted image user posted image ...drugo da se vse dobi tam na oddelku...user posted image cote bom vrjetn približn vnaprej prpravla da mi jih moj prepele ku bomo šli domu (zame in za tamalga..), nevem pa kako je spodnjim perilom... tak morš met tiste posebne gate al kako?user posted image vzela bom pa še nastavke za dojenje obvezno, črpalko majo tam mnda za posodt če je treba, tetra plenice... mrbit mal vložkov pa plenice za domu?čeprov majo tut to vse tam...sam včas mnda kakšna sestra teži, zdej pa nevem... no, če rečeš mnda dobišuser posted image user posted image user posted image pa za modrc za dojenje tut nevem, vrjetn sam enga pa blazince... steklenička pa duda so u nm kao "prepovedane"-znajo težit dohtarce, sicr pa a se to sploh rab v prvih dneh?user posted image
po nasvetu svakinje: 70% alkota ne rabš če maš fiziološko, losijona tudi ne, ona umiva kar z žajfo za otroke, posodice za vodo tut ne rabš kupovat pomoje-vzamš neki iz kuhinje (eno manjšo posodico ki je ni škoda), ...stekleničke vidš pol ku vidš če bo ratal dojenje gladko (mi mamo eno-še to smo dobil), termovke še nimamo iz istega razloga, se lahk še počakauser posted image user posted image , .... sicer pa še nimam praktičnih izkušenj, tko da nevem...user posted image user posted image user posted image bom pa napisala vrjetn na en velik list seznam (tko da bo tut moj pol vidu ku bo treba in ne bo pozabuuser posted image user posted image ) kaj še rabmo pred porodom (lanolin,..), kaj pa pol za zihr in kaj pol odvisno od tamalga? (odvisno a bo dojenje steklo al ne...)
mene pa zanima še to: ka je fora tega čaja za dojenjeuser posted image če prov razumem da kao bol steče dojenje, sam a ni tko da to sploh nima vpliva?al ma tut kake pozitivne učinke na prebavo tamalga ta čaj, če ga pijem? user posted image user posted image nevem, sprašujem, k u šoli je rekla, da se ga ne rab... tašča pa že zadnč u muellerju, "poglej to boš tut rabila..."user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
3.3.2010 13:20:42   
biba88
OPREMA ZA NEGO:
Toplomer
Termometer za vodo in zrak
Škarice za nohte
Krtačka za lase oz.glavniček
Tehtnica( če bo treba)
Duda
Steklenička
Sterilizator stekleničk (po potrebi)
Previjalna torba
banjica
brisačka(jest mam 2)

KOZMETKI:
Otroško milo za kopanje
Hladilno mazilo
Bepanten
Fiziološko
Mandljevo olje
Starilne zložence
Vato
Robčki za nego ritke (po potrbi)
Papirnate brisačke

OPREMA:
Zibka (jest jo mam)
Posteljica (140x70ali120x60)
Jogi
stajica(po potrebi)
gugalnik
pestunja
prenosna posteljica
babyfon
voziček (mamo qunija)
lupinica
postelnina

moj seznamček za opremo zgleda zaenkrat takoleuser posted image  dopište še kaj hihihi!
danes ali pa jutr bom pa dodala še katere cunjice mam

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
3.3.2010 13:37:11   
m_o_i
aja, a seznam treba napisat? evo ga (da ne bo kere kapuser posted image ) - to je ze na zalogiuser posted image

-postlca 140x70 z baldahinom in obrobo
-3x posteljnina
-banjica s stojalom
-3xbrisacka s kapuco
-krpice za umivanje
-kozmetika Nivea (trdo milo, krema, olje)
-vate, palcke, posodica za vodo
-termometer za vodo
-aspirator za nosek (morm novega kupit, tega sem jaz uporabljalauser posted image )
-nepremocljive previjalne podloge 10x
-nepremocljiva podloga za v postlco
-10 kom pisanih tetra plenick
-vozicek peg perego (naziva tocno ne vem, je pa vse: kosara, lupinica in sportni del pa torba, pa prevleka za dez,pa prevleka za nogice)
-ena chico lupinica od prjatlce(od viska ne boli glava)
-kovtrcek in povstrcek(nekje na poti, je tasca ze narocilauser posted image )
-previjalna se pride iz Recinkota

zdaj pa od cotk: pazi ta seznam user posted image
Številka 50 – 56
-          bodi dolg rokav 15x
-          bodi kratek rokav 14x
-          pižama 3x
-          hlačke bombaž 8x
-          zgornji deli (mikice) 4x
-          trenerka (kpl) 3x
-          hlačke flis 3x
-          hlačke dolg rokav 1x
-          majčka bombaž dolg rokav 2x
-          majčka bombaž kratek rokav 1x
-          kapica bombaž 4x
-          nogavičke 3x
-          copatki 4x
-          rokavičke 1x
-          kapica zgornja 2x
-          povijalna plenica  1x
Številka 56 – 62
-          bodi kratek rokav 13x
-          bodi dolg rokav 2x
-          pižama 1x
-          trenerka (kpl) 1x
-          žabe (naramnice) 3x
-          zgornji deli (mikice) kratki 2x
-          zgornji deli (mikice) dolgi 2x
-          kapica 1x
-          hlačke 4x
Številka 62 – 68
-          zimski pajac 1x
-          kapica pliš 1x
-          hlačke pliš 1x
-          hlačke 1x
-          bodi dolg rokav 3x
-          bodi brez rokavov 2x
-          majčka kratek rokav 3x
-          majčka dolg rokav 5x
-          zg. del pliš 1x
-          pižama bombaž 1x
-          pižama pliš 5x
-          žabe (naramnice) 6x
-          trenerka (kpl) 1x

pa se na dva konca morm it po neke stvari...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 3.3.2010 13:38:25 >

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
3.3.2010 13:49:05   
Bejbulina
Caw nosečke,

berem tele sezname kaj vse je potrebno za v porodnišnico in opazam, da se res razlikuje..., ne vem mogoče, da je odvisno od porodnišnice?! V Kranju kamor bom sla jaz, vložkov ipd. zadev, prav tako ne potrebujes nosit, le najnujnejse, vsaj tako pravijo, kako je pa v resnici ne vem, ker je to zame prvičuser posted image

Julka8: v kateri porodnišnici boš rodila? Se opravičujem če ste to že vse napisale, sem nova na forumu....user posted image

Kar se nakupov tiče in priprav ste full pridne, jaz pa se nič, zdaj le se berem po netu kaj in kako in upam, da bom tudi sama kmalu lahko že kaj sla u soping, da nas dete ne prehiti, potem bo pa panikauser posted image , vendar počutje ni se OK, morem počivat, izivat pa ne upam, da ne bi bilo kaj narobe...

Nič, tolk na hitro, zdaj pa sibam da na hitro pripravim nekaj za kosilo.

Lep dan, pa čeprav meglen...!

Pa pa
user posted image user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
3.3.2010 13:57:13   
julka8
bejbulina - rodit grem verjetno kar v porodnišnico nm (razn če nas kje drugje presenetiuser posted image ), za tam so mi tudi povedali, da drugega ne potrebujem za čas bivanja tam... imajo vse, še cotke za tamale...user posted image

(odgovor članu Bejbulina)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
3.3.2010 14:01:32   
m_o_i
sej cotke za tamale majo vsepovsod-za uporabo v P, domov pa jih odnesemo v svojih stvareh...tudi nas bojo podlozli in omrezli tam spodajuser posted image  v vsaki P, za domov pa ne.
js mislim nest kozmetiko in pizamo si m dala prinest, ce mi mislijo kako spalno srajco tiscat pod nos, ostalega pa nic (OK; pustimo mobitele, CDje z glasbo pa to)

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 14:05:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu julka8)
  Neposredna povezava do sporočila: 2434
3.3.2010 14:06:08   
julka8
ka pa tiste mrežaste spodnjice-a se jih za domov še rab oz. jih je fajn met?in kje se jih dobi? (kolk jij vzet?)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 15:04:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2436
3.3.2010 15:51:50   
biba88
zivepo moj ni mizar ampak absolvent inžinir elektrotehnike!user posted image  sam ful uživa v ustvarjanju! je sam naredu 2 kitari pa take male stvari tut dela! u glavnem to je njegov hobi! drgač sva pa dala na rob iverala za previjalno ABS rob k je mal močnejši1 da ne bo tko hitr vse razpadlouser posted image

danes bom previjalno zbrisala in cunjice počas začela notr zlagatuser posted image  jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2437
3.3.2010 15:53:05   
bribiki
Heeey, po dolgem času...Mislim, da v to novo temo (2.del majčic) sploh še nism pisala.user posted image user posted image user posted image

Torej, nisem šla brat za nazaj, ker je tega preeeeeveč...vidim pa, da se pogovarjate o opremi. Pri nas je stanje tako:
Sobica je naročena- posteljica, previjalna miza, omara, nočna omarica, v beli barvi.user posted image Naj bi jo dobila nekje konec tega tedna. Voziček je danes dragi nabavil v Rutarju-Hoco, master L, bež barva. Po dolgem neuspelem iskanju po internetu, otroških trgovinah, bolhi ipd., sva se včeraj dobesedno zaljubla v tega.user posted image Ima pa košaro in športni del, možnosti obračanja, velika napihljiva kolesa (kar sva najbolj iskala, ker živimo na hribu, sprehajali se bomo pa velik tudi po makedamu). Lupinico bo treba pa posebej kupit- ustreza Maxi Cosi.
Oblačila za otročka sm za 1.mesec že skoraj vsa nabavila (žabice, majčke, pajacki, body-i...), kar vse št 62, ker je otroček full velik... Pleničk še nisva nič kupovala.
Ostala oprema pa še: 2 steklenički, dekica, brisača, pribor za nego (škarjice, glavnik, termometer...), prsne blazinice, čistilni robčki.
Manjka še full stvari, ampak je treba prej stanovanje mal preuredit, da bo prostor za vse stvari- sobica bo nastala iz pisarne- tako da zdaj še pospravljava... Trenutno je še vse po vrečkah. No, pa sej je še čas za nabavo.user posted image user posted image

Za v porodnišnico v Lj. itak baje rabimo stvari samo za odhod domov, tko da ne mislim komplicirat, res tisto najnujnejše. Poleg tega bomo pa še full enih stvari dobile.user posted image user posted image user posted image

A je katera hodila na šolo za starše v staro porodnišnico v Lj.? Midva sva bila kar mal razočarana, plus to, da sem začela razmišljat, da bi šla rodit v Postojno. Sm kar nek slab občutek dobila glede Lj. porodnišnice.user posted image In ponavadi, če mam slab občutek, raje ne rinem tja.

Aja, pa zredila sm se za 9kg user posted image (za seznam).

uživajteuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2438
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 17:17:55   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bribiki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2439
3.3.2010 18:26:37   
bribiki
Gromska, ravno ena babica me je nekak odvrnila. Na začetnih predavanjih je bla super, potem je pa začela same slabe stvari govorit o pacientkah- kako kao komplicirajo, kako se obnašajo, da nobena nič ne posluša...ipd. Pa na vprašanja je full čudno odgovarjala, skratka mal se mi je zdela nesramna... ena druga babica je bla pa super. Itak je pa odvisno, na katero naletiš.user posted image
Rada bi še vidla Postonjsko porodnišnico, potem se bom pa odločila. Moram pa še na 2 predavanji ta mesec, tako da se mogoče celo vidimo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2440
3.3.2010 18:44:40   
julka8
gromska - js tut prisegam na kano, je ful fajnuser posted image drgač pa seznam kar daj gor, če ti ni odveč... ker je fajn videt sploh če praviš da so uporabni nasveti..

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
3.3.2010 19:24:58   
emibu
IZVIRNO SPOROČILO: Teja K

Oj, spet jaz user posted image .. Naredila sem si seznam opreme in oblačil pa me zanima še vaše mnenje

OSNOVNA OPREMA

1. Spanje
a. Zibka da
b. Vzmetnica 90x40 da
c. Rjuhe – 3 komade nimamo treh?
d. Odejica  mamo 2 komada
e. Prevleke za odejo – 3 kom odejo? mamo sam za kouterček
f. Alarm alarm? am nimamo,
g. Obrobe mamo
h. Baldahin nimamo
i. Spalna vreča mamo
2. Kopanje
a. Banjica + stojalo brez stojala
b. Bombažna vata mamo
c. Brisače s kapuco 2 komada + 1 navadna velika s kapuco samo eno
d. Umivalna krpa ali goba mamo rokavico
e. Škarjice mamo
f. Vodni termometer nimamo ups:D
g. Umivalni losijon mamo
h. 70% alkohol za čiščenje popka mamo
i. Fiziološka raztopina mamo
j. Aspirator mamo
k. Vatirane palčke mamo
l. Bepanten pa kaj je to kremca neka al kaj??user posted image user posted image
m. Krema za ritko mamo
n. 5 manjših brisačk mamo
o. Glavniček in krtača za lase  mamo
3. Previjanje
a. Previjalna miza mamo (Komoda sicer)
b. Tetra plenice treba kupt še
c. Podlaga za previjanje mamo
d. Plenice  pamperske
e. Posodice za vodo mamo
f. Zloženci in gazice mamo
g. Vata mamo
h. Čistilni robčki mamo
4. Prevoz
a. Otroški voziček ne še
b. Lupinica mamo
5. Drugo
a. Gugalni stolček ne še
b. Sling kengurujčka
c. Prešita odeja mamo
d. Steklenička – 2-3 komade (1 manjša, 2 večji) samo eno za začetek
e. Duda mamo dve
f. Ščetka za čiščenje stekleničke mamo
g. Tetra plenice – 20 kom ne še
h. Digitalni termometer ne
i. Mreža proti komarjem za voziček ne
j. Termovka ne
k. Komarčkov čaj ne
l. Igralna blazina ne še
m. Spalna vreča ja
n. Previjalna torba ne še
OBLAČILA (osnovno)
6 majic – 3 kom tanek dolg rokav - 3 kratek rokav da
5 bodyev – 2 kom tanek dolg rokav - 3 kom kratek rokav da
3 kom body brez rokavov
1 klobuček ali kapica
8 pajackov ali 4 pajacki + 4 hlačke
2 jopici ali puloverja
3 pižam
2 para nogavičk
2 – 3 slinčki

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
3.3.2010 19:26:59   
milena2222
Vidim da ste že pri seznamih...Super,da vidim malo kaj še moram nabavit.
Meni moje kolegice,ki so že rodile pravijo,da ne smem pozabit nest zraven v bolnico nekih posebnih blazinic za bradavice ( z nekim gelom,ne vem,menda ful pomagajo če te bolijo bradavice al pa imaš razpokane ), pa kremo za hemeroide ( to mogoč pride bolj v poštev pri tistih,ki imajo že od prej težave s tem ( jaz sem med njimi user posted image ),ker se po porodu menda vse še samo poslabša in jaz pričakujem na tistem predelu porazno stanje....

(odgovor članu bribiki)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
3.3.2010 19:32:20   
emibu
haj hoj

javljam se vam po doživetem živčnem zlomu s tem ku**evim siolovim internetom k jih bom %&#$$!!!user posted image user posted image
učila sem se do mal prei skos od zutri in vrjetn me zto use razjeziuser posted image

moi- se strinjam ni dolg tega ko sem se udla pr ginekologu kuk čudežno se je to zgodil k da sm marijauser posted image user posted image zdej gremo pa že kmal rodituser posted image panikaaauser posted image

ja ja takoj uporabim izgovor noseča sem moiuser posted image user posted image user posted image

te seznami hjoi kko kr vidim da že prvi dan bo nekaj falilo tak da bo moj že letu od trgovine do trgovineuser posted image user posted image to bodo še smehiuser posted image user posted image

dans me je še tašča od moje tašče razkurla se pravi staramama od mojgauser posted image user posted image user posted image user posted image se menmo o tem kašno kuhno bomo mel in ona začne ja pa sej zdej še nebota kuhala za sebe pa bla bla ja neee eiii koka no kuhno bomo mel gor za okras tko za kdaj pa kdaj prah obrisat mislim haaalooo njegova mama ni tok zagrižena za njega k stara mama ta si ga bi pa najrajš u hlače stlačla pa sabo noslauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
3.3.2010 19:33:13   
emibu
mogoče bo glupo sam kok veš d maš hemeroide in kak to zgleda in kaj sploh e itd?

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
3.3.2010 19:52:37   
katy83
ojla bejbe.

Jaz vas samo na hitro pozdravim, ker mi tak ni.user posted image
Moja noč je bila bolj tak tak, sem komaj ob 4-ih prav zaspala, ampak bo že. Se očitno privajam. user posted image

Ju3 imam pregleduser posted image , pa vam popoldan javim kakšno je stanje.
Lepo se imejte

čao, Katy

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
3.3.2010 19:58:04   
m_aja
jaz vam pa sporočam, da bo polek mene pri porodu moja mami. fant ne gre ker bi meli z njim več dela kot z mano tak da boljše da ne gre bo pa zato mama šla

moj seznam je dolgi sploh pri oblačilih sem jih dobila dostiiiii pa se po njih morem

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
3.3.2010 20:05:34   
emibu
pri nam se je pa lih kar malta oz cela šajtrga malte razlila po cele stopnišču in zei sm mogla to pobrisat bog pomagi no te deci nč ne morjo nrdit tko k je trebauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m_aja)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 20:21:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 2449
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 20:37:39   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?