|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
3.3.2010 20:55:16   
milena2222
zivepo-ja so mi rekle,da obvezno za bradavice lanolin pa da naj si kupim 2 te blazinici z gelom samo za na začetek,tk da bom po moje riskirala za vsak slučaj,ker mislim,da znam jaz imeti kar težave v vezi tega
emibu- mene je ful ful bolelo ko sem šla na wc pa kri je bila prisotna v večji količini, tk da sem šla pol na koloskopijo ( pregled črevesja ),kjer so mi ugotovili,da imam notranje hemeroide,zdej pa imam eno mazilo za takrat ko je posebej hudo.Tk da če nimaš takih težav pol jih ziher nimaš.Nekatere jih pa menda dobijo po porodu ( no moja mama jih je menda )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
3.3.2010 21:08:47   
emibu
upam da jih nimam in da jih tut ne dobim že tak me use peče pa nevem ka use povn problemov že brez tega

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 21:17:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2453
3.3.2010 22:37:51   
sabri
Uuuu, vidim da smo pri seznamih. Fajn, da mal prečekiram in se kaj spomnim še. Kar je živepo napisala za mastitis pa user posted image , zapomnite si to punce, jaz sem imela prvega deveti dan, 40 vročine dobila antibiotike, drugič čez pol leta in tretjič pri devetih mesecih, takrat sem pa tudi nehala dojit čist.
Glede dojenja pa tak, sem ravno danes govorila z eno patronažno, ki je bila pri kolegici ravno, ko sem prišla otročka pogledat in je rekla ful dobr, je ni bebice, ki ne bi znala dojit se in je ni joške, katero ne bi mogla bebica zagrabit, mleka je vedno dovolj, samo to moraš imeti v glavi poštimano pa mal potrpljenja na začetku, da se z otročkom uskladita in je uspeh zagotovljenuser posted image . Ful je bla faca res, ker jaz njej razlagam, da nisem mogla nikoli dojit brez nastavkov, ker mi mati narava ni dala dost velkih bradavic in sem tudi poskušala brez in ona men samo ponovi, je ni joške, da ne bi mogla dojit se bebica. Tak da mi je dala kar mal volje in bom poskušala brez nastavkov. Aja, pa še to, dojenje naj traja tam okol pol ure na obeh, kar je več, se sam še matra ali pa špila otrok.
Aja punce, 12 dni stara bebica je taaaako majhnauser posted image tak cukr. Sem se čist odvadila, kako so to majhni in  lahki.
Grem ležat, mam noge ko buhtlne že od jutra, kaj me to matra ej, tud zoknu ne morem obut razen z raztegnjeno elastiko. Nočko.

Neposredna povezava do sporočila: 2454
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 22:57:44   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2455
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 23:01:12   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2456
3.3.2010 23:55:24   
farina
helou punce, ste pa pridne s temi seznami, jaz pa malo po malo....
zivepo, glede zavoda, ja z nami nosečnicami hitr opravijo;)še hvala bogu,pa odvisn kako svetovalko imas.
joj punce ima kira kče v nogah, mislim v mečah,mene kar grabijo, zjutraj mi celo nogo vleče, pol se pa mečem po postelji,baje je to pomankanja kalcija?!

Neposredna povezava do sporočila: 2457
4.3.2010 8:34:39   
Angel_Tian
Dobro jutro punce moje,

sem danes spet na delovnem mestu in upam, da sploh utegnem kaj za nazaj prebrat ali pa sploh kaj napisat.
Moja "nadomestna delovna sila" je tak zanič, da me je kr glava zabolela, ko sem v pisarno stopla. Res bolje, da ne bi nič delala, kot pa da je zdaj cela zmeda jao.

Grrrrrr, kr jeza me grabi.

Lepo bodite, jaz se moram lotit in spet malo reda v dokumente in na računalnik spravit user posted image user posted image user posted image

Aja, samo tolko, da vam povem.
Zdravnica je v petek rekla, da pri Tianu sumi pljučnico ali bronhitis. Pa je dobil antibiotike za 3 dni. Ampak nekak po vikendu še ni bilo z njim nič boljše. Pa smo pač do danes doma ostali, zdaj pa je ok in je že komaj čakal, da lahko gre spet v vrtec.

Pa jaz sem v ponedeljek bila v bolnici, dala kri in z nekaj dnevno zamudo dobila tisto inekcijo, ki bi jo naj v 28. tednu.

Tak. tolkle na brzino, kaj več pa kasneje ali pa jutri user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 8:43:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu farina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2459
4.3.2010 8:43:30   
Teja K
Hello mačke (malo bolj okrogle user posted image )!

Dodatek in razlaga k seznamu - No včeraj sem dala gor seznam in je bil komentar glede vložkov za v porodnišnico in kot zakleto smo včeraj v materinski šoli bili posebej opozorjeni na to, da jih naj imamo s sabo, ker jih na določeno otročnico pripada samo določeno število user posted image - šparanje... vsaj v LJ porodnišnici je tako... Toaletna torbica je moja malo bolj obširna, zaradi uporabe leč - vem da jih pri porodu ne smeš imeti - vendar pa drugi dan potem že moram met svoje leče not, haloo, saj ne moram v postelji ležat z očali ali pa slepa... Steklenička - to je čisto odvisno od osebe... jaz sem pri prvem dajala čaj kar v steklenički, če prav ga naj sploh ne bi potrebovali in če že naj ga damo v steklenički, ampak po žlički - jaz sem to ignorirala. 70% alkohol se potrebuje za čiščenje popka - vsaj patronažna ga potrebuje, zato sem ga jaz imela v prvo in ga bom tudi sedaj... Bepanten kremca se dobi v lekarni in je namenjena vnetjem - za bradivice je super, za vneto ritko je super, pa itak jo imamo zmeraj doma zaradi Davida, da kakšno prasko namažemo ali pa kaj podobnega. Je pa res, da sem nekaj stvari napisala samo zase, ker sem v MB porodnišnici nekaj tega pogrešala pri Davidu in ker sem si tam skusila totalno neprijaznost sester user posted image ... res, da sem takrat bila bolj prestrašena in da bi sedaj odreagirala, ampak včasih je kakšna stvar dobrodošla...
Pumpica in steklenička pa kljub dojenju bo... iz čisto preprostega vzroka... ker študiram in bom verjetno tudi šla na kak izpit, bo treba bebija v tem času nahranit in zato, bo moral ati pač bebija nahranit in žal on pač nima joškice iz katere bi mleko teklo, če prav bi glede na trebuh lahko tudi počasi priteklo pri njem user posted image user posted image

- včeraj nam je predavala ena super patronažna sestra,... tako je po taščah usekala... user posted image user posted image in bila sem zeloooooo zadovoljna da je bil moj zraven, da je slišal. Rekla je, da naj tašča svojo pamet zase obdrži, če že mora kaj narediti, naj tla pomije, ali popuca po stanovanju, pol pa naj gre domov... mislim da je enih dvakrat povedala...
Rekla nam je tudi še, naj takoj naslednji dan po prihodu iz porodnišnice gredo očetje z bebiji na sprehod. Ženska je bila skratka full skulirana in na mestu...

No drugače pa spala nisem spet vso noč... v ponedeljek pa imam pregled user posted image ..

Angel user posted image pa je očitno zdravi svojega sineka... upam, da bo kmalu zdrav user posted image

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
4.3.2010 8:44:50   
Teja K
ooo Angel dobrodošla nazajuser posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 8:47:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 2462
4.3.2010 9:04:43   
julka8
dobro jutrouser posted image
dans je pa res gnilo vreme, dež lije k iz škafauser posted image user posted image morm mal prebrat pa pokomentirat za nazajuser posted image
zivepo - kje se pa dobi te mrežaste hlačke? drgač bi si jih pa najraj sposodla za nedoločen čas , ja..user posted image user posted image user posted image glede zidance vs. bajta sm pa mislna tko u prihodnosti, kot optimist user posted image user posted image zdej tko še nisva kreditno sposobna, js sm tak študentka.. sam razmišljam.. no najprej je treba pujska zafilatuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2463
4.3.2010 9:10:38   
milena2222
Dobro jutro vsem!
Angel-upam,da bo otroček kmalu čisto zdravuser posted image
zivepo-kar si rekla glede hemeroidov,da ni vedno krvi sicer drži,ampak če so pa veliki pa začnejo slej ko prej pokat in od tam kri ( no imam pa jaz tudi še druge težave tam ).Ni fajn,jaz sem si šla zdej v nosečnosti,ko ne smem kaj drugega uporabljat kupit to kremo ki je bila sedaj nekaj časa v reklami po tv, pa mi zaenkrat kar pomaga...Pričakujem pa poslabšanje po porodu,so me zdravniki tudi opozorili na to,pol bom šla pa vrjetno na operacijo..
Imam eno vprašanje glede bradavic,ko tudi o tem debatirate.Jaz imam desno vdrto in si jo zdej vsek večer pri tuširanju ven dobivam pa nisem najbolj uspešna. A kaj delate tiste ki imate vdrte v tej smeri?Pa če,me zanima kaj? Pa zdi se mi, da imam spokane bradavice,pa sem študirala da bi si šla že kr zdej kupit tole kremo ( lanolin ) pa začela mazati.A bi blo pametno?

Neposredna povezava do sporočila: 2464
4.3.2010 9:23:39   
julka8
farina - men pomaga donat proti krčem u nogah, ma velik magnezija in kalcija
zivepo, sneg??user posted image a ga je velik pr vam? tle sicer neki zdej naletava neki nedoločlkivga (sneg/dež??)user posted image upajmo da ne bo doukuser posted image aja glede teh sončnih krem za tamale, kaj pa recimo poleti na morju-a pol uporabmo kakšno kremco al ne? k če je močno sonce vseen raj s čim mal namažem, al ni dobr pr tko malih (to bo star tam okol 3 mesce...), a je tetra pa senca dost? sam nikol nisi 100% a si zihr čist pa skos u senc..
teja-to ste mel pa fajno predavanje, sploh ku je bla patronažnauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
4.3.2010 9:28:34   
san
se samo pofočkam, ker imam opravke

vidim da pridno klepetate, le tako naprej.

na brzino sem vidla, da imate nekatere težave s krči na nogah - jaz tudi, vsako noč zadnji tedenuser posted image

no, zdej pa že šibam naprej

uživajteuser posted image

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 9:40:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 2467
4.3.2010 9:45:31   
Teja K
Milena - jaz sem v prvo imela vdrte bradavice pa tega nisem vedela, zato sem malo težje vzpostavila dojenje, ampak s pomočjo praktikantke v porodnišnici je šlo. Ko pa smo to ugotovili sem si nabavila nastavke za dojenje in mi je potem patronažna doma pomagala, da sem nehala dojit z nastavki, sedaj pa niso več vdrte... Glede masiranja z brisačo, pa je nam to včeraj sestra rekla, da ni potrebno, lahko celo škodljivo ker odstranimo neke filtre iz bradavic..., poskusi jih izbočit tako, da na kolobarju stiskaš z roko in jih na vršičku dražiš da se izbočijo... včasih se samo zdi, da so vdrte, pa potem ko bebi začne sesat se izbočijo, lahko pa tudi ginekologinjo vprašaš, ali pa na materinski šoli.

Neposredna povezava do sporočila: 2468
4.3.2010 10:07:00   
emibu
dobro jutro!

Ko sem brala o mastitisu sem zasledila da ga dobiš zaradi tega ker se bakterija iz otroških ust prenese pač v tvoja prsa in ker se potem to uname začne bolet..kaj pa če dojiš preko nastavkov?potem je manjša možnost kajne?in če ne spije use si zasproti stisneš do konca...

tut pri nas sneži jst nevem ka tem vremenu ni jasno imamo pa postavljene prezide samo še "zafršalamo"user posted image user posted image user posted image

bredavice-jst nimam lih udrtih sam učasih lih ne štrlijo tak naravnost in strumnouser posted image sam če si mal user posted image z roko kot je rekla teja dražiš potem mi po minutki otrdijo in se še bol izbočijo če bo pa preveč vleku bom pa seveda z nastavki...

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
4.3.2010 10:08:02   
emibu
lublančanke neki bi vas uprašalauser posted image atlantis? ful me mika da bi se šla kopat pa me zanima a je ful tak šundrn mundr not al se najde tut mirn kotiček ker še nisem nikoli bla..

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
4.3.2010 10:13:53   
fiška33
Dobro jutro :)

Še dobro, da sem včeraj pogledala napoved vremena user posted image

A_T, a ti doma nimaš interneta? Ker te bomo full pogrešale, če se celo leto ne boš javila user posted image .

Drugače pa full fajn s temi seznami in različnimi MŠ, ja, ker se full razlikujejo nasveti babic. Teja, to s sprehodom naslednji dan, mi je bilo zelo všeč. No, nam je sicer rekla, na začetku 10 min, potem podaljševat, WBM, ki dela v zdravstvu (mogoče so ji celo tako rekli, v MŠ en mesec pred mano), pa pravi, da z nezaceljenim popkom, naj sploh ne bi hodili ven. No, jaz itaq nisem nameravala komplicirat, če bo spala tukaj v vozičku pred odprtimi balkonskimi vrati, bo za mene čisto OK user posted image .
Potem, pri naših praktičnih vajah, kjer so bile manjše skupine, sva imele s Katy83 različno sestro, ki nas je učila previjat. Njena je pralne plenice odsvetovala, češ, da ne bomo zdržale, naša pa jih je priporočala user posted image . Kakorkoli ...
... vaše sezname in komentarje si pridno copy pastam v excel user posted image , tako da imam zbranih cel kup različnih nasvetov user posted image Hvala!
Dobimo pa mi prvo rundo alkoholov (tudi za popek svetujejo manj močen alkohol) in olje za mazanje pregibov, kar v porodnišnici.

Predvčerajšnim sem bila pri WBM, ki mi je posodila škatlo cotik. Iz ogromnih kupov, ki jih dobila ona, je njen dragi izločil roza in punčkaste cotike. Tak da naša mala ima kiklce in roza garderobo user posted image . Full bo luškana, komaj čakam. Je pa ena oblekica res izjemno lepa, v rjavi barvi, z šivanimi rožicami na spodnjem dalu, da sem mojmu rekla, da ko ji bo pa to prav (4-6m), se lahko greva pa poročit user posted image .
Zdaj pa iz Idrije pričakujem še eno roza pošiljko, iz LJ bo pa verjetno še kaj nevtralnega zraven.
Mi je pa rekla prijeteljica, da ko si je njena nečakinja začela sama oblekce izbirat, so bile vse roza user posted image .

Včeraj sem nabavila še dve brisački s kapuco za umivanje in uživanje z nago rito user posted image .
Zdajle pa bom šla narisat police za omaro. Bova kr v en obešalni del (ki je nama čisto odveč) namontirala police za ta malo, tak da komode ne bo user posted image . Previjali pa bomo v kopalnici user posted image .

Tiste, ki že imate otroke ... Kako se pri vas obnese previjanje očkov? Imajo res tak slab želodec, kot na tistem videu?? user posted image .

Mejte se :)

lp

< Sporočilo je popravil fiška33 -- 4.3.2010 10:16:38 >

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
4.3.2010 10:29:12   
Teja K
Emibu - mastitis dobiš zaradi mleka, ki se ti nabira v prsih, če ga otrok ne pije.

Fiška kar se tiče previjanja, moram rečt, da sem jaz v prvo imela zalo slabega očka... tudi prijel ni tamalega kamo li še previl, da ne govorimo, da je prva dva meseca samo pil okol itd... no hvala bogu je to za mano... Sedaj pa kako bo, pa nimam pojma user posted image user posted image ... je pa naš očka sedaj ko hodi v šolo z mano, čisto mnenje spremenil, kar se tiče poroda in skrbi za otroka.. moram rečt, da ga tako čustvenega še nisem videla, kot ga gledam zdaj dva dni v šoli... tako, da bo verjetno za svojo princesko kar poskrbel user posted image , no za obe se mi zdi... user posted image .. ja, ja pozitivno sem presenečena, ker drugače ni človek, ki bi ne vem koliko čustev kazal, sedaj pa se to spremenija... sploh ko razlagajo o porodu, pa o bolečinah... kar poišče mojo roko, ali pa mi da roko na nogo, pa ne vem ali mene tolaži, ali sam sebe user posted image user posted image ... pa kot je Zivepo rekla, sem tudi jaz sedaj privajam (in mi je kar všeč postala misel) da bo prisoten pri porodu user posted image ...
ja tudi sama sem zadovoljna s predavateljico, saj je rekla, tako kot si ti razmišljala.. da je njej tudi ok, če je otrok na balkonu na zraku... ampak na zraku mora bit

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 10:34:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu fiška33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2473
4.3.2010 10:52:56   
emibu
za tole sem vedla da če mleko ostaja not u abc zdravje sem pa prebrala k mi je blo dolgčas...da pa zrd te infekcije oz.bakterije no..

http://www.abczdravja.si/pdf/10feb20.pdf

evo tuki piše tko..

Neposredna povezava do sporočila: 2474
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 11:10:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?