Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 4:34:04
|
|
|
|
*pupsa*
|
Dobro jutro....no jst spet ne morm spat....standard, sam dons mislim, da me mal trema daje Kar se previjanja tiče ponoči je pa tko....men so svetovali, da če res ni treba, to se pravi da otroček ni pokakan do sred hrbta naj se ga ne previja ker ga s tem čist prebudiš in je potem težje da zaspi nazaj...jst sm tko prakticirala in se je obneslo....odločitev je pa itak od vsake posebej.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 8:04:19
|
|
|
|
lucika
|
dobro jutro tudi od mene! danes sem se pa že zbudila tako zmatrana, da komaj stojim. mali je seveda doma, saj je priden, le jaz bi se še taaaak mal naspala rada. pač, drugič. čez kake tri lete mogoče. jaz pa mislim, da imata tašča in mama kr prav. otroka čisto prebudit, zato da ne bo polulan spal...ne tega delat, ker boste samo sebi delo naredili... jaz svojega nisem previjala ponoči. itak dojenčki gredo prav spat tam ob kakih 11, vsaj naš je do takrat še jedel in vse to in sem ga tam nekje nazadnje previla (ne zdaj ob 6 popoldne). če se je pokakal, sem ga kr v spalnici na postelji, na brzino, v skoraj temi. ampak ponoči ne kakajo pogosto. za lulanje pa ne. sicer pa plenice itak držijo kr nekaj, tak da sigurno ne bo celi moker... banjico lahko daš v kopalnici na vc. al pa na kak stol. midva sva prvega kopala v čebričku, v bloko smo bili, na kuhinjski mizi seveda:) ko je patronažna kopala v banjici, smo prav tako na stolih kopali... nič komplicirat...se bo potem videlo kako in kaj je najboljše in najenostavneje. sva pa prvič hotla kopat "po pravilih". sva naredila banjico v kopalnici, lepo zagrela prostor...malega prinesla, slekla. on v jok, je bil vijolčen od vročine (pa ni bilo ful vroče, tam nad 25 pa). in smo šli lepo direkt v kuhinjo na 23 stopinj in ga tam kopali dokler ni šel v taveliko banjo, pa še takrat nismo nikoli dodatno greli prostora. močno upam, da tadrugi ne bo kak zmrzljivček, ker je bilo to res fino...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 8:22:08
|
|
|
|
girl79
|
IZVIRNO SPOROČILO: plamen . girl - greva midve še na kako kavo? Saj veš, od petka sem uradno na P in zdaj dam jaz za rundo. Rožco sem preventivno že častila . Ja z veseljem, jaz imam čas danes ali pa jutri ali pa pojutrišnjem....no pač dokler se otrok ne bo odločil da ima dovolj hotela mama, tako da ti kar povej kdaj ti najbolj paše... pa čestitke za uradno porodniško
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 8:27:33
|
|
|
|
girl79
|
dobro jutro punce Ja jaz že komaj čakam da vidimo katera bo danes na vrsti, če bo katera sploh?? Jaz sem upala da bom med njimi tudi jaz, pa zaenkrat slabo kaže, no še vedno pa imam upanje, da bo tako kot pri rožci26 - da dobim ob 14.00 popadke in potem ob osmih zvečer že rodim....to bi blo res super...rožca26 čestitke za tak super porod in čestitke seveda za Elo, sem prepričana da če je kaj po Vidu, da je res full cuker...pa lepo da si nam napisla svojo porodno zgodb(ic)o, da tudi tiste, ki jih je poroda strah vidijo da ni nujno tako hudo, kot morda mislijo da bo....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 9:36:47
|
|
|
|
zoey
|
Dobro jutro čakajoče Aaaaaaaargh, pri nas še NIČ No, saj se na momente ustavim in spomnim, da ima najemno pogodbo do 8. in ima še malo fore, ampak saj veste ... mama bi Sem pa pogruntala, da je ju3 spet en krasen datum. 4. 3. 2. (0) 1. (0), kaj pravite, a mi ga privoščite Če ne pa pridem na kofi k vama, Plamen & Girl Dans ponoči skoraj nič nisem spala, slabo za umret, pa ne tko kot ti je kdaj od hrane, ful dolgotrajne M bolečine, pa si misliš ajde, zdaj pa bo, pa ni Jaz sem si res en fenomen glede na vse dogajanje in nobenega rezultata. Sem mislila it z , k je šel službeno na Primorsko, pa nisem bila sposobna Tako da danes na polno počivam, ju3 pa spet v lajf! Glede previjanja ponoči - mislim, da ne bom imela srca ga marinirat v kakcih, tudi če se prebudi, za polulanost bom pa še videla
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 9:58:27
|
|
|
|
Anonimen
|
No, nam so v materinski šoli isto rekli glede previjanja, da ponoči če ni res nuja, ga ne previjamo ker ga potem čisto zbudiš in ne bo spal naprej. Kako bo, bomo pa vidli-upam da bo sploh kej spal ponoči. Če bo bilo tko kot od ene moje kolegice, ko otroka stara 4 in 2 leti še zdaj ponoči ne spita se mi bo res sam sfuzlalo . Midva bi tudi najraje kopala v kuhinji na mizi, sam kaj ko še ne bova do takrat imela svoje kuhinje, tko da bova verjetno ubrala kar to varianto v spalnici poleg previjalne bova dala eno manjšo mizico in banjico gor.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:24:29
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
IZVIRNO SPOROČILO: girl79 IZVIRNO SPOROČILO: plamen . girl - greva midve še na kako kavo? Saj veš, od petka sem uradno na P in zdaj dam jaz za rundo. Rožco sem preventivno že častila . Ja z veseljem, jaz imam čas danes ali pa jutri ali pa pojutrišnjem....no pač dokler se otrok ne bo odločil da ima dovolj hotela mama, tako da ti kar povej kdaj ti najbolj paše... pa čestitke za uradno porodniško Bi tudi jaz če me marata . Zadnjič je girl mislm da dala za rundo, tko da se splača da pridem še jaz, častim .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:28:46
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
drugače pa čestitke vsem novim mamicam in sončkom Yessy, Mama5, Muren veliko cartanja vsem!! Rožca - U lepo si nam tole za vspodbudo napisala. Krasno! upam da bom tudi jaz tako
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:28:58
|
|
|
|
t_anja
|
Dobro jutro! Danes smo tud slabo spali . Iz L na D bok, roka zaspala, obisk WC-ja...skratka pestro. Kopanje malčka - sestra je kopala oba v kuhinji na mizi in se mi zdi še najbl praktično. Tako da bom jst tud tako. Še zmer si lahko kaj v kopalnici umislim, če mi ne bo šlo v kuhinji. Sploh, ker mava kuhno, jedilnico in dnevno skupaj, je kar velik prostor za ogret. Bomo vidlim kako bo to v praksi Previjanje ponovči - jst se tud strinjam, da ponoči, če le ni potrebe raje ne previjat. Tako samo otroka mučiš, ker napol spi. Midva imava previjalno zaekrat v manjši sobici, kjer bo v bodoče (čez eni 2 leti) mala spala. Ampak, če bo sila še zmer lahko premakneva. Mojmu skoz pravim, da se bo pol še uredilo tako, da bo čimbolj ustrezalo. V praksi pa tako in tako velikokrat previješ na postli.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:35:42
|
|
|
|
plamen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80 IZVIRNO SPOROČILO: girl79 IZVIRNO SPOROČILO: plamen . girl - greva midve še na kako kavo? Saj veš, od petka sem uradno na P in zdaj dam jaz za rundo. Rožco sem preventivno že častila . Ja z veseljem, jaz imam čas danes ali pa jutri ali pa pojutrišnjem....no pač dokler se otrok ne bo odločil da ima dovolj hotela mama, tako da ti kar povej kdaj ti najbolj paše... pa čestitke za uradno porodniško Bi tudi jaz če me marata . Zadnjič je girl mislm da dala za rundo, tko da se splača da pridem še jaz, častim . pikapolonica kregali se pa ne bova, runda je moja . Lohk pa gremo na kake dobre tortice . Jutri imam ob 14h CTG tako da mogoče petek dopoldne skoraj raje. Rečemo standard uro 10.30 - lokacija ostane ali jo spremenimo v slaščičarno? Vabljene tudi ostale!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:38:02
|
|
|
|
t_anja
|
Čestitke vsem mamica, ki se že veselo cartajo doma. Rožica mislim, da bo vsaka tak porod. Midve sve danes dopolnile 37.tednov in sve donošene, tako da si lahko mala že umisli pokukat na svet. *pupca* - ko sem tole gledala shrani.si/f/R/D2/8x4gPXL/spremljenje-stanja-ploda.ppt mi ni blo preveč fajn. Tiste slikce kako se otrok rodi - težave, poškodbe itd. Sm rajš kar nehala gledat. mammamia - poročaj kako je blo na CTG v Postojni. Jst grem drug teden pa me prav zanima kaj me čaka.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:39:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Jst sem pa dans neverjetno dobro spala , sploh nisem mogla verjet, da sem zaspala pol polnoči in sem brez prekinitve spala do 9h zjutraj, pa še to bi spala naprej pa me je na wc tiščalo . Zdle zadnji dan me je zagrabila nepopisna panika glede tega kaj imava in kaj ne za . V bistvu imava vse pripravljeno, samo jst imam tak občutek, kot da nama še pol stvari manjka in sem vsa živčna. A to kej nakazuje da bomo šli kmal v Rim al kaj ? Včeraj sem se po nekaj časa spet spravila na orbitrek za 40 minut in sploh nisem bila zmatrana, pa tud trebuh me ni nič oviral-sem bila prov zadovoljna, ker sem se fino narekreirala . Pa še eno vprašanje (zadnje čase jih imam polno):a ima katera doma električni grelnik vode in v njem greje tudi mleko?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 10:57:41
|
|
|
|
lucika
|
nosečka24, nič ne boš rabila mleka gret, če te vnaprej skrbi:) drugače pa ne, nimam niti za vodo gret:) pa nič panike delat, ker imaš vsega dovolj. če pa ne, pa so še trgovine po svetu, ali na netu... čeprav se tudi sama kdaj prepričujem, da ne bo konec sveta ampak bo življenje lepo teklo dalje...ker se mi zdi, da bo porod, tako, za črto potegnit, in bo potem čiiisto drugače vse. pa saj v bistvu ne bo no...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:05:22
|
|
|
|
girl79
|
pikapolnica80- seveda te z veseljem vzameva s sabo na kavo - sploh ni treba spraševat....tudi če bi se še katera pridružila vse vabljene (ja meni je zdaj fajn vabit, ko se itak plamen in pikapolonica8 kregata kera bo to rundo častila )...meni je petek ob 10.30 čisto OK, tudi lokacija lahko ostane ista... nosečka24- jaz imam električni grelnik za vodo, samo mislim da v njem ne smeš greti mleka...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:16:59
|
|
|
|
*pupsa*
|
Evo jst sm nazaj iz pregleda....odprta sm dober prst...popadki so konstantni vendar rahli tko d prav d mam še cajt in naj narava naredi svoje....prav d bo mož že doma predenj bom rodila
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:19:19
|
|
|
|
naty28
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24 Jst sem pa dans neverjetno dobro spala , sploh nisem mogla verjet, da sem zaspala pol polnoči in sem brez prekinitve spala do 9h zjutraj, pa še to bi spala naprej pa me je na wc tiščalo . Zdle zadnji dan me je zagrabila nepopisna panika glede tega kaj imava in kaj ne za . V bistvu imava vse pripravljeno, samo jst imam tak občutek, kot da nama še pol stvari manjka in sem vsa živčna. A to kej nakazuje da bomo šli kmal v Rim al kaj ? Včeraj sem se po nekaj časa spet spravila na orbitrek za 40 minut in sploh nisem bila zmatrana, pa tud trebuh me ni nič oviral-sem bila prov zadovoljna, ker sem se fino narekreirala . Pa še eno vprašanje (zadnje čase jih imam polno):a ima katera doma električni grelnik vode in v njem greje tudi mleko? Zanimivo, jaz sem danes tudi tak svetovno spala, da se nisem zbudila od 12 ponoči pa do 9 zjutraj , najbolj čudno je to da sploh nisem na wc šla niti enkrat . Sem pa se tak fajn naspala Jaz mam električni grelnik vode doma, ampak v njem samo vodo grejem, ker mislim da mleka nena smeš, se bi verjetno zažgalo gor, ne vem, probaj
< Sporočilo je popravil naty28 -- 3.3.2010 11:20:44 >
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:21:24
|
|
|
|
naty28
|
IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa* Evo jst sm nazaj iz pregleda....odprta sm dober prst...popadki so konstantni vendar rahli tko d prav d mam še cajt in naj narava naredi svoje....prav d bo mož že doma predenj bom rodila Kja je bolelo to ko so te pregledali kolko si odprta???
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:24:12
|
|
|
|
*pupsa*
|
Naty28....ne mene to ni bolelo, nekatere pa boli, odvisno, je pa res, da k sm bla v prvo noseča k me je tko pregledu sm krvavela...zdej pa nism...očitno sm že fajn raztegnjena
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:41:47
|
|
|
|
girl79
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty28 IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa* Evo jst sm nazaj iz pregleda....odprta sm dober prst...popadki so konstantni vendar rahli tko d prav d mam še cajt in naj narava naredi svoje....prav d bo mož že doma predenj bom rodila Kja je bolelo to ko so te pregledali kolko si odprta??? naty28- jaz sem tudi prejšnji teden imela vaginalni pregled, mi je ginekolginja pregledala z roko če sem že kaj odprta, pa dolžino MV, pa me ni čisto nič bolelo, pa tudi krvavela nisem potem ali pa kaj takega...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:52:24
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: MUREN Evo mene punce. Danes smo prišle domov-rodila sem punčko -27.2.2010 ob 4.22. Popadki so se začeli ponoči ob 1.00, ob 2.00šva šla v porodnišnico...prišla odprta 4 cm, dobila klistir, se odprla 7 cm, predrli še mehur in evo, naša punčka je prišla na svet težka 3850 g in velika 53 cm. Obe sva ok, več pa napišem jutri, ko se ustalimo...lp Čestitke! kaka babika!
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:52:32
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama5 Zdravo mamice! Evo mene, no naju dva - že iz porodnišnice . Rodila sem 26. 2. ob 00.19. Imamo fantka, zdravega korenjaka. Zdaj nimam časa kaj več napisat, niti prebrati, koliko vas je še v pričakovanju ..... Sva v redu, razen saj veste........ navala mleka, pa utrujenosti, pa. Vsem, ki še čakate, naj hitro mine to čakanje, lep porod, zdrave dojenčke, hiter prihod domov in dobro okrevanje . Mama 5 Iskrene čestitke!
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:52:39
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: zoey Juhuhu, firbec potešen - sms od Jessy Pa smo ga zbegali na dan. V Postojni je prišel na svet Tobija, 3550g in 54 cm. Vsi smo ok! UUUUUuu, kakšen korenjak, zato pa je mami skrivala trebuščka iskrene čestitke, zdaj ste končno skupaj, iskoristite prve dni in uživajte maximalno...Zanimivo ime...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 11:52:46
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty28 Evo jaz sem pa danes bla baje zadnjič pri svojem G. na pregledu, ker bom od zaj naprej hodila samo v MB porodnišnico na CTGje. Prvi CTG mam 12.3., zaj pa me nekej zanima, kere ste to že ble, kaj ko bom šla na ta prvi CTG, mi bojo pol tam še vaginalni pregled naredli, ker tega me je ful strah, ker vse pravijo kak ta pregled ful boli? mislim da ne...kak preegled sej je isti kot vsi do zdaj, tudi če bo... poleg tega je pri večini če ne pri vseh G praksa da zadnji mesec, če res ni neke potrebe e pregledujejo več vaginalno.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 12:02:49
|
|
|
|
Čmrlika
|
IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa* Evo jst sm nazaj iz pregleda....odprta sm dober prst...popadki so konstantni vendar rahli tko d prav d mam še cajt in naj narava naredi svoje....prav d bo mož že doma predenj bom rodila a danes?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 3.3.2010 12:08:52
|
|
|
|
Čmrlika
|
evo lepa novička od line...pravkar sva govorile...se rihtata z lukcem za domov! Naš Luka pa je zjutraj ostal brez sponkice na popiju ...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.