|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 3. del
3.3.2010 12:18:49   
*pupsa*
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa*

Evo jst sm nazaj iz pregleda....odprta sm dober prst...popadki so konstantni vendar rahli tko d prav d mam še cajt in naj narava naredi svoje....prav d bo mož že doma predenj bom rodila user posted image
a danes?user posted image

Hehehehe ne je reku d tm čez kakšna 2 tedna....očitno je optimistuser posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
3.3.2010 12:31:02   
Anonimen
lucika....me ne skrbi zaradi dojenja, ampak bi ga imela, zato, ker zgoraj še nimava kuhinje in bodo zaenkrat samo stoli in mize, pa da mi nebi bilo treba potem vsako jutro dol letat na zajtrk, ker otroka nebi mogla kam dat, da bi si mleko za npr.čokolešnik pogrela. Kot sem vidla obstajajo tudi taki, ki imajo tisti grelnik pod posodo, tako da tekočina ne pride v stik z grelnikom, potemtakem nebi smelo biti težav ali pač?

Sem si zdle privoščila eno toplo kopel in je prav pasalo, ker sem bila vsa premražena...bogvedi, kdaj bom šla lahko spet za dalj časa v banjo se namakatuser posted image .

Glede stvari zauser posted image ...ja sej vem da samo paniko delam, in da ni konec sveta potem ko pride user posted image ...samo to je kr ena psihoza, ki ti šine v glavo in si pol ves živčen, kljub temu da veš da imaš vse pripravljeno. Uf, včerej zvečer ko sem pomislila, da kam bomo pa banjico dali ko bo patronažna prišla, mi je šlo kar na jok pa vsa taka histerična sem bilauser posted image user posted image user posted image user posted image

A se vsem trebuh spusti pred porodom, ker moj je še dokaj visoko, nič kaj me dol ne tišči, tako, da mi niti na wc ni treba vseskozi hodit.

Zdej pa ne vem kaj bi si skuhala...pomoje bom kar dobre stare špagete z zelenjavno omako naredila, ker popoldne greva z mojim mal za mize in stole pogledat...skratka v šopinguser posted image .

Ko smo lih pri šopingu, mi je zadnjič na žurki sestrična pravila, da je tisti dan ko je potem rodila cel dan šopingirala in sploh ni dojela da ima vmes rahle popadke in ko je prišla pozno popoldne domov, so se ti začeli stopnjevati, okoli 11h je pa potem rodila, tko da je rekla nej grem v šoping če hočem da tamali ven prideuser posted image ...njen mož je pa cinično komentiral, da je popadke dobila, ko je doma denarnico odprla in je vidla da je praznauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Čmrlika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4677
3.3.2010 12:32:27   
NM
Pozdravljene!

Jst še vedno lahko spim kot top, le 1x mogoče 2x grem na wc, tko da še kr ni nobenega dogajanja. Se me je pa počasi začela lotevati neučakanost. Saj je res še 5 dni, samo jaz bi že cartala našo pupiko.user posted image
Upam, da si bo tudi ona to kmalu zaželela.

Glede previjanja ponoči sem pa tudi mnenja, ne iz izkušenj, da če res ni pokakan, da ga raje ne zbujaš, heehhehe tud jst popenim, če me kaj zbudi - npr. smrčanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Midva sva za previjanje izkoristila stroj. je dragi tapiciral eno desko, pol sva pa gor dala previjalno podlogo, na desni mam umivalnik, banjico s stojalom se pa da naštimat ravno na WC in je vse v polkrogu. Upam, da bo steklo.

Čmrlika - potem se boste tudi že kopali.

Sončni žarek je pravo ime za katerega koli otroka. Naš žarek je Nika.

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
3.3.2010 12:36:24   
NM
Nosecka 24 - meni se je trebuh začel spuščati v 38. tednu. Sem opazila tudi, da so bile hlače kar naenkrat preozke spodaj. pa čez dan non stop na wc in ko sem šla na sprehod je bil občutek drugačen. Maš opčutek, da ti bo spodaj pomahaluser posted image . Sem se pa zdaj že navadla, ker je je tako po celotnem trebuhu polno.

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
3.3.2010 12:43:21   
Anonimen
Jst jutri zaključim 38 teden, pa nič ne kaže, da se bo kaj dol odločil prit...očitno mu višina odgovarjauser posted image ...ma no, ven bo že prišel-še vsi so, tako da se ne sekiram, mi je pa super zaenkrat ker ni tistega letanja na wc nonstop.

(odgovor članu NM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4680
3.3.2010 12:52:54   
vekybel
Dan!

Jz sem bila v P na CTG-ju in me je G vaginalno pregledal in MV je zaprt, ostalo je vse vredu z otročkom tako da v petek spet na CTG. G mi je rekel naj si kupim ricino olje in da ga spijem na dan PDP, če seveda ne bi bilo kaj prej samo od sebe. tako da pri meni ne bo še nič. Mali se ne da kar tako. user posted image
Sem tako utrujena da grem kr odspat malo.
Se pišemo kasneje in če gre kakšna rodit ji pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4681
3.3.2010 12:56:12   
lunka1
vekybel - zakaj ricinovo olje? zakaj se to uporablja?

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
3.3.2010 12:56:31   
t_anja
Pomoje pa je naša user posted image že kar dost nizko. Tud ko je prejšni teden G delau UZ je bla glavca že kar precej spodaj. Včasih čutm kako se mi spodaj premika user posted image user posted image Pa tud bušita imam že skoraj na koleni. Je tašča rekla, da bo menda res punčka, ker se je tako trebuh spustu. user posted image Pa tud po obiskih WC-ja. Da ne govorim, ko vsake tolk ponoč prtisne na mehur, da bi se včasih lahko kar polulala. Morem prav za rezervo tiščat, da ne grem prec na Wc. Saj pol ko grem pa komaj kaj vn pride user posted image user posted image user posted image user posted image Me mal heca user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
3.3.2010 13:00:29   
NM
V knjigi Modrost rojevanja omenjajo ricinusovo olje.

Prvotni prebivalci z različnih koncev sveta so za sproženje poroda uporabljali ricinusovo olje. Če ga jemljemo oralno, deluje kot odvajalo, spodbujanje prebavnega trakta ob roku pa pogosto sproži porod. Skoraj 9 % od skoraj 11.000 nosečnic v veliki študiji porodnih centrov ga je uporabilo za sproženje poroda, ne da bi se pojavili stranski učinki. V Babiškem centru na Farmi priporočamo, da se sproženja poroda z ricinusovim oljem lotimo po zajtrku po prespani noči. Jedilno žlico olaj dodamo umešanim jajcem ali jo pomešamo s sadnim sokom, da je malce okusnejše. Če je treba, nosečnica poje še eno jedilno žlico po tem, ko je použila prvo.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
3.3.2010 13:26:44   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: NM

Pozdravljene!

Jst še vedno lahko spim kot top, le 1x mogoče 2x grem na wc, tko da še kr ni nobenega dogajanja. Se me je pa počasi začela lotevati neučakanost. Saj je res še 5 dni, samo jaz bi že cartala našo pupiko.user posted image
Upam, da si bo tudi ona to kmalu zaželela.

Glede previjanja ponoči sem pa tudi mnenja, ne iz izkušenj, da če res ni pokakan, da ga raje ne zbujaš, heehhehe tud jst popenim, če me kaj zbudi - npr. smrčanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Midva sva za previjanje izkoristila stroj. je dragi tapiciral eno desko, pol sva pa gor dala previjalno podlogo, na desni mam umivalnik, banjico s stojalom se pa da naštimat ravno na WC in je vse v polkrogu. Upam, da bo steklo.

Čmrlika - potem se boste tudi že kopali.

ja upam da kmalu, taja že komaj čaka...si zgleda predstavla, da bo luka norel po bani kot onauser posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
3.3.2010 13:31:03   
Anonimen
Za ricinusovo olje sem tudi jaz že slišala da baje sproži porod, samo raje počakam kot pa da bi olje pila, razen če se še en teden por oku ne bo ven primajaluser posted image

(odgovor članu Čmrlika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4686
3.3.2010 13:31:37   
girl79
spuščanje trebuha - jaz sem zdaj že v 39. tednu, pa se mi ni trebuh še nič dol spustil, vsaj zdi se mi da ne, pa tudi moja mami je rekla da se še ni, ampak ginekologinja je pa že pred več kot tednom dni rekla da je dojenček že zeeeeeelo nizko oz. že čisto pri izhodu in da po njenem bom že v začetku tega tedna rodila, tako da ne vem kako je pol to s spuščanjem trebuha, ker po mojem ko se bo meni spustil trebuh bo to pomenilo da grem kar rodit...no saj nimam nič proti...user posted image user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
3.3.2010 14:26:50   
vekybel
ricinusovo olje se uporablja da ti zmehča MV in posledično se lažje odpreš. Spila naj bi ga na dan PDP-ja, tako da v nedeljo bo pestro, če ne bo kaj prej. Tako da prej nimam kaj piti in mislim da ni prav nič narobe če ti to še G priporoči.  

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
3.3.2010 14:47:09   
Pikapolonica80
Girl in plamen - potem velja kot dogovorjeno, kar se tiče user posted image hmmm, sem takoj za kakšno, drugo vprašanje pa je če bi se vama dalo prit v Zvezdo do BTC-ja ? user posted image

Vekybel - kje pa se kupi tole ricinusovo olje, v lekarni? Da ga spijem cel liter če na rok tamala še ne bo hotla ven user posted image

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4689
3.3.2010 15:09:06   
lunka1
Bomo poizkusili tole ricinusovo olje, ampak čez kakšnih 10 dni... Sem pa našla še nekaj o "pospeševanju" poroda:

1. Seks je pogosto predlagana metoda za sprožitev poroda, saj sperma vsebuje prostaglandine, ki pomagajo pri zorenju materničnega vratu. Tudi ženski orgazem lahko pripomore k sproženju poroda, saj se pri tem sprošča oksitocin, ki je eden izmed hormonov rojevanja.

2. Akupunktura se je zelo uspešno uporabljala tisoče let za sprožitev poroda pri nosečnicah, ki so prekoračile PDP. Ugotovili so, da akupunktura sproži porod v 6–48 urah.

3. Akupresura deluje ugodno v sami nosečnosti, med porodom in po njem, uporablja pa se v različne namene tudi za sprožitev poroda.

4. Olje trobentice pripomore k zorenju materničnega vratu, saj posnema prostaglandine. Uporablja se oralno ali vaginalno od 36. tedna dalje.

5. Homeopatija Obstaja nekaj homeopatskih sredstev, ki pomagajo pri porodu, vendar se o njih posvetujte s strokovnjakom.

6. Stimulacija prsnih bradavic Ob stimulaciji prsnih bradavic se tvori oksitocin.

7. Ricinusovo olje povzroča drisko pri materi, ki je lahko neprijetna, če se je porod že začel. Zato se pred uporabo posvetujte z medicinskim osebjem. Običajno se na začetku poroda pojavi driska, kar je telesu lasten način čiščenja, tako da naredi več prostora za otroka. Vendar se to včasih ne zgodi, še posebej če otrok še ni pripravljen na porod. Po drugi strani pa mnogo porodnic trpi zaradi zaprtja in z uporabo ricinusovega olja lažje opravijo veliko potrebo, porod pa napreduje.

8. Malinovi listi okrepijo krčenje maternice, ugodno pa vplivajo tudi na tvorbo mleka po rojstvu. Priporoča se pitje malinovega čaja.

9. Masaža Za sprožitev poroda se priporoča masaža ob roku poroda ali po njem. Maser pritiska na akupresurne točke, ki lahko sprožijo porod. Masaža pa pripomore tudi k sprostitvi in umiritvi.

Če se je porod že začel ali pa ga skušate spodbuditi, imejte v spominu naslednje:
• Ponoči počivajte, kolikor le lahko. Podnevi poskušajte ohraniti stvari v teku. Vendar nikar ne porabite vse svoje energije v začetku poroda, čaka vas še dolga pot in večino energije boste potrebovali v poznejših fazah. Izčrpanost bo povzročila, da boste bolečine težje prenašali.
• Hodite - zlasti med popadki - to je najboljša stvar, ki jo lahko naredite!
• Stopnice - hoja po stopnicah je odličen način, da porod napreduje ter pomaga dojenčku pri spuščanju navzdol in obračanju v primeren položaj.
• Izogibajte se kopanju ali plavanju - to nasprotuje sili teže. Raje skočite pod prho.
• Ostanite v pokončni drži, če je le mogoče – tako bo gravitacija opravila svoje. Ko se maternica krči, se krči naprej, zato se tudi sami nagnite naprej ter razširite in upognite kolena. Vendar se ne nagnite preveč naprej (ne več kot 45 stopinj), sicer gravitacija ne bo pomagala.
• Zaposlite se, da boste pozabili na porod.
• Najpomembnejše: Zapomnite si, da bo dojenček prišel, ko bo pripravljen. Največje darilo, ki mu ga lahko daste, je, da sam izbere svoj rojstni dan.

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
3.3.2010 15:28:54   
plamen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

Girl in plamen - potem velja kot dogovorjeno, kar se tiče user posted image hmmm, sem takoj za kakšno, drugo vprašanje pa je če bi se vama dalo prit v Zvezdo do BTC-ja ? user posted image

Verjetno lahko, čeprav nekaj sneg obljubljajo, ... V Zvezdi pa se nam še kakšna lahko pridruži. Če bo vreme normalno, sem za.

Neposredna povezava do sporočila: 4691
3.3.2010 15:32:02   
plamen
urša - kje si?user posted image Te moram malo gnjaviti.

rožca - kako lepo da ste doma, Ela je pravi cukerček, hvala za prelepo slikico. In res je podobna Viduuser posted image . Uživajte in res se drži glede obiskov, kot si zadnjič reklauser posted image .

Sem obesila cunjice, nov stroj pa se že pere. Jutri pa likanje.

Še ena off topic - a kera pozna kakega fajn in ne preveč dragega zidarja? Iščeva za hiškouser posted image . Okolica LJ. Hvalauser posted image

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
3.3.2010 16:09:41   
Pikapolonica80
Plamen - no potem bomo pa vidle kako vreme bo v petek, jaz upam da so se zmotili imam dovolj snegauser posted image user posted image

Me nekaj zanima glede avtosedeža Maxi-cosi cabriofix. zdaj sem ga odpakirala da pogledam da vse štima in do sedaj sem bila prepričana da se ta prevleka lahko sleče in opere zdaj pa vidim da ne gre doluser posted image user posted image al jaz ne znam dol vzetuser posted image ? to pomeni da v vsakem primeru je potrebno kupit tisto prevleko za čez? joj sm kr žalostna, pa še prodajalka je rekla ko sva gledala razstavni model, da to strehico črno ki jo imajo da ima vsak sedež že zraven, no tu je niuser posted image ....ah, sam da služijouser posted image .

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
3.3.2010 16:14:40   
*pupsa*
Kokr jst vem je strehica skrita notr v sedežku zadaj....jo sam čez potegneš če se ne motim

Neposredna povezava do sporočila: 4694
3.3.2010 16:16:43   
*pupsa*
http://soncek.si/si/maxi-cosi-avtosedez-cabriofix-tango-red-i19179.shtml

tle ti kaže kje je

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
3.3.2010 17:10:54   
7lina7
ojla!!

kaj zamujam??? user posted image user posted image a ste že vse rodile al še kr čakate?? hehe... saj bo!

tako, mi smo doma!! sva celo noč pridno jedla, da sva pridelala 30g + , kar je bil pogoj,da greva lahko domov. je mali shujšal za 300g v enem dnevu in niso bili navdušeni..no, nisem bila niti jaz nad tem,da mu dajejo dodatek - pol pa sva pač jedla pa jedla, pa jedla.... in tud mleko je zalaufalo danes na polno - točim kot zalivalka!user posted image naj!!

o porodu pa bom drugič - dam vam možnost da vse izkusite po svoje.. user posted image

čestitke vsem, ki so ta čas,ko me ni bilo povile svoje otročičke in hvala vsem za čestitke in lepe želje! (čmrli tebi pa hvala za posredovanje! )

se vamjavim kaj jutri zjutraj,ko malo zadiham..

Lin@

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
3.3.2010 17:14:29   
NM
7lina7 - super, da ste doma in da je vse Ok.  Želim vam veliko spanja in cartljanja.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 4697
3.3.2010 17:41:09   
naty28
dobro jutro, jaz pa sem se zaj tak lepo naspala, me je ob pol štirih vrglo, joj kak je blo fajn. Se zavedam, sa so to zadnji dnevi, ko se lahko tak brezskrbno vržem v postlo pa zaspimuser posted image , treba to zaj še čimbolj izkoriščat.

5.4.2010 ob 5.04 min. nas je razveselila lepotička Lara!

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
3.3.2010 18:24:19   
NM
Se strinjam, da si je potrebno še zdaj privoščit spanje. Jst sem danes spet podaljšala do 12.00 in nimam nič slabe vesti.

(odgovor članu naty28)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
3.3.2010 18:39:24   
vekybel
pikapolonica80 jz imam ta jajček od sestrične in ti povem da ni možno sleči dol prevleke, ker sva obe probale in ni šlo edino če bi odrezala sam pol je pa zanič ne. Midva z lubijem sva ga našpricala z čistilom za madeže in ga za vapom-pod pritiskom vode oprala in je kot nov.

pupsa pridna si ker nam linke preskrbiš, da ne rabimo iskat na netu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kako si ti? Se je kaj umirilo ali še vedno isto? Da ne boš ti naslednja?

naty28 tudi jz sm si privoščla lepotni spanec do 17 ure in ti povem da je pasalo.

In punce katera je zdej na vrsti? Kje je lucika, nič se ni še javila user posted image user posted image

(odgovor članu NM)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.