lucika
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy IZVIRNO SPOROČILO: lucika sem že marsikdaj napisala, da je tole s stanovanjem pri starših večinoma v glavi. koliko si vzameš do srca in to... ampak, ko se odločiš, da tako ne gre, POJDITE. ne vem sicer kje živite, in koliko je s stanovanjem pri vas stroškov..pri nas na štajerskem lahko dobiš lepo, novejše stanovanje, tam za cca. 200 eur, pa še enkrat toliko stroškov. je denar, a če ga imaš, da lahko daš, je vredno. itak pa je tako da se denar zapravi, tako ali drugače. prej ste ga tako, pol ga boste pa za komunalo in elektriko:) ampak, kot pravim, če si želite, je vredno. ampak lenčy, pri tebi me skrbi, če tvoj ne menja službe, te bo isto pizdilo ,le na drugi lokaciji in dražje te bo prišlo... nosečka, tvojo zgodbo pa tudi poznam. tašča je mojemu in sestri rekla, kdo si prvi zgornji štuk zrihta, tist ga bo imel. sta imela vsak svojo sobo, potem si je moj še dnevno izdelal, ko sem pa še jaz prišla, pa še kopalnico in nove parkete po celem. a on dogovor, kdo prvi naredi ni več veljal. sestra ni imela niti najmanjše volje, da kam spoka, še več, še širila se je, kje je le šlo. češ, umaknite stvari iz hodnika, tule si bom dala omaro s svojimi gatami...en dan sem znorela in se prijavila na listo za neprofitna stanovanje. sva ga dobila in se odselila. boli te, kaj si mislijo. glede na to, da nobenega nič ne boli, ko ti trpiš....5 let sva bila v najemu, zdaj smo v hiški. smo dobili zemljo od taiste tašče, ampak smo zdaj na svojem. 10 metrov stran od prejšnje hiše, pa ok. tašča mi sadi čebulice po moji trati, a ok, to so malenkosti....nikoli ni vse gladko... je pa res, če bi on denar, ki sva ga v zgornji štuk vložila, dala za stanovanje, bi zdaj bili v hiši brez kredita. toliko so cene zdaj zrastle, za tisti denar bi pa sigurno več kot pol stanovanja plačala. a ker človek ne ve... jaz vama želim, da se lepo zmenite, probate odklopit, in da se za nazaj vidi, da je odločitev bila prava, kakršnakoli je. saj veste: na koncu je vse dobro. če ni, še ni konec. ne vem, kaj si hotla s tem povedat, lahko razložiš? kako je pa stemi neprofitnimi stanovanji? aja naj povem še to-sj moj je hotu že rečt mojemu očetu za zemljo, pa js ne pustim, ker potem bo pa ves cajt tečnaru, kaj nama je dal, js pa tega ne mislm poslušat... si že raj drugje hišo kupim al pa stanovanje, definitivno pa ne bi šla v najem... hotla sem povedat, da če je problem ata in tvoj ki dela pri njem...bo problem ostal, tudi če se odselite. torej druga lokacija, več denarja, isto sranje:( žal.
|