|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2010
28.2.2010 16:24:18   
krtkova
Jst sm bla pa dons na izletu po Gorenjski in sm se peljala mimo Adergasa. Ena od junijk kokr vem živi tam,a ne??user posted image NO, zelo lep, romantičen, naraven,... konec, čeprav bogu za hrbtom. user posted image  Verjetno je pa še lepše, kadar sonce sije? Kam se pa vozite v službo, kje mate pa vrtec,..?user posted image Upam, da kje v bližini. Definitivno pa veliko prostora za sprehajanje.user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu Inika84)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
28.2.2010 17:35:14   
soncnizarek25
ojla:)

krtkova ja prav imaš jaz sem iz adregasa, čeprav sem se sedaj preselila k mojemu v olševek. malo kdo pozna to vas in vsak me ponavadi vpraša kje je to, pa najlažje povem da je po krvavcem ker to pa vsak pozna. seveda je zelo lepo ko sije sonce, njalepše je poleti ko je vse zeleni in cveti. vrtec in šolo imamo v cerkljah odaljeno cca. 4 km. službo se pa vozijo v kranj ali v ljubljano ali okolica, jaz sem delala v cerkljah tako da sem imel kar blizu. ko boš spet kaj v našem koncu pa pokliči seveda velja tudi za ostale:)

otrdevanje in bolečina trebuha jaz za enkrat nimam teh težav, jjje vse kar normalno.
bradavice tekočine še nisem opazila da bi jih pa imela suhe pa tudi ne samo občasno me malo srbijo.

edino kar me ovira pri kakšnem delu je moj veeelik trebuh, vendar mi je zelo všeč saj vem da je notri moja pikica ki se pridno razvija in komaj čakam da se vidiva 15.6:)

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
28.2.2010 17:59:23   
bejbika81
Ojla punce!

Se že lep čas ne beremo... Domam mamo full dela z delom - z dragim si delava gnezdo, pa bi rada mela gotovo do prihoda user posted image .

Za evidenco: pregled so mi premestili iz 5.3. na 9.3., 17.3. pa mamo 3D ultrazvok.

Bolečine v trebuhu - vsaki mili dan, ampak s tem živim že nekaj mesecev in niso tako hude, da jih nebi mogla odmislit. Najbolj smešno pa mi je takrat, ko mam spodnji del trebuha čisto otrdeli - zgleda, da si bebica pripravlja teren za izhod čez par mesecev... malo pobožam, pa zgleda da me takoj razume in se obrne

Nekaj pa me zanima glede dopusta... Ali ve katera, če letošnji dopust lahko v celoti prenesemo v naslednjo leto ali pa je obvezno koriščenje 10 dni do konec leta (v našem primeru do porodniškega dopusta), ostalo pa drugo leto.

Hvala za odgovor!

Lepo si božajte bušije pa se kaj beremo - če ne prej, po pregledu.

(odgovor članu soncnizarek25)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
28.2.2010 19:49:51   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: soncnizarek25
krtkova ja prav imaš jaz sem iz adregasa,

AAAA, no pol sem si prav zapomnila. Zelo lepe vasi so v tistem koncu, sva prov namenoma šla iz mseri recimo Britofa vse do Kamnika med temi vasmi. Zelo zelo lepo!!user posted image

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu soncnizarek25)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
28.2.2010 19:50:54   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: bejbika81
Nekaj pa me zanima glede dopusta... Ali ve katera, če letošnji dopust lahko v celoti prenesemo v naslednjo leto ali pa je obvezno koriščenje 10 dni do konec leta (v našem primeru do porodniškega dopusta), ostalo pa drugo leto.

V naši firmi moraš 10 delovnih dni porabiti letos.

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu bejbika81)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
28.2.2010 19:58:25   
Kiya
Pri nas je isto z dopustom, v tekočem letu ga moraš porabiti vsaj 10 dni ostalo se prenese in moraš porabiti do konca junija 2010.

Jaz sem že od zač. januarja na bolniški in bom vidla, če mi bo sploh uspelo porabiti 10 dni user posted image , če bolniške ne podaljšajo bom pa dala dopust in bom do porodniške doma user posted image

Preveč stresno je v službi in to ni dobro za moj že tako povišan pritisk user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
28.2.2010 20:46:39   
nikita*
ojla user posted image

Kolikor je meni znano, je potrbno izkoristiti 10 dni dopusta.

Zdaj me masira ena kolegica, zakaj še delamuser posted image . Zakaj nisem doma, da ona je bila pač doma k je bila noseča. Halloo pa kaj njej ni jasno. Jaz ne bom izkoriščala, če lahko delam. Utrujena sem pa tudi med vikendoma. Pa sej nisem bolna, ampak nosečauser posted image . To je moje mnenje o tem. Sem vam mogla povedat, ker mi grejo res taki na živce.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
28.2.2010 21:08:16   
Kiya
Jaz bi šla z veseljem v službo, ker sem že skoraj 2 meseca doma ampak moram počivati za dobro user posted image

Tok sem se hvalila kako nisem imela v prvem tromesečju nobenih problemov z bruhanje itd. zdej v drugem sem pa otekala pa pritisk me je matral, upam da bo tretjem kaj boljše user posted image

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
28.2.2010 21:13:57   
nikita*
Kiya: tudi jaz sem bila cel december doma. Vem kako ti je. Jaz sem imela pa slabosti in bruhanje. Bilo je res noro. Tudi jaz držim pesti zate, da bi bilo zadnje trimesečje lepo. Ti kar lepo počivaj, da bo s tvojim user posted image tako kot mora biti.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
28.2.2010 21:31:07   
Bonnie_RR
Čer! user posted image

Sem komaj uspela prebrat za nazaj...user posted image

Včeraj pozno popoldne smo prispeli domov. Bilo je fajn - obilo snega in zimskih radosti...user posted image Me je ob pogledu na vse tiste smučarje ful mikalo, da bi tud sama šla malo smučat, pa itak da nisem šla. Je moj user posted image že po naravi bolj "zaščitniške" narave user posted image (bi se mnda na smrt skregala, če bi na smuči stopila...user posted image user posted image ), v nosečnosti mi pa itak skoz "teži" ne tega, ne unga, pazi na to, pazi na uno, ne tega dvigovat, ne se naprezat...user posted image user posted image user posted image Pa milijonkrat na dan: kej brca, kje brca, pa hitr roke gor, potem pa komentira vsako brco posebej, kako je močna...user posted image user posted image user posted image

Torej, ob prihodu nas je pričakalo pravo pomladansko vreme in takoj smo začeli sanjarit o piknikih, dolgih sprehodih, izletih ipd...user posted image

Tu, vidim, je bilo kar pestro... Ker tud mene daje neka nosečniška skleroza, samo par komentarjev...

srečanje... user posted image , da je uspelo! Prav lušne user posted image ste na sliki...user posted image

otrdevanje... Občasno, največkrat ob daljšem sprehodu, sploh, če hitreje stopim...

izcedek iz dojk... Še ne. 1. se mi je to pričelo bolj na koncu - nekje zadnji mesec, pa še to vedno zvečer, da sem imela zaflekano pižamo...user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
28.2.2010 21:44:01   
Bubika26
Hojla nosečke,

Nič javljala, bilo preveč drugega dela... Pa zdaj prečekirala za vse dni nazaj. user posted image , da je srečanje uspelo.
Bolečine v trebuhu- imela resnično hude bolečine v trebuhu, nisem zmogla niti za rač. sedet, samo ležat in to je blo to... Pa tud po daljših sprehodih me je naslednji dan vse bolelo (pretiravanje). G mi je dal 2 tedna bolniške in sedaj me nič več ne boli in ne tišči in ne pritiska navzdol. Res pa je, da smo meli norišnico v službi in sem sedela po 7 ur skupaj za rač. Drugače ne delam v pisarni, ampak mi je sedaj delodajalec omogočil (na mojo prošnjo), da opravljam notranje delo in me premestil bližje domu. Prej sem se vozila delat iz Mb v Lj.

Pri nas je potrebno izkoristit 10 dni dopusta pred porodniškim dopustom. Kiya- bolniško imaš do konca? A ti je ne podaljšujejo na 30 dni? Pa prekineš bolniško 10 delovnih dni pred PDP in izkoristiš dopust. Pri nas zapade ta dopust, če ga 10 dni ne izkoristiš.

Tekočina iz bradavice- še nisem opazila. So mi pa rekle (mamice) da ne smem nič stiskat, če bi to opazla.

V torek mam pregled in bom s strahom stopla na tehtnico... Upam,da ne bo več kot +2 kg ta mesec.

nikita*- če si zmožna opravljat svoje delo, se ne obremenjuj z masiranjem sodelavk. Ti že sama zase veš kako in kaj... Nosečnost res ni bolezen. Ni pa prijetno, če le to postane. A to misliš na izkoriščanje delodajalca?

Bejbe pridne bodite in upam, da ste se naužile teh sončnih žarkov med vikendom, ker baje bo spet dež in mraz. Br...

(odgovor članu bejbika81)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
28.2.2010 22:37:15   
Kiya
Bubika po 30 dneh navadne porodniške (januarja) mi je komisija podaljšala porodniško do srede aprila, potem pa še ne vem kaj bo.

Sem razmišljala o prekinitvi na koncu in potem na dopust, pa ne vem če se bo delodajalec strinjal, saj sem bila letos le 4 dni v službi pa še niti odločbe za dopust nisem dobilauser posted image no sej bom vidla kako bo user posted image

Če slučajno še nima kakšna lupinice, v Baby Centru jo imajo znižano na 109,99€ za člane kluba, kar se kar splača saj je drugače 140€.

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
1.3.2010 7:37:17   
misar
dobro jutro

kakšen sonček user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vikend je bil fajn, v soboto smo se našpancirali. včeraj pa sta bila frčafelca in dragi tako tečna, da sem bila vesela, da sta prišla moja starša, da sta mal  tamalo odpeljala ven, ker sem mislila, da se mi bo sicer zrolalo. user posted image

danes še delat, jutri pa pregled, ne morem dočakatuser posted image , ta vikend pa mogoče celo na morje, od vremena odvisno seveda...

pokomentiram pa v službi kej več, če ne bo gužve

lep dan vsem

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
1.3.2010 7:37:49   
dvojčica6
Dobro jutrouser posted image !!

upam da ste preživele lep vikend, meni je bla sobota zelo všeč, deževna nedelja pa dosti manj... danes pa je tukaj taka megla, da je groza..

kar se tiče sadeža, sem res mela v mislih pomarančo, jauser posted image mi je kar grozna zadeva... vidim da nasveta nimate nobenega, upam tudi jaz da je to nosečniška stvar... A ste pomislile, da bo ravno čas kratkih krilc in kopalk, ko bomo rodile-jaiksuser posted image user posted image ... no sej bo že...

en lep dan vam želim pa da bi se vreme čimprej izboljšalo!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
1.3.2010 7:51:17   
Honey26
dooobro jutro.

pomarančasta koža... eh, imam to čast, da se nanjo privajam že cca 10 let user posted image .  Ja, je pa res da bo ob porodu ravno čas krilc in kratkih hlač... nočem še mislit na to ker lahko potem grem kar v kot pa jokat...

trebuh, boli, včasih za znoret, no ne tolk od bolečine kot neprikladnosti ker me ponavadi ponoči/zvečer, kar pomeni slabo ali celo ne-spanje.

megla... ko bi se vsaj mal sonček pokazal...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
1.3.2010 9:34:24   
Stajerka26
Oj bejbe :)
No evo prvi uradni teden bolniške...
Vidim, da bo dolgcajt za znoret!! Grrrrrrr
AMpak vsaj sonček je, tako da bom šla lahko malo na zrak user posted image , sicer pa se trudim da res malo, da slučajno ne bi preveč pretiravala, ker bo drugače spet panika.
No meni je zadnjič zdravnik v bolnici ukinil sirup Logofex za železo in mi dal neke tablete, ki se jemljejo 2xdnevno, ker se mi je baje stanje s slabokrvnostjo poslabšalo.

Kar se tiče otrdevanja trebuha je meni kr problem...moj je namreč že zeeeeelo zeeeeeeeelo trd od začetka, najverjetneje zaradi dveh princesk v njem.

Glede tekočine iz bradavic, meni ne teče še nič, tut suhe niso tako zelo

Sicer pa se morem pohvalit, da smo KONČNO dobili naš voziček user posted image user posted image  veselje pa tako, sam je pa res ogromen in se mi zdi, kot bi šofirala avtobus, je pa zelo praktičen in kvaliteten, kar je velika prednost.

Nič glede na to, da je vse kr precej neprijetno, ko se moji princeski obračata po trebuhu, grem kr nazaj ležat...mejte se vse skupaj in se tipkamo, predvsem pa ne pozabite....izkoristite sonček maximalno!!!

V maju oz. juniju bosta na svet privekali najini dvojčici :)
Najlepše poročno darilo, ki sva si ga lahko samo želela :)

(odgovor članu Honey26)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
1.3.2010 9:46:22   
bcljka
hoj!

morm prvo povedat da ma Stajerka26 najlepši možni voziček za dvojčke ki obstaja na tem svetu user posted image user posted image user posted image čist je hud!! k men so drgač grozni te dvojni vozički, ta je pa svetovn!! pa tud ni tok grozn velik v preimerjavi z drugimi... oziroma z unimi dolgimi user posted image

drgač pa kar se tiče celulita... mene pa nč ne skrbi zaraf sezone kratkih krilc... sm ga dubla sam po riti... po nogah ni čist nč... tud čez stisnm kožo skp... no, bomo še vidl kaj pride... user posted image user posted image user posted image

lep dan!

(odgovor članu Stajerka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
1.3.2010 10:30:31   
bridget3
Joj, pustimo celulit, ker se nam bo še zmešalo user posted image Katera ga ima, ga pač ima - in samo upam lahko, da ga bo nekaj šlo proč user posted image , katera pa ga nima pa ji čestitam, je ena izmed redkih srečnic user posted image

Bolniška: imela sem namen delati do konca, a sem šla kar hitro na bolniško - ker mi je ginek. priporočala počitek, glede na mojo kronično izčrpanost; nosečnost vsekakor ni bolezen, je pa posebno stanje, ki ga vsaka posameznica preživlja na svoj način, s svojimi težavami in svojimi lepimi doživetji. Zato niti slučajno nimam slabe vesti, ker sem doma - je zdaj prioriteta moje dobro počutje in s tem v povezavi počutje otročka, ki raste v meni. Če pa kdo misli, da s tem izkoriščam svoje stanje, pa mi dol visi - je preveč ljudi v državi, ki vlečejo bolniške zaradi sumljivih razlogov, pa niso bolni, da bi se zdaj sekirala, da sem doma, ker sem noseča.

Sončni pozdravček
vsem mamicam, tistim v službi in tistim doma.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
1.3.2010 10:38:24   
mamimo
Da se še jaz malo javim.

Tudi meni zadnje čase trebuh otrdeva, ampak ne bi rekla, da pri tem čutim bolečine. Z bolečino imam bolj probleme ob kakšnih napačnih gibih ali pretiravanjih. Tako se mi po daljši hoji dogaja, da me bolijo mišice v ritnicah :). Včasih pa se isto zgodi, če dolgo sedim in nato hitro vstanem. To se mi v prvi user posted image  ni dogajalo.

Celulit: tiste, ki ste ga kar naenkrat opazile v nosečnosti, prej pa ga ni bilo - baje gre lahko zgolj za zaostajanje vode in ne "pravi" celulit. Jaz imam nažalost tudi nekaj "pravega".

Bo pa poleti definitivno težko zlesti v krajša oblačila in kopalke. Stvari ne grejo tako zelo hitro v prejšnje stanje... Ampak: saj ne bomo imele časa premišljevati o tem, kajne? Bomo enostavno preveč utrujene ali pa preveč srečne, da bi nas to huje oviralo.

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
1.3.2010 10:38:38   
Stajerka26
Bcljka hvala user posted image  Čist ponosna na naš avtobus user posted image  bom naložila v moj album par slikic, da boste še druge vidle ;)

V maju oz. juniju bosta na svet privekali najini dvojčici :)
Najlepše poročno darilo, ki sva si ga lahko samo želela :)

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
1.3.2010 10:40:17   
misar
jaz sem tud ratala pomaranča user posted image user posted image user posted image  skor dobesedno: okrogla in v določenih predelih vsa v neravninah user posted image user posted image
se pa ne sekiram, ker sem po prejšnji nosečnosti vse izgubila v dobrem mesecuuser posted image user posted image  predvidevam, da bo tokrat prav tako...

počutje: tudi jaz nisem pristaš bolniških staležov v nosečnosti, ampak, če drugače ne gre nimaš kaj. sama sem zaenkrat še v ok kondiciji, počutje tudi ok, tako, da niti pomislim ne na to. je pa res, da ''gajstni'' meseci v službi šele prihajajo, saj je psihični in fizični napor od marca do konca maja največji, ker je to naš višek sezone. Bomo videli. v prejšnji nosečnosti nisem bila niti dneva na bolniški, vendar so bili hudi meseci še bolj na začetku nosečnosti in ne proti koncu, kot bo tokrat.

grem še al delat...vreme je pa za znoretttttttttt leeeepoooooooooo

(odgovor članu bridget3)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
1.3.2010 11:53:58   
tukaj
Pozdravljene,

preživela sem čudovit in hkrati naporen vikend - tko, da sem nedeljo bolj ali manj prespala. Se res že čuti nosečniška utrujenost. Praznovanje je uspelo in je trajalo do petih zjutraj. Mislim, da sem se še zadnjič pred porodom naplesala in to tako, da me je naslednji dan vse bolelo in je bila moja babica vsa iz sebe, da kot nosečnica ne smem biti toliko na plesišču. user posted image

Zdaj pa se moram zopet učit, da bom lahko poleti uživala.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
1.3.2010 12:16:53   
meymey
Tudi mi smo se imeli lepo čez vikend... včeraj in danes mali nekaj štrajka dopoldne in se ne premika, me je pa pomiril zvečer z nekaj konkretnimi brcikami... je pač bolj len zadnje čase - kot mami user posted image .

Mene pa so tile nakupi avtomobilov čist zdražli... gledam po netu če bi menjala za kaj bolj baby friendly (in mojemu očesu prijaznega) user posted image . Gledam novega Clia karavan... čeprav nisem nikakor pristaš Renaulta... mi je cenovno in prostorsko še najbolj blizu... a ima katera kak predlog? user posted image

(odgovor članu tukaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
1.3.2010 13:15:36   
gajka
meymey - kakšna bela Toyota? user posted image No, resno, kaj pa kakšna karavanska Kia Cee'd? Prostorsko in cenovno zelo ugodna varianta, meni osebno očesu precej prijaznejša kot karavanski Clio (ki mi nikakor ne potegne user posted image ).

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
1.3.2010 13:42:40   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Mene pa so tile nakupi avtomobilov čist zdražli... gledam po netu če bi menjala za kaj bolj baby friendly (in mojemu očesu prijaznega) user posted image . Gledam novega Clia karavan... čeprav nisem nikakor pristaš Renaulta... mi je cenovno in prostorsko še najbolj blizu... a ima katera kak predlog? user posted image

jaz mam Citroen picasso-ja- pa sem ful zadovoljna- velik prtljažnik in lušten za vozit user posted image user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

prevara
danuska

Ali bi oprostili partnerju če bi vas prevaral?

da (9%)

ne (58%)

mogoče (33%)

Število vseh glasov: 500

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!