Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 10:54:59
|
|
|
|
rožca26
|
Našla pesmico o kateri sem govorila z ljubljančankami. Je to ena angleška pesmica o otrocih rojenih na vsak dan v tednu: Mondays child is fair of face, Tuesdays child is full of grace, Wednesdays child is full of woe Thursdays child has far to go, Fridays child is loving and giving, Saturdays child works hard for his living, And child that is born on Sabbath day, is bonny and blithe and good and gay. Upam, da ste se v kateri vrstici našle
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:08:46
|
|
|
|
NM
|
Dobro jutro, za nekatere že dober dan! Kako lepo nas je spet presenetil sonček, sem kr boljše volje, ko vem, da si lahko privoščim spet en dolg sprehod. Sva mela z dragim tak doooolg zajtrk in debato, če bi se lahk že kaj začel, pa sem ga potolažla, da razen jutranjega špikanja in dnevnih raztegovanj pod rebra ne zaznavam nič posebnega. Bomo še kr marec čakal, ko nekatere že prihajajo domov s svojimi .
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:10:49
|
|
|
|
Zvezdici
|
vekybel - bravo za 39. teden. Si ena redkih, ki potrpežljivo čaka do konca . rožca - zanimiva pesmca
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:16:02
|
|
|
|
vekybel
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici vekybel - bravo za 39. teden. Si ena redkih, ki potrpežljivo čaka do konca . rožca - zanimiva pesmca Ja sej raje vidim da je otrok donošen kot mora bit pa še marec mi je ljubši.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:18:38
|
|
|
|
Zvezdici
|
Ja marec je čisto lep mesec. Je tudi meni prav všeč. Sicer se pa ne bi branila datuma 3.3. Ne vem zakaj.. enostavno ciljam na ta datum . Samo nisem optimist, da bo takrat kaj .
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:23:12
|
|
|
|
Jessy
|
Ravno sem vam hotela napisat, da vam zavidam sonček, ker je pri nas še megla nad kotlino, pa je ravno v tem trenutku pokukalo sonce in bomo tudi mi imeli lepo vreme. Naj povem, da moj včerajšnji podvig ni prinesel nobenih željenih rezultatov, razen totalne povoženosti in oteklih nog že navsezgodaj zjutraj. Ker sem danes vstala že ob 8h, sem potem na kavču podremala še uro in pol, Neja je pa že tako navajena, da me pusti pri miru. Potem sem dvignila rit in odšla v trgovino po ribe, solato in še nekaj drugih malenkosti. Zdaj sem že pristavila juho, da bo za jutrijšnje kosilo (jo rada en dan prej skuham, da se ohladi in poberem dol maščobo), počasi pa se bom lotila še ostale kuhe. Rožca, po moje boš ti kmalu v P!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:24:36
|
|
|
|
Jessy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici Ja marec je čisto lep mesec. Je tudi meni prav všeč. Sicer se pa ne bi branila datuma 3.3. Ne vem zakaj.. enostavno ciljam na ta datum . Samo nisem optimist, da bo takrat kaj . Tudi jaz ciljam na 3.3.! Full mi je všeč datum!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:24:38
|
|
|
|
Čmrlika
|
Če dovolite vam predstavim našega Lukca!
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:26:46
|
|
|
|
Jessy
|
Iiiiii, kaki cortek mali!!!! Joj, zdaj imam pa še večjo željo za it..... Čmrlika, sicer pa ne vem, zakaj sem jaz vedno mislila, da tudi tokrat pričakuješ deklico!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 11:29:55
|
|
|
|
NM
|
O, čmrlika, kako ljubek sinko! Veliko se cartajte !
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 12:07:19
|
|
|
|
sneguljka1
|
Evo se javljam da ne boste mislile da me ni nikjer, zadnje čase vas redno prebiram (zelo veliko za prebrat!) in me kar preseneča koliko otročičkov je že, nisem mislila da se že res toliko prej začne dogajat. Čestitke vsem ki ste že frej, me veseli da je blo do zdaj z vsemi vse ok. Danes mam končno resen namen pripravit torbo za porodnišnico zame in za , se še kar nekako nisem lotila ker se mi zdi še tako daleč tisti 27. marec ampak računam da bo kaj prej, samo ne preveč prej Z menoj ni nič novega, še vedno si zdravim oko ker še vedno ni čist v redu, mi je kar grozno da moram jemat zdravila med nosečnostjo k ni ravno najbolje. Sicer se pa počutim odlično, le trebuh mi še vedno večkrat na dan otrdeva, ampak brez kakšnih bolečin. Včeraj smo šli v Celovec v Ikeo z mojo sestrico in sem brez problemov prehodila vse. Na koncu so me itak malo bolele noge ampak to so me tudi nazadnje, ko še nisem bla noseča , tako da je vse normalno. Sicer je pa res dolgčas, praktično že od sredine decembra ne delam zaradi tega očesa, zdaj sem pa še pokurila ves letošnji dopust, danes pa uradno začenjam s porodniško. Moj dragi je tudi ves čas doma tako da skupaj preganjava dolgčas. Si pa predstavljajte biti skupaj non stop 3 mesece, večinoma doma. Zaenkrat nama še kar gre . 16.3. pride na obisk moja tašča iz Argentine in bo tukaj 5 tednov, v naši hiši, tako da bom mela dosti pomoči, mi ne bo treba kuhat in prat in pucat, si bosta lahko moja mami in tašča porazdelili delo . Mislim pa da ne bosta kaj pametovali glede , sta obe taki fajn in se ful dobro razumemo. No toliko zaenkrat, pa obljubim da bom kmalu spet kaj pisala
< Sporočilo je popravil sneguljka1 -- 27.2.2010 12:08:10 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 12:17:30
|
|
|
|
maja.gal
|
Pozdravljene punce! Najprej iskrene čestitke vsem 14-im (če sem pravilno preštela) mamicam, ki že imajo svoje štručke . 3soncek3 je kar pohitela, pa bi mogle skupej ležat v NM Nekak zadnje čase nisem imela energije nič napisat, vas pa redno berem. Jaz sem v zadnjih dveh tednih doživela že dva lažna alarma, tako da sploh več ne trzam Danes imam ravno 35.tednov in 4/7, pa bi res rada, da je vsaj 36. in da bo punčka donošena. Moj G mi je v sredo rekel, da se vidiva za vikend, ko je on dežuren v NM P ... menda zato, ker imam trebuh trd kot kamen, aktivnosti v maternici, tamala pa je z glavo že čist napikirana v izhod Sicer pa se mi je včer zvečer začelo spet dogajat ... krči kot menstrualni, bolečine v križu (te so pri meni zaradi discus hernie itak non-stop prisotne tko da ne vem kok so kej merodajne) in pa trd boleč trebuh ... pol me zašraufa in drži slabo minuto, pa spet enih 20 minut nič, pa spet pritisne bolečina, pa popusti in tko zdej skoz (presledki pa od 20 minut do dveh ur) ... Krvi nobene, voda ni odtekla, jaz pa ne vem več kaj naj si mislim Se mi je pa začel dogajat v ponedeljek, da sm v nožnici začutila ostro bolečino, kot bi me nekdo zarezal in nisem mogla niti koraka narediti ... G mi ni znal pojasnit, rekel je da se lahko krajša MV ... A ima katera izkušnje s takimi bolečinami? Uf, no pa sm se mal oglasila Zdej pa če bo vse ok grem par sto metrov prehodit po sončku Držite se punce!!! Rožca26, ti pa boš verjetn dons kr šla rodit ane?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 12:33:07
|
|
|
|
naty28
|
Čmrlika, zelo je lep, pa kaki lepi črni laski
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:10:49
|
|
|
|
*pupsa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja.gal Se mi je pa začel dogajat v ponedeljek, da sm v nožnici začutila ostro bolečino, kot bi me nekdo zarezal in nisem mogla niti koraka narediti ... G mi ni znal pojasnit, rekel je da se lahko krajša MV ... A ima katera izkušnje s takimi bolečinami? Jst imam iste probleme....full me reže v nožnici pa je G reku da lahko da je vnetje...izcedka pa nobenga, pogledu me pa tud ni tko d ne vem....sm jemala Vitagyn C za ta "vnetje" pa ni nč drugač, tko d ne vem...upam, da je to znak d se krajša MV in bom lahk kmal šla rodit.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:45:26
|
|
|
|
rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika Če dovolite vam predstavim našega Lukca! joj kak cortek. Jest bi ga kr popapala. Zdej bi ekran prjela in ga popestvala. Ni kej čmrlika, s tvojim delata izjemno lepe otroke Pa da ne bo pomote - so vsi otroci lepi.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:47:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo, da se javim. Tudi midve sma prišle domov. Zara je Ok, ravno počiva , jst grem pa za njo Več vam napišem proti večeru. Aja da ne pozabim čestitke vsem novopečenim mamicam (Vas je toliko, da bi rabila kar nekaj časa, da bi vse šla skozi)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:52:07
|
|
|
|
rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja.gal Sicer pa se mi je včer zvečer začelo spet dogajat ... krči kot menstrualni, bolečine v križu (te so pri meni zaradi discus hernie itak non-stop prisotne tko da ne vem kok so kej merodajne) in pa trd boleč trebuh ... pol me zašraufa in drži slabo minuto, pa spet enih 20 minut nič, pa spet pritisne bolečina, pa popusti in tko zdej skoz (presledki pa od 20 minut do dveh ur) ... Krvi nobene, voda ni odtekla, jaz pa ne vem več kaj naj si mislim Se mi je pa začel dogajat v ponedeljek, da sm v nožnici začutila ostro bolečino, kot bi me nekdo zarezal in nisem mogla niti koraka narediti ... G mi ni znal pojasnit, rekel je da se lahko krajša MV ... A ima katera izkušnje s takimi bolečinami? Rožca26, ti pa boš verjetn dons kr šla rodit ane? Če mene vprašaš so to kr lepo popadki - tisti ta lažni. Čeprov ne vem, ker jih nisem mela. Glede bolečin - po vsej verjetnosti je to le priprava na porod. Sem že mojo G spraševala, če se čuti odpiranje in krajšanje MV, pa je rekla da ne. Glede mene pa ... vem, da se neki res pripravlja, sam res upam, da bo dons. Še boljš bo pa jutri, ker če gledate po pesmici so nedeljski otroci fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul fajn Pa če gledam po sebi, ki sem sredin otrok, bi rekla, da tale pesmica kr drži, pa za Vida moram rečt da tudi (ki je pa torkov otrok).
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:54:40
|
|
|
|
rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007 Samo, da se javim. Tudi midve sma prišle domov. Zara je Ok, ravno počiva , jst grem pa za njo Več vam napišem proti večeru. Aja da ne pozabim čestitke vsem novopečenim mamicam (Vas je toliko, da bi rabila kar nekaj časa, da bi vse šla skozi) Sara - lepo pozdravljena med nami Sedaj k si pa ti prišla domov, pa mislim, da bom jest odšla ... kmalu Lepo odspi. Čmrlika - tudi tebe sem zelo vesela, da si se nam spet oglasila. Mislim, da bi se punce kr strinjale, da smo že obe močno pogrešale. No, pa sončka tut. Sam to bomo pa napisal takrat, ko se še ona oglasi
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 13:57:07
|
|
|
|
Čmrlika
|
Jeeeej! Punce , čakamo novega ... 7Lina7 mi je poslala sms...direkt s pregleda je šla v P...otročku že primanjkuje plodovnice in bodo sprožili porod... Torej navijamo...gremo mami, čim hitreje in čim lažje!
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 14:34:08
|
|
|
|
vekybel
|
čmrlika kakega lepega fantina imate pa še sestrci je podoben. Čestitke še enkrat. 7lina7 držimo pestke za lino da se čim prej reši in dobi svojo štručko sara2007 dobrodošla nazaj in tudi tebi čestitke. Tako zdaj pa še domača naloga za vse mamice ki ste že nazaj doma: mi čakamo porodne zgodbe malih marčevk in marčkov .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 14:39:04
|
|
|
|
lenčy
|
živjo oz. nekatere že mamice js sm že cel dan na sončku pa sm vas malo pogrešala in vas prišla malo pogledat... čmrlika kakšnega lušnega fantka imate naš bo pa ziher blond 7lina7 v porodnišnici? upam, da se bo vse dobro izteklo pa naj bo hitro konec! sara2007 vi pa že doma? joj komaj čakam na marec, da rodim, da tudi jaz pridem iz P pa kmalu ven na sončka. danes bi lhk kr prazen voziček porivala, tk lepo vreme je ampak pol bi ker mislu, da sm bolna maja.gal sj sva lahko tudi me skupaj v P nč js grem spet vn še sonček ponucat, pa psa na sprehod pelat, vas še kaj berem, pa lepo izkoristite dan!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 15:08:13
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici Ja marec je čisto lep mesec. Je tudi meni prav všeč. Sicer se pa ne bi branila datuma 3.3. Ne vem zakaj.. enostavno ciljam na ta datum . Samo nisem optimist, da bo takrat kaj . Tudi jaz ciljam na 3.3.! Full mi je všeč datum! Upajmo, da nama rata na ta datum kaj, hehe. čmrlika - res imaš lepega sinkota! sneguljka - super, da si se po dolgem času spet javila. Sem že pozabila.. v kateri P si rekla, da boš rodila? maja.gal - tudi tebe že ni bilo dolgo tu. Pa uživaj na sončku! sara - da sta že doma ter da je že vse za tabo. Kako s pa ti počutiš? Že komaj čakam, da jo bomo lahko videli. Aja.. kako jo je pa živa sprejela? lina - držim pestke, da hitro mine!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 15:29:24
|
|
|
|
Zvezdici
|
Aja čmrlika - kako je pa pri tebi taja sprejela lukata?
|
|
[Brisano sporočilo] 27.2.2010 15:49:16
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 3. del 27.2.2010 15:49:47
|
|
|
|
Jessy
|
Sara, dobrodošla doma! Komaj čakam še tvojo zgodbo!!! 7lina7, srečno in čim manj boleče!!! Zvezdici, bomo videli kako bo z datumom. Meni je danes moj sumljiv. Od 8h zjutraj do zdaj sem ga le 6x čutila (do 12h pa le 1x in sem že mislila v P poklicat, pol se je pa le javil - lump), prejšnje dni pa sem naštela čez 10 gibov do tega časa. Bom videla, kaj bo še v naslednjih urah. V glavnem, zelo se je umiril. Končno! Jaz sem spet v cunjicah. Perem še zadnjo porcijo. Nekaj me že čaka za likanje, ampak zdaj sem že tako utrujena, da moram malce na kavč. Nejo sta peljala tast in tašča na dolg sprehod, tako da imam kar mir.
|
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.